Islam

den 11. landeplage

av (forfatter).

Kolofon 2015 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.58 (26 terningkast.)

72 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp boka hos ark.no

Norahs eksemplar av Islam - den 11. landeplage

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

integrering/islam

Lesedato

2015

Favoritt

Ingen favoritt

Terningkast

Min omtale

Se min omtale

Omtale fra forlaget

Europa ulmer. Er vår tid forbi?

Høsten 2015 opplever Norge og Europa en dramatisk høy folkevandring fra Midtøsten, Afrika og Asia.

Vår frihetsorienterte kultur er under stadig sterkere press fra islam. Islam er i kamp med kvinner, jøder, homofile, frihetsorienterte muslimer og enhver som ikke underkaster seg dens doktriner.

Folk er med rette bekymret for fremtiden. Vårt politiske lederskap både tier og lyver om islams motstand mot frihet.

I denne engasjerende boken er Hege Storhaugs budskap at Norge og Europa nå beveger seg inn i en ukultivert og udemokratisk tidsepoke. For å bevare vår livsform trenger vi at folket tar til motmæle og bruker det Arnulf Øverland kalte Den første menneskeretten: Ytringsfriheten.

Hege Storhaug er folkets utrettelige røst mot godhetsfeberen i politikken, akademia og mediene.

- Vi må verne friheten. Det haster.

Bokdetaljer

Forlag Kolofon

Utgivelsesår 2015

Format Innbundet

ISBN13 9788230013458

EAN 9788230013458

Omtalt sted Europa

Språk Bokmål

Sider 335

Utgave 2

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

6 10 4 3 1 1

Bokomtaler

Boka er en brannfakkel. Hege Storhaug er en varsler.
Foruten at hun jobber for likestilling, kvinner og barns rettigheter, har hun stått mye alene og advart mot voldelig islam i mange år.
I denne boka skriver hun om utbredelsen av islam i Europa. Om hvor viktig det er at vi må kunne kritisere religioner, og at det også gjelder å kunne kritisere islam. Om kvinneliv og kvinneundertrykkingen i islam. Om tvangsgifte og arrangerte ekteskap. Om forskjellige retninger innen islam. Om islam som en trussel mot vår sivilisasjon og vårt demokrati. Om islam som en trussel mot vår frihet, vår ytringsfrihet.
Hun er opptatt av at muslimer også skal kunne leve frie, demokratiske liv, uten den undertrykkende tvangen som den mest fundamentalistiske islam pålegger dem.
Hun har skrevet en meget personlig bok om islam. Siden hun oppdaget kvinneundertrykkingen i islam har hun besøkt Pakistan 17 ganger. Først for å finne ut ved selvsyn hvordan islam fungerer i praksis. Så fikk hun venner i landet, og har returnert mange ganger. Hun har også reist til mange steder i mange andre land for å finne ut hvordan muslimer innretter seg i Europa.
Hun skriver om sharia-områder i Frankrike, Danmark og Sverige, områder der islamsk lov gjelder, og selv politiet ikke våger å gå inn.
Fundamentalistisk, bokstavtro og voldelig islam blir forkynt i forsamlinger, både i Norge og andre steder i verden.
Det er salafistene som skremmer mest. Salafisme forherliger det opprinnelige islam, med steining for utroskap, avhogging av hender og føtter, pisking og tildekking av kvinner. Og det ser ut som det er den retningen innen islam som fanger flest unge sjeler i landet vårt.
Boka inneholder så mye. Hege Storhaug skriver til den alminnelige norske borger. Hun er redd for at vi kan miste vårt demokrati, våre frihetsverdier og vår ytringsfrihet, hvis radikal islam får utvikle seg uhemmet.
Og omtrent hver eneste side har henvisninger til andre bøker, dokumenter, nettsteder og videoer på youtube.
Du må lese selv, for å få et ordentlig innblikk i hva alt dette handler om.
Voldelig islam er vår tids største trussel. Vår frihet er truet.
Europa ulmer.

Godt sagt! (19) Varsle Svar

Sjeden jeg leser noe annet enn skjønnlitterære romaner, thrillere og krim, men denne dokumentar boka til Hege Storhaug måtte jeg ha med meg. Til å være en dokumentær / fagbok vil jeg si den er ganske lettlest. Den reiser uhytre viktige problemstillinger i forhold til islams frammarsj, og hvordan vært samfunn endres i forhold til dette. Vil det i det hele tatt være mulig å stå i mot, og å verne vår kultur og våre verdier ? Utvilsomt årets viktigste bok.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

En grundig, opplysende og viktig dokumentar skrevet av en modig kvinne! Mye av lesestoffet er ikke hyggelig lesning, men viktig at noen står fram for rettferdighet og frihet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tenkte å bruke påsken på å lese "Islam- den 11 landeplage" av Hege Storhaug. Ble ferdig i løpet av helga da boka faktisk var meget godt skrevet. Storhaug sier allerede i innledningen av boken at Islam har både gode og sure biter, men at hennes bok stort sett vil handle om de sure bitene. Det er lov religionen islam, den juridiske, og dermed den politiserende islam hun ønsker å belyse. Med dette som bakteppe synes jeg boken holder seg rimelig godt innenfor betegnelsen en debattbok.

Klart spissformuleringer som " Europa ulmer. Er vår tid forbi?" en formulering som ligger tett opp til Arnulf Øverlands "Europa brenner" på slutten av 1930 tallet, gjør at man kan bli skeptisk.
Men det er ingen grunn til det.

Fikk et bedre inntrykk av Storhaug etter å ha lest boken. I utgangspunktet var jeg svært skeptisk.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Den viktigste boken i 2015.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Til ettertanke. Kan anbefales.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Boka er jo ikke noe mesterstykke innenfor sjangeren sakprosa, men innholdet er jo tankevekkende nok. Som sekulær borger i Norge er det ikke vanskelig å ta avstand fra de udemokratiske, kvinnefiendtlige og fordummende regler vi skal underkaste oss i et mulig islamsk styrt fremtidig Norge. Det blir det imidlertid ikke noe av. Sorry muslimer.

Godt sagt! (4) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (4) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Men det er fremdeles ikke terror som er vår tids største trussel. Det er kampen fra islamske ledere i moskeer og bevegelser for å undertvinge oss sine verdier og levesett som jeg anser som vår tids største trussel. Som en økonom sa til meg: - Om Norge skulle gå i dyp nedoverbakke økonomisk, er det ikke det som bekymrer meg mest. For hvis vi har den verdimessige bunnplanken inntakt, vil vi alltid kunne klare å reise oss igjen. Men uten den bunnplanken, rakner forutsetningen for vår kreative skaperkraft og protestantiske arbeidsmoral.

Godt sagt! (18) Varsle Svar

Hvis Koranen er Guds ord, må den ha blitt diktert på en svært dårlig dag.

Godt sagt! (17) Varsle Svar

Man kan med rette påstå at Ayaan Hirsi Ali hadde god dekning da hun sa følgende i amerikanske journalister og redaktørers høyborg, National Press Club: "Denne besettelsen med å underordne kvinner er det som gjør islam så simpel. Og islams agenter - fra Riyadh til Teheran, fra Islamabad til Kairo - vet at enhver bedring av kvinners liv, vil lede til islams bortgang og til at de mister sin makt. Dette er hvorfor de blant annet er så desperate etter å bure inne kvinnene. Dette er også grunnen til at de hater Vesten."

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Forskjellen mellom folk og samfunn kan overdrives. Ingen kultur som vi kjenner, mangler forestillinger om godt og vondt, rett og galt. Mot er for eksempel så vidt vi vet en egenskap som har vært beundret i alle samfunn vi kjenner. Det finnes universelle verdier. Dette er et empirisk faktum om menneskeheten.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

VGs tidligere radarpar, avdøde politiske redaktør Olav Versto og avisens tegner Roar Hagen, anmeldte Muhammed-biografien til Halvor Tjønn, som altså er basert på hva tidlige muslimske historikere selv berettet om profeten sin. Versto skrev:

"De tre muslimske historikerne forteller om holdninger og handlinger som krenker absolutt alle de verdier og prinsipper som vår vestlige samfunnsform, moral og lovgivning er tuftet på. Det hadde vært naturlig i en bokomtale som denne i vår tids avisspråk å summere opp de viktigste av hovedpersonens gjerninger og gi en vurdering av dem. Men jeg tør ikke. Folk er drept for langt mindre."

Ordene til Versto ble etterfulgt av denne kommentaren fra kollegaen Hagen:
"Jeg vil ikke tegne ham. Jeg vil ikke bli tvunget til å leve som min danske kollega Kurt Westergaard (tegneren i Jyllands-Posten som lever med drapstrusler, min anm)."

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Jeg tror det er for sent å rydde opp på en god måte. Det er en forferdelig tung erkjennelse. Den smerter meg daglig. Erkjennelsen kan illustreres slik: Jeg var så heldig å få stablet på beinene en solid grunnmur av mine foreldre de første leveårene. Den var fylt med glede, letthet og sorgløshet, full av energi og pågangsmot. De siste om lag ti årene har grunnmuren slått flere og flere sprekker. Ut av sprekkene renner det sorg. Sorg over det tapte. Tapt trygghet. Tapt frihet. Sorg over vissheten om at tapet etter all sannsynlighet vil øke ufortrødent.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

NRKs Tormod Strand er en av få norske journalister som sannhetssøkende har rapportert om jødehatet i norske klasserom nå grunnet elever preget av islamske doktriner. Strand jobbet over lengre tid for å vise frem tilstanden i særlig videregående skole i Oslo, men ingen jødiske foreldre våget å stå åpent frem og fortelle om hvordan deres barn trakasseres.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

En mening som går på tvers av det som er moderne, får nesten aldri en fair behandling, verken i den populære presse, eller i de intellektuelle tidsskrifter.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det er en velkjent sak at den samme rekrutteringen til totalitære krefter som vi ser i dagens Europa, foregikk i Bosnia tidlig under andre verdenskrig, om enn på en noe annen måte. Den øverste religiøse lederen i Jerusalem, stormuftien Amin Hajj al-Husseini, hadde allerede tidlig på 1920-tallet uttrykt sitt ønske om total utryddelse av alle jøder. Da Hitler ble valgt inn i det tyske Rikskanselleriet i 1933, sendte al-Husseini derfor dette telegrammet til Hitler: "Jeg ser frem til å utbre Deres ideologi i Midtøsten!" Under 2.verdenskrig oppholdt al-Husseini seg i Tyskland, nærmere bestemt Berlin, i årene 1941 - 45. Han ble god venn av Adolf Hitler. Fra Berlin propaganderte al-Husseini intenst nazismen overfor araberne i Midtøsten, både via radio og ved det skriftelige ord. Åpent parallellførte han Hitler med Muhammed og Koranen med Mein Kampf - en parallellføring med udiskutabelt positivt fortegn fra al-Husseinis side, hvis noen skulle lure på akkurat det.
For Nazi-Tyskland ble samarbeidet med stormuftien, tilhørende en "underlegen rase", legitimert nettopp gjennom et felles jødehat. Som stormuftien skrev i sine memoarer etter krigen: "Vårt grunnleggende krav for å samarbeide med Tyskland var frie hender til å utrydde den siste jøden fra Palestina og den arabiske verden." Føreren Hitler hadde replisert slik på dette kravet: "Jødene er dine."
Derfor dro al-Husseini med Hitlers velsignelse til Bosnia og overtalte religiøse ledere og deres tilhengere i moskeer til å la seg verve til muslimske SS-divisjoner. I tillegg fylte Brorskapets stifter og leder Hassan al-Banna på med soldater fra Midtøsten som også inngikk i egne muslimske SS-bataljoner. Tyskerne sørget også for å utdanne imamer ved to skoler i Tyskland som tjenestegjorde for muslimer i felten.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg mintes ordene til en venn under mitt første besøk i 1993 i "de renes land", som den islamske staten Pakistan litterært betyr i religiøs forstand, ord som gjorde et uutslettelig inntrykk. Med dypt alvor i tonelaget sa professoren og menneskerettighetsaktivisten, født inn i islam og skjult ateist i sitt voksne liv, dette til meg: "Du må forstå at i motsetning til kristendommen er islam en grunnleggende voldelig religion. Min påstand kan bevitnes ved å studere Jesu og Muhammeds liv."

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Du vil kanskje også like

  • "Mot nasjonalt sammenbrudd - Norge i masseinnvandringens tid" av Halvor Fosli
  • "Mens orkesteret fortsetter å spille" av Christian Tybring-Gjedde
  • "Der andre tier" av Sylvi Listhaug
  • "Fryktens makt - frihet eller taushet i terrorens tid" av Vebjørn Kroll Selbekk
  • "Hymne til friheten" av Flemming Rose
  • "Fremmed i eget land - samtaler med den tause majoritet" av Halvor Fosli
  • "Vold og islam - samtaler med Houria Abdelouahed" av Adonis
  • "Saudi-Arabia - sverdet og stemmene" av Ina Tin
  • "Det internasjonale gjennombruddet - fra ettpartistat til flerkulturell stat" av Terje Tvedt
  • "Terrorens rike - hvordan en voldelig sekt fra den arabiske ørken radikaliserte islam" av Carl Schiøtz Wibye
  • "Tilslørt, avslørt - et oppgjør med norsk naivisme" av Hege Storhaug
  • "Advarsel - svenske tilstander i Norge" av Einar Haakaas
Alle bokanbefalinger for dette verket