Heisan. Hvor mange her inne har gått til innkjøp av et Kindle lesebrett? (Jeg har selvfølgelig...) Og hva tenker dere rundt e-bøker? Vil dere fortsatt krampe fast i papiret eller er de fleste åpne for utviklingen? Og hva tenker dere som har e-boklesere; er dette greia? Fungerer det å lese på Kindle, Nook, Cybook, Kobo, iPad, Tablets etc.?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 31 svar.

Jeg fikk Samsung galaxy tab til jul av mannen min, og fant ut like etterpå at E-bøker var noe jeg skulle prøve. Tatt litt tid å finne ut hvordan jeg fikk det til, men nå leser jeg min første bok på nettbrettet. Elsker det. Mannen kan sove, og jeg kan ligge ved siden av å lese, uten at han blir plaget av lys. Bruker app'en Bluefire reader. Enkel å bruke når jeg skjønte hvordan jeg skulle få boka inn i programmet. Jeg kommer til å lese E-bøker fremover, så lenge de bøkene jeg vil lese er tilgjengelige.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg leser papirbøker, lesebrett er ikke helt mi greie. Ei papirbok kan jeg ha med overalt og den trenger ikke å lades. Kaffeflekker tåler den også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hoppsan!

Da er det altså en god del som deler min fascinasjon over Kindle o.l. Og joda - jeg leser vanlige bøker jeg også, men falt fullstendig for Kindle. Lett å les på, lett å bære...

Jeg har en nyere versjon og synes den er upåklagelig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok, da kan du sikkert svare meg på hvor lenge batteriet varer, ikke alltid jeg er i nærheten av en stikk-kontakt :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei Jorun. Beklager det seine svaret. batteriet på en kindle varierer fra tre uker til to måneder. Min versjon har batterikapasitet en måned. Ikke verst det heller?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok, men tåler den vann? Sånn feks om jeg skulle være uheldig å søle litt kaffe. Eller om jeg skal lese på stranda. Tenker da på sand og sånn også. Jeg er ei skikkelig kløne. Og er den grei å lese på ute i sterkt lys. Dette ble mange spørsmål. Men inponerende batteri tid :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den tåler omtrent det samme som en vanlig mobil vil gjøre tipper jeg. Selv om den nok er noe mer robust så ville jeg behandlet den på samme måte. Den er ypperlig å lese ute på i sterkt lys.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ok, jeg er ei stor kløne, så kommer ikke til å kjøpe lesebrett enda. Ellers er det inponerende at de har lang batteritid, og er gode å lese på i sterkt lys :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Min 2 år gamle kindle DX holder i to uker med tung daglig bruk. Det er riktig nok med nett tilkoblingen avslått med unntak av når jeg laster ned nye bøker.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ifølge reklamen så kan batteriet vare 3mnd mellom ladinger. Det forutsetter sikkert litt forsiktig bruk. Med 3G (Whispernet), som jeg har, så kan man fx slå av nett-tilkoblingen. Selv har jeg kjøpt et omslag til kindle'n min med innebygd leslys, og det suger nok litt batteri. Og jeg er ikke så nøye med å slå av kindle'n, jeg bare legger den fra meg og så får den gå i dvalemodus av seg selv, og det suger også batteri. Men på tross av dette så har det gått over 1 mnd mellom hver gang jeg har måttet lade kindle'n min.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takker for svar :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leselyset spiser -mye- batteri. Jeg kjøpte et slikt omslag på Gatwick for et par måneder siden - må nå lade langt oftere enn da jeg brukte separat leselys. Men i utgangspunktet trenger ikke kindlen å lades mer enn en gang i måneden, altså.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har både IPad og Kindle (ca 3 år gammel). Leser skjønnlitteratur på Kindle, mens IPad er kjekk å bruke til faglitteratur, med illustrasjoner og bilder.

Det jeg lurer på nå er om jeg bør bytte til en nyere Kindle eller beholde min gamle en stund til. Ser ikke ut som om jeg klarer å slite ut den gamle, til det er den for robust, men jeg irriterer meg bittelitt over klikkelyden når jeg skal bla. Mon tro om de nyere variantene er sånn? En annen fordel jeg ser er at de nyere Kindle er litt lettere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg har kindle 3G (m tastatur) selv. Kjøpt i fjor høst. Den lager ikke noe klikkelyd når man blar. Det er bittelitt klikkelyd på nav-knappen, men ikke noe mer enn at det aldri har irritert meg.
Når det er sagt så er jeg alt for å bruke ting til de går istykker. Det er billigere og mer miljøvennlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for info og takk for påminnelsen om miljøaspektet (er miljøfantast til daglig, og jobber med fornybar energi, men akkurat på dette punktet ville jeg nok glemt meg bort).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg anbefaler gjerne iPad2 og iBooks applikasjonen. Fantastisk kombinasjon, men jeg kommer selvfølgelig ikke til å svikte papirutgavene for godt. Ja takk, begge deler!:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg ble veldig positivt overrasket første gang jeg fikk prøve en Kindle, skjermen og skriften er jo like behagelig som å lese en bok! (I motsetning til dataskjermer ellers). Så jeg kjøpte en Kindle Keyboard, og ja, jeg er veldig fornøyd med den. Sparer masse plass når jeg er ute og reiser osv, men leser den også hjemme. Man glemmer mediet man leser på, fordi man fordypes i teksten.

Jeg leser selvsagt også papirbøker, og kommer alltid til å være glad i dem. Men siden jeg har lite med hylleplass lenger (hyllene er fulle) så er det veldig praktisk med en Kindle.

En annen fordel med Kindle er at jeg kan lese selv om jeg har glemt brillene mine! For skriften kan jo gjøres større etter valg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Er fortsatt glad i papirbøker men leser mer og mer ebøker. Så langt Kindle bøker på iPhone. Utrolig lettvint både å kjøpe og lese - leser mye på toget til/fra jobb og slipper å bære tunge bøker. Ønsker meg helt klart et lesebrett og har vel sett meg ut Kindle touch - dessverre ennå ikke i Europa. Har også tittet på Sony og Kobo - interessante ifht ePub formatet. Nå kommer også bibliotekene med utlån av ebøker - spennende.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har hatt kindle helt siden den først ble tilgjengelig internasjonalt (med oppgradering til kindle 3 underveis). Den er min beste venn; den gir meg den mest behagelige leseopplevelsen (jeg er nærsynt, og har noe sykdoms-issues med hendene som gjør at å holde oppe en vanlig bok kan være veldig tungt). Og så sørger den for at jeg har enormt mye mer plass til rådighet.

Jeg kvier meg veldig for å kjøpe inn bøker i fysisk format nå, når jeg vet at de både trenger en hylleplass, og ikke vil være på langt nær like komfortable å lese som en kindle-bok.

Selve merkenavnet kindle har aldri vært det viktigste, men etterhvert som jeg har sett nærmere på alternativene, har det blitt pinlig åpenbart at dette er løsningen som fungerer aller best for meg - DRM og andre begrensninger til tross. Skal man først være begrenset til noe, er det ikke så veldig problematisk når man er begrenset til det stedet med det beste utvalget innen ens eksisterende interesseområder - tross alt...

(Men jeg ville ikke finne på å sammenligne en iPad eller lignende med et e-ink-lesebrett!)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Fikk iPad for litt over ett halvt år siden og jeg er kjempefornøyd, den er perfekt til mitt bruk. Har lastet ned Kindle som jeg leser engelske bøker i, er veldig fornøyd både med pris og utvalg. iBook bruker jeg for å lese eldre bøker som er gratis, hadde det ikke vært for lett tilgang hadde jeg nok aldri lest disse gamle "klassikerne".

Leser fortsatt norske bøker i papirutgave, hovedgrunnen til det er pris og at jeg ikke syntes bokskya fungerte tilfredstillende da jeg prøvde den. Handler stort sett disse på salg.  Siden batterikapasiteten på ipad ikke er spesielt bra trenger jeg også papirbøker for å lese når padda lader, noe som er hver natt eller annenhver om jeg er forsiktig med bruken.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bokskya er ikke tilfredstillende i det hele tatt syns jeg. Får opp halve sider og slikt. På min galaxy tab bruker jeg Bluefire reader, enkelt og greit å bruke. Veldig fornøyd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det var akkurat samme problem som jeg hadde, håpet det var fikset siden jeg prøvde men høres ut som det fremdeles er ett problem. Etter tips fra Brit lastet jeg også ned Bluefire, har ikke lest noe ennå, men det ser bra ut så langt :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, jeg har lest snart en halv bok med bluefire. Virker veldig bra. Er også veldig fornøyd med funksjonen "Nattmodus". Den gjør bakgrunnen svart og bokstavene hvite.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare som et tips til deg. Jeg har lastet ned nettleseren " Bluefire reader" og det fungerer helt strålende å kjøpe og laste ned norske bøker. Det er gjort på et øyeblikk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tipset, skal helt klart sjekke det ut :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er også kjempefornøyd med å lese bøker på Ipaden. Har lastet ned flere norske klassikere gratis, også noen billige bøker. Men må innrømme at jeg ønsker meg et lesebrett med tanke på "utelesning" og når vi reiser på ferie med flere kilo bøker i bagasjen. Skinnet fra skjermen på Ipaden gjør det umulig å lese i solen. Nå blir vel lesebrettene billigere etterhvert også......? Men når vi først snakker om Ipaden.....Den er fantastisk. Bruker omtrent aldri PC,n mer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tror jeg er på Pc bare noen minutter ett par ganger i måneden, eneste gang jeg bruker den er når jeg bestiller noe og betaler med kort.

Har vurdert å kjøpe ett rent lesebrett jeg og, men akkurat nå har jeg ikke behov for det. Om du leser mye i sola så skjønner jeg at det kan være greit. I tillegg så er batterilevetiden på lesebrettene mye bedre, noen av de behøver bare å lades 1 gang i måneden tror jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

kindle, sammen med e-bok konverteringsprogrammet Calibre, er en god combo. Som Kristian Andre skriver under 'jeg har ikke sett meg tilbake'.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har hatt kindle i snart to år og har vel egentlig ikke sett meg så mye tilbake. Lett å ta med seg mange bøker, stort utvalg, (på engelsk). Selv om e-bøker har sine issues, som DRM, lisensiering vs å eie etc etc. Men de er kommet for å bli.

Jeg kjøper fortsatt papirbøker og har fortsatt ikke til hensikt å hive ut mine overfylte bokhyller. Men jeg kjøper langt flere bøker fra amazon pr år (snitter vel rundt 60 - 70) vs 1-5 papirbøker..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

gretemorAnn ChristinVibekeAnneWangKirsten LundHarald KEllen E. MartolPiippokattaReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteTove Obrestad WøienKristine LouiseAnne Berit GrønbechIngunnJRufsetufsaJarmo LarsenChristofer GabrielsenTrude JensenMonika SvarstadTurid KjendlieBjørg  FrøysaaTonjeJulie StensethOleMorten MüllerTanteMamieLilleviAvaTine SundalHilde Aa