Tekst som har fått en stjerne av Strega:

Viser 181 til 200 av 263:

Vant sin kroppshøyde i bøker! Finnes det ingen rettferdighet i verden?
Se her

Hva med oss på 158 cm...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

hehe jeg synes ikke Jon Michelet er noe særlig bad-boy. Til det har han vært igjennom feminist tiden og bakket den opp i media i sin tid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg er så enig med deg i at Millenium-bøkene er drivende og spennende og vanskelige å legge fra seg. De ble slukt av meg også den gangen de kom ut, og jeg har dem både på svensk og norsk.

Jeg ville heller påstå at de som kaller disse bøkene for kjedelige, kommer med svært sterke underdrivelser...

Jeg er blant de som sørger over at Stieg Larsson dessverre døde så altfor tidlig. Skulle gjerne ha sett mange flere bøker fra hans hånd.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Første avsnitt er jeg helt på bølgelengde med.Liker ikke at det blir for mye fokus på helten/hovedperson,men selvfølgelig må man bli godt kjent med personen og hva han/hun står for.Trenger heller ikke ha med noe "husmorsex" i gode krimbøker. Kan vel være at jeg er litt "gammeldags". Desmond Bagley og Alistair McLean var mine favoritter. De er lest alle som en. Jo, det skal noe til å overgå de gamle gode...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Her blander du kortene. Jødene jaget Palestinerene ut fra Israel, de flyktet i skarer og havnet i leire bl.a. i Libanon og Jordan, der bor de fortsatt. Husene deres i Palestina er overtatt av noen andre. Foreslår at du leser "Morgen i Jenin". Eller så kan du også kjøpe DVD-en "Dans med Bashir". Den handler om konflikten du beskriver, bare at det er israelske soldater som organiserer massakren på flyktningene i leirene Shabra og Shatilla. Filmen er laget av jødiske soldater som fikk mareritt etter å ha deltatt i herjingene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hva syns dere om å se en film basert på ei bok dere har lest (og likte)? Jeg liker det ikke, hehe. Når jeg leser ei bok lager jeg på en måte en egen film mens jeg leser, og jeg syns alltid at filmatiseringen kræsjer med filmen i hodet mitt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

På et bokarrangement på torsdag gikk Jan Mehlum også langt i å være enig i at det gis ut for mye krim i Norge hvert år, og med for dårlig gjennomsnittskvalitet.

Han mente noe av forklaringen er at mange gir ut på eget forlag. Da unngår forfatteren å få refusert noe som kanskje ellers aldri hadde blitt gitt ut, og h*n går glipp av den bistanden etablerte forlag kunne gitt, og som er svært viktig for kvaliteten på det ferdige produkt.

Dette påvirker dessuten konkurransesituasjonen i markedet, og gjør at etablerte forlag også føler seg "tvunget" til å gi ut et større antall titler enn man ellers ville gjort.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Vel.
Jeg mener og tror at bildet er mye mer nyansert og sammensatt enn som så.
Mine fire barn har vokst opp med mye høytlesing, alle sammen har lest og leser mye, og de fører lesegleden videre til sine barn igjen, akkurat som jeg antagelig fikk min interesse for bøker fordi jeg også ble lest for da jeg var liten. - Og jeg kan ikke skryte av at jeg eller noen i min familie er lektorer eller akademikere.

Generalisering og gjennomsnittstall kan være nyttig i noen tilfeller, men de kan også være fulle av feil.
Hvis man f.eks. kommer med tall som viser at hver eneste nordmann drikker 117 liter brus i året, så blir dette helt feil for meg, siden jeg ALDRI drikker brus. Dette kan sikkert gjelde for flere enn meg, og dermed må det være noen av oss som drikker enorme mengder med brus, siden de da må drikke opp "min del" og muligens også en god del andres brusandel!

Om det er mulig å lese FOR mye er jeg litt usikker på. Det må i tilfelle være hvis man leser så mye at man nærmest glemmer å leve livet sitt ved siden av.
Men jeg er mer bekymret for den tendensen der det kan se ut som om mange nærmest lever livet sitt foran tv, og nå i de siste årene der det kan virke som at noen lever livet sitt nesten bare foran pc-en og på internett. Faren for disse sistnevnte er at de nesten ikke får brukt kroppen sin, og kan også få en mer eller mindre "skjev" virkelighetsoppfatning.

Jeg er forsåvidt enig med deg i det du sier om å lese oppbyggelig litteratur. Så kan man jo diskutere hva som egentlig tilhører den oppbyggelige litteraturen, og hvem som skal bestemme hva som er oppbyggelig litteratur for hver og en av oss.
Du nevner American Psyko spesielt som eksempel på spesielt voldelig og spekulativt innhold, og dette er jeg enig i. Den boka kikket jeg såvidt litt i den gangen den kom og ble så omdiskutert, men jeg ble fort kvalm og uvel og la den fra meg med vissheten om at den boka hadde jeg ikke lyst til å lese.

Jeg tror vi kan lære mye av å lese mange forskjellige bøker med mye forskjellig og variert innhold hele livet. Jeg vil ikke begi meg inn på å dele opp leserne i kategorier etter utdannelse og yrker. Mitt inntrykk er at vi kvinner (generelt) muligens er flinkere til å variere våre lesevaner enn menn. Kanskje blir vi også da flinkere til å se saker og ting fra flere sider?
Det er mulig jeg tar fullstendig feil i dette, og jeg tar gjerne imot motinnlegg om den saken.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det må da være lov "å tenke høyt" her; få noen assosiasjoner, - vi er ikke på skolebenken lenger. Vi skriver om, anbefaler bøker og forfattere. Følger ikke "tråder". (!)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Liker Jack Higgins godt.Sjangeren kan man vel si er litt forskjellig. Krim/thriller. krig. Ville vel anbefale å lese "Ørnen har landet" først hvis du ikke har lest noe av han tidligere. Han bruker Liam Devlin og Sean Dillon som hovedpersoner i mange bøker. Han er ganske spennende synes jeg. Han har vel skrevet ca 65 bøker og de fleste er oversatt til Norsk. Selv har jeg nok lest over halvparten. De fleste er i min samling..

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har lenge ønsket å lese Hanna Kvanmos beretning om hennes tid som sykepleier i tysk tjeneste. Hvordan hun, og flere med henne, satte verdien av å yte hjelp og omsorg over spørsmålet om venn-fiende. Som sykepleier skal du hjelpe alle uavhengige av hvem de er. Hanna Kvanmo og flere norske unge kvinner ble etter andre verdenskrig dømt som landssvikere, nettopp fordi de praktiserte dette synet.

Jeg fant Dommen i en bruktbutikk i dag (100 kroner for en stor pose bøker). Ikke før var jeg igang med lesingen, så ser jeg at NRK 1 har et program om samme tema i morgen, lørdag kl 22.10 - Frontsøstrene. Dette tror jeg blir interessant.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeffery Deaver er jeg helt enig i, spesielt bøkene om Lincoln Rhyme. Lettlest og veldig spennende krim.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mest overvurdert her hjemme..er uten tvil Jo Nesbøe og Knausgård...Nesbøe skriver vakre sangtekster...men jeg liker ikke bøkene hans...har lest nok machoforfattere..og Knausgård...er bare ekkel..må tenke litt merer på de utenlandske..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mest overvurderte i Norge: Dag Solstad. Det er påfallende hvor mange som i intervjuer hevder at han er deres favorittforfatter. Selv vår kulturminister, kommer trekkende med Solstad. Da tenker jeg alltid at dette er folk som ikke leser mye !

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Fantastiske Midnattsbarn.
Boka åpner for en fabelaktig handling og en forunderlig verden!

Jeg vil anbefale deg å gi den en ny sjanse etter at du har lest noe annet og latt det gå en del tid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har du eksempler på dårlig språk? Så forskjellig kan vi reagere - for meg et dette en av de fineste jeg har lest på lang, lang tid.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"Sort messe" (John Dickson Carr)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg klager heller ikke. ;o))
Men det hender at familiemedlemmer og gjester på besøk klager... - For det er bøker overalt hos meg. De lurer på om jeg må flytte ut hvis flere bøker flytter inn her. Overfylte hyller finnes alle steder hvor det er mulig å ha hyller, fra golv til tak, - og også i vinduskarmen. På soverommet har jeg høye stabler som venter på at jeg skal snekre opp flere hyller (som jeg strengt tatt egentlig ikke har plass til lenger, uten å sette i gang å bygge på huset så jeg får noen flere vegger...)
- Og da tenker jeg: Nei, alt dette bokstyret mitt går det virkelig ikke an å ta bilder av... - og slett ikke vise til noen...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har en drøm om en gang å besøke Hukahoronui - det er arena for historein i Bagleys "Den hvote tiger" - min første Bagleybok. Ble fasinert av den gamle maorien, og av navnet på landsbyen som ligger inneklemt mellom høye bratte dalsider. Det er en virkelig landsby på NewZeeland,så drømmen ligger nok langt unna. Alternativet må være Longyearbyen, leste som barn boka "Siri fra Svalbard", og drømte i mange år om å få oppleve livet der.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hadde det ikke vært lurt å få en egen link/side hvor en kan kjøpe eller bytte bøker her inne? Jeg vet at det blir lagt ut salgslister under "lister", men jeg synes det er ganske uoversiktelig og listene tar lang tid å lese gjennom..

Godt sagt! (13) Varsle Svar

Sist sett

BirkaG LReadninggirl30Kirsten LundEvaHeidi LSynnøve H HoelPiippokattaVigdisIngunnJKjell F TislevollStine SevilhaugLars MæhlumTine SundalIngridKristin_EinonieAgnete M. HafskjoldTine VictoriaAnne Berit GrønbechLinnAEEllen E. MartolTherese HolmAnne LønøyHilde H HelsethGodemineMarteSigrid NygaardKristine LouiseAlice NordliAnette Christin MjøsLailaCathrine PedersenDemeterGrete AastorpGeoffreyMarit AamdalCecilie69Vigdis VoldEli Hagelund