Nå har dere kun Bokelskere pluss Amazon i diverse språkutgaver.

Jeg sitter her med en haug svenske bøker som jeg ikke finner. Vet ikke om jeg gidder å legge inn alle manuelt.

Foreslår at dere legger til flere søkemuligheter: Et par norske, en svensk og en dansk, i det minste.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Det er over et år siden jeg etterlyste en mulighet til å søke opp svenske bøker, men så langt har det ikke vært mulig, så jeg har måttet legge inn manuelt de jeg ønsker å ha i bokhylla mi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønner ikke hvorfor det ikke skal være mulig. Det fins da et par gode, svenske databaser. Libris, for eksempel.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er fullt mulig, men jeg har ikke hatt arbeidskapasitet til å lage det, på tross av at jeg lovte det temmelig eplekjekt i fjor.

Etter at funksjonen for å legge til bøker selv ble ferdig, har det blitt nedprioritert.

Amazons maskinlesbare grensesnitt er veldokumentert og har hjelpsomme kodebiblioteker. Dette er relativt lavthengende frukt.

Bibliotekenes (f.eks Libris') maskinlesbare grensesnitt er åpenbart dokumentert av Marquis de Sade.

Av alle aktive sosiale nettsteder for bøker er det kun ett som har maktet å lage et grensesnitt som lar deg hente bokdata fra biblioteksdatabaser; amerikanske librarything. (De planla å offentliggjøre kildekoden de bruker til dette, men ombestemte seg når de så ressursbruken det krevde å utvikle. De brukte etter det jeg kan huske ett årsverk.)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hehehe. Og du er ikke masochist? Nei, nei, så får det være.

Jeg er livsvarig medlem av Library Thing, men trives bedre her. Det er bare så tidkrevende og kjedelig å legge inn alle bøkene mine. Det er nok derfor jeg har vært fraværende så lenge. For når jeg først er her, liksom...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil si at LibraryThing blir litt for kald på en måte. De har veldig fokus på katalog og alt ser unektelig litt striks ut. Jeg er veldig fornøyd med Bokelsker og hvor mye man kan gjøre her samtidig som det et veldig "hyggelig" og inkluderende design.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvis jeg ikke tar helt feil så er det en god del bokelskere som legger inn blant annet svenske bøker manuelt. Som meg f.eks ;) jeg må ha lagt inn flere hundre. Så har man ISBN og litt flaks så kan det hende at man slipper å legge inn boken selv :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er jeg veldig enig, jeg har mange svenske bøker og har ikke orket å legge inn alle. I noen tilfeller har jeg lagt inn den norske eller engelske utgaven istedet, bare for å slippe å gjøre alt manuelt.

Jeg ønsker også at også at de svenske utgavene ikke skal være separate fra den norske og engelske utgaven av samme bok. Det er frustrerende og hele tiden måtte søke opp de andre utgavene for å kunne delta i diskusjoner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vil bare nevne at du finner endel svenske originalbøker på amazon.de. Det oppdaget jeg nå, da jeg skulle legge inn Camilla Läckberg. Mener for øvrig å huske at jeg brukte samme metode for flere måneder siden. (Har hatt en laaang pause her.)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk, da skal jeg sjekke det neste gang jeg legger inn svenske böker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tja, man må jo uansett søke opp de andre utgavene hvis man f.eks. vil finne noen som eier samme bok, selv om den er norsk. Det fins jo ofte et utall utgaver.

Selv har jeg ofte ikke orket å finne den rette, men bare lagt inn en vilkårlig utgave, fortrinnsvis en med omslagsbilde.

Kanskje det blir for omstendig å koble alt sammen?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har tenkt tanken at det kanskje blir for komplisert ja. Men noen utgaver hører jo sammen helt av seg selv, ser det ut som, det kan til og med være at de norske og engelske utgaven av en bok hører sammen. Hvorfor kan man ikke da føye til en dansk og en svensk utgave i samme slengen?

Men joda, i noen tilfeller ligger jo til og med ulike norske utgaver av samme bok som forskjellige utgaver, så det er ikke helt konsekvent. Men mitt håp er i alle fall at det hadde vært mulig å slå utgavene sammen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å slå sammen utgaver til verk er en oppgave som er vanskelig å gjøre automatisk.

Våre "sammenslåinger" blir gjort manuelt av et knippe fagfolk i Den Norske Bokdatbasen, og de fleste utgaver av et verk du finner her inne er slått sammen til rett verk.

Men ikke alle.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skjønner at dette tydeligvis er en stor og vanskelig jobb. Dersom vi oppdager dobbeltregistreringer, er det mulig å gi beskjed på det vis eller skal vi vente på at dette blir gjort av seg selv? F.eks. har Hogne Hongset gitt ut 3 bøker men han står med 11 oppføringer på bokelskere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk, da forstår jeg hvorfor det er sånn og det hjelper alltid. Det gjör ikke så mye lenger når jeg forstår hvor mye jobb som det ville väre å slå utgavene sammen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi får se om André kommer på banen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag