God fredagskveld.

Har noen hatt en ordentlig fredag den tretten opplevelse? Jeg har ikke hatt noe egentlig, bare vanlig hverdagslige ting som skjer her i min ferie.Jeg har fått lest ferdig Den glemte hagen av Kate Morton denne fredagen. Endelig ble den også ferdig, følte den var egentlig tung å lese og synes dette var en middels bok.

Denne helgen skal jeg prøve å lese ferdig Kunsten å være den man er av Jan- Phillip Sendker. Denne liker jeg litt bedre enn den andre nevnte ovenfor. Kan liksom kjenne litt igjen om religion og menneskelige ting som er spennende å lese.

Hvis noen skal se på fotball finale, hvem heier dere på? Jeg føler det blir vanskelig å si hvem som vinner, men heier på Kroatia de har spillet med hele hjertet sitt og virkelig fortjent å komme i denne finalen .

Ønsker alle en god helg med eller uten bøker og fotball :)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 20 svar.

Har lest, og virkelig kost meg med, Himmelarkivet av Gaute Heivoll i dag. Glitrende god bok. Har oppdaget Heivoll nå i sommer, og jeg er blåst av banen. For en historieforteller! Helt fantastisk. Flere som liker Heivoll?

Nå derimot, venter noe helt annet: Less av Andrew Sean Greer. En komedie som skrytes opp i skyene. Vant bl.a. Pulitzerprisen i år. Fant den til 6 dollar på Amazon (ebok), så da måtte jeg bare slå til! Sjelden jeg leser komedie, så det blir spennende å se om den faller i smak. Føler sommeren er en god tid å lese litt andre bøker eg jeg normalt pleier.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Heisann, jeg har lest både Før Jeg Brenner Ned og Kongens Hjerte to ganger hver. Funka helt supert for meg. Som du skriver, han er en virkelig god historieforteller :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Vi vendte nesen mot Sverige denne helgen. Kjøreturen ned på fredag gikk heldigvis veldig bra, til tross for datoen.

Boka jeg leser nå er Kvinnen på Wildfell Hall av Anne Brontë. 600 sider, så ganske svær. Korte kapitler, så relativt lett og lese. Språket i boka er en smule gammelmodig, men det flyter fint. Jeg synes det er veldig interessant å lese bøker fra en så annerledes tid (første halvdel av 1800-tallet) - for å få et inntrykk av hvordan samfunnet var, hva de var opptatt av, skikk og bruk - og uskikk :) Det sies at boka muligens er den første virkelige feministiske romanen i britisk litteratur. Jeg har lest de første 100 sidene.

Edit: vi ser aldri på sport. Men, man skal aldri si aldri. Nå er bronsjefinalen på her. Tenkte at det kunne være greit å holde seg litt orientert om hva som skjer.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ingen fotball her i huset, men derimot mange flotte romaner!

Jeg er godt over halvveis i Mnem av Simon Stranger. Har planlagt å lese den lenge, og nå har jeg endelig fått somlet meg til å låne den på biblioteket, og er godt i gang. En fantastisk roman!

I går leste jeg ut Murakamis foreløpig siste roman, Mordet på kommandanten
(Bog 1)
, og jeg har skrevet litt om den her på Bokelskere. Gleder meg til det avsluttende bindet, Bog 2, som kommer på dansk i oktober.

På Kindlen har jeg nettopp begynt på Vernon Subutex Two av Virginie Despentes. Leste eneren i våres, og det er absolutt en roman som ga mersmak. Så er det bare å håpe at det ikke går for lang tid før treeren kommer.

På øret har jeg Asymmetry av Lisa Halliday, en debutant som har fått masse positiv omtale og vant Whiting Award 2017 (for de som er interessert, står det litt om prisen på Wikipedia).

Ønsker alle en fortsatt god helg!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Trodde jeg var helt blasert i forhold til fotball, men heier definitivt på Kroatia i finalen. Har visst blitt en smule påvirket lell. På bokfronten holder jeg på med Thomas Mann og Trollfjellet. Leser mye hver dag men det går sakte framover. Liker boka veldig godt,der er noe som driver det hele framover selv om det dreier seg mye om filosofiske tanker og utredninger. Samtidig som en får et godt inntrykk av hvordan det kunne være på disse sanatoriene for lenge siden.
God lesehelg til dere alle.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg sluttet å følge med da Island gikk ut. Ikke at de fortjente å gå videre, til det spilte de faktisk for dårlig fotball, men ingen andre har deres og supporternes sjel og hjerte for spillet. Denne helgen kjører jeg eldstesønnens flyttelass. Han er 17 og flytter nå hjemmefra for å gå videre på skole, og mammahjertet både gleder og gruer seg. Ikke at han flytter så langt, bare 6 timer unna med bil, men det er nå noe med det når rompetrollene plutselig har skjeggvekst i trynet og skal begynne å betale husleie.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

I ei langhelg på langtur til gravferd og styr
Er eg takksam for kvilen som bøkene byr
Så om kvelden på hytta i ro og i mak
Les eg Sapiens-boka til svevnen tek tak

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Denne ulykkens dag ble likevel som en kan forvente,
tilbragt i godt selskap hos gamle kjente.
Over tretti år siden vi så hverandre forrige gang,
derfor ble denne dagen så lystelig lang.

Godeste Vasques og Colombia har jeg nå forlatt,
jeg lukket fornøyd igjen boka tirsdag natt.
Nå er det amerikareisen til Jahn Otto Johansen,
og halvveis i boka har jeg virkelig sansen.

Også Dette Er Amerika kalte han boka si,
om skjult rasisme og ny teknologi,
om sjøkuer, cajun og kjente evangelister,
og farmere i Dakota hvis gård og grunn de mister.

Sola skinner fra en skyfri Vestby-himmel i kveld.
I går vartet han Tor opp med lyn og fyrrige smell.
Lørdag blir det bursdagsbowling og gøy i Oslos gater,
og søndag vil Frankrike beseire trøtte og slitne kroater.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Strålende sommervær i Trøndelag - varme dager og varme netter. De skal man som kjent ikke sove bort - dermed blir det tid for litt ekstra lesing.
For tiden leser jeg bl.a. «Norsk omelett» av Suzanne Brøgger. «Suzanne Brøgger med lite original norgesanalyse», skrev Ingunn Økland i Aftenposten. Jeg leser ikke boken som en norgesanalyse, men som et Brøggers skjelmsk sideblikk på Norge. Boken får meg i godt humør med sine hopp og sprett og kommentarer.
Og det trengs fordi den andre boken jeg leser er «A Book of American Martyrs» av Joyce Carol Oates. Boka tar for seg to familier på hver sin side i den amerikanske abortdebatten - og deres historier. Skikkelig bra bok - verdt å lese.

Dikt leser jeg hver dag - året rundt. I dag falt valget på Lorca’s «Half Moon»

Half Moon.

Moon goes through the water.
How peaceable the sky is,
Slowly going gathering
old tremors from the river
while a young frog takes her
for a tiny mirror.

God lesehelg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Takk for tips, Ava. Joyce Carol Oates har jeg stor sans for, og denne er nå kjøpt og lastet ned.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her starta helga med trist dødsfall i familien så sommerferien blir avlyst og vi vender nesa hjem for å dra i begravelse. Lesing blir neppe en prioritet... Men forhåpentligvis en kjærkommen avkopling jeg kan få skrudd av tankene litt med, håper jeg! Har omtrent 100 sider igjen av Jo Nesbøs Marekors... Og etter den skal jeg lese en lett feel good bok (håper jeg?!) for det trenger jeg nå. Har kjøpt med med boka Her, nå, alltid og håper den er passe sukkersøt og klissete.

Ellers, heia Kroatia...!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Så trist, og kondolerer så masse. En feel good bok hørtes riktig ut!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Au då, det var leit. Vonar sommaren betrar seg litt etter kvart.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det er to dager igjen til jobben kaller, og siden jeg så langt i ferien har vært både lat og syk, venter det en liten arbeidsinnsats den siste helga. Men i kveld skal jeg lese ferdig en fagartikkel: "Writing Instruction" om hvordan gjøre skriveoppgaver mer overkommelig for barn med lærevansker. Man har begynt å spørre "hvordan gjør ekspertene det?" og det er i denne sammenheng et bedre spørsmål enn å stille spørsmål om "hvorfor". Dermed finnes referanser til Stephen King, for eksempel. Siden han har skrevet om det å skrive. Den andre boka er "LINCOLN I BARDO" som har George Saunders som forfatter. Den er god og eksentrisk. Mer enn godt gjort hvis det er riktig at kildene delvis er autentiske stemmer fra den gang, og ideen er fantastisk. Hva kan jeg skrive om, liksom. Men Saunders ser ut som om han kan gripe ballen og få den i mål. God lesehelg.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Er så enig med deg når det gjelder George Saunders Lincoln in the Bardo, som er den engelske tittelen. Leste den i fjor og skrev litt om den her på Bokelskere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skal kjøpe boka på Audible, selv om antall stemmer høres ut som en terskel. Akkurat nå hører jeg på Kazio Ishiguro og David Mitchell, den førstnevnte noe mer avslappet enn da han holdt Nobel-talen. Egentlig var det noe annet jeg var ute etter. Jeg ble litt nysgjerrig på forfatteren George Saunders. Hans første roman og så stiller et slikt stjernelag opp?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hans første roman, ja, men han har gitt ut en mengde novellesamlinger, kortromaner, essays og barnebøker, og han er en bestselgende forfatter i USA. I Norge er han vel forholdsvis ukjent, eller var det før han vant Man Booker-prisen, selv om flere av bøkene hans er oversatt til norsk gjennom årene (De jeg kjenner til er novellesamlingene Lykkeland (2008) og Tiende desember : fortellinger (2013) samt barneboka De utrolig utrettelige gappere fra Fripp (2008)).

Jeg oppfattet som du sikker skjønner ikke mangfoldet av stemmer som en terskel, snarere som en berikelse!

Saunders er for øvrig en av mine absolutte favorittforfattere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

TAKK for det. Alt jeg ikke vet! Mangfoldet er ikke problemet, nei, det er min tendens til å bli søvnig av radioteater, men jeg øver. Jeg skal sjekke ut de titlene, først barneboka.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

God lesing!

Og til:

Alt jeg ikke vet!

som du skriver: Det er jo det som er noe av det fine med Bokelskere, at vi kan inspirere hverandre. Jeg har i hvert fall stiftet mange nye og spennende literlære bekjentskaper, etter tips fra andre bokelskere om bøker og forfattere jeg sikkert ikke ville funnet fram til på egen hånd.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det har vært en normal fredag den trettende sålangt, heldigvis. Fortsatt en uke til min ferie starter, men feriemodusen merkes. Dessuten er de fleste av mine nærmeste venner og bekjente på ferie allerede, så her er det ekstra stille og rolig.
Mht lesing blir det primært "Blå" av Maja Lunde denne helgen. En god bok om menneskets og naturens sårbarhet. Leselysten er langt på vei tilbake, etter en pause da varmen stod på som verst nylig.
Tipper Kroatia vinner finalen. Kroatia er forøvrig et land jeg har gode ferieminner fra, så det gjør meg ingenting om de vinner VM for første gang.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sist sett

Heidi Nicoline ErtnæsBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeMads Leonard HolvikIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEvaHilde H HelsethConnieKaramasov11mgeJarmo LarsenSissel ElisabethAnniken LDolly DuckEli Hagelund