Rype med lettøl

en antropologi fra Norge

av (forfatter).

Pax 2003 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.75 (4 terningkast.)

11 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Per Claussens eksemplar av Rype med lettøl - en antropologi fra Norge

Lesetilstand

Skal lese denne

Hylle

Fagliteratur

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Ingen terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra forlaget

Hvordan er det egentlig med nordmenns vaner og adferd rundt mat og måltider? Hvilken status har egentlig matpakken i Norge? Hva er det med oss og kaffen og hvorfor er det så vanskelig å få servert bare vann? Hvorfor spiser vi fortsatt kjøttkaker og hvorfor drikker ikke flere lettøl? Forfatteren i boken foretar feltarbeidet sitt i et lite tettsted i Østfold. Han ønsker å se om matvanene våre kan gjenspeile samfunnet vårt og om vi virkelig er på vei inn i en kultur med økende individualisme.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2003

Format Innbundet

ISBN13 9788253025711

EAN 9788253025711

Språk Bokmål

Sider 389

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 2 1 0 0 1

Bokomtaler

"Rype med lettøl" er en interessant bok som et inngangssted til norsk samfunn og kultur. Runar Døving velger i sin analyse å se på fenomener som: kaffe, vafler, matpakke, sjokolade, lettøl, pizza, pølse, rype og kjøttkaker. Disse fenomenene utgjør bare et startpunkt for analyse av ulike sosiale fenomener i Norge. For eksempel snakkes det mye om kjønn i kapitlet om vafler, ikke minst med tanke på arbeidsfordeling. Mens i kapitlet om sjokolade kommer Døving inn på dette at mens bestemor kan gi deg sjokolade en hvilken som helst dag i uken, kan foreldre gjøre det kun i helgene. Lettøl blir fort koblet til det å være alkoholisert i hverdagen, mens i helgen er det "ikke godt nok".
Boken har definitivt gitt meg mye å tenke på, og ting som jeg kan bruke i min undervisning.
Men boken ble gitt ut i 2003, og samfunnet har forandret seg mye på den tiden. For eksempel skrev Døving i kapitlet om kaffe at nordmenn ikke tar et nei til kaffe som riktig svar på spørsmålet. Men i dag opplever jeg at det er mer toleranse for å si "har du te", "kan jeg få litt vann i stedet", eller lignende. Kanskje viser dette, for å bruke Døvings egne måte å analysere på, at samfunnet i denne perioden har blitt tydeligere flerkulturelt, det er mer åpenhet for ulike måter å gjøre ting på, og så videre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Bøker jeg leser i 2019.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

  • "Notater fra en liten øy" av Bill Bryson
  • "Undis Brekke - roman" av Gunnhild Øyehaug
  • "Kartet og terrenget" av Michel Houellebecq
  • "Yarden - en fortelling" av Kristian Lundberg
  • "Fortuna" av Alexander L. Kielland
  • "De grunnleggende bestanddeler" av Michel Houellebecq
  • "Stillstand - sivilisasjonskritikk på lågt nivå" av Agnes Ravatn
  • "For øvrig mener jeg at Karthago bør ødelegges - roman" av Kyrre Andreassen
  • "Frokost på Tiffany" av Truman Capote
  • "Den største forbrytelsen - ofre og gjerningsmenn i det norske Holocaust" av Marte Michelet
  • "Max, Mischa & Tetoffensiven - roman" av Johan Harstad
  • "Sovjetistan - en reise gjennom Turkmenistan, Kasakhstan, Tadsjikistan, Kirgisistan og Usbekistan" av Erika Fatland
Alle bokanbefalinger for dette verket