Denne uken har jeg startet å lese en annen barndom, etter jeg fullførte Fars rygg av Niels Fredrik Dahl som var en sann glede å lese. Det var en fengslende skrevet historie med utrolig godt språk og skildringer og sidene fløt godt. Nå denne helgen skal jeg lese en annen barndom av Hilde Hagerup, som har skrevet sin andre voksne roman. Liker den veldig godt, har tidligere kun lest barnebøker og ungdomsbøker av Hilde. Men synes hun godt får til å skrive for voksne også og synes det er synd at ikke mange har anmeldt denne boken. Jeg synes den er så langt veldig godt og en kan kjenne seg igjen i det som skrives om.

Hva leser du denne helgen?

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 9 svar.

Jeg leser "da vi var yngre" av Oliver Lovrenski. Det står ikke så mye på hver side, men det som står er poesi, og jeg elsker, faktisk, de forfatterne som har denne gaven og i tillegg gir oss en historie som er viktig. En annen ting jeg er like glad for, er vi-følelsen som minner meg om John Steinbeck. Dette er mye på en gang. Jeg mener det skal være en politisk idé her også, om at venner=gjenger i den forståelsen vi andre har, og når du sender folk i alle retninger på barnevernsinstitusjoner, så tar du venner=familien fra dem. Det hadde ikke jeg skjønt selv, men det er jo innlysende etter at noen peker på det. Det er ikke mye tekst på hver side men det går heller ikke fort å lese. Muligens er dette den beste boka i år. Eller mer. Jeg lurer på om Oliver Lovrenski har mer enn en bok i seg. Håper det.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har bruk uka på W.E.B Du Bois kjærlighetssangern- en murstein av en roman på 900 tettskrevne sider. Veldig god bok, lærerik og interessant om koloniseringen av USA, om slavetiden og hvordan disse gamle traumene går i arv gjennom slekta. Synes dog boka ville vært tjent med litt strengere redigert og kutt i lengde - dette hindrer med likevel ikke i å anbefale denne på det sterkeste!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Gøy med en større prosjekt som bok. Håper du får en god lesning og ha en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg sat her og nesten brukte «elle -melle» på kva eg skulle lese no i helga…har så utruleg mange bøker eg skulle ha kasta meg over! Men- det vart Gjestene av Agnes Ravatn.
Har lese boka før, men om ikkje lenge skal eg vere med og diskutere romanen i ein lesesirkel eg er med i, så det var best å repetere.
Hugsar eg likte boka godt, og trur eg nesten likar den endå betre no. Her er det lett å drage på smilebanda….humor og ironi er det rikeleg av.
…og om eg skulle bli fort ferdig, så vil eg gå over til Den dagen Nils Vik døde av Frode Grytten.
Eg har fleire andre som ligg og ventar og freistar, men denne fekk eg i ei uventa gåve i går- og innbiller meg at den er verdt å bruke litt tid på…….trass i ein deprimerande tittel!

Ynskjer alle ei god helg, med farsdag og alt……

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Så kjekt med godt likt bok og gøy å gjenlese noe, Håper du får en god lesning og ha en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne uka leser jeg Morgon og kveld, av Jon Fosse. Det er en relativt kort bok, og jeg har lest ca 1/3. Jeg følger samme sti som Nrk sin Bokbrev-skribent, Siss Vik - som skrev følgende i forbindelse med at Jon Fosse vant Nobelprisen: "Det første jeg skal gjøre er å lese den slanke Fosse-romanen «Morgon og kveld», for den anbefalte Hildegun Riise meg varmt.".

Jeg har tidligere lest Det er Ales, det er også en kort bok av ham. Den leste jeg i forbindelse med at jeg ville se Det er Ales på Det norske teatret (på italiensk).

Ønsker alle en fin helg i høstværet!

Her er bokbrevet:
https://www.nrk.no/bokbrevet/bokbrevet-_23-siss-gikk-bananas-da-jon-fosse-fikk-nobelprisen-1.16566408#Tre%20punkter

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Spennende med en kort roman av Fosse og kjekt med deling av bokbrevet. Håper du får en god lesning og ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har to lengre bøker i helga. "Skogen" av Anne Sverdrup-Thygeson. Veldig interessant bok om alt som rører seg i den norske skogen, selv om språket i biologien riktignok kan være litt vanskelig i blant - Men prøver å henge med.

Så har jeg endelig fått den nye Anne-Cath Vestly-biografien i hus - Gleder meg utrolig til å ta fatt på den.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Spennende om skog, og biografi kan også være fint å lese. Håper du har god lesning og ha en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

TanteMamiePiippokattaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingmarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidisiljehusmor