Inspirert av Mihoe har jeg blogget om hvordan hyllene våre er organisert, og nå i kveld har jeg tatt litt bilder og lagt ut. Og nå har jeg lyst til å se alle andres bokhyller... Kom igjen!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 71 svar.

Ikke noe bilde av hverken egne eller andres bokhyller, men et sitat fra et intervju med forfatteren Ayelet Waldman:

Not long ago, my husband decided in a fit of who knows what lunatic O.C.D. to organize the books in our summer house by color, an odd move when you consider that both our sons are colorblind. The result has been that between the months of June and August, I have no idea where anything is, and am forced to just buy a second copy of any book I want to reread. A tip for book jacket designers looking to stand out: There are very few purple book jackets out there. Black, on the other hand, is sadly overused.

Det er under 24 timer siden jeg selv beklaget meg til en venninne over en brukthandel der de plasserer bøkene etter fargen på bokryggene... ;)

(Et til fra samme intervju, selv om det for så vidt ikke handler om bokhyller:

My favorite thing about being an adult is that there is no one who calls “Bedtime” and snaps off my bedside light right in the middle of the best part. I get to read for as long as I want.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har en stor lidenskap både for bøker OG for sko. Så jeg har bøker i noen hyller og skyhøye, glitrende stilletter i andre hyller. =)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det høres ganske dekorativ ut :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Noen ganger har jeg fundert på hvordan de "virkelige " forfatternes bokhyller ser ut, om det er noe spesielt med hyllene , rommene de sitter og skriver i , og hvordan de har det der de sitter med ord, bøker og hyllene sine. Og det her har jeg fått et lite innblikk i, nå da jeg abonnerer på Bokvennen. Der har de en side de kaller skrivebordet. Forfattere sender bilder av sine skrivesteder ,da skrivepult godstol, hyller etc er med. Også stiller Bokvennen spørsmål på bakrunn av det mottatte fotografiet. Og da oppdaget jeg at Herbjørg Wassmo og jeg har helt like bokhyller !!!Fra Ikea. Jeg kjente jeg ble litt stolt, ja.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg bruker hvite Billy bokhyller i variererende bredder. Jeg er så heldig å ha et eget lite rom til bøker. Bøkene er sortert etter følgende prinsipper, for at jeg lett skal kunne finne fram.

  • Romaner av kvinnelige forfattere
  • Romaner av mannlige forfattere
  • Novellesamlinger (både kvinnelige og mannlige forfattere)
  • Lyrikk og sitatbøker
  • Særskilt gamle bøker står for seg
  • Bøker om litteraturhistorie står i samme hylle, men samlet for seg.

Fagbøker står i en egen hylle, sortert grovt etter emne: - Ordbøker og språkkurs (cdér og bøker) på diverse språk - Musikk (musikkhistorie, sangbøker, notehefter) - Barn, barneoppdragelse, psykologi, kommunikasjon - Sosiologi, historie, filosofi. - Religion (religionshistorie, religionspsykologi, gamle bibler, koranen etc) - Helse, kropp (noen få bøker, står i hyllen med diverse andre fagboker) - Diverse andre fagbøker, om alt fra hestestell til karate og sjakk :-)

Fagbøkene er dels sortert litt pragmatisk utifra hvor mange bøker jeg har innen hver emne, og hvor bred bokhyllen er :-)

(Hm...kanskje dette var feil tråd å sette det i?)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Og slik ser bokhyllene til juryen til "Norges fineste bokhylle" ut:

http://www.nrk.no/nyheter/kultur/litteratur/1.7805835

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Tror jeg hadde blitt sjøsyk etter en stund. Fint å se i 5 minutter og så over til noe annet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det ser faktisk ut som en åpen bok etter å ha stirret en god stund. Fascinerende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Å ja, nydelig! Elsker bokhyller som går helt opp til taket, og vinduet midt i bokhylla var også fint. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ja, enig. Den var ikke mye å skryte av.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja jeg bet meg også merke til det. Drømmer om kontor med hyller helt opp til taket + hvitmalt stige som passer inn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kult, artig å kike i andres bøker. La merke til at du har alle Jo Nesbøs bøker og to små flasker med mystisk innhold. Vil du gi en kommentar?

Jeg er håpløs på boligvisninger, går som regel rett bort til bokhyllene for å se hva jeg finner der. Burde heller sjekket om det var fukt på badet eller om veggene er i vater.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Sjekker du også bokhyllene i utstillingsrom på Ikea?! Jeg prøver å la være, men ...

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det høres helt sprøtt ut, Wenche! (svaret er ja). Tidligere hadde de juksebøker, men ser tendensen mot bruk av ordentlige bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akk, jeg også. Og det er jo HELT meningsløst, men jeg klarer liksom ikke å la være. Ofte har de tydeligvis kjøpt et restlager slik at de har 3-4 eksemplarer av samme bok.

Forresten, helt meningsløst er det vel ikke, det er ikke helt uvanlig at bookcrossere setter igjen bøker i hyllene på IKEA.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva er en bookcrosser? Jeg antar det er en som bytter ut en bruktbok med en annen, og er det lov å gjøre det på IKEA, jeg mener vet IKEA om det?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

... - Så da kan man altså stikke innom IKEA med ei overflødig bok man selv har, - og bytte den ut med en annen og mer fristende bok som står i hyllene der?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Haha, dét hadde vært noe! =)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dersom den du bytter den med er en bookcrossing-bok, ja. Ikke så sikker på at IKEA blir så glade om du bytter med en av de bøkene de har satt ut selv...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kjenner til problemet på boligvisninger... Og jeg mangler Gjenferd, venter vel til den kommer på tilbud noe sted, tenker jeg...

Flaskene inneholder maltwhisky, såkalte "mystery malts" - dvs. vi har fått dem fra andre whiskyinteresserte og det er meningen at vi skal gjette hva som er oppi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

hos meg står bøkene i stabler overalt. bøker er det første besøkene ser når de kommer. spisebordet er okkupert av bøker. har ca 2900 bøker i forskjellige sjangre/spriker i alle retninger. venter på BBB-reoler!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har også hatt enormt mange bøker, men jeg tok en sjau og ga bort en hel haug (selv om jeg var glad i dem), fordi det var for mange og jeg trengte plass til nye. Jeg har mer og mer gått over til biblioteksbøker, er så heldig å ha et bibliotek et kvartal unna. Jeg kjøper nå bare veldig få bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Reolene mine er nå kommet. Det er bare for meg å hente de. Dvs. jeg har allerede hentet 14 kolli, det er like mange jeg må hente idag, om ikke flere. Ny forhandler har overtatt ettersom den forrige eier gikk konkurs. Hele sommeren gikk med til bare å vente på reolene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Men BBB er vel gått ut av produksjon? Foreldrene mine har det, og da de trengte noen flere hylleplater nylig hadde de problemer med å få tak i (de hadde flaks og fant på en bruktbutikk).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bestilte i juli og jeg har ventet og ventet. det har også bokhandleren jeg bestilte reolene av også. det har vært vanskelig å få kontakt inntil nylig. tidligere eier har gått konkurs. ny eier (bokhandel) har overtatt og vil fortsette der den forrige stoppet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Aha.
Jeg har gått litt og lurt på om det er mulig å få tak i flere BBB-reoler. Hvilken bokhandel er det snakk om?

Det finnes helt sikkert mange brukte BBB-reoler der ute. Kanskje også BBB-reoler som ikke er i bruk lenger, og som man kan få kjøpt til en rimelig pris?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bruktmøbelbutikker, Fretex (Oslo), loppermarkeder og ikke minst Finn.no er nok de letteste stedene å få tak i BBB-reoler. Jeg solgte unna en hel haug selv en gang, og ga bort resten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Må få si tusen hjertelig takk for dette tipset!
Jeg undersøkte hva de nye BBB-reolene kostet, og fant ut at ei eneste vanlig ubehandlet bokhylleside nå for tida koster den nette sum av kr.300,- pluss frakt.

Jeg har nå nylig vært og hentet massevis av fine, brukte BBB-reoldeler som kostet nesten ingenting. Fylte opp hele bilen med xxx antall hylledeler for den samme prisen som forhandlerne tar for den ene bokhyllesida, faktisk. De var avertert på Finn.no, så jeg anbefaler gjerne dette videre videre for de som ønsker å bygge ut sine BBB-reoler.

Jeg synes at BBB-reoler er et genialt system, der man kan koble sammen og bygge hyllene slik at det kan tilpasses ethvert rom og enhver vegg. De er i heltre og er solide og pene. Nå skal de hjemløse bøkene mine få nygamle bokhyller å bo i!

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Ah. Krysser fingre for at du får hyllene dine snart, da :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

takk - å gå å vente har vært svært lite kjekt for en utålmodig sjel!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ingen spesiell organisering annet enn at serier står sammen og alle bøkene til den enkelte forfatter plassert der det er plass til alle... Elsker å stable, men på hybelen står bokrekkene i to lag og plassert sånn at flest mulig bøker står på minst mulig plass.. Det står ganske mye annet rart i hyllene også, de er billighyller fra Ikea, sånn bygges etter rommet-sak med flyttbare hyller, så mange en vil, hvor en vil.

Hjemme har jeg et lager av bøker i bunnen av en sovesofa, foruten de som står i hyllene. Og noen i esker. Er ikke engang sikker på hvor mange jeg har eller hvilke bestandig, driver fortsatt og registrerer i et register jeg lagde for 4 år siden. Det inneholder også bøkene til mamma, ettersom jeg er enearving til bøkene! Skulle ønske jeg kunne få til å endre profilbildet til ett av hyllene mine, men jeg får ikke tatt bilde. Hybelen er for liten til at jeg kommer langt nok unna!

Ragnhild SL, hyllene dine ser flotte ut;-D

Godt sagt! (1) Varsle Svar

NRK er også nysgjerrige :)

http://www.nrk.no/nyheter/kultur/litteratur/1.7764146

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det er jo bare å bruke en krakk, det har jeg, for å nå bøkene høyest opp. Jeg setter de bøkene høyest som jeg ikke trenger så ofte, og har en krakk fra Ikea stående ved bokhyllen. Finnes fine stiger også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det synes jeg nesten var dårlig gjort. Hadde ikke blitt den største haugen på meg da gitt.. Er jo mye bøker for det da :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

"Ubrukte" bøker er dyrt så det er nok endel penger det er snakk om ja :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er ikke alle som EIER alle bøkene de leser, vet dere. Jeg har kun 10-12 bøker i hylla mi. De bøkene jeg har lest opp gjennom tiden har jeg kjøpt og lest og deretter gitt bort, lånt på biblioteket eller av andre bokelskere. Noen bøker har jeg sogar mistet. Men - bokhylla mi er alltid ryddig og helt uten behov for organisering.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ser gjerne et bilde av en hylle med 10 bøker også, jeg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

OK - da har jeg funnet ut at jeg egentlig eier flere enn 10 bøker. Og at jeg faktisk har flere bokhyller. Må visst rusle rundt i huset litt oftere! :) Her er i alle fall linken til min bokhylle: http://nattpotteblomster.wordpress.com/2011/08/28/bokhylla-mi/

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er sant, slik gjør jeg det også, men jeg liker uansett å se andres bokhyller :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har ingen privat blogg, så jeg skiftet ut profilbildet med bokhylla mi. Jeg har flyttet mange ganger, og prøvd ut manger typer organisering i hyllene. En gang etter forlag, jammen var det mange forlag jeg ikke hadde hørt om. Nå har jeg en grovsortering med barnebøker til høyre, fagbøker til venstre og resten i midten. Ellers er de ordnet etter farge og størrelse. Finner ikke akkurat fram i en fei, men jeg liker synet av fargene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Så morsomt at du med ditt yrke sorterer etter farge og størrelse! Og ja, det ser veldig fint ut. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dekorativt :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fargerikt og flott! :D

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for hyggelige tilbakemeldinger på bokhylla mi. Og, ja, Anett, jeg syns jeg klarer å skille veldig godt mellom jobb og hjemme:) Det satt rimelig langt inne å gå bort fra alfabetiseringssystemet ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg tok et bilde av hylla mi for et snaut år siden, her Det skal sies at den er blitt definitivt mer velfylt, samt glidd langt utover kanten - samlingen er å finne både i stigen (les: hyllen) til hemsen, samt i vinduskarmen. Jeg klager ikke!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg klager heller ikke. ;o))
Men det hender at familiemedlemmer og gjester på besøk klager... - For det er bøker overalt hos meg. De lurer på om jeg må flytte ut hvis flere bøker flytter inn her. Overfylte hyller finnes alle steder hvor det er mulig å ha hyller, fra golv til tak, - og også i vinduskarmen. På soverommet har jeg høye stabler som venter på at jeg skal snekre opp flere hyller (som jeg strengt tatt egentlig ikke har plass til lenger, uten å sette i gang å bygge på huset så jeg får noen flere vegger...)
- Og da tenker jeg: Nei, alt dette bokstyret mitt går det virkelig ikke an å ta bilder av... - og slett ikke vise til noen...

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Som jeg kjenner meg igjen. Heldigvis har jeg en "hændig" mann, som kjøper treknekter (tror de heter sånn), og skrur litt tykke planker på dem. Jaja, i kjellerstua har jeg skikkelige bokhyller, altså kjøpte sådanne, men de fungerer utmerket de andre også. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det er det der med å skru sammen diverse materialer, planker og bord, bruke hylleknekter i tre og diverse trelister og støtteanordninger som jeg (noen ganger) føler meg som en ekspert i å drive med her hjemme.

Jeg har (dessverre?) ingen "hændig" mann til å bruke til slike sysler, så her må jeg bruke fantasien og være selvhjulpen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Snekrer du dine egne hyller ?!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Javisst!
Det gjelder å være oppfinnsom. Man må utnytte de materialene man kan få tak i og de plassene man har rundt omkring i huset. I utgangspunktet har jeg noen gamle BBB-hyller, som dekker en hel vegg. Men derfra går det diverse hyller i alle retninger i hele huset...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jo! Vi vil se bilder! Det høres herlig ut :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmm.
Tror ikke det vil se så herlig ut... ;o))
Nå kan jeg jo skylde på at jeg ikke har satt meg inn i hvordan jeg skal få lagt inn bilder her på bokelskere, så derfor får jeg ikke til å vise noen bilder her.

  • Men jeg skal tenke på saken.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fantastisk! Jeg skal også lage en artikkel om mine bokhyller på bloggen min!

Jeg har for øvrig stort sett all skjønnlitteratur organisert alfabetisk, men opererer med sær-bokhyller rundt omkring i huset. Har egen hylle for reisehåndbøker, kokebøker, hagebøker, hunde- og kattebøker, kunstbøker, dikt, debatt/samfunn, biografier, politikk etc.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg pleide å tenke at jeg har mine bøker organisert på den måten du beskriver her, Rose-Marie.
Men nå må jeg nok innrømme at slik er det slett ikke lenger. For det er blitt litt for mange av bøkene mine i de siste årene. Og jeg lurer nå på hvordan jeg skal få en ny ryddig oversikt. Kanskje kaste ut noen av møblene, og lage flere bokreoler istedet? Noe lignende slik det er på bibliotekene, med bokhyllevegger som deler opp rommene mine? Det ville definitivt bli mindre arbeid enn å bygge ut på huset for å få mer veggplass...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mine hyller er organisert alfabetisk, her som hjemme. Like greit det. Ikke sånn alfabetisk...men forfattere med etternavn på M---f.eks....står samlet under M. Prøver å få dem skikkelig samlet....men det er slett ikke lett.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Da tror jeg at jeg må rydde litt først. Ellers er jeg veldig stor fan av takhøye bokhyller. Bortkasta med en halv meter luft over hylla liksom. Selv har jeg et rom som kunne hatt 5 meter høye hyller, men da må vi til med stige. Uansett så er alle hyller fulle nå, så hvem vet...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De gamle bibliotekene med stige man kan skyve er jo veldige stilige da, så hvorfor ikke... :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Joda, men rommet er ikke så stort selv om veggene er veldig høye. Må jo ha litt plass til møbler og sånt også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg (som også er Mihoe) vil veldig gjerne se bokhyller!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Der var du jo :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Er ikke så sikker på at noen vil se mine. Hva mener du med "organisert"?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Vel, organisert og organisert... Vi hadde vel en tråd her nettopp på hvordan man organiserer hyllene, men våre er overhodet ikke "ryddige" eller noe sånt. Men det er alltid gøy å se hvordan andre gjør det :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ingunn SKirsten LundMads Leonard HolvikMarthe LandsemIris ElisaReadninggirl30Julie StensethalpakkaGunn DuaasEllen E. MartolPiippokattaAud- HelenNinaAlice NordliCarine OlsrødTove Obrestad WøienHanne Kvernmo RyeMarianne  SkageEli HagelundHeidi BHeidiVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda AChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit RgretemorAnn ChristinVibeke