Noen av dere har kanskje hatt høstferie eller bare en vanlig uke. Denne fredagen har jeg lest Av lys er du kommet som jeg fikk anbefalt her faktisk av Britt Karin Larsen. Ellers har jeg også påbegynt den statiske mannen av Klaus Hagerup. Litt avveksling mellom slagene mens jeg egentlig primært skal lese tatt av vinden av Margaret Mitchell.

Hva lesere dere denne helga :)?

Håper alle får en flott helg med bøker :)Været er perfekt for en helg med mye lesning.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 29 svar.

Ble en travel helg. Jeg toppet siste del av uken med å klare å lese bok nr 16,17,18 og 19. 19 bøker på en uke, det er lenge siden jeg har lest så mye. Hjelper godt med realt høstvær og ferie:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Wow, applus for så mange bøker. :) Håper du får en fin uke :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne helgen har jeg lest videre i Lucy Ellmanns Ducks, Newburyport, som jeg har skrevet om i Lesehelg-innlegg før. Ellmann er ifølge Wikipedia en amerikanskfødt britisk forfatter med base i Edinburgh, Skottland. Boka er på over tusen sider der 95 % består av bare åtte setninger, uten avsnitt, hvorav enkelte går over mer enn hundre sider!

Nå har jeg «bare» ca 250 sider igjen, og er stadig like begeistret. Veldig forenklet består romanen av mer enn 1000 sider med betraktninger fra kjøkkenbenken, og det er en av de mest originale og fornøyelige romanene jeg kan huske å ha lest, og som jeg ikke vil at skal ta slutt. Hvis de gjenstående sidene er like bra, blir dette en klar sekser på terningen.

Ducks, Newburyport er en av finalistene til årets Booker-pris – og vinneren blir offentliggjort senere i dag. Det er mange gode på kortlista, men jeg håper Ellmann vinner :-)

Ble ferdig med novellesamlingen Antarctica av den irske forfatteren Claire Keegan i går (og ga den en sterk femmer), så i dag begynner jeg på en ny novellesamling, denne gangen den rykende ferske Dengang dinosaurerne var små - Fortællinger av Kaspar Colling Nielsen. Har lest alle bøkene han har gitt ut så langt, og likt alle godt, så gleder meg til denne.

På øret har jeg også nettopp begynt på en roman og en novellesamling, henholdsvis Trust Exercise av Susan Choi og Sabrina & Corina av Kali Fajardo-Anstine, men har ikke komme langt nok til å mene noe særlig om dem foreløpig.

Håper alle har hatt en fin (lese)helg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Elsker når man finner slike bøker som du beskriver ovenfor her. Det er så god følelse. Mye som du har fått lest, imponerende. Håper du har hatt en fin helg og får en fin uke :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da ble det Guinness Rekordbok for 2020, og der er det mange rare og hysteriske rekorder. Les selv---Som å lese Donald----

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei denne helgen har det ikke vært tid for noe lesing da jeg har vært fult opptatt med å strikke genser. For tiden holder jeg på med Lavendelhagen av Lucinda Riley. Har holdt på med den en stund, men har vært travelt i det siste. Håper dere alle har hatt en strålende fin helg. Ha en fortsatt god kveld

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å strikke er veldig gøy og avslappende mange ganger. Håper du har hatt en fin helg og får også en fin kveld :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne uka har jeg ikke lest en eneste bokstav i ei bok. Har jobba for Litteratursymposiet i Odda, og det krever sine menn og damer, må vite :-) Bonusen er selvsagt at en jobber rundt folk som Frode Grytten, Marit Eikemo, Pedro Carmosa-Alvarez, Ragnar Hovland, Hennng Bergsvåg, Agnes Ravatn, Ane Dahl Torp, Dag Solstad og mange flere. Stas å være med Solstad på en filmsekvens der jeg blir torturert i helvete, ha-ha! Fikk lov å spille selveste Mannen Med Ljåen når publikum slapp inn på Nattsvømming i Folkebadet. Noen av publikum lo mens andre frøys på ryggen, ha-ha (der også). Temaet er altså Døden! Men hu og hei hvor det går, nå må jeg ut døra hjemme igjen, for nye ukjente oppgaver venter.

Snakkes! Ha-ha-ha-ha-ha-ha... Ho-ho-ho-ho... :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kjekt med jobb og møte kjente folk. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du blir nok heretter kjent som Nedskjærings-spøkelset.

Men fikk vel bare ljå i pappmaché eller kunstpausegummi?

Hvem har forresten leid inn Sta Soldag på motparts-laget,
i den store ideologiske nedskjæringen som har hjemsøkt
Oddakameratene (what odd a fellowship?)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noen av oss samler gjerne på tvilsomme orddelinger?

vi stusset litt over "helgenomsekvensering" nylig..
kan det handle om et paveverk som føler for å omrangere
en slags *katalog de fører?
..eller noen helt andre sekvenser som må helgran-skes i
alle sømmer og limfuger.
moro nok til en hel-grek-reasjon

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har nettopp lest ferdig Gleden med skjeden. Et ganske imponerende oppslagsverk om kvinners aller helligste. Lærte mye om meg selv, for å si det sånn. Det som overrasket meg positivt var at den var skrevet med så mye humor, og jeg synes forfatterne klarte den balansen godt. Selv om boka er skrevet i en ledig tone, kom faktaene kom på løpende bånd, presist og oversiktlig levert.

Jeg har lest en del Elling i det siste, og har kost meg med det. Jeg er nå midt i Elsk meg i morgen. Så langt fenger ikke denne boka like mye som de første, dessverre. Jeg savner rett og slett litt handling. Men jeg er så glad i Elling at jeg gjerne blir med han gjennom denne livsfasen også.

Håper oppfatningen min snur i løpet av bokas siste halvdel.

God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Enig med det du sier om Gleden med skjeden. Jeg har ikke lest de første Elling bøkene må jeg si, men jeg har lest den sist utgitt og lo mange ganger høyt og likte den siste veldig , veldig godt. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Starta for nokre dagar sidan på Barnehjembetyrerens sønn, av Adam Johnson. Ei bok som har fått utruleg god kritikk, stort sett over alt. Eg sliter derimot med å la meg rive med og no, Etter 150 sider , sitter eg her på morgenen og kvir meg til å lese...ergo sitter eg heller her med iPaden...! Har sjeldan brukt så lang tid på 150 sider ...får meg ikkje heilt til å gje opp heller , mykje pga at boka er så godt omtala. Og fordi eg allereie har via boka ganske mykje tid no... luksusproblem(?)

Sp i helga skal eg enten lese meg gjennom denne boka eller gje ho opp. Nokre innspel? Andre her som har lese denne boka?

Elles skal helga brukast på familiebesøk, klatring, tur og Nintendo! Helga si det

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er ikkje vits å kaste bort livet på bøker du kvir deg til å lese når det finst så mange gode bøker som ventar på deg!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var det eg også, omsider, havna på! Gjekk heller laus på Folk med angst av Fredrik Backman. Og den storkoste eg med med! No har eg starta på Dei sju dørene av Agnes Ravatn, og denne er også bra! Endeleg er lesegleda tilbake :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mhm, ja av og til er vanskelig å like det som har blitt anmeldt til høye skyer. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Siden det senere kommende uke skal være et foredrag av Hilde Hagerup om Anne Karin Elstad på biblioteket har jeg begynt å lese " Folket på Innhaug". Jeg har aldri lest noe av henne før og synes det er koselig lesing så langt...side 172 er jeg kommet til.
Tatt av vinden har jeg lest flere ganger!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det var et kjempefint og artig foredrag Hilde Hagerup holdt så nå er jeg blitt nysgjerrig på Elstads forfatterskap...rart, for jeg er oppvokst med folk som har fnyst av henne og kalt det lavmål...så langt som side 600 i boka og det jeg hørte i dag kan jeg ikke forstå den påstanden!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjekt med foredrag :) håper du får en god lesning og god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er veldig begeistret for "Tatt av vinden", og skulle ønsket meg et parallelt liv der jeg ville lest alle mine favoritter for første gang. Nå er Rachel Cusk fortsatt på nattbordet. Innimellom glimter hun til med tanker og innsikt som er ny og forfriskende. Tror jeg skal gjemme den til i morgen tidlig, mens jeg koker saft fra aroniabær. Det vil bli en fin start. Ellers er det James Lee Burke og "Verdens lys" som jeg før har hørt som lydbok, og det er bedre å lese enn å lytte. Videre en bok jeg bare blar i, som heter "Bli hjernesterk. Tren deg lykkelig og smart", fordi jeg tror det er en god idé. Den er skrevet av Anders Hansen. Den siste, som er førstevalget nå om dagen, "Dagsordenen" skrevet av Eric Vuillard, er jeg litt usikker på så langt. Det handler om hvordan og hvem som finansierte Hitler frem mot maktovertakelsen. Den er i grunnen deprimerende. Men det blir en fin helg, og jeg ønsker alle bokelskere likeså.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja en god ide å kunne reise og besøke favorittbøkene for alle første gang igjen. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Åå, Tatt av vinden er en av mine absolutte favoritter! Les og nyt!

Jeg plukket med meg en bok helt på impuls på biblioteket sist: Et kart av salt og stjerner. Synes omslaget så fengende ut, så dette blir spennende. Syria fikk jo også ny aktualitet denne uka med konflikten mellom Tyrkia og kurderne..

Nå blir det kanskje ikke veldig mye lesing i helga - det blir nok heller mer sosialt samvær. Men litt lesing innimellom må det bli.

God helg alle bokelskere :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Tusen takk for det. Et kart av salt og stjerner hørtes interresant ut. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har altfor mange bøker på leselista mi, og den får stadig flere. Nå holder jeg på med Helge Ingstads "Pelsjegerliv". Etterpå lurer jeg på om jeg skal lese "Tvillingenes dagbok". Jeg har i alle fall kjøpt den, så den ligger klar.

Været her nord er faktisk meget bra, så egenlig ikke noe godt lesevær.

God helg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Pelsjegerliv var spennende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hyggelig med fint vær også da. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tatt av vinden er fin :-) Er på tur hjem til Norge igjen, og har begynt å lese Jo Nesbø 'Kniv'. Sidene fyker avgårde. God helg.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ha en god tur hjem og kos deg med Kniv av Nesbø og god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Anne Lise JohannessenAvaMartineNickholas Blueberry MaclerganBeathe SolbergKristinInger-LisePirelliHilde H  HelsethGroCassiopeianefertitiMalin  LAnniken RøilGro Anita MyrvangElisabeth BækkenMarit HøvdeTonesen81Tone SundlandSjavn NvajsBerit B LieSankt YngheadAliceInsaneDolly DuckBjørn BakkenIdaCathrine Marie HansenThina NordtveitAnna-PiaBjørg Marit TinholtTine SundalHildeEllen E. MartolIngunn STheaJenny Dahl BakkenSverreRade AlmudaffarLisbeth Kingsrud Kvisteningar h