Fortsatt spennende krim fra Indridason, men dette er ikke av det beste fra ham. Sigurdur Oli er flink nok, men kanskje ikke spennende nok til å bruke flere bøker på ham?

Følte ikke at boka var så spennende at jeg bare måtte lese videre, klarte uten problemer å legge den i fra meg flere ganger.

Synes det er spennende at han har med en del om finanskrisa på Island. Har fulgt med en del på det selv tidligere, og synes det hevet boka flere hakk for min del. Jeg synes slikt er spennende og interessant.

Håper Erlendur kommer tilbake i neste bok, jeg savner ham!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 3 svar.

Kan godt være enige med dere. Det ble ikke det samme med Sigurdur i hovedrollen, men det som forundrer meg der er at det er vell samme forfatter. Så stilen burde være lik selv om det endres på hovedpersonene, eller hva?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Etter endt lesing er jeg litt forvirret. Er denne boka skrevet bare for å gjøre leserne nærmere kjent med Sigurdur Oli? Unødvendig, synes jeg - denne etterforskeren gjør seg best som bakgrunnsmedarbeider.

Selve mordhistorien ble faktisk litt borte for meg iblant, og jeg mistet konsentrasjonen. Kjente jeg ble irritert over sceneskiftene. Hva hadde egentlig Andres' historie og synsvinkel midt oppi dette å gjøre? Nei, enig med dere: Selv om Erlendur har sine baksider, er han en atskillig mer likandes hovedperson enn denne tråkmonsen.

Og språket, som jeg aldri har reagert på i de tidligere Indridason-bøkene, var av og til så klønete at jeg måtte sjekke om det var den samme oversetteren som før. Det var det faktisk. At en krim-oversetter ikke vet forskjellen på mistenkelig og mistenksom, er et tankekors.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig med deg, dette ble litt nedtur. Skildringen av starten på finanskrisen var interessant men Sigurdur Oli som hovedperson i denne boka var ikke så vellykket som da han slapp til Elínborg som hovedperson i en tidligere bok.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaTherese HolmSigrid NygaardBjørg RistvedtEgil StangelandHarald KLinda NyrudPi_MesonStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer Smedaas