Leser i forbindelse med Ungdommens kritikerpris

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste boka som følge av at klassen min skal delta i juryen til Ungdommens kritikerpris - spennende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

DIGGER alle de andre bøkene til Nærum, men denne likte jeg rett og slett ikke! Klarer ikke sette fingeren på akkurat hva, men jeg syns rett og slett ikke den var morsom!
:-(

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt vel amerikansk "starte med to tomme hender og lykkes på egen hånd". Not my cup of tea, for å si det sånn! Tror den forrige boka er bedre!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

"Sirkelens ende" er etter min mening fortsatt den beste av kvartetten, "Paktens voktere" den mest interessante, "Lucifers evangelium" den mest spektakulære - og kjedeligste. Denne boka var mye bedre enn den forrige, sjøl om spenninga forløses tidlig, klarer TE å holde på spenninga helt til slutt. Det var det største ankepunktet mitt mht den forrige Beltø-boka. Husker at min gamle rektor på barneskolen en gang sa at Gud ikke var annet enn den eldste gjeterbestefaren som satt rundt leirbålet og fortalte historier. Ikke så ulikt Egelands plot og tanker om hva Gud/religion/tro egentlig er.

Kort sagt: Det fins bedre spenningsbøker! Det går an å forklare teorien på en enklere og ikke minst kortere måte! Men kun Tom Egeland klarer å skrive på en måte som gjør at du ikke bare orker å lese, men har lyst til å lese (for å lære)!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Første bok jeg har lest av JLH. Troverdig og godt driv. Tydelig at han har jobbet i politiet, for han virker å ha god innsikt i deres arbeid. Kommer til å lese flere om WW!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nok ei herlig bok om Carl, Assad & Rosa/Yrsa! Når det gjelder plottet, er det vondt å tenke på at virkeligheten overgår fantasien. Så mye fxxnskap vi mennesker er i stand til å påføre andre... ...uansett driver JAO historien fram, og det er umulig å legge fra seg boka som fletter sammen nåtid og fortid på en glimrende måte! Dessverre syns jeg slutten er litt for enkel ... det løser seg litt for lett liksom. Kommer det en til, tro?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Creepy dame! Skummelt med sånne forskrudde hjerner. Tenker alltid at virkeligheten overgår fantasien, og da fins det altså noen mer forskrudde der ute :-(

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Litt omstendelig handling, og Poirot-aktig avslutning. Vi følger teamet til Erlendur gjennom hele etterforskninga, og lærer stadig mer om familiesituasjonen deres og hvorfor Erlendur er som han er. Avslutningsvis trekker altså Indridason fram de, til da ukjente, skyldige fra hatten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Slitsom intrige a la DVK, MEN Brown har en utrolig kunnskap om frimurerne og symbolikk. Morsomt og lærerikt sjøl om dette ikke er stor litteratur!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bortsett fra den litt for amerikanske slutten, er dette en fantastisk roman om sovjetborgeres liv og rettigheter under Stalin. Skremmende realistisk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Velskrevet og lettlest reise gjennom ei ung dames barndom. Flotte oppvekstskildringer flettet sammen med en reise "hjem" i en begravelse, som skal vise seg å besegle framtiden hennes; hun klarer til slutt å bestemme seg for om hun vil satse på sin Jon eller ikke. Søt slutt - Hollywoodstyle - men litt klisjé kanskje! Jeg leste denne boka i påvente av hennes nyeste, "Nu jävlar", og har allerede begynt på denne. Hun skriver godt, og det er lett å kjenne seg igjen i skildringene hennes. Anbefales!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehei! Veldig hyggelig, føler meg beæret, det er selvsagt okei! :-) Du gikk glipp av et flott bokbad på Litteraturhuset da boka ble lansert på nynorsk! Igelin Røssland var flink, og Sandahl veldig flink. Elevene mine storkoste seg på bytur og fikk seg en skikkelig leseopplevelse!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende å lese Bascombs skildring av jakten på Eichmann. Sjøl om jeg visste at han kom til å bli tatt (så klart) så fikk vi bli med på den dramatiske planlegginga av aksjonen. Utrolig mye vi ikke vet, og som foregår i det skjulte. Tenk på alle aksjoner vi aldri får vite noe om! Det slår meg også at forfatteren har hatt en utrolig rikholdig kildemateriale som han har fått veldig mye ut av! Anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Japp, sett skepsisen på båten, og kom i gang med Kvinnen i buret - garanterer vel anvendte timer! Herlige karakterer, fantastiske antihelt-refleksjoner fra Carl, som er en smått desperat smånevrotisk etterforsker som utfordres også på kontoret av noe uortodokse medarbeidere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt poeng mht oversetteren! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk drivende plott. Blir bare mer og mer glad i Assad (& Carl)! Adler-Olsen klarer å holde oss på pinebenken i det lengste, og jakten tar stadig nye vendinger. Likevel er det troverdig, og antihelten Carl er igjen klar for nye eventyr (det er vel meldt en fjerde bok her!?)Kanskje blir det noe "24" over de stadige "cliffhanger'ne", men jeg syns fortsatt handlinga er realistisk. Karakterene er ekte, med unntak av Rose/Yrsa, som "rydder opp i siste liten" noen ganger. Uansett vel anvendte timer med nesen i boka!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tja, hva skal jeg si. Boka var over all forventning når det gjelder å skape leseglede hos mine 3IFA-elever, mange formelig slukte boka. Tror vi kan si at "sex selger - også på nynorsk"! Boka gir et usminket bilde av oppvekst på små steder. Minner mye om "Fucking Åmål", som jo også Sandahl refererer til i boka. Her er ingenting overlatt til fantasien - akkurat som ungdommen er ujålete og direkte, skildrer forfatteren vennskapet mellom 4 ungdommer i Fallköping i Sverige på godt og veldig vondt. Ulike skjebner skildres brutalt og usminket, og avslutninga er både overraskende og åpen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg gleder meg til å ta fatt på denne. Samlaget har invitert elever i videregående til å lese et forhåndsex på nynorsk, og deretter delta på et bokbad på Litteraturhuset. Spennende!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Herlig plot; "den som graver en grav ...." og velskrevet roman, men jeg liker "Verdensmestre" bedre! Jeg vet ikke helt hva som drev meg mest, den uutløste spenningen mellom hovedpersonene, historiene fra "lærerrommet" på Blindern, eller "tabuemnet" gammel mann (nå erter jeg sikkert på meg alle på 50 som evt leser dette) - ung kvinne/mentor - elev-forholdet. Men god underholdning er det. Langeland utviser også enorm litteraturkunnskap, det skulle vel bare mangle med hans bakgrunn, men det geniale er jo å klare å skrive en så god roman med så sinnrikt og intrikat plott, der kjærligheten til litteraturen står sentralt, uten å bli formanende og patetisk. En innvending dog: Det er mer enn en drosje i Sandnessjøen, og forfatterens kjennskap til dialekten der oppe kunne vært bedre ;-) (NB-er fra Mo i Rana sjøl) Wonderboy neste!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Morten JensenBjørg Marit TinholtTina UnderhaugBenedikteBjørg L.Berit RTanteMamieFrode TangenRufsetufsasomniferumVigdis VoldConnieHarald KJakob SæthreIngunn SHeleneTone Maria JonassensvarteperSissel ElisabethKirsten LundLinnEgil StangelandLars Johann MiljesiljehusmorStine SevilhaugHilde H HelsethEster SPiippokattaBård StøreVannflaskeJarmo LarsenAnn ChristinMarteStig TSynnøve H HoelHeidiTheaGro-Anita RoenHanne Kvernmo RyeChristoffer Smedaas