Tekst som har fått en stjerne av Morten Halvorsen:

Viser 41 til 60 av 721:

Takk for info og takk for påminnelsen om miljøaspektet (er miljøfantast til daglig, og jobber med fornybar energi, men akkurat på dette punktet ville jeg nok glemt meg bort).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Watchmen (1986-'87). Litt mer intrikat enn hverdagstegneseriene, men et verk som bør leses minst én gang i livet! Handling sent 70- og 80-tallet, gripende karakterer og scener. Anbefales på originalspråket, engelsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble veldig positivt overrasket første gang jeg fikk prøve en Kindle, skjermen og skriften er jo like behagelig som å lese en bok! (I motsetning til dataskjermer ellers). Så jeg kjøpte en Kindle Keyboard, og ja, jeg er veldig fornøyd med den. Sparer masse plass når jeg er ute og reiser osv, men leser den også hjemme. Man glemmer mediet man leser på, fordi man fordypes i teksten.

Jeg leser selvsagt også papirbøker, og kommer alltid til å være glad i dem. Men siden jeg har lite med hylleplass lenger (hyllene er fulle) så er det veldig praktisk med en Kindle.

En annen fordel med Kindle er at jeg kan lese selv om jeg har glemt brillene mine! For skriften kan jo gjøres større etter valg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er nok ikke liv laga med så mange bokhandler som finnes i dag og da tenker jeg spesielt på kjedebokhandlene. Der er det for lite variasjon, utvalget styres ofte av bestselgerlister o.l. og det er hovedkontoret som styrer hva butikkene skal ta inn. Her i Larvik finnes det ingen frie bokhandler lenger, men det har dukket opp en bruktsjappe som har en del bøker. Så når jeg er ute etter science fiction blir det som regel nettet og da enten capris.no eller play.com og andre utenlandske nettbutikker.

Unntaket er hvis jeg er i Oslo, der har de Outland som er en spesialbutikk for sci-fi og fantasy-fans og beslektede genrer. De har både bøker, tegneserier, brettspill og t-skjorter og annet stæsj som en nerd kan drømme om:) Men dette er også en kjede, men avdelingen i Bergen som jeg besøkte for et par år siden så ut til å styre utvalget sitt litt selv i det minste. Så etter en tur innom Outland er som regel lommeboka tynnere og bagasjen tyngre med ymse bøker av interesse. Både rene romaner og også bakom-filmen bøker o.l.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Har hatt kindle i snart to år og har vel egentlig ikke sett meg så mye tilbake. Lett å ta med seg mange bøker, stort utvalg, (på engelsk). Selv om e-bøker har sine issues, som DRM, lisensiering vs å eie etc etc. Men de er kommet for å bli.

Jeg kjøper fortsatt papirbøker og har fortsatt ikke til hensikt å hive ut mine overfylte bokhyller. Men jeg kjøper langt flere bøker fra amazon pr år (snitter vel rundt 60 - 70) vs 1-5 papirbøker..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Og siden flere her og andre steder snakker om forhåndsbestilling sendte jeg nettop en mail til forlaget og spurte om, eventuelt når og hvordan. Hilsen ansvarlig. Oppdatering kommer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tja, synes denne hadde noen interessante livsfilosofier og liknende, men litterært var den ikke særlig imponerende. Det er noe over den enkle teksten som minner meg om stiler skrevet i ungdomsskolen og liknende. Så du kan vel si at jeg liker budskapet, men ikke innpakningen. Verken spennende eller fascinerende språk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Herodes Falsk har skrevet en kronikk i Aftenposten:

Forlag i fosterstilling

Bøker. Kan de store norske forlagshusene virkelig være så dumme at de forsøker å tviholde på bokhandlerne helt til ingen av dem lenger eksisterer?

Han tar opp mange spørsmål her:
Hvor dumme kan menneskene egentlig bli, som ikke henger med (og stritter sta imot å henge med) i utviklingen?

Har bokhandlerne lenger livets rett, hvis de ikke følger utviklingen av digitale medier og e-bøker som tvinger seg fram?

Hva er vitsen med å fortsette å produsere bøker og skrevne ord på papir i vår digitale verden?

Er det lenger noen god grunn til å produsere tunge bøker som må kjøres rundt til landets butikker for at folk skal kunne fortsette å kjøpe dem?

Tvinger utviklingen seg fram, enten vi vil eller ikke?
Akkurat som den gangen tv kom, og mange tviholdt på radioen. Akkurat som da farge-tv kom, og mange tviholdt på den gode gamle svart/hvitt-tv-en. Akkurat som mange vegret seg for å "gå ut på internett", da det kom. Akkurat som noen av oss fremdeles vegrer seg for å omfavne det mobile telefonsystemet, der du er på nett overalt, hvorsomhelst og nårsomhelst, - og du alltid er tilgjengelig for de som vil ha tak i deg.
Og akkurat som mange av oss vegrer oss for å gå over til digitale bøker, fordi vi liker å ha ei gammeldags bok i handa, som vi kan bla i på gammeldags vis...

Jeg er blant dem som elsker mine bøker og bokhyller. De er rammen rundt meg i mitt hus. Jeg er så gammeldags at jeg ikke har skaffet meg en digital bok, - ennå.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Kjære vakre vene, det er da ikke å henge ut forfattere å gi dem dårlig anmeldelse? På forumet er det altfor lite rom til kritisk refleksjon over hva som er god og dårlig krim, vi drukner i klisjeer om at "smaken er som baken". Akk! Ambjørnsens "Suppepose" er en innertier, sammenlignet med S. Larsson og J. Nesbø er J. Liers bøker bånn i bøtta. Og det må han og vi tåle å høre. Hvordan skal vi ellers forbedre oss, som lesere og forfattere?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Diskusjoner og lister med samme tema:

Her er ei fin liste

Bok = Film. Hva synes dere???

Film av bok- se eller lese først?

Film før boka

Ei fin tråd:Hvilken Film er BEST blitt laget etter en bok??

Bok først deretter film

Og det er helt sikkert flere diskusjoner lengre bakover.

:)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

En utfordring, synes jeg, er å fremme god litteratur, f.eks. ved å hjelpe hverandre med å skille dusinvare fra medrivende fortellinger. Når en forfatter skriver godt, hvordan kan vi bli flinkere til å uttrykke kvaliteter?

Vi trenger en slags "Hellstrøm rydder opp". Og ikke fullt så mange "Å jeg elsker Unni Lindell" ... uten at leseren tar seg bryet med å skrive hva som er så bra med hennes bøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

People in their right minds never take pride in their talents

Godt sagt! (7) Varsle Svar

også er det artig at musikken er med :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette er vel litt bak mål er det ikke? De som ikke ønsker å laste ned en e-bok kan da vel bare kjøpe en BOK?

Dette er i beste fall ett sidespor i ebok norge, i verste fall så er det å lure folk som ikke vet bedre til å kjøpe ett produkt som er dyrt, tungvint og unødvendig.

Andre har gjort dette bedre, de heter Amazon.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

For å være ærlig er min første reaksjon: Hva er poenget? Hvis man skal styre med digikort kan man jo like gjerne ha en papirbok, hele fordelen med et lesebrett er jo å ha både boksamlingen og bokhandelen tilgjengelig overalt.

Det kjennes kanskje mer håndfast med en fysisk vare enn en nedlastet fil, men problemet med teknologisk utvikling og påfølgende utdatering er jo enda større: Hvordan konverterer du et digikort til et nytt lesebrettsformat?

De som har teknologifobi og ikke vil laste ned bøker er vel ikke akkurat noe kjernemarked for lesebrett uansett?

Det eneste plusset er mulighet for lydbøker på lesebrettet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Henger med på at du dreier diskusjonen over mot litteraturkritikk generelt Jan, men jeg må si at jeg liker absolutt ikke din vurdering av Ambjørnsens posisjon som litteraturkritiker utifra at han slettes ikke har den "nødvendige kvalifikasjon", og må plasseres der han hører hjemme med 9-årig grunnskole og en smule typograf-utdannelse på yrkesskolen, det vil si blant de umælende i samfunnet (jeg spissformulerer meg, og tolker dine utsagn). Jeg mener at litteraturkunnskaper kan en av Ambjørnsens slag skaffe seg helt uten akademisk utdannelse, og ikke minst vil jeg - som mange andre - og bør vi, mener jeg, ta hans varsko til etterretning. Jeg leser hans varsko her som en reaksjon på en tilnærmelsesvis 100 % utvida satsning på krimlitteratur i norsk forlagsvesen. At han, (kanskje ikke sammenlignet med deg da Jan, som jeg opplever som en krimekspert, på linje med Sherlock Nordberg?) også har lest en hel haug norsk krimlitteratur som anmelder, gjør ham i høyeste grad meningsberettiget.

Det man kan savne i all debatt i norsk presse, er nogenlunde edruelige forsøk på å tilnærme seg en vitenskapelig forsknings metoder, for så å vise til forskningens resultater når de mer generelle betraktninger gjøres ("kvaliteten på nyutgitte krimbøker er for lav"). Dette kan imidlertid aldri avispressen alene presentere, de har aldri plass nok.

Så mye kan sies at uttalelsene til Ambjørnsen viser til en ekesemplifisering med anmeldelse av Liens bok (med terningskast 1), som ikke skal sees i sammenheng med utspillet som er lansert i VG i første omgang. Hans anmeldelse er gammel, men er selvsagt hentet fram for å vise et eksempel på at Ambjørnsen ikke plutselig har begynt å bli en streng anmelder.

Jeg er ikke i tvil om at norske forlag fortjener kritikken. At de satser såvidt mye på krim, som annen lødig oversatt krimlitteratur, og serverer det som skjønnlitteratur beskyttet av norsk innjøpsordning, virker uklokt, og verdig en stor debatt. Jeg kan som Jan Fongen ønske at denne debatten blir bred - og god.

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Men kan det være mulig å være en snobb uten at det må være negativt?...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Iallefall er det lett for mange å mobbe en snobb.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tja.. Du kunne jo brydd deg så lite om det at du ikke gadd å svare på denne tråden? Det er vel- tross alt -mindre enn det du bryr deg?...

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Noen ganger føler jeg meg som en boksnobb fordi jeg ikke leser ting som Twilight (og andre vampyrbøker) eller kioskserier og i tillegg er veldig kresen når det gjelder språket/formen i bøkene jeg leser - på den annen side har jeg ikke lest mye av litteraturhistoriske klassikere som man "burde" ha lest. Alt er relativt...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliHarald KMads Leonard HolviksiljehusmorHanneTine SundalAnne-Stine Ruud HusevågEllen E. MartolStian AxdalBjørg RistvedtHeidiElin FjellheimEirin EftevandChat_noirGodemineRufsetufsaMorten MüllerHanne Kvernmo RyeHallgrim BarlaupHilde Merete GjessingPiippokattaBente NogvaDaffy EnglundMargrethe  HaugenIngunn SVannflaskeLisbeth Marie UvaagMaikenStian B. HopeMarianne AugustaRandiACathrine BoreMorten JensenLeseaaseStine SevilhaugInge KnoffGro-Anita RoenKirsten Lundtommy meyerSynnøve H Hoel