Noen som har noen gode skjønnlitterære bøker om katter å anbefale? Lager en oversikt og er redd for å utelate noen. Har laget en liste. Den heter Katter i skjønnlitteraturen ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 22 svar.

Har du sett denne boken? De bokelskerne som har skrevet om den, er begeistrede: https://bokelskere.no/bok/the-travelling-cat-chronicles/521259/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg var på biblioteket i dag og da fikk jeg øye på en bok "av" en katt og jeg tenkte øyeblikkelig på denne tråden! Boka har jeg ikke lest selv så jeg kan ikke uttale meg om noen terningkast.

E.T.A. Hoffmann: Hannkatten Murr, hans liv og meninger.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg kom på én bok som jeg fant i en bruktbokhandel og leste for noen år siden (oisann - helt tilbake i 2012, ser jeg), som jeg faktisk ga terningkast fem den gangen: Jenny av amerikanske Paul Gallico. Hvis du går inn på engelsk Wikipedia om Paul Gallico, kan du lese at foruten historien om katten Jenny og hennes mjauende omgangskrets, har han også skrevet en del andre bøker om katter:

The Silent Miaow (1964) purports to be a guide written by a cat, "translated from the feline", on how to obtain, captivate, and dominate a human family. Illustrated with photographs by Suzanne Szasz, it is considered a classic by cat lovers. Other Gallico cat books include Jennie (1950) (American title The Abandoned), Thomasina, the Cat Who Thought She Was God (1957), filmed in 1964 by the Walt Disney Studios as The Three Lives of Thomasina (which was very popular in the former USSR in the early 1990s, inspiring the Russian remake Bezumnaya Lori), and Honorable Cat (1972), a book of poetry and essays about cats.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har du lest "Samtaler med katten"
av Eduardo Jáuregui? =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg lurer på om du vil ha med grafiske romaner på listen? Og om du i så fall har med "Rabbinerens katt" av franske Joann Sfar? Den har jeg selv, og kan anbefale den - jeg har sansen for Sfar.

I tillegg har jeg et tips om en forfatter som jeg ikke har lest, men som har ganske mange titler med katter i - ser ut som han skrev mest barne- og ungdomslitteratur, og noe har blitt oversatt til norsk: engelske Robert Westall- lenke til engelsk Wikipedia (fordi der er den komplette bibliografien).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare så du er klar over det (for det tipper jeg at du kanskje ikke er), så kan ikke vi andre se listen din før du har ferdigstilt den (det er en knapp du klikker på). Derfor vet vi ikke hva du allerede har ført opp på listen "Katter i skjønnlitteraturen" - for jeg regner med at det er en liste du har opprettet her på bokelskere.no, og at du tenker at vi kan konsultere den dersom vi kjenner til en bok du kan ha interesse av?

:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må registrere lista som "ikkje ferdig" for å kunne legge til bøker, og så glømte eg å trykke ferdig etter dette var gjort. Derfor var den utilgjengeleg. Beklager.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må registrere lista som "ikkje ferdig" for å kunne legge til bøker, og så glømte eg å trykke ferdig etter dette var gjort.

Jepp, har gjort det samme selv - mer enn én gang. Men da har du forklaringen dersom du syntes at vi som har forsøkt å komme med noen forslag, lot til å famle helt i blinde... ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg kan ikke se at noen har nevnt "Den utrolige reisen", der er det jo to hunder og en katt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Alle bøkene om gatekatten Bob, skrevet av James Bowen. Og "Dewey" av Vicki Myron, - om den sjarmerende bibliotekkatten :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Men den om Bob er vel ikke skjønnlitterær? :-) den er jo en sann historie, en dokumentarisk bok, så og si

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Når jeg tenker meg om et lite øyeblikk, så har du selvsagt helt rett :-) Jeg glemte meg bort et øyeblikk da jeg skrev den kommentaren til innlegget. Bob - bøkene er så absolutt dokumentar fra virkeligheten.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I bøker av Haruki Murakami pleier katter å spille en sentral rolle. Kommer på : Kafka på stranden, Trekkoppfuglen og 1Q84 1-3.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er litt vanskelig å vite hva du har med i oversikten din allerede, men du burde nok ha Nero Corleone av Elke Heidenreich, Mann for sin katt av Lars Saabye Christensen og Kattene mine av Ida Elisabeth. Og så naturligvis Mine katter av Doris Lessing. 1001 katt av Tor Åge Bringsværd kan vel også passere som skjønnlitteratur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Katten (The Guest Cat) av Takashi Hiraide, denne har du kanskje på oversynet frå før? Sjølv likte eg den berre litt over middels godt, men det kan jo hende du liker den betre.

Kor stor rolle må katten ha i boka for at den tel med? I Veggen av Marlen Haushofer har hovudpersonen eit nært forhold til kattar ho tek hand om, men hunden og kyra som ho også har ansvar for tek nok meir plass i boka.

Og så har vi Mesteren og Margarita av Michail Bulgakov, då, der ein demon i katteham har ei vesentleg rolle.

Og så kom eg til å tenke på ei bok eg las i 7-8 årsalderen. Har ikkje sjans til å hugse på tittelen, men det var ein huskatt som havna på eventyr, trur den måtte vandre ganske langt for å finne tilbake til folka sine. Det var spesielt ei scene der ho møtte ei gaupe nattestid som gjorde inntrykk. Skikkeleg skummelt den gangen. Så dette avsnittet skriv eg nok mest i eit håp om at nokon andre hugsar på kva tittelen til boka er.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det kunne fort ha vært denne, eg bladde i den på nb, og Tom møter faktisk gauper. Men eg kjenner ikkje att scenene, så det må ha vært ei anna bok. Bladde også i Sølvfaks som Øystein tipsa om, stilen i denne minner meir om den boka eg meiner å hugse, men her er det så vidt eg kan sjå ikkje noko gaupe-møte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Enig i din vurdering av «The guest cat». Grei bok, men ikke noe mer enn det. Både handling og språk kunne vært enda bedre. «Sølvfaks», som er nevnt et annet sted i tråden, kan jeg imidlertid gå god for.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka Sølvfaks er vel en barnebok ,men var oppløsning og på TV på 70-tallet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Husker godt opplesningen på NRK på slutten av 70- tallet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

har du videoen til National Geographic om Kattens hemmelig liv?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, etter boka til Gabriel Scott. Den er nydelig! <3

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Torill Elisabeth RevheimSyntaksfeilHeidiMarteAnita NessInger Johanne SæterbakkOle Jacob OddenesMarit HåverstadÅsmund ÅdnøyBoktimmySteinar JøsokHeidi Nicoline ErtnæsEmilie Siljuberg KlevenJan Erik  OlsenDun AenghusAstrid PedersenRandiFlettietteKarin  JensenJulie StensethNina J.B.Eivind  VaksvikEvaKirsti Vettran NederhoelEmilie GeistTatiana WesserlingBjørg Marit TinholtHeleneGVHildaVigdis VoldHarald KJeanetteHegeTove Obrestad WøienErlend Risvik PaulsenGrete AastorpSisselLibraritas vGitte Furuseth