Mandelplukkersken

av (forfatter) og Tommy Watz (oversetter).

Pax 2005 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.31 (80 terningkast.)

315 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

marit fåkvam myrvolls eksemplar av Mandelplukkersken

Lesetilstand

Har lest denne

Hylle

Nye kvinne diverse

Lesedato

Ingen lesedato

Favoritt

Favoritt!

Terningkast

Min omtale

Ingen omtale


Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Handlingen utspiller seg i løpet av en måned høsten 1963 i den lille byen Roccacolomba på Sicilia. Mennulara har mesteparten av sitt liv tjent hos den fornemme Alfallipe-familien. Til tross for sin lave formelle status, har hun i virkeligheten vært familiens sentrum og forvalteren av familiens eiendommer. Selv etter sin død viser hun sin makt. De udugelige arvingene mottar brev fra henne om at arven bare utbetales hvis de gjør nøyaktig som brevet dikterer.

Omtale fra forlaget

Denne debutromanen tok Italia med storm og ble en stor kritikersuksess og bestselger da den utkom i 2002. Handlingen utspiller seg i løpet av en måned høsten 1963 i landsbyen Roccacolomba på Sicilia, et lite, korrupt samfunn der mafiaen har et sterkt feste. Alt sees gjennom forskjellige reaksjoner på tjenestepiken La Mennularas - mandelplukkerskens - død og begravelse. Hun har mesteparten av sitt liv tjent hos den rike og fornemme Alfalippe-familien. Til tross for sin lave formelle status, har hun i virkeligheten vært sentrum i familien, og bl.a. administrert eiendommene og hindret konkurs. Og da hun dør, kommer det fram at hun selv også er blitt en rik kvinne. Nå går sladderen: Folk snakker om mafia-bossen som dukker opp i begravelsen. Var han hennes elsker eller hennes far? Hvor kommer hennes store formue fra? Var hun selv med i mafiaen, eller har hun stjålet av lasset fra Alfalippe-familien? Eller var hun ganske enkelt en begavet kvinne og et stort forretningstalent? Selv etter sin død vises hennes makt, da de udugelige arvingene mottar brev fra henne om at arven bare utbetales hvis de gjør presis som brevet dikterer. - Mandelplukkersken er en spennende og underholdende roman om en usedvanlig kvinne i et tradisjonelt siciliansk samfunn.

Bokdetaljer

Forlag Pax

Utgivelsesår 2005

Format Innbundet

ISBN13 9788253027616

EAN 9788253027616

Omtalt tid 1960-1969

Omtalt sted Italia

Språk Bokmål

Sider 257

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

9 25 31 9 4 1

Bokomtaler

Da Mennulara, Alfallipe-familiens husholderske, dør, starter spekulasjonene og en rykteflom som savner sidestykke i den lille sicilianske landsbyen Roccacolomba. For hvem var denne kvinnen, som opprinnelig kom fra svært fattigslige kår og som på ingen måte var boklig lærd, og som Alfallipe-familien lot forvalte sin formue og sine eiendommer?

I boka beskrives klasseskillet mellom samfunnets øvre og nedre sosiale skikt. Alfallipe-familiens medlemmer levnes liten ære, der de fremstilles som en gjeng udugelige, griske og ondskapsfulle mennesker. Og som fattig skal du ikke tro at du er noe, spesielt ikke dersom du er en kvinne. Å være fattig, kvinne og at på til begavet - nei, det står ikke til troende ...

Få kjenner den hele og fulle sannheten om Mennulara, mandelplukkersken. Var hun det hedersmennesket hun fremsto som før sin død, eller var hun en slu bedragerske som tilsnek seg midler som tilhørte Alfallipe-familien? Etter som handlingen skrider frem, får vi som lesere innblikk i mengder med løse fragmenter som til slutt danner et helt bilde av hvem den lite meddelsomme kvinnen egentlig var.

Boka er meget velskrevet, og mang en gang ble jeg sittende og humre. Beskrivelsen av sladderens krumspring og vesen er mesterlig! Jeg storkoste meg med den!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

denne likte jeg godt, bok med snert, litt humor , alvor , trist og hvordan makt og penger "rår". å lese denne var som å se en film, Fargerike personer, levende beskrevet. må prøve mer av Simonetta Agnello Hornby

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Har i det siste oppdaget at det har blitt mange bøker som har bokomslag der det er bilder av personer bakfra. Noen er tildels ganske like eller har fellestrekk "med eller uten paraply".

Det ser ut som det er en forholdsmessig ny trend.
Jeg har tatt en titt i min og andres bokhyller og her er noen av de jeg fant.


Godt sagt! (38) Varsle Svar

Noen ganger får man bøker i gave, tips fra venner eller man er nysgjerrige på bøker som bare ikke lever opp til skyhøye forventninger. På denne listen plasserer jeg bøker som jeg kanskje bare burde avbrutt, men som jeg ikke har klart å legge fra meg uten å fullføre.


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Her er en kort presentasjon av bøker jeg anbefaler til alle her i bokelskere.


Godt sagt! (5) Varsle Svar

"spiselige" titler.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Nonnen" av Simonetta Agnello Hornby
 • "Arvetanten" av Simonetta Agnello Hornby
 • "Damekupeen" av Anita Nair
 • "Frøken Jean Brodies beste alder" av Muriel Spark
 • "Understrømmer" av Ann-Marie MacDonald
 • "Duften av appelsin" av Joanne Harris
 • "Bare et lite sammenbrudd" av Ebba Haslund
 • "Hva skjedde med Esme Lennox?" av Maggie O'Farrell
 • "Mysterieavenyen" av John Irving
 • "Hett blod" av Irène Némirovsky
 • "Yacoubian-bygningen" av Alaa Al Aswany
 • "Et hav av valmuer" av Amitav Ghosh
Alle bokanbefalinger for dette verket