Drømmejegerne

av (forfatter) og Knut Ofstad (gjendikter).

Aschehoug 2002 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.13 (70 terningkast.)

247 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos ark.no

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Fire unge gutter sto en gang sammen og gjorde en modig handling, noe som forandret dem på en måte de har vanskelig for å forstå. 25 år senere er guttene blitt menn, og gått hver sine veier, men en gang i året møtes de for å jakte. Denne gangen er annerledes, en mann kommer snublende inn i leiren deres. Han har gått seg vill, er desorientert og snakker om et lys på himmelen. Snart blir de kastet inn i de mest bemerkelsesverdige hendelsene i deres liv, de må kjempe mot en grusom skapning fra en annen verden. Deres eneste mulighet for å overleve ligger gjemt i deres felles fortid og i drømmefangeren.

Bokdetaljer

Forlag Aschehoug

Utgivelsesår 2002

Format Innbundet

ISBN13 9788203205989

EAN 9788203205989

Genre Grøssere

Språk Bokmål

Sider 627

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

9 17 25 13 5 1

Bokomtaler

Lysfenomener er bare helt vanlige lys, eller?

Barndomsvennene Jonesy, Beaver, Henry og Pete har holdt sammen hele livet. En gang i året møtes de for å dra på jakt og overnatter i hytta de kaller Hole in the Wall. (I den hytta henger det en Drømmefanger som blir viktig i handlingen. ) Jonesey har nettopp hatt et hardt år etter at han havnet i en alvorlig bilulykke og det kostet ham en dårlig hofte. Mens de andre gutta er på jakt, tilbringer han litt tid oppe i et tre. Mens han sitter der og leser i en bok blir han var over en lyd. Først tror han det er et dyr som kommer, men i stedet er det en fremmed mann. Mannen ser litt forvirret ut, og det viser seg at han har gått seg vill i den kalde skogen. Jonesy tar ham med inn i hytta, og han tar seg av ham mens han venter på at de andre skal komme tilbake til hytta. Men Jonesy er av en eller annen grunn usikker på denne fyren. Det er noe ved ham som skurrer. Før han vet ordet av det, starter marerittet.

Dette er den første utgivelsen etter at Stephen King ble påkjørt av en van som nesten kostet ham livet. Men heldigvis så overlevde han, og han fortsatte denne påbegynte boken selv om han hadde store smerter etter ulykken.

Denne boka har lenge stått ulest i hylla (minst 7-8 år) og hvorfor er for meg et mysterium. Av og til bare glemmer jeg hvilke bøker jeg har. Har jo så mange og noen bøker står gjemt bak noen andre. Men nok om det. Lenge har jeg hatt lyst til å se filmen selv om jeg har hørt at de fleste syns den er meget dårlig selv om fantastiske Morgan Freeman er med. Men før jeg ser filmen, må jeg lese boka! Det er riktig rekkefølge for meg.

Lysfenomener var i alle fall det som gjorde meg veldig nysgjerrig når det gjaldt Dreamcatcher. Lysfenomener er noe jeg alltid har vært interessert i, og på 90-tallet var jeg (og fremdeles er) ihuga fan av X-files. Så derfor hadde jeg store forhåpninger til denne boka, men dessverre ble forventingene litt for stor denne gang. Som de fleste vet, så er jeg en stor fan av Stephen King, han er min forfatterhelt, men følte ikke at denne boka var hans beste. Jeg ville like denne boka, men endte opp med at jeg bare likte den delvis. Begynnelsen var veldig drivende god og holdt spenningen virkelig midtveis, men midten av boka ble jeg litt lost og motivasjonen var ikke helt på topp. Det ble ikke helt som jeg hadde tenkt meg og da ble jeg dessverre litt skuffa.

Dreamcatcher svarte ikke helt til forventingene mine, og på et eller annet sted dalte spenningen og boka opplevdes som litt rotete. Og enkelte deler i boka blir litt vel barnslig. Gjennom rap, fis og bæsj blir vi tatt med i en sprø og surrealistisk verden som er litt vanskelig å forklare med ord. Selv om Dreamcatcher ble til tider litt barnslig og noe overdrevent, var begynnelsen og slutten veldig, veldig spennende. Bare synd at midtdelen ble litt laber i forhold. Ikke den beste boka av King, men likevel kjekk å få med seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vas!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mr King kan bedre. Men den gir noen sure oppstøt (positivt) til tider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

SSDD - Same Shit Different Day

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Gamlingen hadde ikke mistet noe av sin evne til å overraske. Han spiller ikke med full kortstokk, sa folk av og til om ustabile personer.Problemet med Kurtz, tenkte Owen, var at han spilte med mer enn full stokk. Det var et par ekstra ess i den. Et par ekstra toere også, og alle visste at toere gjaldt som jokere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Noen ganger får man bøker i gave, tips fra venner eller man er nysgjerrige på bøker som bare ikke lever opp til skyhøye forventninger. På denne listen plasserer jeg bøker som jeg kanskje bare burde avbrutt, men som jeg ikke har klart å legge fra meg uten å fullføre.


Godt sagt! (10) Varsle Svar

Når man jobber på bokavdelingen er det fort gjort å få med seg noen bøker, og kanskje mange man ellers ikke ville kjøpt.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Fra en Buick 8" av Stephen King
 • "Black house" av Stephen King
 • "The dead zone" av Stephen King
 • "Talismanen" av Stephen King
 • "Etter midnatt 3-4" av Stephen King
 • "Hjerter i Atlantis" av Stephen King
 • "Firestarter" av Stephen King
 • "Insomnia" av Stephen King
 • "Den andre siden" av Stephen King
 • "Rose Madder" av Stephen King
 • "Piken som elsket Tom Gordon" av Stephen King
 • "Salem's lot" av Stephen King
Alle bokanbefalinger for dette verket

Andre utgaver