Hei hei:)

Etter tips her inne, har jeg lånt en lydbok som leses inn av Nikolai Cleve Broch. Han er utrolig flink i innlevelsen og behagelig å høre på.

Så til alle dere som koser dere med lydbøker: Hvilke bøker anbefaler dere på lydbok, og hvilke opplesere liker dere best å lytte til?:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 13 svar.

Lytter nå til Neil Gaimans Anansi Boys lest av Lenny Henry. Og jeg ler så jeg griner, Henry er bare et sinnsykt godt valg til den boka, han tar gamle karibiske damer på kornet. Han gir så utrolig mye mer til boka enn om man skulle lest den selv. Man burde brukt flere komikere til å lese inn lydbøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det har vært flere diskusjoner om gode lydbøker og opplesere her tidligere. Her og her kan du klikke deg til dem.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan man anbefale engelske lydbøker? Stephen Fry gjør en fantastisk jobb med Harry Potter bøkene. Det kan lett bli litt monotont hvis leseren ikke er flink og Stephen Fry gir hver eneste karakter i boka en egen stemme... Fantastisk bra!

Ser at mange leser Hunger Games bøkene nå. Jeg hørte dem på lydbok og Carolyn McCormick er kjempe god som fortellerstemme. Tror ikke de kunne ha valgt en bedre person til å fremstille Katniss.

Blekkhjerte triologien var faktisk bedre på lydbok enn vanlig bok, Brendan Fraser var veldig flink der:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hørte "De elendige" av Victor Hugo på lydbok. Det var en opplevelse av de sjeldne, mye takket være oppleseren Tom Tellefsen som var knallgod. Han satt virkelig stemningen. Nina Voxholtt som leser After Dark av Haruki Murakami er også en behagelig fortellerstemme :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kim Haugen gjorde at jeg holdt ut Solar. Han er kjempeflink :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

For meg er Anders Ribu desidert favorittoppleser. Liker også meget godt Kirsti Grundvik.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Anarhy in Åmot kan jeg anbefale som lydbok, lest av forfatteren Sturle Brustad. Han leser med en skikkelig Åmot dialekt som jo opplagt passer upåklagelig for en oppvekstroman fra Åmot.

Ellers har Nils Ole Oftgebro lest endel lydbøker. Jeg synes han er god til å tolke Per Petterson.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

også er det artig at musikken er med :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nils Ole Oftebro! Han er jo helt konge! Han har jo de beste stemmene på mange gamle tegnefilmer også:D FANTASTISK!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt ikke alle har lik smak ;-)Akkurat som med bøker så er det forskjellig som fenger. For meg er det noe med Oftebro som gjør at jeg overhodet ikke klarer han som oppleser. Gledet meg vilt til å høre Sofies verden på lydbok, men måtte bare gi opp da han blir for teatralsk for meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er helt enig med deg! Jeg måtte legge vekk Sofies verden pga Oftebro, klarte ikke høre på ham. Ble mer opphengt i hvordan han fortalte historien enn det han fortalte om.. Så hvis jeg ser han er oppleser på andre bøker jeg vil høre, så hopper jeg over dem og leser dem i stedet..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg hører på min føste lydbok nå, "I den skogen" av Harlan Coben. Her leser Christoffer Staib. Ganske behagelig å høre på :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Nikolai Cleve Broch leser Norwegian Wood utrolig bra. Ivar Nørve er min favoritt, spesielt Nattfokk av Johan Theorin. Erlend Loe leser sine egne bøker utrolig bra.

"Super" av Endre Lund Eriksen leses helt forferdelig av Lena Kristin Ellingsen, den bør unngåes.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Bjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilTine SundalsveinLisbeth Marie UvaagMorten MüllerVannflaskeBenedikteKarin  JensenAnn ChristinbandiniAnneWangEli HagelundSol SkipnesgretemorStine SevilhaugHeidi LIngunn SPer LundStig TAnitaIreneleserHarald KTone SundlandHilde H HelsethIngvild RosslundHanne Kvernmo RyeJulie StensethBeathe SolbergKirsten LundChristoffer SmedaasRandiAstrid Terese Bjorland SkjeggerudMarianne MBjørg Marit TinholtJarmo LarsenEllen E. MartolMonica CarlsenBjørg L.