Viser 1 til 8 av 8 omtaler

Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tenkte å bruke påsken på å lese "Islam- den 11 landeplage" av Hege Storhaug. Ble ferdig i løpet av helga da boka faktisk var meget godt skrevet. Storhaug sier allerede i innledningen av boken at Islam har både gode og sure biter, men at hennes bok stort sett vil handle om de sure bitene. Det er lov religionen islam, den juridiske, og dermed den politiserende islam hun ønsker å belyse. Med dette som bakteppe synes jeg boken holder seg rimelig godt innenfor betegnelsen en debattbok.

Klart spissformuleringer som " Europa ulmer. Er vår tid forbi?" en formulering som ligger tett opp til Arnulf Øverlands "Europa brenner" på slutten av 1930 tallet, gjør at man kan bli skeptisk.
Men det er ingen grunn til det.

Fikk et bedre inntrykk av Storhaug etter å ha lest boken. I utgangspunktet var jeg svært skeptisk.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En grundig, opplysende og viktig dokumentar skrevet av en modig kvinne! Mye av lesestoffet er ikke hyggelig lesning, men viktig at noen står fram for rettferdighet og frihet.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Boka er jo ikke noe mesterstykke innenfor sjangeren sakprosa, men innholdet er jo tankevekkende nok. Som sekulær borger i Norge er det ikke vanskelig å ta avstand fra de udemokratiske, kvinnefiendtlige og fordummende regler vi skal underkaste oss i et mulig islamsk styrt fremtidig Norge. Det blir det imidlertid ikke noe av. Sorry muslimer.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Til ettertanke. Kan anbefales.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den viktigste boken i 2015.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sjeden jeg leser noe annet enn skjønnlitterære romaner, thrillere og krim, men denne dokumentar boka til Hege Storhaug måtte jeg ha med meg. Til å være en dokumentær / fagbok vil jeg si den er ganske lettlest. Den reiser uhytre viktige problemstillinger i forhold til islams frammarsj, og hvordan vært samfunn endres i forhold til dette. Vil det i det hele tatt være mulig å stå i mot, og å verne vår kultur og våre verdier ? Utvilsomt årets viktigste bok.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Boka er en brannfakkel. Hege Storhaug er en varsler.
Foruten at hun jobber for likestilling, kvinner og barns rettigheter, har hun stått mye alene og advart mot voldelig islam i mange år.
I denne boka skriver hun om utbredelsen av islam i Europa. Om hvor viktig det er at vi må kunne kritisere religioner, og at det også gjelder å kunne kritisere islam. Om kvinneliv og kvinneundertrykkingen i islam. Om tvangsgifte og arrangerte ekteskap. Om forskjellige retninger innen islam. Om islam som en trussel mot vår sivilisasjon og vårt demokrati. Om islam som en trussel mot vår frihet, vår ytringsfrihet.
Hun er opptatt av at muslimer også skal kunne leve frie, demokratiske liv, uten den undertrykkende tvangen som den mest fundamentalistiske islam pålegger dem.
Hun har skrevet en meget personlig bok om islam. Siden hun oppdaget kvinneundertrykkingen i islam har hun besøkt Pakistan 17 ganger. Først for å finne ut ved selvsyn hvordan islam fungerer i praksis. Så fikk hun venner i landet, og har returnert mange ganger. Hun har også reist til mange steder i mange andre land for å finne ut hvordan muslimer innretter seg i Europa.
Hun skriver om sharia-områder i Frankrike, Danmark og Sverige, områder der islamsk lov gjelder, og selv politiet ikke våger å gå inn.
Fundamentalistisk, bokstavtro og voldelig islam blir forkynt i forsamlinger, både i Norge og andre steder i verden.
Det er salafistene som skremmer mest. Salafisme forherliger det opprinnelige islam, med steining for utroskap, avhogging av hender og føtter, pisking og tildekking av kvinner. Og det ser ut som det er den retningen innen islam som fanger flest unge sjeler i landet vårt.
Boka inneholder så mye. Hege Storhaug skriver til den alminnelige norske borger. Hun er redd for at vi kan miste vårt demokrati, våre frihetsverdier og vår ytringsfrihet, hvis radikal islam får utvikle seg uhemmet.
Og omtrent hver eneste side har henvisninger til andre bøker, dokumenter, nettsteder og videoer på youtube.
Du må lese selv, for å få et ordentlig innblikk i hva alt dette handler om.
Voldelig islam er vår tids største trussel. Vår frihet er truet.
Europa ulmer.

Godt sagt! (19) Varsle Svar

Sist sett

Hanne Kvernmo RyeAndreas HesselbergToveBjørn SturødCathrine PedersenLogikaPiippokattaKaramasov11Agnete M. HafskjoldAkima MontgomeryTine SundalalpakkaAnniken LHeidi BHilde VrangsagenBeathe SolbergAnn ChristinSilje-Vera Wiik ValeHilde H HelsethBente NogvaKari FredriksenKirsten LundFindusHanne Cathrine AasMonica CarlsenHarald KSynnøve H HoelSiriStig TLars Johann MiljeHildaDaffy EnglundmgeMarit HåverstadRune U. FurbergMarianne MChristofer GabrielsenTanteMamieAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJB