Jeg skjønner absolutt hva du mener med «stretch» og jeg er HELT ENIG. Det er nok derfor jeg anser dette som en litt «guilty pleasure» - fordi jeg er klar over svakhetene i bøkene, men liker dem likevel (i andre tilfeller vil «svakheter» - som manglende logikk i plottet, eller språkbruk som taler meg i mot - typ adjektiv og adverb i overflod - være det som gjør at jeg misliker en bok)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du er ingen tulling, jeg er helt enig! Samtidig er det noe som får meg til å lese flere av McFaddens bøker. Noen ganger er jeg rett og slett i humør for en enkelt terningkast-3-thriller med mye dramatikk, relativt enkel handling. For meg er dette er «guilty pleasure» som jeg, heldigvis, kan nyte selv om jeg ikke synes det er litteratur av høy,kvalitet :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leser The Bee Sting av Paul Murray, skikkelig god!
Har lest tre bøker av Veronica Henry, og det blir kkke flere for min del. Synes jeg «oppdaget» en slags oppskrift som går igjen i bøkene, og synes de blir litt langdryge. Men kanskje er romantikk bare ikke min greie, for dette er mer romantikk enn det er «feel good» (i min bok)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne helga leser jeg Pieces of Her av Karen Slaughter. Har i får planer om å lese alle de uleste bøkene som har hopet seg opp i hylla over årene. Dette er en av dem. Er omtrent 1/3.gjennim boka nå, lørdag, og synes den er god! Virkelig spennende, og lykkes med å skape en litt små-creepy stemning

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har bruk uka på W.E.B Du Bois kjærlighetssangern- en murstein av en roman på 900 tettskrevne sider. Veldig god bok, lærerik og interessant om koloniseringen av USA, om slavetiden og hvordan disse gamle traumene går i arv gjennom slekta. Synes dog boka ville vært tjent med litt strengere redigert og kutt i lengde - dette hindrer med likevel ikke i å anbefale denne på det sterkeste!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hva med Murakami 1Q84-trilogi? Den er ganske handlingsdrevet, mer så enn mange av hans andre

Av norske forfattere foreslår jeg Tore Renberg og Simon Stranger

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om hva? Om min mening? Er ikke det poenget med denne nettsiden da? Å dele meninger og tanker om.bøkene vi leser
?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sitter også med en følelse av at det er evig søndag!
Blir mye lesing på meg denne påska. Har skada foten + nerve K klem i hånda...så d er sjukt begrensa hva jeg får gjort om dagen. Dritkjipt! Men forsøker å se det positive: Mer lesetid

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Nr to i trilogien er dem beste, syntes jeg. Gled deg!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helga leser eg nokmferdig Marian Keyes sin nyeste bok, Grown Ups. Regner med å bli ferdig i dag, lørdag. Aner ikke hva jeg skal lese etterpå. Elsker denne boka, vil ikkke den skal ta slutt. Og da er det vanskelig å finne seg en ny bok etterpå. Luksusproblem, da, så skal ikke klage.

Er trett og ufokusert om dagen så,det må,bli noe elettlest. Nettopp derfor passet Keyes så godt :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Takk for tipset. Har notert med boka :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har blanda følelser om denne boka. Den er veldig spennende, men samtidig opplevde jeg den som litt for treig.

Charlie, hvedpersonen i boka, bruker arven sin på en Adam-robot (en av et titalls menneske-roboter). Sammen med naboen sin, Miranda, designer de personligheten hans. Skal ikke si så mye mer for ikke å røpe noe. Dette foregår på et alternativt 1980-tall i England, hvor Falklandskrigen og Margareth Thatcher inngår i handlingen. Også Alan Turing er med i boka. Dette syntes jeg virker interessant og det var det på sett og vis også. Men for meg ble det noe litt tut-og-kjør over oppsettet da boka veksler mellom å fortelle historien til Charlie, og mer reflektive tanker og blikk på politikk og teknologisk utvikling. Vanskelig å forklare hva jeg mener her... Overgangene mellom disse to ulike "fokusområdene" ble så brå og jeg følte det liksom avbrøt handlingen når det her og der dukka opp fem-seks sider om England, politikk og teknologi. Skulle sett at alt dette på en aller annen måte ble vevd inn i historien på en bedre måte slik at det ikke ble like flatt og belærende.
Samtidig er det vågalt og kult at forfatteren har brukt ekte hendelser og personer og endre litt på utfallet. Alt i alt en god leseopplevelse, dog litt for tregt.hadde jeg hatt større interesse for britisk politikk på 80-tallet og mer kunnskap om Alan Turing og teknologien hav var med å utvikle, ville jeg nok likte boka mye bedre. Så er du der, bør du absolutt lese denne

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest ALT av Murakami, utenom «hva jeg snakker om når jeg snakker om løping», og er STORFAN! Så ja, en slik tråd/gruppe er jeg definitivt med på.

Er veldig begeistret for hvordan historiene han forteller er så unike, samtidig som de har flere elementer som går igjen i alle bøkene (brønner, snakkende katter, månen, sære tenåringsjenter, menn i tredveårene som hovedperson, osv). Liker også måten han bruker den unike fantasien sin på og klarer å kombinere det hele med både humor, spenning og sterke følelser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så bra at du skrev akkurat dette akkurat nå, for jeg var mettopp ferdig med en bok og slet med å velge meg en ny bok. Da ble det denne og den passet perfekt til humøret! Det finnes tre bøker til om Walsh-familien, btw :-)

Og, siden du likte denne vil jeg anbefale The Last Anniversary av Liane Moriarty, som jeg nylig leste! Veldig fine og likandes karakterer der også. Likte den godt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var det eg også, omsider, havna på! Gjekk heller laus på Folk med angst av Fredrik Backman. Og den storkoste eg med med! No har eg starta på Dei sju dørene av Agnes Ravatn, og denne er også bra! Endeleg er lesegleda tilbake :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Starta for nokre dagar sidan på Barnehjembetyrerens sønn, av Adam Johnson. Ei bok som har fått utruleg god kritikk, stort sett over alt. Eg sliter derimot med å la meg rive med og no, Etter 150 sider , sitter eg her på morgenen og kvir meg til å lese...ergo sitter eg heller her med iPaden...! Har sjeldan brukt så lang tid på 150 sider ...får meg ikkje heilt til å gje opp heller , mykje pga at boka er så godt omtala. Og fordi eg allereie har via boka ganske mykje tid no... luksusproblem(?)

Sp i helga skal eg enten lese meg gjennom denne boka eller gje ho opp. Nokre innspel? Andre her som har lese denne boka?

Elles skal helga brukast på familiebesøk, klatring, tur og Nintendo! Helga si det

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Murakami har en tendens til å skrive mye lengre enn strengt tatt «nødvendig». Noen ganger fungerer det, andre ganger er jeg enig i at det ville blitt bedre ved å kutte ned noe. Det stemmer for så vidt godt med de av bøkene hans jeg liker best - de er nemlig begge to blant hans tynneste :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg har gått laus på Where The Crawdads Sing. Ei bok som har teke Amerika med storm. Tok meg litt tid før eg blei fenga , men no når eg er kome inn i handlinga er eg ganske oppslukt. Opplever dette som ein spanande kombinasjon av krim, oppvekst roman og naturskildring (+ein god del interessant info om ymse dyr og innsekt).
På lydbok lytter eg til The Seven Housbands of Evelyn Hugo og storkoser meg med denne. Spennende plott og dyktige innlesarar.
Elles fortsetter min nye, kjære Nintendo Switch å være ein seriøs konkurrent når det gjelder å disponere fritida.
God helg!!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Tone SundlandElla_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLaila