Hva er E.post? Og hva er internett, hva er google ,eller hva med Wikipedia..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Maria Lang er et pseudonym for Dagmar Lange (1914–1991). Hun var Sverige første krimdronning og var blant de tretten medlemmene da Svenska Deckarakademin ble stiftet i 1971. Dagmar Lange hadde doktorgrad i litteratur og i tillegg til detektivromaner skrev hun filmmanus, skuespill og utallige avisartikler, blant annet om opera. I årene 1948–1972 var hun rektor ved Nya elementarskolan för flickor i Stockholm.

Alle hennes 43 kriminalromaner ble skrevet for hånd med nesten uleselig skrift, så søsteren hennes måtte renskrive dem på maskin før forlaget kunne lese dem. De fleste av Maria Langs bøker foregår i den fiktive småbyen Skoga, som har en klar likhet med virkelighetens Nora. Der er det reist en statue av Dagmar Lange, og turistkontoret arrangerer ”Mordvandringer i Maria Langs fotspor”.

Hele seks titler av Maria Lang blir filmatisert, og "En morder lyver ikke alene", basert på hennes første bok, er allerede ute. I tillegg skal TV2 sende en tv-serie basert på forfatterens kriminalromaner. Pass på å få med deg bøkene før du ser både film og tv-serie!
Nå kommer den første filmen på TV 2 kl. 21.40 ...Gleder meg..

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Stavanger.. Ivar gjenvinning på Forus..
Når jeg leverer skrot der er jeg innom Byttebua og tar med meg en bærepose med bøker.
Vil tro det er rundt 1000 bøker der til enhver tid. Mye bra og utvalget varierer..

Byttebua

I stedet for å kaste brukbare ting i containerne på gjenvinningsstasjonen, kan du sette dem fra deg i byttebua. Da kan du glede noen andre med dem og samtidig gjøre en innsats for miljøet. Kanskje finner du selv noe du har bruk for i byttebua? Byttebua er en del av IVAR gjenvinningsstasjon Forus og har samme åpningstider som gjenvinningsstasjonen.


Kunder som skal levere til byttebua kjører inn på gjenvinningsstasjonen som før. De betaler ved innkjørselen etter vanlige takster. Avfall som ikke er egnet til direkte gjenbruk blir kastet i containerne. Fine ting som andre kan ha nytte av, blir spart til slutt. På veg ut av gjenvinningsstasjonen er det skiltet til byttebua, som er en hall i den vestre enden av området. Her kan kundene sette fra seg gjenstander som de syns er for fine til å gå i containerne. Byttebua er betjent.

    Det du ikke trenger kan andre ha bruk for. Og omvendt.

Samtidig som kundene setter igjen saker i bua, kan de ta en runde og se etter ting de trenger.  Finner de noe interessant, er det fritt fram for å ta det med seg.

Kunder som ikke har noe som det passer å sette inn i byttebua, er sjølsagt også velkomne innom. Det er full anledning til å ta med seg gjenstander uten å sette inn noe.

Utvalget i byttebua vil variere fra dag til dag. Vi kan aldri love at kundene finner akkurat det de leter etter, og vi garanterer heller ikke for kvaliteten. Men det går an å gjøre virkelige kupp i byttebua.
Alle gjenstander i byttebua er kassert av tidligere eier. IVAR har ikke kontrollert kvaliteten og gjenstandene kan være ødelagte og farlige i bruk uten reparasjon. All videre bruk skjer derfor på eget ansvar.

Eksempler på ting som kan finnes i byttebua er verktøy, leker, husholdningsartikler, elektrisk og elektronisk utstyr, bøker, møbler, sportsutstyr, hobbyartikler, hageutstyr og pyntegjenstander.
Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kystfolket 1996 og Havets datter 2003 er to serier som handler om en jente på 16 år som tar seg jobb på gård..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Stor potte 5-10L. Vinduet må ha mye sol. En plante i hver potte. Gjødsle og passe på med vanning.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kunsten å elske en muslim
Et dyptpløyende og rasjonelt oppgjør med islam.

SHABANA REHMAN
sre@dagbladet.no

Hvorfor jeg ikke er muslim

Forfatter: Warraq, Ibn
Forlag: (Humanist)
  • Og her finner du resten av anmeldelsene.

BOK: Vel overstått ramadan og feiring av Id-al-fitr, venner. Med festkledd familie og nydelig mat, som glir rett inn i den norske førjulsfeiringen.

Kyllingen er fordøyd, chaien er drukket, konfekten er spist, og gavene er delt ut. Og nå kan jeg ta fram boka «Hvorfor jeg ikke er muslim» av Ibn Warraq - uten å ødelegge min egen muslimske julefølelse. For selv de religionskritiske er myke nok til å delta i fellesskapets gleder, selv om de måtte uttrykke seg som en feststemt religiøs feiring.

DET SÅKALTE
«Forum mot Islamisering» har den siste tida vært i fokus fordi et av medlemmene deres, som i tillegg er islam-student, har fått sine kritiske innspill i den akademiske nettdebatten sensurert. I tillegg ble også hennes tips om Ibn Warraqs bok fjernet.

Dette har ført til en heftig prinsipiell debatt i Universitas. Professor og islam-ekspert Kari Vogt støtter sensureringen (!), med den begrunnelse at «Islam-studenten har tippet over fra saklig kritikk til hissig og usaklig argumentasjon».

OM ISLAM-KRITIKERNE
skal sammenliknes med feminister, så er «Forum mot islamisering» å regne som hardcore-avdelingen av Ottar. De ser rødt uansett, og nyansene og sensitiviteten overfor uskyldig og harmløs religiøsitet mangler. Hjemmesidene deres er ikke noe annet enn en oppramsing av offerporno, nøye utvalgt for å rette søkelyset spesielt mot muslimer, og dermed rettferdiggjøre deres sekteriske opphisselse over religiøs fundamentalisme.

Men boka «Hvorfor jeg ikke er muslim» er det ingen grunn til å sensurere vekk fra et kritisk akademisk forum. Snarere tvert imot er det et overgrep mot den frie tenkningen, og ikke minst den vitenskapelige ånd, som de bejubler så sterkt der oppe på Universitetet.

Ibn Warraq er ikke forfatterens virkelige navn. Han er født inn i en muslimsk familie og er vokst opp i et muslimsk land, men i dag er han ateist og humanist.

«Hvorfor jeg ikke er muslim» kan bli for humanismen hva Simone de Beauvoirs «Det annet kjønn» ble for feminismen. Dette er nemlig et grundig, dyptgående og rasjonelt oppgjør med islam, med en imponerende og gjennomgående bruk av kildehenvisninger som Karsten Alnæs burde misunne.

MEN I MOTSETNING TIL
det flotte arbeidet Alnæs gjorde ved å skrive en lesevennlig tekst, er Ibn Warraqs bok tunglest - og til tider gørr kjedelig. Likevel finnes det så utrolig mye spennende, opprørende og opplysende i denne boka at du ikke bør delta i en islamdebatt før du har lest den.

Det er to former for religionskritikk: Den ene er sprunget ut av omsorg for mennesket og dets framtid. Den andre er sprunget ut av hat mot ei gruppe mennesker og deres måte å leve på.

Denne boka hører til i den første kategorien. Den har en sterk integritet, nettopp fordi den tar historisk-kritisk vitenskap på alvor. Islam er lillebroren som har vokst seg stor, men den er likevel lillebroren til jødedommen og kristendommen.

SOM SJALU STOREBRØDRE
ville disse to kvele fusjonisten og nytenkeren som geipet dem midt i ansiktet. Opprøreren som ville framstå som mer human, mer rettferdig, mer sann enn sine storebrødre, og som i dag, pga. av sin kompromissløse verving av nye medlemmer, består av jordas unge.

De fleste muslimer i dag er nemlig barn og unge - som ikke har valgt det selv. De er født inn i en religion som ikke aksepterer frafall. Derfor er rasisme - og hat mot muslimer i sin alminnelighet - et overgrep mot uskyldige mennesker. Men det er like mye et overgrep å ikke innføre den kritiske tenkningens verden for dem som er unge. Religionskritikk kan aldri bli rasisme.

Klodens framtid er avhengig av at det rettes kritikk mot religionene.

Vi trenger bare å åpne ei hvilken som helst avis for å forstå det: Det er tvingende nødvendig å rette søkelyset mot religionens nådeløse undertrykking av det frie, kritiske, selvstendige mennesket. Dette er den eneste mulighet hvis de unge generasjonene ikke skal ramle i den samme lydighetsfellen som deres forfedre sitter fast i. Jeg mener det er gode sjanser til å lykkes.

«HVORFOR JEG IKKE ER
muslim» er nemlig sterkt kritisk til både jødedommen og kristendommen, i tillegg til islam. Selvsagt.

Når Koranen bygger så sterkt som den gjør på referanser fra jødisk og kristen (og førkristen) mytologi og historie, og ved en rekke anledninger anerkjenner og respekterer denne, er det umulig å forlange at islam blir mer selvkritisk uten at alle verdensreligionene får lyskasterne på seg.

Dette klarer Ibn Warraq på en strålende rasjonell og realistisk måte. Han slår et slag for den logisk rasjonelle tenkning, maner til empati og etisk samvittighet, og viser eksempler på hvor galt det beviselig går når mennesker blir oppdratt til å bøye seg for autoritære religiøse dogmer, og legge sin egen tenkning og samvittighet til side.

DET STERKESTE EKSEMPLET
er skildringen av hvordan et spedbarn, født utenfor ekteskap, blir steinet til døde av en mobb. Dommen var bare en erklæring fra et religiøst overhode.

Religiøse overhoders maktsyke blir avkledd, og hellige madonnaer blir kastet på bålet - i opplysningens og humanismens tjeneste.

Dette blir gjort med kildekritisk klarsyn i forhold til Koranen, men også i møte med praksis, tolkninger og kulturelle tradisjoner. Jeg syns nesten synd på de fromme gudfryktige menneskene, når jeg tenker på at de kan lese dette og våkne fra et dypt mørke til et brennende flomlys. Et kritisk flomlys, som viser hvor nakne og sårbare de er i det religiøse dogmatiske paradiset.

BOKA PISKER VÅR
samvittighet gang på gang, den er nesten for tøff å lese selv for en så religionskritisk anmelder som undertegnede.

Boka gjør at man nesten blir oppgitt over menneskenes naive og sterke instinktive behov for en høyere kraft, en kraft som kan ta hele ledelsen fra dem og vise vei, og gi dem håp og kjærlighet.

Slik sett banker denne utgivelsen alle årets krig&terror-bøker, alle lettvinte anti-Bush-bøker, og all Midtøsten-synsing. For denne forfatterens intensjon er å vise kjærlighet til mennesker.

Ta ballen, ikke muslimene.

Lars Gule, som har skrevet forord til denne boka, skal ha takk for at han på en til tider overordentlig bra måte makter dette.

Publisert mandag 01.12.2003 kl. 05:05, oppdatert 10:36

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Sist sagt" er på forsiden,hjem......

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvorfor gjøre så mye vesen av det, de utgjør ingen vesentlig forskjell..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Per Olov Enquists nye roman "Lignelsesboken" er en kjærlighetsroman som kan leses som en fortsettelse av memoarromanen "Et annet liv."

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hva skulle det tjene til ?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

CDON.COM har "Hondo" i pocket for 55.-

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Filmen ferdig.. På tå hev, en film etter min smak. Fint svar du hadde.. Gleder meg til bøkene . Holder på med Drapslisten av F. Forsyth, også en forfatter som passer meg. Gode detaljer om alt i boken. Han er spennende på en annen måte, tenker jeg..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sitter og ser filmen nå,men har ikke lest boken ,eller noen andre av ham. Spennende god film, Tom Cruise spiller rollen perfekt. Skal nå starte på andre av hans bøker..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tony Hill og Carol Jordan serien

The Mermaids Singing (1995)
The Wire i Blood (1997)
The Last Temptation (2002)
The Torment Andres (2004)
Beneath the Bleeding (2007) [19]
Fever av Bone (2009)
The Retribution (2011)
Kryss og Burn (2013)
Godt sagt! (0) Varsle Svar

(Dagbladet): Sjef for Litteraturhuset, Aslak Sira Myhre (40), blir ny direktør for Nasjonalbiblioteket. Myhre forlater Litteraturhuset i Oslo, der han har vært siden huset åpnet i 2006.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Samuel Bjørk heter egentlig Frode Sander Øien, og er en 44 år gammel forfatter og musiker som nylig har flyttet til Oslo fra Trondheim. Det melder VG i dag. 5/4-14

Han er krimdebutant, men har tidligere utgitt to romaner - deriblant debutromanen «Fantastiske Pepsi Love», som også ble dramatisert på Trøndelag Teater. Han spilte i bandet Sanderfinger, som gjorde suksess på nittitallet, og spiller i dag i I Love Wynona.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Speiderboka må vel være den rette boka.. Der står alt du trenger å vite.. Ser det er 9 som har den..I denne boka kan du lære triksene som speiderne kan. Du får blant annet tips om etablering av leirplass, bålfyring, kart og kompass, førstehjelp, kanoturer, sykkelturer med mer. © DnBB AS

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var den ja. Helt fenomenal.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

. Søk på google på ;En sensommernatts drøm.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har seg slik at jeg kjenner en av danserne, så jeg ble innbudt til å se førpremieren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundEvaBeathe SolbergTine SundalBård StøreHanneStig TVannflaskeVibekeGodemineGro-Anita RoenBjørg L.Jane Foss HaugenAnne Berit GrønbechMartinNorahAstrid Terese Bjorland SkjeggerudPiippokattaRuneGro Anita MyrvangHilde H HelsethEllen E. MartolRoger MartinsengretemorAnniken RøilAnne-Stine Ruud HusevågHeddaMSt. YngheadMorten MüllerVidar KruminsToveRisRosOgKlagingAnn-ElinMorten BolstadEivind  VaksvikHilde Merete GjessingSynnøve H HoelJohn LarsenTove Obrestad WøienReidun Svensli