Og dett var dett. Sjarmerende gutter og pene jenter, men sammenliknet med boka ble det ganske snevert. Jada, jeg vet at film er noe annet enn bok, men her var det skrelt vekk for mye. Lurer forresten på hvor mye filmskaperne betalte for de stakkars snuttene med originalmusikk?
I sitt storslåtte hjem i St. Maxime, blir eiendomsmagnaten Axel Krogh brutalt myrdet. På veggene henger kunst for flerfoldige millioner, men kun et lite og ubetydelig maleri er fjernet. Maleriet er signert med et syvtall.
Bogart Bull fra Oslo samarbeider med fransk politi, og underveis i etterforskningen, viser det seg at drapet har sammenheng med hendelser hundre år tilbake i tid. Der var b.l.a Edvard Munch og Henri Matisse aktører.
Spennende og interessant krim.
Lenke til omtale på bloggen min:
De skriver med en troverdighet som gjør at jeg føler varmen, insektene, fuktigheten og luktene inne i jungelen. Jeg blir en fjetret tilskuer til maktspillet i Det Hvite Hus. Jeg føler desperasjonen i livene til de 10-12 år gamle leiemorderne helt innerst i bakgatene i Bogota.
Min omtale av Jesper Steins Bye Bye Blackbird finner du her. Ekstern lenke.
Jeg lo godt av En mann ved navn ove - Fredri Backmann, og Historien om Glenn Anton (undomsbok, men veldig komisk) - Thor Soltvedt, det er kommet flere bøker og jeg liker alle sammen☺️ Et helt halv år - Jojo Moyes. To fluer i en smekk rir på en hest - Anne B ragde & Unni Lindell
Her er min anmeldelse av Svømmeren. Ekstern lenke.
Først lånte jeg boken, så leverte jeg boken uten å lese den. Så kjøpte jeg boken, men la den i bokhyllen. Så først etter tre år leste jeg boken. Jeg angrer på at jeg ikke gjorde det før. Dette er uten tvil en av de beste bøkene jeg har lest.
Ove er ganske så irriterende i starten, men leseren smelter i likhet med hans harde ytre. Jeg liker Ove, Jeg liker nabolaget han bor i, Jeg liker den fordømte katten, og jeg elsker boken. Boken fikk meg til å le og bare noen sider etter fikk den meg til å gråte. Jeg gleder meg til å lese mer av forfatteren.
Verdensmestrene er en kjempe bra bok som jeg anbefaler for alle aldere. Den er lærerik og morsom. Henrik Langeland skiver meget godt og varier språk. Det er fire gutter som blir presset hardt på langeren og er noen skikkelige pøbelunger. De vokser opp sammen i et radikalt nabolag det nye strømninger skaper konflikt mellom generasjonene.
"Svøm med dem som drukner" av Lars Mytting er en fantastisk bok!
Ellers vil jeg anbefale deg å sjekke ut Lars Saabye Christensen, John Irving, Jan Kjærstad og Haruki Murakami
Vi liker mykje av det samme, ser eg. Så då vil eg anbefale deg serien True Detective! Knallgod krim (trass i at han er amerikansk ;-)) Og den britiske serien Broadchurch :)
Har lest alt Skagen skrev fra 1973 til ca. 2000. De fire første i serien om Morten Martens er klart de beste: "Victor! Victor!" (1981), "Fritt fall" (1983), "Tigertimen" (1984) og "Døden i Capelulo" (1986) (ifølge min hukommelse, har ikke tid til å google nå). Morsomt å se at den gamle krim-mesteren fortsatt begeistrer! Jeg så Skagen gå rundt i levende live på jernbanestasjonen i Trondheim ca. 1993, og ble helt starstruck
Småspennende, men ikke noe som skiller seg ut ...
Ny etterforsker på banen i krimverdenen ...
Forsvunnet maleri
Hils på Bogart Bull. Han har sin egen personlige tragedie, men likevel klarer han å møte opp på jobb og gjøre det han skal. Han er Kripos - etterforsker. Den sorgtunge etterforskeren får et oppdrag å dra til Frankrike for å nøste opp en drapssak og samarbeider med franske Jean Moulin. Det viser seg at en nordmann ved navn Axel Krogh (fiksjonens svar på Petter Stordalen), en eiendomskonge som selv bor i en villa verdt flere millioner og som inneholder malerier så og si overalt. Bull drar dit fordi Axel Krogh er funnet drept i sitt eget hjem og de oppdager at ett eneste maleri er borte. Et maleri som er signert med et mystisk syvtall. Hvorfor ble det stjålet mens alle de andre henger i fred?
Øistein Borge har tidligere gitt ut bøker for ungdom, og nå debuterer han for det voksne publikum. Boka gir et godt førsteinntrykk, men den er ikke perfekt. Utgangspunktet er bra og engasjerende, men det er hverken originalt eller et vendepunkt i krimsjangeren. Forfatteren balanserer oversiktelig og flytende mellom fortid og nåtid, han skal ha skryt for det. Det er bare det at ikke alle partiene som var like interessante å lese om. Karakterene er stereotypiske. La oss nevne Bull som en av mange etterforskere i krimbøkenes verden synes synd på seg selv og innhentes av fortidens demoner. Hvor mange ganger har vi ikke lest dette før? Andre karakterer hadde også sine stereotypiske sider, men trenger ikke å gå innpå det fordi det blir for avslørende.
Fortid mer spennende enn nåtid
De partiene som falt mest i smak var fra Munchs og Matisse sin epoke og prøve å forestille seg hva slags personer de var og hvordan det var på den tiden. Var kunstere som levde for lenge siden så mystiske som vi vil ha det til? Og hva slags personer var de? Man blir mer nysgjerrig på dem og den tiden de levde i mens man leser og vil på en måte vite mer i etterkant.
Boka består av mange delhistorier, historien om kunstnerne Edvard Munch og Henri Matisse, motstandsbevegelsens kamp mot nazister, fortid og nåtid. Har alt dette noe til felles eller er alt sammen bare villspor?
Ofte leser man krim som er mye av det samme, og det gjelder også Den syvende demonen. Den knekker ikke ny kode i krimsjangeren, men det gjør ikke noe. Av og til er det greit å ikke forlange for mye og bare lese en bok man lar seg underholde av. Det er helt greit det også. Den er over gjenomsnittet god, men hvor er nerven? Boka manglet nerver og som kryper under huden. En god bok, men ingen bok som hjemsøker en lenge etterpå.
Fra min bokblogg: I Bokhylla
Helt fantastisk bra! Klarte ikke legge ifra meg boka.
Hadde jeg kunnet flytte inn i en bok hadde jeg definitivt valgt denne.
Ny favoritt forfatter! Jeg fatter ikke at ingen har anbefalt Skagen til meg før, han likte jeg veldig godt. Kjekt å lese krim som er skrevet på en anderledes måte. Jeg ble fanget i historien og klarte ikke å legge boken fra meg. Det er stilig at forfatteren klarer å skrive på denne måten, uvant og spennende! Det kommer tydelig frem i boken at hvert minste valg man tar får ringvirkninger enten de er store eller små.
Beste boken av alle!!!
For en herlig bok! Lo og gråt omhverandre fra begynnelse til slutt! Så mye at mannen min, som leser Clive Cussler når han skal lese bøker, ser seg nødt til å lese boka for å se hva alle latterkulene og tårene kommer av :)
dette var en anderledes krim EGENTLIG var den ikke så spennende, men det var den like vel, for vi fulgte tankene, motivene og logikken til alle personene i hele prosessen, og det var både befriende og kjempespennende .Vi fikk hint undervegs som jeg skjønte etterhvert så nysgjerrigheten var der hele tiden og særlig på slutten da prosessen tok nye veger. Gøy!!!
Den pensjonerte kirurgen Fredrik, bor alene på en øy i den svenske skjærgården. På vinteren isbader han hver morgen. En dag står en kvinne med rullator ute på isen. Det er Harriet som han forlot og svek for tre tiår siden. Harriet krever at Fredrik innfrir løftet han ga henne den gang.
Det blir en uforglemmelig reise for dødssyke Harriet og einstøingen Fredrik, og for Fredrik står den ene overraskelsen etter den andre i kø. Reisen og møtet med Harriet skal forandre livet hans for alltid.