Tekst som har fått en stjerne av Marte Onarheim:

Viser 1 til 20 av 176:

God kveld. Spennende. Godt med sterke historie. Håper ud har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Siste helgen i januar for dette nye året. Jeg skal denne helgen lese vider een dag bedre i morgen av Ishmael Baah , sakprosa, jeg har laget meg en selv utfordring, sterk bok. Jeg skal nemlig lese en forfatter av hvert kontinent enten på engelsk eller norsk. Siden jeg allerede har Eurasia som var av Sally Rooney Conversation with friends Europa/Irland.

Hva leser denne helgen?

Håper dere har en fin helg :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Enig med deg, kom alt for mye utrykk som så og veldig mye unødvendig engelske ord som brukes også altfor ofte i dagligtalen. Ja boka er vond og det er trist at hun hadde en slik oppvekst og opplevelser. Men ja språket trekker veldig ned. Samme terningkast fra meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest flere av de du nevner. Astrid Lindgren var blant mine absolutte favoritter. Mener å huske at « God bok» også var navnet på et program på NRK der kjente skuespillere leste utdrag fra ungdomsbøker. God helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da var det helg igjen. Og for noens del, kanskje starten eller slutten på vinterferien?
Her ser det ut til å blåse opp til nok et uvær. Jeg skal etter planen få gjort litt med uteområdet, men det blir garantert mye tid til innekos og bøker. Mål for helga: Ikke bevege meg av øya jeg bor på en eneste gang. :-)

Akkurat nå leser jeg Alle elsket din mor av Toril Brekke, og jeg koser meg skikkelig!
En fin oppvekstroman med herlige betraktninger om verden sett fra et barns perspektiv, samt gode skildringer av Oslo på 50-tallet. Jeg føler at jeg vandrer gatelangs i datidens Oslo, kapittel for kapittel, og det får meg til å lengte bakover til den gang da. Boka gir meg rett og slett litt Saabye Christensen-vibber. Flere som har lest den?

Ønsker alle en god helg.
Hva leser dere? Fortell!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Kjekt med en god bok i helga, håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er vi godt i gang i det nye året. Været er som sådan veldig rart og litt mer høst eller våraktig, jeg har allerede begynt å renne i øyene flere mer at pollen kan være på vei. Hvis pollen er på vei er det en lang sesong.

Likevel over til noe postivt denne fredag og helga. Jeg leser denne helgen Koke Bjørn av Mikael Niemi som jeg liker godt. Jeg synes han har en god skrivestil, og dette er min første møte med forfatteren. Jeg synes forfatteren bygger veldig godt opp med historien og karakterene. Jeg er spent på å lese resten, så langt veldig lovende.

Hva leser dere denne helga? Håper alle får en flott helg :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Utrolig kult mål, lykke til :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det virker som om trening ble nøkkelordet for denne helga.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det var moro å planlegge lesingen måned for måned i 2019, så det skal jeg forsøke å delvis gjennomføre i 2020. Ellers hadde jeg som mål å lese ei bok i uka i fjor, tror ikke det er realistisk i år. Enkelte bøker tar mer enn en uke å lese, og særlig hvis jeg ønsker å sitte igjen med noe etter endt lesing. Et delmål i fjor var å fortrinnsvis lese bøker fra egen boksamling, det skal jeg fortsette med. Ellers er det også en ambisjon å få til en 50/50-fordeling mellom sakprosa og skjønnlitteratur, både nytt og gammelt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I år, som de siste 2-3 årene, skal jeg følge Popsugar sin leseutfordring. Jeg følger også med på et par lesesirkler/bokklubber online, og tar med meg tips til nye bøker derfra. I år ser det ut til at det blir litt større fokus på klassikere, og bøker som er på '1001 bøker du må lese før du dør'-lista.

Når det gjelder antall bøker, så er målet å ligge rundt 40 bøker i året.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spennede å lese blogger sine bøker og historier. Har ikke følget med på Riley sin serie, har bare lest den første boka. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har to leseutfordringer i år: Popsugar sin og Reading Women Challenge. Sistnevnte er ikke nødvendigvis en challenge for meg fordi jeg leser masse kvinnelige forfattere uansett (primært innen fantasy og sci-fi), men ønsker å gjennomføre den fordi den også har noen utfordrende kategorier.

110 bøker er optimistisk, tror jeg - har satt målet til 50, leste 49 bøker i fjor. Samtidig har jeg lest mye mer systematisk siste halvdel av året, så det kan selvsagt hende jeg rekker flere, men foreløpig høres 50 bra ut.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Leseår 2020 er i gang, og det betyr også tid for nye leseutfordringer. Jeg klarte målene jeg hadde satt meg for 2019, så målene for 2020 må bli litt mer utfordrende.

Jeg har meldt meg på en leseutfordring med følgende mål:
- Lese en bok utgitt i 2019
- Lese en bok skrevet av en asiatisk forfatter
- Lese en bok med en person med et handikap
- Lese en bok som er filmatisert
- Lese en bok med et dyr i tittelen
- Lese en grafisk roman
- Lese en klassiker du ikke har lest tidligere
- Lese en bok med blått omslag
- Lese en bok i en sjanger du ikke leser så ofte
- Lese en bok som har vunnet Nordisk råds litteratur pris
- Lese en bok som ble utgitt det året du fylte ti år
- Lese en bok med en tittel som begynner på S

I tillegg har jeg som mål å lese minst 110 bøker i 2020, samt at listen med bøker som skal leses skal være under 1300 bøker ved utgangen av 2020 (1389 i dag).

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Veldig hyggelig med besøk da. Håper du hadde en god helg og en har en god søndag og ha en fin uke :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest ALT av Murakami, utenom «hva jeg snakker om når jeg snakker om løping», og er STORFAN! Så ja, en slik tråd/gruppe er jeg definitivt med på.

Er veldig begeistret for hvordan historiene han forteller er så unike, samtidig som de har flere elementer som går igjen i alle bøkene (brønner, snakkende katter, månen, sære tenåringsjenter, menn i tredveårene som hovedperson, osv). Liker også måten han bruker den unike fantasien sin på og klarer å kombinere det hele med både humor, spenning og sterke følelser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja kjekt med å lese kapittel hver dag. Håper du får en fin lørdag og søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Byens spor av Lars Saabye Christensen, første del av trilogien. Ferdig lest og jeg likte den godt nok til å fortsette. Så blir det Middlemarch av George Eliott som lydbok mens jeg begynner med julevasken, eller noe annet. Jeg prøver å se på denne oppgaven som noe jeg liker å gjøre. God lesehelg til alle.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Andre helgen i desember. Har noen fått julestemningen? Den er litt av og på hos meg. Jeg har denne uken lest ferdig Ikke bare til jul av Natalie Cox på engelsk, kjekt å lese noe til jula synes nå jeg. I kveld vet jeg ikke om tiden strekker til å lese noe, men kanskje i morgen fordi jeg reiser i natt. Jeg har tenkt denne helgen å lese videre Oppløsning av C.J Samson.

Hva leser dere? Håper alle får en flott helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er vel fåtallet av oss som er profesjonelle bokkritikere her på bruket, så alle terningkast blir jo en personlig affære å regne; selv favorittbøkene mine har jeg vanskelig for å gi en 6-er til grunnet alt fra designfeil fra forlaget (eller rett og slett en "stygg bok"), skrivefeil i teksten, ujevn tekst i mer moderne boktrykking hvor dette ikke burde være noe strev å få til, visse paragrafer som jeg selv føler er unødvendige, mine egne inntrykk av hvordan en flott historie kunne blitt fortalt enda bedre eller mer effektivt, osv., selv om hele verket er strålende i seg selv. Boken er ikke kun ordene til forfatteren, men hele samspillet fra godtakelse av manuskriptet til redigering til publisering; alle valgene langs veien. Jeg arbeider som oversetter og er veldig kresen på sluttprodukter i sin helhet, så fokuset mitt inkluderer alle disse nyansene som majoriteten kanskje ser bort i fra når de rangerer en bok etter leseslutt. Også hvis jeg leser en senere utgave av en bok (f.eks. 2019-utgave av en bok utgitt i 1979), så kan jeg umulig gi den høyere enn terningkast 5. Det samme vil i veldig stor grad gjelde alle oversettelser også. Originalversjonen vil alltid ha muligheten for et høyere terningkast hos meg, selv om den ikke nødvendigvis kan nå en 6-er. Dette var mine tanker om emnet.

Legger til at det er flott å kunne være litt partisk i ny og ne også. Noen kan jo finne på å gi Tassen 6/6 grunnet personlig sentimentalverdi alene, noe jeg har både forståelse for og støtter fullt ut. Det viktigste med terningkastene, i min bok, er nettopp det å skape referansepunkter for ditt senere liv, som en veiviser til hvem du var, hva du tenkte og følte, og hvor du har kommet hen.
Vi har vel alle lest en bok to ganger og følt annerledes den andre gangen den ble lest - enten med et favoriserende eller realiserende utfall?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Sist sett

CamillasomniferumBjørg L.Jenny Dahl BakkenJulie StensethKirsten LundTrude OmaMads Leonard HolvikSteinar HansenmarithcJarmo LarsenrubbelAkima MontgomeryRufsetufsaBjørg Marit TinholtMorten MüllerArne SjønnesenAvaGrete AmundsenAud Merete RambølConnieBjørn SturødIreneleserCecilieTove Obrestad WøienG LGro-Anita RoenSigrid NygaardIngeborgHelge-Mikal HartvedtMathiasKaramasov11Stig TLeseberta_23Marianne NordeideAstrid Terese Bjorland SkjeggerudIrene KnudsenGrete AastorpCathrine PedersenTor-Arne Jensen