En spennende og velskrevet krim. Dette er krim på sitt aller beste. Gleder meg allerede til neste krim av Tana French.
En fantastisk leseopplevelse med et frodig persongalleri. Vel frodig til tider, forventet vel ikke møte både Mick Jagger og den britiske kongefamilien. Den første boken om de to franske søstrene Iris og Josèphine. Gleder meg til å møte de igjen. Lettlest og velskrevet.
Mars ble en rekordmåned for fine leseopplevelser, men jeg må vel likevel trekke frem Knut Hamsuns "Markens grøde" og Axel Jensens "Ikaros" som de mest fremtredende :)
Jeg var, som de fleste, medlem av Bokklubbens Barn, og jeg husker meget godt "Bestevenn og bestefar". Den handlet om en skolegutt som skulle ta med seg et eller annet interessant til skolen for å snakke om det. Klassekameratene tok med seg blant annet kjæledyr og hobbyer, mens denne gutten tok med seg sin egen bestefar - som satte seg ned foran klassen og fortalte dem historier om gamle dager. Den boken likte jeg utrolig godt!
Jeg har en notatbok hvor jeg med fyllepenn og sirlig løkkeskrift noterer gode sitater og andre utdrag fra hver skjønnlitterære bok jeg leser, samt at jeg skriver et ørlige sammendrag i stikkordsform for meg selv. Foran i notatboken har jeg en liten innholdsfortegnelse. På denne måten holder jeg styr på handling og hovedpersoner, noe som ellers kan bli rotete med et tempo på et par bøker i uken. Sært - men nyttig ;)
De fleste av mine venner og kollegaer har fått med seg at jeg skal lese de "viktigste" verkene i den norske litteraturhistorien i tiden frem til nyttår. Med et tempo på et par bøker i uken, skal det holde hardt. Men da blir det jaffal "De 100 viktigste" ;) Finnes det for øvrig en slik liste, eller må jeg ta det på slump og nysgjerrighet?
Mitt siste kjøp til meg selv var Sigurd Hoels "Syndere i sommersol". Imidlertid kjøpte jeg Sigrid Undsets "Jenny" i gave til en jente i dag :)
Det var en velskrevet bok og det er flott slik hun klarer å flette disse tre generasjonene inn i hverandre. Jeg likte spesielt godt hvordan hun håndterte trettenåringenes mobbing.
Siri Hustvedt underviser i skriving på en psykiatrisk klinikk og har doktorgrad i litteratur. Hun og Paul Auster har en datter som er skuespiller så litt henter hun kanskje fra egen virkelig men det å ikke vite hva som er selvopplevd er også litt av spenningen når man leser bøker.
Det er rart å se hvor ulike oppfatninger man har om disse bøkene og hvor lett man lar seg provosere. Må alle bøker ha en dypere mening? Jeg har lest både ”Potensgiverne” og ”Rapsgubbene” og leter ikke etter underliggende mening eller bra språk. Jeg ble sjarmert av ”Potensgiverne” og selv om jeg ikke ble så begeistret for ”Rabsgubbene” så synes jeg boka var underholdende fornøyelig.
Dette er et vellykket familiesamarbeid, de to søstrene utfyller hverandre bra. Historien er engasjerende og spennende. Temaet kvinnemishandling er dessverre alltid aktuelt. Og en snedig slutt overrasket.
Enig med deg, dette ble litt nedtur. Skildringen av starten på finanskrisen var interessant men Sigurdur Oli som hovedperson i denne boka var ikke så vellykket som da han slapp til Elínborg som hovedperson i en tidligere bok.
Hvis jeg ikke tar helt feil så er det en god del bokelskere som legger inn blant annet svenske bøker manuelt. Som meg f.eks ;) jeg må ha lagt inn flere hundre. Så har man ISBN og litt flaks så kan det hende at man slipper å legge inn boken selv :)
"FOR FØR BOKEN var fortellingen. Den har vel alltid vært der, mens boken er et medium som etter hvert og tilfeldigvis ble for hånden, i millioner av eksemplar."
Dette er akkurat hva jeg forsøker å fortelle de som har en litt nedsettende holdning til lydboken :)
Personlig så har jeg alltid elsket å lytte på historier Med dagens gode opplesere og store utvalg av lydbøker kan jeg virkelig fråtse i gode høreopplevelser. Herlig ;)
Det er subjektivt dette med titler men her kommer noen av mine yndlingstitler:
Stert sult, plutselig kvalme/Trude Marstein. Å bake kaker i Kigali/Gaile Parkin. Ingen hører til her mer enn du/Miranda July. Kveld hele dagen/Preeta Samarasan. Det er trikken i ditt liv/Yvonne C. Kuhn. Jeg husker at jeg løp/Ron McLarty. Bienes hemmelig liv/Sue Monk Kidd. Jeg vinket ikke, jeg druknet/Anne Ragde. Snø vil falle over snø som har falt/Levi Henriksen. La meg synge deg stille sanger/Linda Olsson.
La den stå så kan vi se hva andre synes. Det var jo en relativt blandet liste. Det finnes ikke noe fasitsvar på humor uansett.
Sjekk ut denne også: http://pervoluto.blogspot.com/
p.s. Så flott du fikk Wodehouse på listen, skjønner ikke hvordan jeg kunne glemme de! Hærlig britisk humor.
Når det gjelder "Jonas Eckel" så tror jeg ikke humoren i denne var det du var på utkikk etter (når jeg får tenkt meg om). Den psykologiske siden av boken gjør den også litt tragisk og det er ingen lykkelig slutt. Men den gjorde inntrykk på meg og viste en ny side av Fossum som jeg fant interessant.
"Hundeåringen" var morsom lesing; enten liker man den eller så gjør man ikke. Men den ble lang nok, det var godt da den kom i mål.
Takk for kompliment, man får vise fram det beste man har..
Jeg er nettopp ferdig med den og den ga meg mange gode ideer om hvordan jobbe med disse hverdagstingene som irriterer og tar energi. Jeg startet med å rydde alle klesskapene og kvittet meg med mye - det var en kickstart. Så da er første bud gjennomført. Har du fått gjennomført noe av det du ønsket deg?