Heisann og godt nyttår. Håper alle hadde en fin jul og en god start på det nye året :).

Jeg skal denne helgen lese videre i På gjengrodde turstier av Tobias Nordbø har allerede lest litt i den denne uka.

Har dere noen litterære nyttår forsetter? Jeg selv har tenkt å lese mer variert etter kontinenter, følge den en liste her av Popsugar utfordring.

Håper alle får en god helg og godt start på ny året med bøker :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Vel overstått gammelår og snart en uke inn i det nye!
Har kun 30 sider igjen av den gamle antikvitetsbutikken av Dickens. Jeg har stor forkjærlighet til hans bøker og elsker humoren hans: det var innbudt 20 gjester og 200 tær danset bortover gulvet...
Så nå skal jeg igang med bibliotekets leseutfordring »på sporet av den tapte tid» 1900 til 2020.
Jeg har valgt Thomas Mann: Huset Buddenbrooks, skrevet i 1901.Leste den som alt for ung tror jeg for jeg kom aldri gjennom den så ny sjangse nå! Begynner nok i kveld.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leste selv for noen år siden Buddenbrooks og jeg likte den veldig godt. Spennende med utfordring, håper du har en fin søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei=) godt nyttår. Denne helgen holder jeg på med «Shirog jenta jeg en gang var» av Isabell Raad. Har bare lest noen få sider så jeg kan ikke uttale meg så mye om den. Jeg har en liten haug ifra biblioteket som jeg må prøve å bli ferdig med. Håper alle har hatt en fin jul. Jeg er klar for ny leseutfordring, satser på det blir et godt leseår. Jeg er jo en stor Lucinda Riley fan og gleder meg til Solsøsteren kommer ut på mandag. Er det noen flere som gleder seg? Ha en fortsatt god helg=)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Spennede å lese blogger sine bøker og historier. Har ikke følget med på Riley sin serie, har bare lest den første boka. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt nytt år!

Jeg holder på med "Verden av i går" av Stefan Zweig. Etter denne blir det "Medmenneske" av Olav Duun. Deretter tror jeg det blir "Landstrykere" av Knut Hamsun.

Jeg leser allerede veldig variert, føler jeg. Leser lite krim (tror jeg leste 2-3 krimbøker av 68 totalt i fjor), og det kommer jeg til å fortsette med. Er ikke stor fan av denne sjangeren, men likte f.eks. "Koke Bjørn" av Mikael Niemi veldig godt.

Har ikke satt opp noen leseutfordring (annet enn 60 bøker totalt på Goodreads). Jeg leser de bøkene jeg vil, selv om jeg synes det ser interessant ut med slike leselister; kanskje jeg prøver det.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

68 bøker er veldig imponerende :). Ja det hørtes ut som en god ide. Håper du får en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt nytt år!
Jeg startet året med å gjenlese Ari Behns Trist som faen. Jeg har ikke vært spesielt begeistret for Behns fremtoning, men jeg leste novellesamlingen da den kom ut, og husket det som en svært sterk debut. Så jeg har vært litt sånn «han-er-litt-mye, men tross alt en god forfatter» i min holding (i den grad jeg har hatt en holdning) til Ari Behn. Men julens begivenheter har jo ikke akkurat bidratt til at vi republikanere har fått vind i seilene, det står respekt av Behns familie og kongehuset i håndteringen av hans bortgang. Dessverre må jeg innrømme at gjenlesningen ikke levde opp til min første leseopplevelse. Novellesamlingen er helt grei, men den forsøker veldig å skrive seg opp til tøff-korthugget-mannlig forfatter på siden av samfunnet-genren.

Nå har jeg tatt frem Svetlana Aleksijevitsj Krigen har intet kvinnelig ansikt, om kvinnene som deltok på russernes side under andre verdenskrig. En heftig beretning, det kan hende at det må tas noen pauser innemellom.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har selv lest trist som faen for noen år siden, dessverre falt den ikke helt i smak hos meg. Likevel utrolig trist at en menneske velger å ta sitt liv. Ja pauser i lesning er nyttig, håper du får en god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt nytt år til dere alle :-)

Ja, så er jula over og vi er i årets første lesehelg.
Jeg vet ikke om det blir så veldig mye lesing denne helga. Mye spennende skirenn på tv, og formiddagen i dag ble brukt til å rydde ut jula i huset. Jeg synes alltid det er enormt koselig å få juletre og julepynt inn i huset lille julaften, men minst like deilig å få alt sammen ut igjen ganske fort på nyåret. Det blir så ryddig og rent, på en måte.

Men vi har virkelig drittvær, masse snøfokk og masse vind, og dårlig føre. Så det blir ikke mye utevær heller. Så innimellom skal jeg fortsette å lese i Grensen av Erika Fatland. Den liker jeg enormt godt.

Sommmerfuglrommet av Lucinda Riley leste jeg ferdig i går. Jeg skrev vel forrige helg at jeg hadde litt fordommer mot denne forfatteren, da jeg ikke er spesielt begeistret for sjangeren. Jeg må dessverre si at jeg fikk rett i mine fordommer. Boka startet lovende, og jeg likte de første kanskje 100 sidene. Så tok sjangeren overhånd, og det ble for mye og for perfekt for meg, og jeg falt av lasset. Jeg måtte ta meg på tak for å fullføre, og det endte med at jeg ikke likte boka spesielt godt. Jaja, ferdig med den :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Kjekt med rydding og rengjøring også egentlig det er herlig å ha det fint i helga :) Ja av og til er fordommer dessverre riktig. Håper du får en fin helg uansett :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt nytt år :)

Denne uka (og helgen) leser jeg i Sylvia Plath sin bok Glassklokken. Jeg har også begynt å lese i boka Småfrøkner (Little Women) av Louisa May Alcott. Begge er klassikere, men på veldig forskjellige måter. Boka Småfrøkner vil jeg gjerne ha lest ut før filmen har premiere i slutten av måneden. Glassklokken sto på leselista før julen, og ble med ett veldig aktuell (dessverre) etter Ari Behn sin død, da den handler om selvmord.

Dette året tenkte jeg å følge Popsugar sin leseutfordring, som jeg har gjort i noen år nå. Leseutfordringen hjelper meg med å lese mer variert, og jeg oppdager ny og annen litteratur enn det jeg ellers ville ha valgt. Jeg lurer også på om jeg skal følge det lokale biblioteket sin Litterære tidsreise i år - og lese noe fra alle tiår fra 1900 og fram til i dag.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Takk for tips om Litterær tidsreise. Kan bli morsomt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja jeg hadde og begynt på Little Women i desember, men skal begynne opp tråden igjen. Ja selvmord er trist og det er et viktig tema. Håper du får en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Leser meg sakte framover i Ellings verden :-) Halvveis i bok tre nå og lar meg fortsatt imponere av Ingvar Ambjørnsen! Ellers har Ari Behn, Maud Angelica og selvmord generelt, fått mye oppmerksomhet. Har selv engasjert meg i et par sammenhenger med dette emnet, ettersom noen i nær familie og vennekrets har vært tett på det samme :-(

Ha ei flott helg og uke. Husk å puste med magen!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så flott med Ellings verden. Ja det var trist å høre om Behns bortgang, og en rødende tale. Ja viktig å puste med magen og lytte på magen av og til også :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

NerakntschjrldAnne Berit GrønbechMarit HøvdePiippokattaTurid KjendlieVioleta JakobsenHarald KsomniferumStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine Olsrød