Må vel lese denne også. Er den vanskelig å få tak i. Jeg fant den på Kindle, men erfaring forteller meg at jeg ikke får lest ferdig bøker på skjerm. Så at den var nominert til Pulitzer, så da kan det vel være en tynn mulighet for at den blir oversatt til norsk. Det kommer en ny bok fra Margaret Verble i februar -19. "Cherokee America."
En liten tanke fra meg siden jeg leser en aktuell prisvinner nå. Hvorfor gis det ut så mange
norske forfattere, som produserer og produserer bøker; krim for voksne og krim for barn, når det rett og slett finnes bedre bøker og forfattere der ute. Det er vel ingen som har krav på, eller rett til å være forfatter på livstid. De aller fleste har vel ikke format til det heller. Sorry for den litt bråkjekke tonen. Jeg er ikke tilhenger av markedskreftene, men heller tvertimot. Jeg ser at de norske forlagene stadig vekk selger norske forfattere til nye markeder. Hvorfor ikke ta med seg en ny forfatter hjem for hver gang de selger en, eller det bør vel være i forholdet 10-1. Jeg var inne i en enkel bokhandel på togstasjonen i Milano, og der fantes hauger av klassikere, filosofi og enkelte bestselgere. Oi, er det slik å bo i et sivilisert land, tenkte jeg.
Det er to dager igjen til jobben kaller, og siden jeg så langt i ferien har vært både lat og syk, venter det en liten arbeidsinnsats den siste helga. Men i kveld skal jeg lese ferdig en fagartikkel: "Writing Instruction" om hvordan gjøre skriveoppgaver mer overkommelig for barn med lærevansker. Man har begynt å spørre "hvordan gjør ekspertene det?" og det er i denne sammenheng et bedre spørsmål enn å stille spørsmål om "hvorfor". Dermed finnes referanser til Stephen King, for eksempel. Siden han har skrevet om det å skrive. Den andre boka er "LINCOLN I BARDO" som har George Saunders som forfatter. Den er god og eksentrisk. Mer enn godt gjort hvis det er riktig at kildene delvis er autentiske stemmer fra den gang, og ideen er fantastisk. Hva kan jeg skrive om, liksom. Men Saunders ser ut som om han kan gripe ballen og få den i mål. God lesehelg.
Takk til deg, annelingua, for at du setter den på kartet. Boken er en av favorittene mine!
For de av dere som liker Joyce Carol Oates og/eller László Krasznahorkai, snublet jeg over en serie i The New Yorker «Flash Fiction – A series of very short stories for the summer» der de blant flere andre forfattere er representert med en kort fortelling hver, henholdsvis Where Are You? og I Don't Anything From here.
Jeg var på biblioteket i dag og da fikk jeg øye på en bok "av" en katt og jeg tenkte øyeblikkelig på denne tråden! Boka har jeg ikke lest selv så jeg kan ikke uttale meg om noen terningkast.
E.T.A. Hoffmann: Hannkatten Murr, hans liv og meninger.
De fleste biblioteker låner ut lydbøker. Mange har også bokbusser som kjører hjem til folk som ikke har mulighet til å komme seg dit. Foreningen for svaksynte kan også ha hjelpemidler eller tilbud på lydbøker har jeg hørt
Strålende! Dette svaret stjeler jeg
Gratis lydbøker på Ebokbib og hos nlb.no.
Min kjære mormor klarer ikke å lese lenger, og vil gjerne høre lydbøker. Hun har sett reklamen for storytell,men synes det er litt dyrt. Finnes det noen alternativer med norske lydbøker som er hakket rimeligere?
Rett inn på ønskelisten med den :-)
Eg sit i solveggen og storkosar meg med Leiligheten av Nora Szentivany. Ei perle av ein roman, som verkeleg fortener mange lesarar!
Det er forfattaren sin debut, og det gjer ho godt. Ho skildrar mormor som blir igjen åleine i ei lita leilighet i Budapest medan svigersonen og hans familie rømer frå eit totalitært Ungarn.
Både språket og innhaldet gjer boka verd å lese!
Ha ei god helg...:-)
Må registrere lista som "ikkje ferdig" for å kunne legge til bøker, og så glømte eg å trykke ferdig etter dette var gjort. Derfor var den utilgjengeleg. Beklager.
Jeg kan ikke se at noen har nevnt "Den utrolige reisen", der er det jo to hunder og en katt.
Bedre sent enn aldri: I dag vil jeg gratulere Jaume Cabré med Kulturhuset Stadsteaterns internationella litteraturpris 2017 for romanen Jag bekänner, som han mottok i 2017. Den norske tittelen er Jeg bekjenner, en fantastisk bok.
"Du er strålende, annelingua!"
Enig! Annelinguea, en venn i nøden når du står fast :-)
Takk for denne, annelingua. Har lest tre av bøkene hans, og to av dem har fått plass i favoritt-bokhylla. Blir nok flere bøker av ham etter hvert også, tenker jeg.
Wikipediaartikkelen inneholder lenker til opptak der forfatteren leser stykker fra boken. Tove Jansson leser nydelig, med en innlevelse som tilfører teksten en ekstra dimensjon. Lytteren kommer virkelig under huden på det fortellende barnet. Anbefales på det varmeste!
Tusen takk, annelingua!
Hos meg ble løsningen bibliotek i "uthuset" med bokhyller fra gulv til tak ordnet alfabetisk - hverdagslykke :-)
Tante Ulrikkes vei er verd å få med seg. Godt tips
Har det på samme måte...! Men.... Jeg har ikke for mange bøker, vi har et for lite hus, pleier jeg å si :-)