Lesehelg! Det ser ut til å bli en helg med mye godt vær her på Østlandet. Det spirer og gror og frø er innkjøpt slik at barna skal kunne så blant annet reddiker og sukkererter. Hos oss må det jobbes litt i hagen denne helgen, men lesing blir det også tid til.

Jeg har fremdeles mer enn nok lesestoff med mursteinene jeg leste sist helg – nemlig dystopien The Passage av Justin Cronin og Brødrene Karamasov av Fjodor Dostojevskij. Førstnevnte blir jeg bare mer og mer oppslukt av, selv om jeg leser i rykk og napp, mens med Brødrene K har jeg fremdeles sen fremdrift. Annen lektyre denne helgen blir nok Klassekampens bokbilag, Aftenposten, Magasinet i DN Lørdag, The Guardian og kanskje litt blaing i The Economist.

Ingen fredag uten Misjonen med Antonsen og Goldens fornuftige galskap! Jeg hører dem helst på podcast – uten alle musikkinnslagene. Det er sikkert mange av dere som kjenner til Misjonen på P4, men her er podcasten – sånn i tilfelle: http://www.p4.no/programmer/misjonen/

Nyt våren og ha en flott lesehelg!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 19 svar.

ble ferdig med bok 2 i kanekrøniken som er fantasy om Egypts guder osv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne helga har eg kosa meg med Vi ses der oppe av Pierre Lemaitre - ei heilt fantastisk historie frå forfattaren av thrilleren Alex. På øyret har eg ei anna svært underhaldande bok; Den gjenfødte morderen av A. J. Kazinski,

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg synes også at "Vi ses der oppe" er helt suveren! Galgenhumor på sist beste.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg 'Lykkeprosjektet' av Gretchen Rubin. Også som en del av leseutfordringen. Og dette er virkelig en utfordring for meg. Jeg liker ikke selvutviklingsbøker. Og liker ikke denne så godt heller. Gleder meg til å bli ferdig..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser offline av Anne Holt denne helgen. Måtte jo lese den, bare fordi det er Hanne Wilhelmsen.

God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg fortsetter å lese Dostojevskij og koser meg med det. Jeg er litt lei av at alle kvinnene fremstilles som "hønsehjerner", men forsøker å finne unnskyldninger for forfatteren. Jeg irriterer meg også over Buthler og Öhrlunds En nästan vanlig man som jeg hører på lydbok. Dette er bok nr. 2 i serien om politietterforsker Jacob Colt. Det er godt skrevet, men så altfor mye den svenske versjonen av American Psycho; for mye vold og for mye sex. Nå skal det innrømmes at jeg har gått på noen heftige hormonkurer i det siste, så noe av irritasjonen kan stamme fra et noe vaklende humør hos meg selv...
Misjonen uten musikk og Herreavdelingen med musikk er faste innslag hver uke. Misjonen begynner faktisk å bli litt kjedelig og jeg fryder meg når Egil Egeberg er vikar for en av de andre.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Helg igjen, og solen skinner!
Har litt mye annet fore for tiden, men litt lesing blir det alltid tid til.

Holder på med en del bøker, men kommer nok til å konsentrere meg om Justin Cronins spennende dystopi, jeg også.
Dessuten bare jeg få lest litt videre i Hystopia av David Means.
Means er en forfatter jeg setter høyt. Han har tidligere skrevet flere novellesamlinger. Hystopia, som ble utgitt for en ukes tid siden, er hans første roman og såkalt kontrafaktisk – den handler om noe som kunne ha skjedd, i motsetning til hva som faktisk skjedde. Handlingen er lagt til slutten av 1960-årene, Kennedy har overlevd flere attentater og har opprettet et føderalt byrå som bla skal behandle de mange vietnamveteranene. Gleder meg til å komme ordentlig i gang med denne.

Riktig god helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg hørte ferdig Lørdagsrådet for en stund siden. Lørdagsrådet og Radioteatret er vel det jeg hører mest på radio.

Jeg leser Alltid Alice av Lisa Genova og Ingen vei tilbake av Tove Alsterdal. Kommer til å bli ferdig med Alltid Alice senere i dag og da skal jeg begynne på Bøddel (Mathias Fliegenring 1685 - 1729) av Torgrim Sørnes. Jeg leser mye stort sett hver dag, men i dag skal jeg lese ekstra mye siden det er hviledag i Norway Chess, og verdens bokdag.

Alle gleder seg til lysere og lengre dager virker det som bortsett fra meg for jeg synes dagene er eviglange nok som de er:)

God helg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg leser som vanlig på flere bøker samtidig (men aldri to romaner samtidig), og denne helgen kommer jeg til å fortsette på "De Sørgende" av min nye krimyndling, Håkan Nesser, "Prosadikt" av Baudelaire og "The sixth extinction" av Elisabeth Kolbert. I tillegg har jeg fylt Kindlen min med "Katten" av Tikashi Hiraide, i tilfelle jeg blir tom for lesestoff. Viktig å ha med å ha med nok lesestoff på fly og tog når jeg reiser til Göttingen i Tyskland på jobbseminar i morgen tidlig.

Riktig god lesehelg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hei, og god helg til alle bokelskere :-). Jeg er akkurat ferdig med "Den italienske jenta" av Lucinda Riley. Boken var grei, og med god flyt. Men, ingen favoritt. Nå skal jeg i gang med Tom Egelands nye bok "Djevelmasken".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Snart ferdig med Kanekrønikerboka nr 2 som heter Ildstolen. Er fantasy av Riordan, og det er 3 i serien

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg er i gang med lesesirkel boka Overgangen av Justin Cronin. Skikkelig murstein av ei bok, så tror det kan bli vanskelig å komme i mål før fristen. Men var så uheldig å ryke tre leddbånd i går, så har nå fått beskjed om å ikke forlate sofaen de neste tre dagene. Ikke at jeg klarer det heller uansett. Om ikke annet, får jeg i hvertfall lesetid. Og boka begynner å bli veldig spennende nå!

Ellers fikk jeg tips om Shakespeare innspilling på NRK på en annen tråd, og tenkte å få med meg den serien. Britene er jo veldig gode på denne type serier, så gleder meg:) Misjonen med Antonsen og Golden på øret er en fest, enig med deg der!

God helg!:)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er mangel på finvær i helga her jeg bor, men ettersom jeg er ute store deler av arbeidsdagen min tar jeg det helt med ro. Gråvær i helga betyr bare at jeg kan lese litt ekstra med god samvittighet. Jeg begynte på A sign of Four (eller er det A Sign of THE Four? Jeg blir ikke helt klok på det) Av Sir Arthur Conan Doyle i går, og det ser faktisk ut til at jeg blir ferdig med den i kveld allerede. På lydbok hører jeg Life, the Universe and Everything bok tre i serien A Hitchhiker's Guide to the Galaxy av Douglas Adams. Som de to første i serien er denne utrolig morsom, om enn litt forvirrende.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

God helg ja. Holder på med Brødrene Karamasov, men ligger langt etter skjemaet, så målet er å komme godt videre:-) Men det er egentlig alt for lite tid til lesing om dagen....

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Leser fortsatt på "Kuren" av Mo Hayder. Lite lesing denne uka, da møtene på kveldstid omtrent sto i kø...Blir litt lesing i kveld, mens resten av helga går til andre sysler. Blant annet har yngstejenta fotballturnering i helga :-)

Riktig god helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det drar seg til med aktivitetar både på jobb og på heimebane no, dette var tredje (av fem) strake veke med jobbreise. Artig det også, sjølvsagt, men det blir mindre tid til lesing. Har ikkje særleg von om å kome i mål med nokon av lesesirkelbøkene Overgangen eller Brødrene Karamasov innan fristen, særleg ikkje etter at det blei klart at eg kjem til å bruke store delar av denne helga som friviljug på eit større arrangement i bygda.

Og no får eg beskjed av hunden om at det er på tide å ta seg ein tur ut, så eg skundar meg med å ynskje god helg til alle!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

En skal ikke misunne noen,men jeg ble temmelig misunnelig på godværet dere har. Her laver det ned med snø,helt tragisk spør du meg. Men en kan jo ikke gjøre noe med det. Har et barnebarn her i helga,det er jo koselig. Ellers holder jeg på med gigant-boka Treenigheten enda. Den er så bra,men jeg bruker lang tid.
God helg til dere alle.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Her blir det også litt grønn jobbing i helga. Eller jobb og jobb, det er jo bare koselig pusling - det skal sås vintersquash (eller butternut, som den også kalles) og buskpaprika, og dessuten må det plantes litt på kirkegården.

Men i inneverden skal det leses (oh dear, what a shock!). Har akkurat startet på Den rettferdige av Helene Uri, som skriver så lett og fint. Dessuten mesker jeg meg med magasinet BOK. Gode artikler på tykt, matt papir. Aah... * sukker fornøyd *

God helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Simen "Boktimmy" IngemundsenToveMarianne  SkageLillevikjell kmoiraKay NilsenVivian M.HegeBabynemiIngunn SMarit HåverstadJulie StensethDolly DuckLesevimsaKristin HolvikKristin F. JørgensenEirik RøkkumCtinaLibraritas vRisRosOgKlagingGrete AastorpAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTone SundlandAtmanMette-MMarteMaria Festli EriksenHallgrim BarlaupMerethe SolstadVannflaskeTone Maria JonassenElin SkjerengBjørn SturødSynnøve H HoelFrisk NordvestEli HagelundRandi Annie FramnesHilde H  HelsethHanne Midtsund