Ser etter en bok om grunnleggende overlevelsesteknikker / friluftskunnskaper (båltenning, fiskesløying etc.) med enkle forklaringer og illustrasjoner. Noen anbefalinger?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 7 svar.

Lars Monsens "101 villmarkstips" er bra.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Når i tvil, spør deg selv, hva ville Lars Monsen gjort? Takk for tips!:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Speiderboka må vel være den rette boka.. Der står alt du trenger å vite.. Ser det er 9 som har den..I denne boka kan du lære triksene som speiderne kan. Du får blant annet tips om etablering av leirplass, bålfyring, kart og kompass, førstehjelp, kanoturer, sykkelturer med mer. © DnBB AS

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Høres kjempe bra ut, skal låne den på biblioteket. Takk for tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg lette litt i mine mere bortgjemte bokhyller i dag og fant en gammel fin bok: Friluftsboka av Andreas Backer og Einar Bergsland. Boka tar opp grunnleggende problemstillinger i forhold til friluftsliv og svarer nok på noen av de spørsmålene du reiser. Problemet er bare den at boka kom ut i 1941 og er vel neppe mulig å få tak i dag bortsett fra i et antikvriat. Et annet spørsmål er hvor mye som har forandret seg på 70 år i forhold til utstyr, behov og andre interesser.
For meg er boka et kjært minne. I mine barneår var bøker ikke bare til å lese i ( det gjorde jeg knapt), men til å bygge med og fremfor alt for å se på bildene, og det har denne boka mange av. Boka er arvegods fra min far og det vakte gode minner å bla i den i kveld.
Det var kanskje ikke så mye hjelp i dette, men boka er fin - og så finner du nok mange nyere og nyttigere bøker i en bokhandel.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg sjekket på biblioteket og de har faktisk andre friluftsbøker av Andreas Backer med utgivelsesår fra 1944-. Ganske flott hva? Jeg ser etter grunnleggende kunnskaper uten behov for for mye utstyr, så det spiller vel egentlig ikke så stor rolle om boka er fra år 2000 eller 200:)
Fant også en flott "handy book for american boys" som ble utgitt i 1890, og den er helt herlig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Stig THanne Kvernmo RyeTonesen81Leseberta_23Turid Kalvatn SchøyenGodemineRandiHilde H HelsethWilliam BillisonsiljehusmorCamillaHarald KDemeterEmil ChristiansenReadninggirl30KristofferIngeborgSigrid NygaardKirsten LundNils PharosomniferumAnette SBerit RAnniken LritaolineAud- HelenVigdisKjell F TislevollHilde Merete GjessingEvaBjørn SturødPirelliLars Johann MiljeelmeRaymonLars MæhlumBeathe SolbergEivind  VaksvikKarin BergIvar Sand