Takk for nyttig tilbakemelding!
Opplegget er: Dette er et lesespill.
-Alle som deltar registrerer hva de leser, og er med på å lese oss gjennom Europa.
-Det er 24 stopp på turen. Når reisefølget kommer fram til et stopp, kan man lese om stedet, være med på quiz og få boktips, og en vinner får et brettspill.
-Hvis man har lest minst 100 sider på en etappe, får man trofé når man kommer fram.
-Familier kan melde seg på som et lag. Når alle i familien har klart 10 troféer, er man med i trekning av tre reiser på 10.000 kroner.
Hei! Det er mer enn boktips - det er et verktøy hvor du kan gå inn og velge hvem du vil ha tips fra: barnas kjønn, alder og type bok, så får du tips som er "spot on". En boktipser, med andre ord :-)
Norli tester et geografisk lesestunt: "Oppdrag Europa" er et lesespill der alle sidene deltagerne leser, blir lagt etter hverandre. Lesereisen er en litterær/historisk rundreise i Europa på totalt 9.000 km / 45 millioner sider. Man kan se i et kart hvor langt reisen er kommet.
"Oppdrag Europa" er laget for at foreldre skal hjelpe barna med motivasjon til å lese, men det er åpent for alle - også uten barn. Om du synes dette høres gøy ut - ta en titt og bli gjerne med! https://norlijunior.no/?hjem (jeg er ansvarlig for prosjektet)
Har dere vurdert Jan Roar Leikvoll - feks Fiolinane? Jeg har ikke lest han ennå, men har sett en rekke anmeldelser - og grugleder meg til å starte. Ekstremt mørkt, men usedvanlig bra, så vidt jeg forstår.
Jeg leser "Et lite liv" (A Little life). Tårene triller. Snikleste litt i et kjøpesenter tidligere i dag også mens datteren min spiste is, og endte med å måtte gå ut med rødsprengte øyne. Kruttsterk, mørk og fantastisk god bok som hittil handler om en vennegjeng på fire unge menn i New York, og om å forsøke å danne seg et liv etter verst mulige oppvekst. Dette er en "må lese"-bok!
Hvor langt er du kommet i Renhet? Den blir bedre og bedre
1984 er både tynn og nokså lettlest, så den kan neppe stemples som "overkill" :-). Tolkningene av boka er viktig for forståelsen, så det kan være greit å lese litt om boka på nettet for å få mer ut av den. Klassikeren som har overrasket meg mest med sin enkelhet er Machiavellis "Fyrsten". Den var ikke akkurat det jeg hadde sett for meg.
Prosessen av Kafka kan også være spennende å starte med - men den gir deg mer å bryne deg på.
En real utfordring vil være Brødrene Karamasov, som ikke så rent få anser som tidenes beste bok.
En liste for livet - fin og varm!
Ellers liker jeg godt Prosjekt Rosie og Hvor ble du av, Bernadette?
Samt Dehlis vakreste hender.
Og Harold Frys utrolige pilegrimsferd - nydelig!
Jeg har virkelig sansen for Sidespor-serien til Aschehoug, som samler utradisjonelle kvalitetsbøker fra hele verden. "Den sjuende dagen" passer godt inn i serien. Hovedpersonen Fei Yang dør, men ingen har betalt for et gravsted der han kan få den siste hvilke. Derfor havner han i en slags verden bortenfor verden sammen med andre i samme situasjon. Han møter igjen en rekke mennesker han har kjent mens han var i live, og vi hører dramaene rundt deres død. Boka blir langt mer interessant når man kjenner til forfedrenes betydning i Kina, og ritualene rundt død og begravelse. Dette kan man lese om i etterordet i boka. I sin lette og selvfølgelige tone rommer boka samtidig samfunnskritikk; Omstendighetene rundt flere av dødsfallene er spesielle, og myndighetenes opptreden er i høyeste grad kritikkverdig. Anbefales!
Enig! Jeg skrev kommentar før jeg var ferdig med boken - har oppdatert den nå. Jeg ble litt imponert over boken - den er nesten overraskende god.
Jeg synes også at "Vi ses der oppe" er helt suveren! Galgenhumor på sist beste.
Starter som en uhyre fornøyelig satire over de ytre perfekte og utseendefikserte på vestkanten. Beveger seg i en mer alvorlig retning - med tidsaktuelle temaer som hva baserer man lykken på, forholdet til barna etter samlivsbrudd, beholde selvrespekt og integritet etter et brudd der det er stor økonomisk ulikhet mellom partene. Perfekt for de som liker Lene Hvals "Dollhouse" i Aftenposten - og mange andre. Boken er mye større enn man først skulle tro.
Jeg synes det er ganske interessant å se hva som kommer opp. Ofte er det en del mindre kjente bøker. Den skal jo være basert på statistikk, basert på hva som likes av folk som setter pris på de samme bøkene som meg... Er det noen som har noen nytte av denne funksjonen?
Det at det vises færre enn 10 har sikkert noe å gjøre med malen; det ser kanskje bedre ut å vise fem eller seks, og så er ikke overskriften blitt oppdatert
Er det bare mine anbefalinger det er noe i veien med, eller opplever dere også at anbefalinger mangler? Under "Basert på siste bøker" ligger ingenting. De andre to kategoriene ser ikke ut til å ha blitt oppdatert på lenge, til tross for at jeg har registrert flere bøker.
Den siste var en opptur, synes jeg! Liker den veldig godt!
Jeg bøyer meg i støvet. Suverent god spenningsroman av Torkil Damhaug.
Enig med deg! Denne er utrolig sterk. Den er nok like oppslukende for voksne som for ungdom.
Jeg er snart ferdig med ny Nick Hornby-bok (Norsk: Miss Blackpool/ engelsk: Funny girl). Jeg liker den skikkelig godt! Koser meg med livet på innsiden i TV-serieteam. Jeg skal nok avslutte den meget gode, såre "Vi som hadde en familie" av David Clegg. Ellers har jeg nok av andre på vent!
Jeg har virkelig fått sansen for podcasts jeg og. Favoritten er nok NRK - Kritikerne :-).
Ellers startet lesehelgen med den franske thrilleren Irene på mobilen - midt i en stue aka slagmark, etter barneselskap. Litterært bestialsk bok hvor morderen iscenesetter spektakulære drap fra kriminalromaner.
Senere i helgen vender jeg nok tilbake til Ingen vei tilbake - Tove Alsterdal. Suverent god krim - ikke av den blodige sorten. Det gleder meg at den fikk toppscore i VG-anmeldelse i dag. Vel fortjent synes jeg - etter halvlest bok, riktignok.