Denne helgen fortsetter jeg på Sverdsang av Bernard Cornwell. Dette er fjerde bok i en serie og nå har de norske vikingene også fått en stor rolle, det er selvfølgelig litt ekstra stas å lese om. Neste bok er ikke bestemt ennå, men det er mulig jeg begynner rett på neste bok i serien eller den siste boka i Jonas Gardell sin trilogi Tørk aldri tårer uten hansker.

Håper dere får en god helg!

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Viser 42 svar.

snart ferdig med Germanerne, og da skal jeg ta en lesepause...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei, denne helgen har det ikks vært så mye lesing, men satser på å avslutte Rakels bok i kveld. Har startet på "To fluer i en smekk - Unni Lindell og Anne B Ragde". Dette er punkt nummer 11 på leseutfordribgen kin, En bok på under 150 sider.
Den tror jeg går fort unna☺️
Når jeg har med meg bok, så gjør det meg ikke noe å vente 15-20 min på t bane/buss, men uten bok klager jeg på at jeg må vente over 5 min. Så bøker er reddningen, selvom jeg har funnet ut at det å lese morsomme bøker ikke er det lureste på buss, tbane eller tog, da kan det fort føre til at jeg går noen rare blikk.

Satt meg på stillevogna på toget en gang, da ble jeg snakka til da jeg satt å smålo mens jeg satt å lese.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med deg, Vibeke. Cornwell-bøkene er bra. Jeg har lest de tre første, og har fem til på «skal lese»-lista.

Denne helgen går det i romanen vi leser i den dystoptiske lesesirkelen, Ready Player One. En utrolig medrivende bok!

For ikke å bli ferdig med den altfor raskt, hører jeg i tillegg City on Fire av Garth Risk Hallberg som lydbok. Det er en dørstopper av en roman på nesten 38 timer, som kom ut i fjor høst. Handlingen lagt til New York, hovedsakelig i 1976-77.

På Kindle er jeg godt i gang med In Persuasion Nation av George Saunders. Saunders er en forfatter jeg har stor sans for, og denne novellesamlingen er foreløpig helt på høyde med det beste jeg har lest av ham tidligere. Har også så vidt begynt på kortromanen White Hunger debutboka til den finske forfatteren Aki Ollikainen. Den kom ut på engelsk i fjor, og jeg ser at den har fått gode omtaler.

God (lese)søndag!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser Pappas jente av Margie Orford. Er ca halvveis i boka, og ikke imponert. Helt grei bok. :)

God helg! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Åå, ja, om du holder på med bøkene av Bernard Corwell har du mange gode timer. Jeg husker ikke riktig hvor mange av dem jeg har lest - men virkelig god lesing ja :-) Jeg håper å bli ferdig med Middlesex denne helga. God bok det også :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Er ferdig med bok nr 4, så nå tar jeg en liten pause fra vikingene. Vil spare de litt :-)
Middlesex tror jeg ligger i en eske et sted den og.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lenge siden jeg har skrevet noe her, men nå fikk jeg lyst til å dele litt igjen!
Jeg har jo hatt nesten et år pause fra papirbøker, og bare forholdt meg til lydbøker, kjenner at det har gått utover lesegleden! Nå har jeg derimot fått ett nytt manus for testlesing fra et forlag, og jeg klarte ikke dy meg, så jeg printet det ut med stor skrift og heiv meg over det etter jobb i går. Til min store glede er det et godt manus, og øynene klarer sånn ca å henge med! :D Kan ikke si noe mer om boka, men forløpig tittel er "Trekkfuglene". Spent på om jeg liker slutten like godt som jeg har likt første halvdel.
Ellers leste jeg "Glefs" verdens farligste golden retriever av Henrik Hovland i går. Dette er en barnebok, men jeg likte den veldig godt! Veldig morsom og søt!
Jeg begynner nok på en ny roman som lydbok i helga også. Har ikke bestemt meg helt for hvilke bok, men har snust litt på "Påfugelemporiet" av Jojo Moyes. Noen som har lest den?

God helg! :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå vet jeg ikke hvorfor det bare har blitt lydbøker, men høres ut som det er problemer med øynene. Håper det ordner seg for deg :-) Lydbøker er kjekt, men det er noe annet å lese selv når man er vant til det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det stemmer! Har store problemer med at øynene begynner å dirre så fort jeg leser litt... :/ Etter et år med masse forskjellige leger og utredninger har de endelig funnet ut hvorfor, så nå øyner jeg et håp om å snart kunne lese selv igjen!
Lydbøker er greit det, men savner den roen jeg får da jeg leser ei bok selv! ...Det blir ikke det samme med ei lydbok....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt å høre at det ser ut til å være en løsning på det :-) Jeg har også perioder der jeg ikke får lest, mest på grunn av problemer med fokusering og tåkesyn, men jeg kan ikke tenke meg hvordan det er når det er konstant.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk. Jeg gleder meg veldig til å kunne begynne å lese igjen!! -Så håper bedringen kommer raskt ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat pakket ut koffertene etter tre uker på ferie. Leser litt forskjelig for tiden,men er på slutten av Uroens bok av Pessoa. Har også truffet på JahnOtto Johansen på Gran Canaria,og der kjøpte jeg ei bok av han som heter Folket som ingen vil ha, om sigøynerforfølgelsene i Øst Europa. Så det blir litt i den ene boka og litt i den andre,like ustrukturert som jeg har hatt det de siste ukene. Men nå blir det nok mer system eter hvert.
God helg til dere alle.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Eg har omsider sett i gong med Vindens Skygge av Carlos Ruiz Zafón igjen. Det er tredje gongen eg les denne romanen, og den er framleis høgt oppe på lista over favorittbøker!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den er så fantastisk! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja! Heile trilogien er ein nytelse å lesa! Eg er veldig spent på om ei fjerde bok er på vei, det har vore rykter om det sidan Himmelens Fange kom ut :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vet ikke hva jeg leser denne helga. Vingler frem og tilbake; leser ett avsnitt i denne boka, stirrer tomt i flere minutter på omslaget til en annen bok. Er i litt vaske - og ryddemodus for tiden, for én gangs skyld, så jeg tillater meg ikke til å sette meg ned med en bok for da vet jeg at timene flakser avgårde og hybelkaninene formerer seg som de svina de er. Men den jeg blar hyppigst i på min vandring bevæpnet med støvsuger og vaskeklut, er Vannet av Arnaldur Indriđason.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det gjelder å utnytte den modusen når den først kommer :-) Bøkene venter tålmodig til du har konsentrasjon igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser The Basic Eight av Daniel Handler, og Harry Potter and the Chamber of Secrets :D Fast bestemt på å lese hele serien på nytt nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser For eksempel min bror av Uwe Timm

Godt sagt! (1) Varsle Svar

På torsdagskvelden ble jeg ferdig med Dere finner meg aldri av Robert Wilson, og natt til fredag ble jeg ferdig med The haunting of Sunshine Girl av Paige McKenzie.

Samme torsdagskveld begynte jeg på Everest av Odd Harald Hauge, og natt til fredag begynte jeg på The Diviners av Libba Bray. Blir jeg ferdig med en av disse skal jeg begynne på Maestro av Geir Tangen. Tror neppe det blir i helga, men man vet jo aldri.

Kos deg med vikingene:) Jeg har på en følelse at de norske vikiningene var hardere enn vikinger fra andre land. Stemmer det?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vet faktisk ikke om det var så veldig stor forskjell på vikinger fra Norden, de var alle kjent for å være fryktløse og nådeløse. Når de trodde de kom til den evige festsalen om de døde i kamp så sier det seg selv at de gikk hardt ut. De var også bedre trent i kamp enn de fleste motstanderne fra de engelske øyene. Det er fantastisk god lesning hvertfall, selv om forfatteren har tatt seg noen friheter så tror jeg han holder seg tett opptil historien.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vet ikke hvorfor, men har alltid hatt inntrykk at de norske vikingene var kanskje de mest fryktløse og ikke viste noen nåde. Synes vikingtiden er spennende uansett selv om jeg er glad jeg ikke levde på den tiden. Hadde nok ikke overlevd særlig lenge;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er godt mulig du har rett :-) For min del er det nok mer interessant å lese om viking-tiden enn å leve i den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat det er jeg enig i. Ville ha foretrukket å lese om vikingtiden istedet for å leve i den epoken. Ville ikke overlevd særlig lenge likevel;) Har lyst til å lese noe om vikingtiden så får gjøre litt research etter valg av bok:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bernard Cornwell er kjent for sin seriøsitet. Gleder meg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Husker jeg ikke feil så var du også begeistret for Arn-trilogien, så da tror jeg du trygt kan glede deg :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det stemmer :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her er jeg fortsatt fullstendig i Dostojevskijs verden. Jeg vet ikke hvor mange bøker jeg leser på nb.no, det er mange. Det spiller ingen rolle, side for side blir jeg bare mer og mer begeistra.

God helg alle sammen!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Å vere grasenkemann må vere fine greier, tenkte eg. Masse tid til meg sjølv, og sååå masse eg skal få lest. Sjølvbedrag, sjølvsagt, den andre halvdelen av oppgavene i heimen et opp denne ekstra-tida og vel så det.

På denne måten har eg havna litt på etterskot med dystopilesesirkelboka Ready Player One, og alvorleg på etterskot med gretemorlesesirkelboka Brødrene Karamasov. Ikkje har eg følgt ordentleg med på diskusjonane heller. Derfor blir det desse to bøkene som får det meste av lesetida mi denne helga.

God helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Å ha masse tid for seg selv kan være greit og også en forbannelse. Jeg er venneløs og har heller ingen kjæreste så jeg er vant til å være alene døgnet rundt. Å gjøre det man vil hele tiden uten å ha en jobb å gå til er ikke så idyllisk som de fleste tror. Det kan jeg skrive under på:)

Er spent på denne Ready palyer one. Den har jeg hørt mye om de siste årene. Selv om dystopisjangeren ikke er favoritten så er det noe bra der også:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sitter i Spania og kjenner en smak av våren, er bare innom en svipptur. Nå leser jeg Godt nok for de svina av Anita Krohn Traaseth. Den er interessant. God helg☺️

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Heldige deg :)

God helg til deg også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg stortrives med romanen Ready Player One som vi leser i den dystopiske lesesirkelen. Er snart halvvegs og gruer meg til jeg har lest den ut! Derfor tar jeg ofte pauser slik at denne leseopplevelsen varer en stund :-)

Jeg har også tenkt til å lese Brødrene Karamasov som leses i den andre lesesirkelen på bokelskere. Tror kanskje jeg leser ferdig Ready Player One før jeg begynner på den. Dermed kommer jeg litt sent i gang, men leseperioden på Brødrene K er lang. Så det hjelper jo litt.

Ellers så er jeg glad i podcast, så på en måte "leser" jeg der også. Jeg kan, for de som liker krim o.l. fra virkeligheten, anbefale podcasten Criminal. Episodene er uavhengige av hverandre og varer ca 20 min hver. Akkurat nok til å bli sugd inn i mer eller mindre snodige kriminalhistorier fra virkeligheten :-) Noe for krim-påsken, kanskje?

God helg og god lesing!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Hvor finner du podcastene? Jeg har kun hørt noen få på Storytel...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hører på mange forskjellige typer podcaster, Hvis du mener: hvor finner jeg Criminal? så er linken her: http://thisiscriminal.com/ Du finner den også i iTunes. Denne podcasten har blitt lagt merke til av anerkjente medier og rangerer på en liste over de mest interessante podcastene i 2015.

Min måte å lytte på podcast er imidlertid via en app på mobilen som heter Podkicker. Der er et søkefelt, og hvis du f. eks. skriver "Criminal" der så får du tilgang til å abonnere slik at alle nye episoder automatisk kommer til din mobil. Samt at du har tilgang til alle gamle episoder. Du velger mellom å streame eller downloade. Veldig kjekt å ha. Da har du alltid tilgang til noe interessant på øret enten det er programmet Ekko fra Nrk/radio, nyheter fra ulike kilder eller all verdens tema-baserte podcaster rundt ulike interessefelt. Det er et hav å ta av. Lykke til :-) Om du ønsker ytterligere tips om spennende og gode podcaster, så spør gjerne..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, dette skal sjekkes ut! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den pod-Carsten har jeg ikke vært borti enda, skal helt klart ta en titt på den. Jeg ble hekta på Serial når den gikk og har fulgt nøye med på saken om Adnan Syed. Jeg hører sjelden på radio eller lydbøker, men podcast passer meg bra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å lytte på radio passer ikke meg heller så bra. Blir litt som lineær tv: du er slave av sende-tider. - Nei, takk. Jeg velger helst selv når jeg vil lytte (eller se) Derfor elsker jeg podcast :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har virkelig fått sansen for podcasts jeg og. Favoritten er nok NRK - Kritikerne :-).
Ellers startet lesehelgen med den franske thrilleren Irene på mobilen - midt i en stue aka slagmark, etter barneselskap. Litterært bestialsk bok hvor morderen iscenesetter spektakulære drap fra kriminalromaner.
Senere i helgen vender jeg nok tilbake til Ingen vei tilbake - Tove Alsterdal. Suverent god krim - ikke av den blodige sorten. Det gleder meg at den fikk toppscore i VG-anmeldelse i dag. Vel fortjent synes jeg - etter halvlest bok, riktignok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Når du tar en pause i "Ready Player One", så kan du jo hente frem Dostojevskij :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

fortsetter med Germanerne, og den er bra.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne helgens papirbok er Honningfellen av Unni Lindell. Det er lenge siden jeg har lest noe av Lindell, så gleder meg til å lese både denne og de fire andre bøkene jeg har på vent.
På lydbok hører jeg De som ingen savner av Eystein Hanssen. Dette er min første bok av denne forfatteren, så langt lover det veldig godt.

Ønsker alle en fin (lese)helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sist sett

Vigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. Martol