Tenk dere å kunne gå rundt i en bokhandel å bare plukke med seg alle bøker man vil ha helt gratis. Det fikk jeg gjøre i dag - på en måte ;)
Min lokale bruktbokhandel er desverre gått konkurs, og for å kvitte seg med alt holdt de i dag åpen butikk hvor hvem som helst kunne komme å ta med seg hvor mye som helst HELT GRATIS! Jeg fikk med meg rundt 200 bøker. Helt sykt gøy å bare kunne gå å plukke slik. Og det var ganske bra utvalg også :)
(Ikke akkurat en diskusjon, men syntes jeg måtte dele denne opplevelsen)

Godt sagt! (15) Varsle Svar

Viser 4 svar.

En drøm!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Stavanger.. Ivar gjenvinning på Forus..
Når jeg leverer skrot der er jeg innom Byttebua og tar med meg en bærepose med bøker.
Vil tro det er rundt 1000 bøker der til enhver tid. Mye bra og utvalget varierer..

Byttebua

I stedet for å kaste brukbare ting i containerne på gjenvinningsstasjonen, kan du sette dem fra deg i byttebua. Da kan du glede noen andre med dem og samtidig gjøre en innsats for miljøet. Kanskje finner du selv noe du har bruk for i byttebua? Byttebua er en del av IVAR gjenvinningsstasjon Forus og har samme åpningstider som gjenvinningsstasjonen.


Kunder som skal levere til byttebua kjører inn på gjenvinningsstasjonen som før. De betaler ved innkjørselen etter vanlige takster. Avfall som ikke er egnet til direkte gjenbruk blir kastet i containerne. Fine ting som andre kan ha nytte av, blir spart til slutt. På veg ut av gjenvinningsstasjonen er det skiltet til byttebua, som er en hall i den vestre enden av området. Her kan kundene sette fra seg gjenstander som de syns er for fine til å gå i containerne. Byttebua er betjent.

    Det du ikke trenger kan andre ha bruk for. Og omvendt.

Samtidig som kundene setter igjen saker i bua, kan de ta en runde og se etter ting de trenger.  Finner de noe interessant, er det fritt fram for å ta det med seg.

Kunder som ikke har noe som det passer å sette inn i byttebua, er sjølsagt også velkomne innom. Det er full anledning til å ta med seg gjenstander uten å sette inn noe.

Utvalget i byttebua vil variere fra dag til dag. Vi kan aldri love at kundene finner akkurat det de leter etter, og vi garanterer heller ikke for kvaliteten. Men det går an å gjøre virkelige kupp i byttebua.
Alle gjenstander i byttebua er kassert av tidligere eier. IVAR har ikke kontrollert kvaliteten og gjenstandene kan være ødelagte og farlige i bruk uten reparasjon. All videre bruk skjer derfor på eget ansvar.

Eksempler på ting som kan finnes i byttebua er verktøy, leker, husholdningsartikler, elektrisk og elektronisk utstyr, bøker, møbler, sportsutstyr, hobbyartikler, hageutstyr og pyntegjenstander.
Godt sagt! (4) Varsle Svar

Da har du lesestoff for en stund. :) Jeg gjør dette på en måte ganske ofte. På mange gjenvinniningsstasjoner har de et brukthjørne hvor folk setter ting de ikke lenger har bruk for. Som andre bare kan forsyne seg av. Her florerer det av bøker. I stedet for å gå til bruktbutikken, så går jeg til gjenvinningsstasjonen. Jeg har funnet noen små skatter på denne måten. Utvalget varierer selvfølgelig svært, derfor går jeg med ujevne mellomrom og kikker på utvalget. Midt på dagen på lørdager er utvalget som regel best og det beste forsvinner ofte raskt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Så heldig du var, aldri vært gratis bøker der jeg bor!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Grete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild Sritaoline