Leser denne boken for tiden. Trodde virkelig den skulle være litt sånn "amerikansk og overfladisk", men jeg liker den! Den gir meg gode ideer. Jeg elsker jo lister feks. Skal begynne å lage lister over alt mulig som gjør meg glad, ting jeg ønsker meg, ting jeg liker å gjøre, bøker jeg vil lese, steder jeg vil dra til, ting jeg vil gjøre sammen med barna, med mannen, ting jeg vil gjøre med venniner, kort sagt over alt som gir glede i live!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Lenge siden jeg har lest den, men repeterte den nå, da jeg fant mine notater på den - jeg er litt ambivalent til denne - det kan bli mye stress med all systematiseringen og noteringen, men på den annen side er det mye i denne som det er greit å bli påminnet om. Fikk endelig laget en blogg-post på den

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig! Ble ordentlig glad og motivert til å faktisk GJØRE ting. Jeg går rundt hver dag og tenker "hmm, det må jeg gjøre" - men skjer det....? Neppe. Lånte boka som lydbok på biblioteket og satt og strikket mens jeg hørte på, ble så inspirert og glad! Nå fikk jeg lyst til å ta fatt på livet og skrive, organisere, rydde og bare gjøre ting som etterlater noe positivt etter seg. Og sette opp en forbudt for negativ tenking-regel, samt bekymringer. ordentlig fin bok! :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lytter denne nå, en "pause-bok", mellom andre "tyngre" romaner...men den overrasket meg også litt, ikke så dum denne; hun skriver godt og lett, man kjenner seg igjen og man tar poengene raskt..egentlig mye i denne som det er lurt å bli påminnet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne synes jeg var gørr kjedelig. Ikke noe nytt under sola, alle tipsene finner du i ukeblader. Dessuten tror jeg ikke på forfatteren. Jeg tror hun har konstruert det hele for å lage en bestselger. Så jeg er ikke positiv! Se gjerne mer her: http://knirk.no/2011/10/oppdatering/

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Utrolig inspirerende bok!

Gretchen Rubin hadde alt; hun var utdannet jurist og levde av å skrive, hun var lykkelig gift, hadde to nydelige barn, god helse, mange gode venner og et godt forhold til familien. Likevel var hun ikke så lykkelig som hun syntes at hun burde være.

Sakte men sikkert våknet et ny idé i henne: ikke bare aktet hun å finne ut hvordan hun kunne få mer ut av livet sitt og bli et lykkeligere menneske - hun ville også skrive bok om dette. Og slik ble hennes lykkeprosjekt til.

Etter å ha gjennomgått alt hun kunne komme over av litteratur om lykke - alt fra Aristoteles til Dalai Lama - endte det med at hun satte seg som mål å bli mer lykkelig, og for å bli dette, satte hun opp tolv bud eller tolv delmål. Deretter gikk hun suksessivt til verks og jobbet seg gjennom en rekke forsetter i løpet av tolv måneder. Det hele handlet om å være mindre irritert over bagateller, kommunisere bedre, ta bedre vare på seg selv, sove mer, få mer kontroll over livet, ha det mer moro, ikke ta alt så alvorlig, være mer raus, bli en bedre ektefelle og mor osv.

Jeg hadde virkelig ikke tenkt å lese denne boka. Da jeg kom over den som lydok på biblioteket rett før ferien, tenkte jeg imidlertid "hvorfor ikke?" Det er jeg glad for, for denne boka hadde ikke bare en del å fortelle meg - den traff meg tidvis rett i mellomgulvet. Neida, jeg har ikke tenkt å starte mitt eget lykkeprosjekt. Derimot fikk jeg både underveis og ikke minst etter lesingen en rekke idéer om hvordan jeg selv kan forbedre mitt eget liv, slik at jeg blir mer tilfreds og lykkelig med tilværelsen. En av tingene jeg ble kraftig inspirert til var å rydde. Knapt et døgn etter hjemkomst fra ferie, har jeg fylt intet mindre enn to søppelsekker med ting som skal kastes. Dessuten gikk det for alvor opp for meg at tiden ikke kommer til meg - jeg må forsyne meg av den selv. I stedet for å gjøre meg til et hjelpeløst "offer" som "aldri har tid", må jeg selv foreta visse grep slik at jeg faktisk får tid. Det er på tide bl.a. å følge mine drømmer om å begynne med qigong samt lære et nytt språk. Rubin uttaler underveis i boka at når man er klar, så dukker læremesteren opp. Og tenk at jeg allerede på flyplassen, på vei hjem fra ferie, traff nettopp en norsk qigong-instruktør! Tilfeldig? Kanskje, men like fullt tankevekkende!

Mange av tingene Rubin tar opp i sin bok, er hva jeg velger å kalle selvfølgeligheter satt i system. Hun har imidlertid gjort dette på en veldig ok og inspirerende måte! Hun foregir seg på ingen måte å være perfekt selv. Tvert i mot beskriver hun ærlig hvordan hun gjorde sine bestrebelser, noen ganger uten å lykkes i det hele tatt.

Det finnes ingen snarvei til lykken. Tvert i mot er det beinhard jobbing! Evnen til å fokusere er helt avgjørende. Rubin tar også oppgjør med en del myter rundt dette med lykke. Hvem har f.eks. ikke opplevd hvordan enkelte blir provosert av at man er glad og fornøyd? Som om dette å være glad skulle være ensbetydende med å være litt enfoldig eller enkel. Lykkelige og glade mennesker er imidlertid mer rause enn andre, har større takhøyde, tar ikke alt så alvorlig og er generelt mye enklere å forholde seg til enn kritiske og negative mennesker. Nettopp derfor bør vi alle bestrebe oss på å bli mer lykkelige og tilfredse - ikke primært av egoistiske hensyn, men av hensyn til dem vi omgir oss med til daglig! Denne boka inspirerte meg på mange ulike plan, og jeg synes den fortjener en sterk firer på terningen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Helt enig Rose-Marie...ikke så dum denne; lytter den nå som en "pause-bok" mellom andre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da har jeg reservert denne i lydbok...takk for tips

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg leser denne nå - fikk den via en boksirkel, og hadde aldri hørt om den før. Den er jo super, synes jeg, veldig inspirerende! En veldig hverdagslig bok, selv om mitt liv er VIDT forskjellig fra hennes. Kanskje jeg liker den godt fordi hun er forfatter og opptatt av skriving og bøker, men mange av tingene hun skriver om er så treffende og bra. Den ble nærmest slaktet i Dagbladet, men det av en kritiker som nok bare hadde skummet lett gjennom innholdet...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg holder på med denne nå og liker den veldig godt. I motsetning til mange andre selvhjelpsbøker så syns eg denne er lettlest, morsom og full av gode tips! Kjenner meg stort sett igjen i forfatteren - utenom dette med at hun ikke liker å shoppe... Eg elsker lister - bør kanskje begynne/supplere med en "liste over lister" ;o)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er nettopp ferdig med den og den ga meg mange gode ideer om hvordan jobbe med disse hverdagstingene som irriterer og tar energi. Jeg startet med å rydde alle klesskapene og kvittet meg med mye - det var en kickstart. Så da er første bud gjennomført. Har du fått gjennomført noe av det du ønsket deg?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Et par gode tips kan en få med seg i denne boken. Lister, avkrysning og poenggiving kan være positivt for å holde motivasjonen oppe. Dette presenteres tidlig i boken og det holder egentlig. Et par av kapitlene var ok, men resten av boken skumleste jeg. Det var med endel innlegg i fra bloggleserne hennes. Disse var ganske artige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja jeg er enig. Jeg droppet å lese slutten...........plutselig var jeg godt inne i en ny bok og enda en og enda en......:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesStig TKirsten LundBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasHanne Kvernmo RyeKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar h