Nå er jeg ikke med i lesesirkelen i denne runden (prioriterer andre bøker siden jeg har lest Kjærlighet i koleraens tid flere ganger). Husker at jeg slet voldsomt med de første femti - seksti sidene første gang jeg leste den, var nær ved å gi opp. Men plutselig var jeg fortapt - og har vært det siden! Ble bare sugd inn i denne mangfoldige og fascinerende historien.
Enig meg Kjell, denne boken stiller i klasse med det beste jeg har lest, som Middlemarch og Haugtussa. (Hamsun er ikke min favoritt.)
Lykke til, alle sammen!
Hei,
Jeg synes vi bør ha felleslesing av én bok til (En3) før sommeren.
Er dere enige?
Murstein .........og så lett å komme gjennom --lavmælt og sår --jeg VAR der ,med på ferden--i gamlestua - med bestefar- kjente Einars sorg og fortvilelse langs Somme---på sætra, i bølgene.I 2 dager --ikke åndeløst spennende- men sammen med "jeget"----- i ham . En sjelden opplevelse-
Ikke tenk på det. Motforestillinger kan ha så mange årsaker, og behøver slettes ikke berøre deg.
Nå har jeg en utrolig full bokhylle, jeg er overhodet ikke en strukturert person, men har innsett at nå trengs det hjelp! Så skal prøve å lage en liste over bøker som jeg skal lese i den rekkefølgen jeg setter opp, og jeg har lovet meg selv at det blir ingen nye kjøp før jeg har lest denne lista,; Lista er en "salig blanding", og det håper jeg fører til at jeg klarer å gjennomfører den. Dette er i såfall bare begynnelsen, det er mange uleste bøker i mine bokhyller;(, så det blir forhåpentlig flere slike lister fra meg!
Det høres veldig greit ut. Jeg har lånt boken og har allerede lest noen sider.
Jeg som alltid har måtte kjøpt og eid bøkene jeg leser har nå blitt stor fan av biblioteket. Boken får jeg tak i på dagen, låneperioden forlenger jeg med noen tastetrykk på nett og jeg sparer penger.
Hei,
På grunn av andre gjøremål de nærmeste dagene, har jeg allerede laget en ny diskusjonstråd for felleslesingen av Kjærlighet i koleraens tid.
Jeg har også satt oppstartsdatoen til imorgen torsdag 30. april.
Jeg håper dette er greit for dere.
Den nye diskusjonstråden finner du her
Spennende! Denne gleder jeg meg til, og jeg har den stående ulest i bokhylla. Jippi:-)
Og vinneren er:
Kjærlighet i koleraens tid av Gabriel Garcia Márquez.
Gratulerer!
Jeg kommer tilbake med forslag til hvordan vi kan legge opp felleslesingen denne gangen.
Oppstart blir vel mandag 4. mai.
Selvfølgelig kan du stemme, Hilda! Stem og delta det du orker.
God bedring!
Tapte døtre av Xinran. Det er mitt forslag. Har tidligere lest Sky Burial og blitt mektig imponert og begeistret for denne nydelige fortellerstemmen. Xinran er en kvinnelig kinesisk journalist nå bosatt i Storbritannia.
Hadde selvfølgelig store forventninger til denne boka. Med så mye media oppmerksomhet og "seksere" skulle det bare mangle.
Og det er en flott bok. Litt vanskelig å beskrive egentlig, da innholdet oppsummert fort lyder litt ...kjedelig?
Og kjedelig er boka definitivt ikke. Kanskje litt avhengig av i hvilken grad historien griper deg, men ordene og historien fanger og engasjementet stiger godt utover i boka.
Slik var det i hvert fall for meg. Jeg liker Stoner og jeg heier på ham der han med rak rygg rusler gjennom livet. Han ofrer, tilsynelatende likegyldig til både karrière og sosial status for ærligheten mot seg selv og sin lærergjerning.
"Stabeisen" får betale dyrt for sin egen overbevisning og belønningene synes få og til dels ubetydelige sett med leserens øyne.
Hans ekteskap er vel hva vi enkelt ville kalle et "disaster", men han holder ut sitt eget feilgrep og bevarer en slags kjærlighet i store deler av livet.
- Han var nok ikke alene om dette på 30 tallet, men likevel...
Språket i boka er vakkert og direkte, en nytelse å lese. Handlingen er enkel og de egentlige høydepunkter er få.
Ett høydepunkt skal nevnes:
"Til: W.S"
Kanskje belønningen som gjorde livet hans verd å leve?
Den første boka i lesesirkelen, Middlemarch, var på 917 sider. Det gjekk jo greit det også.
En nydelig bok som ikke føles som 633 sider. Jeg leser den gjerne igjen :-)
Men uansett, desse nominasjonstrådane er jo reine skattekistene av gode lesetips!
Jeg vil gjerne nominere Middlesex
av Jeffrey Eugenides - den har fått gode kritikker og den fikk Pulitzerprisen i 2003 - virker veldig spennende syns jeg. Har ikke lest noe av ham før. Den er også en av bøkene i 1001 bøker du må lese før du dør
Det er en fantastisk god bok! Godt forslag:-) jeg leser den gjerne en gang til.
Mitt forslag er Jesusevangeliet av José Saramago.
Den portugisiske nobelprisvinneren José Saramago (1922–2010) er en av mine absolutt favorittforfattere. Saramago har en egen evne til å snu opp ned på oppleste og vedtatte sannheter – hva hvis … Han har en fantastisk observasjonsevne, en underfundig humor og vet å sette tankene i sving.
Om Jesusevangeliet skriver forlaget:
«José Saramagos mest utfordrende og merkverdige bok. Med dyptgående kunnskaper om evangeliene omskriver og gjenforteller han historien om Jesu liv. I forgrunnen står snekker Josef, en mann som pines av skyldfølelse fordi han sørget for å redde sin egen familie unna Herodes. trusler, men unnlot å advare andre med nyfødte guttebarn.
Vi følger historien om Jesu vandring på jorden, med Maria fra Magdalena ved sin side, i møte med mirakelmenn, fiskere, tollere og ikke minst djevelen selv. En historie som kan både provosere og åpne øyne.
Saramago ble innstilt til den europeiske litteraturprisen for denne boken.»
I en artikkel i Aftenposten i forbindelse med nobelprisutdelingen står det: «I Jesusevangeliet fra 1981 reflekterer Saramago over tilværelsens aller største spørsmål. Han lar Gud og Satan forhandle om ondskapens problem, mens Jesus trekker sin egen rolle i tvil og utfordrer Gud.»
Flere av dere kjenner sikkert til Saramagos sparsommelige (he, he) bruk av det lille tegnet punktum. La deg ikke skremme, du kommer fort inn i skrivestilen. Teksten bobler over av digresjoner, anekdoter og fortellerglede. Om han er ute på viddene, tar han oss alltid pent tilbake til historien. Krumspringene og de lange setningene har sin rolle og funksjon.
Svenska akademien sier blant annet i sin begrunnelse for nobelprisen: «Med sine lignelser som bæres av fantasi, medfølelse og ironi, gjør han det stadig og på ny mulig å gripe en flyktig del av virkeligheten».
En forfatter absolutt egnet for debatt i lesesirkelen!
(Og siden jeg bommet så stygt på årstallet i et tidligere innlegg, har jeg denne gangen sjekket :-)
I 1982 fikk Gabriel García Márquez Nobelprisen i litteratur etter storverket Hundre års ensomhet. I 1985 kom den endelig, den første boken etter Nobelprisen, nemlig Kjærlighet i koleraens tid. Ved siden av Hundre års ensomhet betegnes denne romanen som høydepunktet i forfatterens verk. Bokens sjanger kalles magisk realisme. Jeg velger meg derfor Kjærlighet i koleraens tid.
Førstkommende helg lager jeg en ny tråd der vi kan legge inn forslag til neste bok i lesesirkelen.
Det blir bok nr. 3 i kategorien Nyere verdenslitteratur (etter 1975).
Boken får betegnelsen Nv3.
Dette blir kanskje siste felleslesingsprosjekt før sommerferien.
Eller blir det tid til én til?