Hvilken/hvilke forfatter(e) var din(e) favoritt(er) da du var barn ?. Noen spesielle bøker av vedkommede du vil trekke frem ? :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 105 svar.

Nå har jeg lest hele tråden om att, og funnet noen titler jeg vil sjekke ut:)
Mine bok minner fra barndommen er nok av forfattere som Roald Dahl, Lewis, Doyle og serien om Puk av Werner:) Fine gode minner.
Men allerede som 12 åring leste jeg Vainno Linnea, som til dags dato fremdeles holder seg like godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg husker godt I morgentåkedalen av Jan Deberitz. Den var både skummel og fin, og sett nå i etterkant holder den seg godt. .Jeg liker den fremdeles - ikke minst illustrasjonene. Fra da jeg var litt eldre vil jeg trekke fram Den hemmelige hagen av Frances Hodgson Burnett og Historien om Helen Keller av Lorena A. Hickok. Begge disse handlet om jenter som trosser sine fysiske begrensninger/handikap, og det fascinerte meg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dette var vanskelig. Jeg likte Klaus Hagrup Markus og Diana, mina på sporet Pia Ibsen, Maria Gripe Skyggen over steinbenken serie og fjerde etasje med heis, for ikke å glemme Roald Dahl. Astrid Lindgren, og teskeikjerringa. Jeg leste mye GOD bok bøker (bøker som var markert med god bok). Jeg likte også Anne + Jørgen = Sant av vigdis hjort. God helg:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har lest flere av de du nevner. Astrid Lindgren var blant mine absolutte favoritter. Mener å huske at « God bok» også var navnet på et program på NRK der kjente skuespillere leste utdrag fra ungdomsbøker. God helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Oj... Her var det mange unge svar. ;o) Det første som renner meg i hu er "Fem-serien" av Enid Blyton, jeg har faktisk kjøpt igjen hele serien i voksen alder (to ganger, da den første posen forsvant under flytting!)... Ina-bøkene har jeg selvfølgelig. Den billedboka jeg husker jeg elsket som liten (og har fått tak i som voksen!) er Openheim "På den andre siden av elva", det som gjorde sterkest inntrykk i den var at ungene på vestsiden pleide å rekke tunge til ungene på østsiden. ;o) Hjortefot som en annen nevnte leste jeg også - for ikke å snakke om noen gamle, slitte utgaver av "Onkel Arthurs skumringsfortellinger" - trenger jeg si at jeg har fått tak i noen av dem som voksen? hehe

Godt sagt! (2) Varsle Svar

leste bobseybarna av Laura Lee Hope og Lykkebarna av Jerry West..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

L.M. Montgomery med Anne fra Bjørkely serien og Emily serien. J.K. Rowling med Harry Potter. Astrid Lindgren med Barna i Bakkebygrenda, Pippi og Emil, Anne-Cath Vestly med Knerten- og mormor og de åtte ungene serien, Roald Dahl med Charlie og sjokoladefabrikken, Thorbjørn Egner med Hakkebakkeskogen og Kardemomme By, Jostein Gaarder med Sofies Verden og Julemysteriet, Tove Jansson med bøkene om mummitrollet. Sikkert flere jeg kunne nevnt, men det er de jeg kommer på nå. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hardy-guttene av Franklin W. Dixon var mine favoritter som barn/ungdom. Men det må også pekes ut at Dixon var et pseudonym brukt av mange forskjellige forfattere i serien.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg vil trekke frem Draken med de røde øynene av Astrid Lindgren og ellers Harry Potter bøkene en til seks er jeg oppvokst med og har preget meg veldig. Mange andre bøker eller fortellinger også av Lindgren flotte fortellinger. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Astrid Lindgren var et geni :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Astrid Lindgren og Maria Gripe
Det var så koselig med Pippi, Emil, Madikken og Lotta.
Og når jeg ble litt større var det deilig skummelt med Tordivelen flyer I Skumringen og spennende med Gripes serie om Skygge barna, tror jeg det heter..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hei Eivind, veldig lett å svare på! Torbjørn Egner med "Klatremus og alle de andre dyrene i Hakkebakkeskogen" og "Folk og røvere i Kardemommeby". Og så var eg veldig fascinert av Ruffen av Bringsværd :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De to Egner - historiene du nevner er tidløse. Husker også godt historiene om Ruffen,- f- eks den om da han lærte å svømme av en blekksprut. Senere i samme historie reddet Ruffen et skip som var kommet ut for kraftig uvær, og holdt på å synke. Om jeg ikke husker feil ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg vokste opp på en øy på Vestlandet, uten elektrisk strøm og derfor intet TV. Bøker var den hovedsakelige underholdningen, men der var intet bibliotek, og smått med penger for nye bøker. Heldigvis hadde jeg mye eldre søsken fra min fars første ekteskap, og de etterlot seg en hel liten kasse full av bøker før de dro ut i den store verden. Her fant jeg Inger Johanne bøkene, deretter Lucy Maud Montgomery's "Anne fra Birkely" bøkene, og Barbra Ring's "Peik og Fjældmus" samt en del fortællinger. I tillegg til dette var der mange andre bøker "for barn og ungdom", og en av mine favoritter var "Lotte Likeglad", en fortelling fra Nyhavn i København. Siden kom Alexandre Dumas og "De Tre Musketerer", du verden så spennende dette var. Og midt i forsamlingen lå Pierre Gilliard's "13 år ved det Russiske hoff". Noe som ga meg en livslang interesse for Anna Anderson/Franzisca Schanzkowska. Og når barnebøkene var lest, lurte man seg inn i de voksnes hyller og leste "Min kusine Rachel" og "De dødes tjern" med lommelykt under dynen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg elsket Katitzi bøkene og Secret Diary of Adrian Mole. Når jeg var litt yngre leste jeg serien om den vesle vampyren av Angela Sommer-Bodenburg

Og selvsagt Anne Cath. Vestli sine bøker om mormor og de åtte ungene.

Jeg var stamgjest på biblioteket som barn og ble godt kjent med biblotekkarene. Og fikk etterhvert låne gamle bøker fra arkivet som egentlig ikke var til utlån lengre. Mener å huske at jeg ikke fikk ta dem med hjem, og måtte sitte på biblioteket og lese dem. Det var vemodig å forlate barne- og ungdomsavdelingens trygge havn og begi seg over i voksenavdelingen. Men etterhvert spennende å få utforske alle bøkene som er der. Er klar over at jeg er langt inne i en digresjon :) men avslutter den med å si at jeg savner det å ha uendelig god tid når jeg er på biblioteket. Å vandre rundt på oppdagelsesferd, plukke bøker ut av hyllene etter innfallsmetoden og plukke med seg de som virker lovende og på den måten oppdage nye forfattere. Det er liksom ikke helt samme sjarmen over dagens metode. Å oppdage bøker her inne, i avisen eller på mail fra bokklubbene - bestille de på hjemmesiden og så hente de på ventehylla.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

"Secret Diary of Adrian Mole" har jeg ikke lest, men jeg husker tv - versjonen (norsk tittel - "Adrian Moles hemmelige dagbok") fra en gang på 1980 - tallet. A.C Vestly fikk jeg med meg det aller meste av - både bok, barnetime og barne - tv. Dine opplevelser fra barndommens bibliotek minner mye om mine egne. Det var herlig å kunne bruke masse tid på barneavdelingen, og senere på voksenavdelingen. For kort tid siden begynte forresten mitt nærbibliotek med ordningen "Meråpent", d.v.s at kunder som ønsker det kan få bruke biblioteket noen timer både før (07.00 - 10.00 ) og etter ( 19.00 - 22.00) ordinær åpningstid, pluss på søndager. Da må de først gjennom 10 minutters opplæring med personalet, pluss skrive under en såkalt "meråpent - avtale". I meråpent periodene låser man seg inn ved å scanne lånekortet, pluss taste inn sin pin - kode. Jeg bruker denne ordningen ofte, og det skjer stadig at jeg er helt alene i lokalet. Med fri tilgang til å låne/levere bøker, lese aviser, bruke pc og lesesal :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Artig at noen har lignende opplevelse fra barndommens bibliotek som meg.

"Meråpent" høres ut som en flott ordning! Jeg sannelig sjekke om det er noen mulighet for at denne ordningen kan settes i gang ved mitt bibliotek også.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oj skulle vært sånn her i Stange og. Her har de stenger de tidlig. husker Adrian Moles dagbok. Leste den vel 6 klasse. Husker den ennå. Fin innbinding også. Husker den grønne jakken med slips på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Elsket bøkene om Dustefjerten (Rune Belsvik). Av andre bøker husker jeg godt Det suser i sivet og alt om Mumitrollet

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Til tross for at jeg var kjempefan av både Jungegutten Bomba og Hardy-guttene, så er det nok Astrid Lindgren sine bøker som har gitt størst inntrykk i løpet av barndommen. Kanskje da spesielt boken Brødrene Løvehjerte.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg var spesielt glad i bøker av Annik Saxegaard (Ina-bøker), også bøkene om Katy (Susan Coolidge) var en storfavoritt.

Alle bøkene om Stallgjengen av Bonnie Bryant, alle Frøken detektiv bøker (Carolyn Keene), Stompa-bøkene (Anthony Buckeridge) og alle Fem-bøker og en annen serie som jeg ikke husker navnet på men som også er skrevet av Enid Blyton. Robinson Crusoe (Daniel Defoe) var en av de første bøkene jeg leste og denne ble lest mange ganger.

Bobseybarna (Laura Lee Hope) og Lykkebarna (Jerry West) var også favoritter. Leste også en del av Anne-Cath. Vestly, Maria Gripe og Astrid Lindgren.

Med andre ord mange bøker i serier fordelt på få forfattere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Åh, nå kom alle leseminner flyvende. Så koselig å tenke tilbake på de timene jeg brukte til lesing, liggende i senga min litt oppned med beina oppetter veggen. En serie som helt klart var/er blandt mine favoritter er Pelle og Proffen-serien av Ingvar Ambjørnsen. I tillegg likte jeg Frøken Detektiv og Tsatsiki-serien av Moni Nilsson-Brännström. Jeg leste mye enkeltbøker også og elsket det meste jeg leste. Mormor hadde mange veldig gamle barnebøker som jeg stadig leste opp igjen. I tillegg var jeg medlem av TL-klubben, og likte igrunn de bøkene også :)
Og så klart må jeg nevne Harry Potter også :D

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skrev oppgave om hele Pelle og Proffen serien på i 1. klasse på videregående. En god serie :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Min mest sjelsettende leseopplevelse som barn var nok Maria Gripes Tordivelen flyr i skumringen. Husker den var så spennende at jeg omtrent lå stiv av skrekk da mamma kom inn for å få meg til å slå av lyset! Jeg leste selvsagt videre etter at hun hadde gått igjen... Før det hadde jeg jo slukt alt av Nancy Drew, Bobseybarna og bøker som ble gitt ut gjennom diverse bokklubber. Men Maria Gripe.. Det er nesten som om jeg fremdeles kan kjenne at hårene i nakken reise seg bare jeg tenker på denne boka.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Å. Her må man trekke frem flere, tror jeg. Veldig gøy å se tilbake på hva man egentlig leste.

Klaus Hagerup leste jeg alt av. Jeg husker på at jeg likte spesielt Kaninene synger i mørket var en favoritt. Jeg har egentlig lyst til å lese den igjen, men det er skummelt også, å lese igjen barndomsfavoritten i en alder av 26. Jeg leste igjen Drager skal fly, og jeg likte den enda.

Roald Dahl går nok igjen hos mange. Og både Heksene og Mathilda var nok favoritter. Det var alltid noe uventet og rart og spennende som skjedde. SVK er jo også nydelig. Det fantes en tegnefilm av den, som jeg så hos tante. Altså, det var en vidunderlig film, og jeg har sterke minner knyttet til den. Sikkert fordi jeg så den så få ganger, også be den borte. Nå kommer det jo en ny film! Litt skeptisk..

Ellers var Maria Gripe en jeg leste mye av. Og jeg leste flere om Bobseybarna.

Ellers må jeg nok dra på med J.K.Rowling. En klisje, men sånn er det når man vokste opp på 90-tallet. Det er også den bokserien som gjorde at jeg satte i gang lesingen for fullt, tror jeg. Har lest denne om igjen flere ganger.Blir aldri lei!

Å. Memory lane!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Interessant tema du bringer på bane her Eivind. Men å gi et fullgodt og ærlig svar?
Det vil jo ubetinget være forskjeller her på grunn av forskjeller i alder på brukerne her. Min første bok jeg leste av meg selv er lett å huske:"Voksen kar 5 år" av Anka Borch. Årsak: Fikk den til 5 årsdagen fordi jeg da hadde lært meg å lese. Har boken ennå! Fra omtrent samme tid huskes godt ; "Vesle blå Bonnie" av Anniken Saxegaard (tror forfatteren het så.). En forfatter som sto sterkt i de første lese-år var- selvfølgelig- Barbra Ring. Bokelsker Marit (Håvardsholm) minnet meg på henne nå i påsken ved å gi terningkast 6 for Fjellmus. Sterkest hos meg sto/står(?) Peik med noen barnslige kråketær av kunstneriske tegninger. Har funnet den frem og vil lese den på ny. Men stigende alder krevde sterkere kost: Tarzan bøkene, Jungelboken av Kipling, så kom cowboy og indianer-perioden med "Bill Brandon" som selvfølgelig var fra Texas. Forfatteren var en svenske , Sven Ingvar og der kom en rekke bøker om denne edle revolvermannen . En som sto sterkt i bildet var Bernt Lie. " Svend Bidevind" handlet om skolen og dens besværligheter. Fikk ikke så mange bøker , men jeg fikk tidlig bibliotekkort , det var redningen for å stagge min stadig økende leselyst. Tror jeg har greid å sile ut mine favoritter her, men lett var det ikke!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Godt å observere at seniorklassen endelig gir lyd fra seg, Rolf! Jeg har grunnet litt på dette med yndlingsbøker/-forfatter og har ikke greid å finne den ultimate topplasseringen, men som deg var (og er) jeg jo en Barbra Ring-elsker og vil nok også mene at Peik ligger enda et hakk over Fjellmus. Anka Borch fantes også i bokhylla; Voksen kar og lita jente finnes fremdeles et sted her i heimen. Annik Saxegaard ble jeg først oppmerksom på seinere; i motsetning til mange andre skrev hun svært lesverdige "ungpikebøker", som var en populær sjanger i en periode.

Jeg minnes med glede også Gabriel Scotts Sølvfaks og Kari Kveldsmat, pluss Dikken Zwilgmeyers Inger Johanne-bøker - men iallfall de tre sistnevnte ble vel karakterisert som "pikebøker" fra forlagets side.

Det var imidlertid Marie Hamsun som var barnebokforfatteren framfor alle. Hennes fem bøker i Bygdebarn-serien ligger nok øverst på lista, i alle fall i min hukommelse. (Navnet Hamsun var jo ikke for helt stuereint å regne såpass få år etter alt rabalderet, så jeg tror nok bøkene ble gjenstand for en viss foreldresensur før de kom meg i hende.)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

"Sølvfaks" minnes jeg absolutt positivt. Hadde boken selv, og den var blant de første barnebøkene jeg leste. Dessuten gikk den som opplesning på NRK, minst en runde.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Seniorklassen! Så treffende,Marit, og så godt med tilhørighet. Jeg glemte Marie Hamsun ! Sikkert fordi bøkene hennes er plassert i hylla for "affeksjonsverdi ". Nei, Hamsun-navnet var lite stuerent den gang , men min far som foraktet overløpere til de grader mente likevel at det var boken , ikke forfatterens liv og levnet som tellet , var den som serverte meg disse "på et fat" .Jeg nevnte jo Gabriel Scott, men Sølvfaks var vel perlen. Den er i en annen serie fra den gang: Aschehougs beste for barn". Der var alltid en forsideillustrasjon på bøkene den gang. Betydde mer enn dagens omslag. For de var uforgjengelige! Tegningen av katten viste at Sølvfaks bar navnet med rette. Inger Johanne -bøkene var kanskje pikebøker, jeg slukte dem likevel jeg. (Men kan tro jeg holt kjeft om det!). Riktig det med Anka Borch, de må ha slått an for jeg ser nå at "Voksen kar og lita jenta" også er her tillike med" Helge ut i verden". Det var ditt innlegg i påsken, Marit, som sammen med tiltaket til Eivind (Vaksvik) som fikk meg til å hjemsøke hyllene i kjellerstuen hvor min yngste datter holdt til da hun hadde et opphold i sine studier.Hun hadde gjort en formidabel innsats ved å få orden på husets barnebøker, såvel mine som mine barns. Litt av et bibliotek med verdifull litteratur. For det spørs om denne litteraturen når frem til dagens nettbrett!
Barbra Ring: Samtidig fant jeg en "glemt" bok av henne som jeg går løs på nå. Det er nok ikke en barnebok, siden den er utgitt i 1940 og heter "Sånn er Norge". Min datter har nok plassert etter forfatter uten å se nærmere på dette, og det er deg, Marit som -ved din "omtale" av Fjellmus fikk meg til hyllen og dermed til dette funn. Synes ikke du der fint at våre sider og vårt kjennskap til hverandre kan føre til slike "eventyr"-funn.
Seniorer er ikke å forakte i en slik sammenheng på noen måte heller ? Dette liker jeg. (Uten noen sammenligning for øvrig var det profilen her, Steinar Sæther, som sa: "Mimring er en menneskerett!" For meg er slike ord gull verd. I sammenheng med bøker vel og merke, her på sidene våre. Takk for tilbakemelding, Marit og mye annet!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Siden det er ca 30 års aldersforskjell mellom oss, er det naturlig nok flere av titlene du nevner, Rolf, som jeg aldri noensinne har hørt om. Likevel er det faktisk noen av dem du nå har fristet meg til å sjekke nærmere ut, og kanskje til og med lese. For eksempel "Sven Bidevind". Uansett er det artig å få feedback på mitt diskusjonstema fra representanter for din generasjon :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Faktisk, Eivind, tror jeg du vil like "Sven Bidevind". Kom i Aschehougs utvalgte for Gutter , en populær serie på 50 tallet. Men den kom ut første gang i 1897 derfor finner forlaget å komme med opplysninger om skoleordningen den gang. Av samme forfatter , i samme serie har jeg og "Peter Napoleon". Mer kjente Gabriel Scott har to med i serien:" Hollender-Jonas" og "Gutten i røyken". De siste var bortgjemt og ville vært glemt om ikke du la ut dette diskusjonsemnet her. Prisverdig godt gjort av deg, er min (og sikkert flere sin) mening. Bravo, Eivind.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leste både Kulla-Gulla av Martha Sandwall-Bergström og Dektetiv Nancy Drew.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Først kom Hardyguttene - så kom Hjortefot... Jeg ble Hjortefot, lista meg i skyggen med skjærefjær i det tjukke røde håret, jakta på fiender (kompisene mine må vite, som ikke hadde samme flotte navnet som meg, he-he).

Så kom Louis L`Amour, så kom Den Svarte Serie. Jeg var boklig voksen da jeg var 12-13 år.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mine favoritter var Grøsserne av R.L. Stine, Nancy Drew bøkene og Stephen King. Jeg likte også Roald Dahl, spesielt Heksene. Jeg begynte å lese mørk litteratur da jeg var svært ung;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Spennende. Mørk litteratur er noe av det beste. Syns det bare er synd at jeg ikke levde tidligere på 90 tallet så jeg kunne ha vært medlem i grøsserklubben. Heksene var en skikkelig grøsser for meg før selv om det var barnebok. måtte legge den fra meg første gang. Anbefaler du noe annet mørkt/grøsseraktig

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei. Jeg er 83-modell så fikk heldigvis med meg Grøsserne populariteten som florerte på 90 - tallet:) Jeg vet ikke hvor gammel du er, så litt vanskelig å anbefale mørk litteratur, men jeg skal prøve.

Anbefaler gjerne noe av Stephen King, Dean Koontz, André Bjerke og Mo Hayder.
Godt vi er flere som liker mørk litteratur. Synes også Heksene var vel mørk som barnebok, men tror det var derfor jeg likte den så godt. Det var ikke en typisk eventyrbok for barn, men den var mørkere og hakket dystert enn man var vant til da jeg var barn så gjett om jeg ble fascinert:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skal nok prøve ut Stephen King. Har hørt om mange av bøkene hans og sett dem på film. Er på tide og lese han og. Jeg får prøve å unngå å tenke på hva Stanley Kubrick sa, Stephen King er ingen god forfatter. Takk for tipsene:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes The Shining filmen og boka er like gode jeg da. Hvis du ikke liker å lese på engelsk så er det mange bøker av Stephen King som er oversatt. Håper du finner noe du liker, og gjerne legge ut hva du synes:) Stephen King er og blir min favorittforfatter uansett hva andre mener om det:)

Ingen årsak. Glad for å være til hjelp:) Ha en fin søndag videre:)

Ps: Pet Sematary (Dyrekirkegården) er min favoritt av ham og synes han er bedre på engelsk. Synes han mister sin særegne fortellerstemme når det blir oversatt. Ingen forteller historier på en bedre måte enn ham, og da på engelsk:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk skal prøve på engelsk. Shining bør jeg prøve som bok. Hvis den er i nærheten av filmen vet jeg at jeg kommer til å få litt gåsehud. Han har jo en serie som går nå på tv. Den er basert på hans bok. 11/22/1963. Andre Bjerke høres også spennende ut.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Synes boka og filmen er veldig forskjellig. Det gjør ikke noe. Det ble laget en tv-serie basert på boka også (på 90 - tallet) som er nærmere innholdet fordi Stephen King ikke ble fornøyd med filmen. Tror jeg er den eneste som liker filmen med Jack Nicholson;)

Vet at hans 11/22/1963 har blitt serie. Jeg har ikke Netflix, så skal få tak i den på dvd eller blu - ray hvis det kommer. Nekter å ha Netflix for synes at det er synd at nesten alt er digitalt.

Spent på hvordan du liker bøkene til Stephen King og gjerne hold meg oppdatert hvis du vil. Lykke til:) Spennende at du vil prøve deg på bøker av en forfatter du ikke har lest før:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk. Syns Nicholson spiller veldig bra i filmen. Ingen kan spille like gæærn. hørt mye bra Om King og han har jo en gigantlang bibliografi. Tror han skrev en ny bok i fjor. Han har holdt på en del år. Det verste er jo at han ikke er så gammel. Han kan sikkert holde på en del år til. Har hørt at man har best ordforråd når man er 70. King er nesten 70.

Tror du at Pet semetery er en fin bok å begynne med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig. Jack Nicholson er bare helt fabelaktig i rollen som Jack Torrance i The Shining:) Han nailer den rollen helt perfekt:) Bra vi er enige om det:) Ja, King har skrevet masse han og han har ikke pensjonert seg. Det var en tid han måtte gå under navnet Richard Bachman fordi han publiserte så mange bøker, så han har ikke skrivesperre for å si det sånn, og det er bra:) Tror ikke han har tenkt å gi seg med det første heller.

Pet Sematary er en fin og bra bok å begynne med. Det er min favoritt av ham:) Den er også oversatt hvis du ikke vil lese på engelsk, men jeg foretrekker King på engelsk jeg da. Og hvis du ikke liker en bok av King med det første så håper jeg at du prøver deg på flere bøker av ham for han skriver veldig variert:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skjønner. Han skriver sikkert ikke bare grøssere. Bare det er mørkt holder det for meg.

Heres Johnny!!!!!!!!!!!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Han har skrevet både science fiction, romaner og grøssere, men han er mest kjent for grøssere. Han startet med å skrive science fiction, men uansett hvilken sjanger han skriver, så behersker han det og vel så det.

;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høres bra ut. Litt Arne Svingen aktig

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare at ingen kan sammenlignes med Stephen King:) Han er særegen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei. Nå har jeg lånt en bok av Stephen King. Den heter "Piken som elsket Tom Gordon. Har ikke begynt å lese den ennå. Men begynner hvert øyeblikk. Tror du det er en bra bok å begynne med, hvis du har lest den altså.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei, så fint at du har valgt å lese en bok av Stephen King. Piken som elsket Tom Gordon er dessverre ikke en av mine favoritter, men kanskje du vil like den bedre?

Mine favoritter av ham er Pet Sematary, Misery, Salem's Lot, The Dead Zone og IT. Mange av bøkene til King er oversatt til norsk hvis du foretrekker det, men jeg foretrekker å lese ham på engelsk for jeg synes at han mister fortellerstemmen i oversettelsen.

Kanskje ikke den beste boka du har valgt deg ut, synes det er en av hans svakeste, men hvem vet, kanskje du vil like den bedre? Og hvis du ikke liker den håper jeg at du gir King en sjanse til:) Det er ikke alt jeg er har likt av ham jeg heller, men mye:) Forfattere har sine oppturer og nedturer de også, men han er og blir en favoritt:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

pet sematary virker spennende. Velger nok den som neste etter piken som elsket Tom Gordon. Valgte denne boken fordi det var den som så mest spennende av de i hylla på biblioteket. Takk for at du er ærlig i svarene! Får se om jeg begynner på Piken som elsket tom Gordon eller kanskje Pet Sematary. Boka Misery virker bra. Har sett filmen med Kathy Bates. Ganske nervepirrende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg er ikke redd for å være ærlig så det går greit:) Godt at du vil prøve deg på Pet Sematary. Det er min favoritt av ham. Misery er bra den også:) Gjerne spør hvis det er noe, og gjerne del dine meninger om bøkene. Kos deg med lesingen:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Piken som elsket Tom Gordon er den første boken jeg har lest av Stephen King. Dette er kanskje ikke den mest kjente boken hans men likevel slår den ifra seg. Det handler om 9 år gamle Trisha som er ganske stor for alderen. Hun er lei av broren og morens krangling så hun velger å gå bort en stund mens de er på tur. Dette skulle vise seg å bli skjebnesvangert. Trisha går seg vekk å må gjennom mange prøvelser på veien ut fra den store skogen. Denne boken er å anbefale for folk som ikke er så lettskremte. Du kan få en litt klaustrofobisk følelse. Piken som elsket Tom Gordon får meg til å ville lese mere Stephen King. Han har et fint språk som kan gjøre boka mer spennende på steder hvor det går litt trått.

Dette er bokomtalen jeg skrev.
Boka kunne være litt traurig noen steder men ellers så var den bra. Boka var faktisk ganske skummel noen steder. Den viste hvor innbilsk og paranoid man kan bli når man er alene i skogen uten vann og drikke.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så flott at du bestemte deg for å lese noe av Stephen King og fin omtale du har skrevet:) Piken som elsket Tom Gordon er ingen favoritt hos meg, men godt at du likte den:) Delte meninger kan også være spennende:) Håper du kommer til å lese mer av Stephen King og takk for at du delte din omtale med meg. Hvis du bestemmer deg for å lese mer av ham så gjerne del dine meninger med meg, bare hvis du vil. Det er bare hyggelig og fint at du gir bøkene hans en sjanse:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja. Har sett at noen har sagt om denne boken at det er det skumleste dem har lest. Kan være litt enig men mener å ha lest en del verre bøker. Tror jeg sammen med Stephen King skal utforske en som heter Darren Shan. han er ganske produktiv og han skrev blant annet demonata serien. Som var nokså skummel. Han er på en måte litt lik Stephen King bare litt drøyere kanskje.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Synes at The Girl Who Loved Tom Gordon/Piken som elsket Tom Gordon er en av de svakeste bøkene jeg har lest av ham og syntes heller ikke at den var noe skummel. Så den er ikke en av hans beste. Har lest noe av Darren Shan og han er ikke så verst, men synes ikke han er noe drøyere enn Stephen King. Men det er om å prøve seg frem og utforske forskjellige forfatterskap og finne ut hva man liker og ikke. Det er det jeg har gjort og gjør. Selv om jeg leser fra mange forskjellige sjangre, og liker andre forfattere også, så er og blir Stephen King min forfatterhelt:) Sånn er det bare. Så det er bare å utforske videre, enten om det er bøker av Stephen King eller av andre. Og gjerne gi meg tilbakemelding om du bestemmer deg for å lese noe mer av Stephen King, og håper du finner noe som fascinerer enten det er bøker av ham eller noen andre:)

PS: Stephen King er ganske produktiv han også. I en periode ga han ut to bøker i året og måtte bruke et annet navn:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja det kan kalles produktiv. Han lager jo ganske store bøker og. Har vært på biblioteket i dag å lånt 22-11-1963. Lånte den på engelsk. Har nesten aldri lest en såpass lang bok utenom Ringenes Herre. Håper og tror det er en page turner. Så noen bøker i Dark tower serien også men fant ikke bok 1.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så gøy. Jeg har også boka 11/22//63 ulest. Kjøpte den tidligere i sommer og har planlagt å lese den i november. Jeg har lest mange mursteiner, ikke bare av Stephen King, men av en del andre forfattere også, så man blir vant til mursteiner jo mer man leser av dem. Den lengste boka jeg har lest som jeg kan huske på i farten er IT av Stephen King som er på over 1000 sider på engelsk:) Han skriver noen korte bøker også, men er kjent for å skrive stort sett mursteiner. Kos deg med 11/22/63. Den skal jeg også lese om ikke lenge. Og håper du får mulighet til å lese The Dark Tower serien også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja. Viss jeg husker rett er vel den It boka også blitt filmatisert. It filmen var ganske forstyrrende syns mange. Elsker å bli skremt. The dark tower serien virker også veldig spennende. Det er vel en post apokalyptisk verden. Deilig å begynne å dypdykke ned i voksenlitteraturen. Se forskjellene på barn og ungdom og voksen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Beklager for sent svar, men det er ikke hver dag jeg er online. Det stemmer at IT er også filmatisert og en nyversjon kommer også neste år (tror jeg). Den tror jeg ikke jeg skal se fordi jeg foretrekker originaler fremfor nyversjoner. Jeg er litt gammeldags:)

The dark tower er ikke typisk apokalyptisk verden og ikke ren apokalyptisk sjanger. Det er en serie som er western blandet med science fiction, fantasy og horror. King har blandet sammen mange sjangre og gjort det på en ypperlig måte, så håper du får sjansen til å lese denne serien en dag.

Fint at du utforsker voksenlitteratur. Da jeg var ung, for lenge siden, leste jeg mest voksenlitteratur istedet for ungdomslitteratur. Nå leser jeg bøker både for barn, ungdom og voksne fordi jeg liker å holde meg oppdatert innenfor alle målgruppene:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oj visste ikke at det skulle komme ny versjon av It. Har ikke sett den originale versjonen så må nok se den samt lese boka. Stephen King virker nesten litt Tarantino aktig. Han drar andre sjangere inn i den egentlige sjangeren. Det gir det litt mer dybde.

Tror jeg også skal gjøre som deg. Å lese fra alle aldre. Det finnes så mange bra bøker selv fra de laveste aldersgrupper. Mitt motto er uansett hva Filmen/boken handler om kan den bli bra. Syns det er viktig å ikke bestemme seg for hvordan ting er på forhånd. Når jeg leser en bok prøver jeg å starte på blanke ark selv om det er lillesøsteren min som har skrevet en 400 siders roman.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Må bare advare at første IT filmen er veldig lang, men verdt det. Boka er bedre og jeg er en av de få som liker filmen. Så ja, det kommer en nyversjon neste år, men så gammeldags som jeg er så foretrekker jeg originalene. King er kanskje litt Tarantino aktig, bare at Tarantino legger mest vekt på action og King mest vekt på horror. De har sin egen greie selv om de blander sammen sjangre.

Vi virker litt like når det gjelder innstillinger. Jeg også prøver å ikke ha for store forventninger til bøker og filmer og mye annet for da blir man ikke så altfor skuffet, men likevel har jeg lett for å bli skuffet likevel. Jeg er jo 33 år og har lest mye oppgjennom årene, og da blir man automatisk mer kresen og det er ikke meningen å være det, men man blir det med årene. Likevel prøver jeg å nullstille meg før jeg skal lese en bok eller se en film, for noen få ganger blir man positivt overrasket. Selv om det er sjeldent er det fint og verdt det de få gangene man blir positivt overrasket.

Så har ikke kommet over mange godbiter i det siste innen bøker og filmer, men det skjønner man med alderen. Man blir mer kritisk med årene og stiller litt strengere krav, slik er det med meg i alle fall.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja ser det. Over tre timer er ganske langt men jeg liker jo lange filmer. Lurer litt på hvilken rekkefølge jeg skal gjøre det i. Tror jeg leser boken først, da får jeg litt mer bakgrunnsinformasjon på hva som skjer i filmen.

Tror nok sikkert Tarantino er litt mer glad i gladvold, men begge er gigantiske innen sin sjanger.

Veldig smart ja å ikke ha for store forventninger. Selv om man ikke går inn med mange forventninger lurer det seg alltid inn litt fortvilelse når man leser/ser noe dårlig. Det som er bra er at man blir litt mer, "jaja bedre lykke neste gang" istedenfor "nei enda en skitdårlig bok"

Merker selv om jeg ikke er så gammel at jeg har større terskel for å like ting enn før. Man blir også bedre fra å skille klinten fra hveten.

Når jeg velger film/bok går jeg ofte nøye i gjennom alternativene. Da blir det oftere at jeg sitter igjen med en god bok/film. Er ikke så ofte jeg leser en knakanes bra bok lenger jeg heller, Det er ofte jevnt nokså bra. Leser en bok av Erlend Loe nå som er en ganske god bok. Den får meg til å være lenger oppe enn vanlig, boka heter Naiv Super. Liker forfattere som utfordrer leseren, de som gir noe nytt til leseren.

Har tenkt til å begynne med 11-22-63 etter jeg er ferdig med Naiv Super.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det King og Tarantino har til felles, er at de sjokkerende på hver sin måte og at de liker å eksperimentere med forskjellige sjangre:)

Hvis jeg var deg ville jeg ha lest boka IT før man ser filmatiseringen for det er måten jeg foretrekker å gjøre det på i hvert fall. Bok først, film senere så lenge jeg vet at filmen er basert på en bok. For som regel er bøkene bedre bedre en filmatiseringen. Noen ganger, svært sjeldent har jeg sett filmer der filmen er bedre enn boka, men det er ikke ofte det skjer:)

Du minner om meg da jeg var ung. Man visste tidlig hva man likte og ikke likte og som ung likte jeg sjokkerende ting da også. Bøker og filmer som kunne sette meg på prøve.

Er spent på hva du synes om 11/22/63. Den skal jeg også begynne med etter hvert. Har tenkt å begynne på den i november på grunn av tittelen. Tåpelig, jeg vet, men er man nerd så er man nerd:) Har høørt mye positivt om den og at det er en av Kings beste nye utgivelser.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja helt enig. De er oppfinnsomme og revolusjonerende, det er ikke ofte det lever sånne folk som dem.

Det ødelegger ofte litt viss man ser filmen først. Spesielt viss det er en dårlig film. Da vet man slutten samtidig som man har et dårlig forhold til den. Det er også et ekstremt antall filmer som blir lagd basert på bøker. Det virker litt som de lager mesteparten bare for at folk med svakere fantasi skal ha noe å bite øynene i. Det er få filmer nå i dag som blir laget uten en bok de støtter seg på eller en tegneserie.

Ja liker ting som utvikler meg. Deilig med sjokkerende ting enten det er en grøsser eller en roman som virkelig setter sitt spor. Merker at jeg ikke har lagt fra meg å like ytterpunkter ennå.

Skal antageligvis lese Harry Potter og føniksordenen samtidig som jeg leser 22/11/63. Eller så tar jeg en av de først, begge er jo to mursteiner. Er helt enig med deg at jeg antageligvis begynner i november selv om det er litt teit. Kanskje man får en spesiell følelse når man leser i November kontra oktober;)

Boka er visst fra 2011 så den kom ganske nærme når serien kom ut.

Har hørt at Stephen King ofte bruker hovedpersonene sine i noen bøker i helt andre bøker. Han har en hovedperson som går igjen i flere bøker selv om det ikke er samme serie.

Litt spennende at det skal komme en serie som heter The dark tower etter hvert. Baserer seg på boka hans. Må vel se å lese den serien før serien kommer deisende inn på tv skjermen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

The Dark Tower blir ikke serie, men en film. Den skal jeg også se. Ikke på kino, fordi har ikke gått på kino på flere år så venter til den kommer på blu - ray/dvd:)

Jeg leste fire bøker i Harry Potter serien og ga opp resten av serien. Jeg likte bok tre godt, men jeg ble aldri noen fan og kommer aldri til å bli det. Jeg ble dessverre ikke bitt av Harry Potter basillen. Sånn er det.

Jeg tenkte å lese 11/22/63 i sommer da jeg kjøpte boka, men andre bøker kom i veien og siden november uansett nærmer seg, så hvorfor ikke? Og er man en nerd, så er man en nerd:) Oktober er favorittmåneden for da er det skikkelig høst (favorittårstiden) og det er jo selve skrekkmåneden. Selv om jeg ikke blir redd av filmer og bøker lenger fordi jeg tror jeg er kurert etter å ha lest mye og sett mye av sjangeren:) Men liker skrekk fremdeles likevel, det er jo noe underholdende med det. En barnslig fryd, kan man kalle det;)

Og det stemmer det at King bruker forskjellige karakterer som dukker opp i forskjellige bøker av ham. Synes det er litt fiffig:) Skjønner ikke hvor han tar ideene sine fra, for det virker som om han aldri går tom for inspirasjon.

Leste Naiv Super for mange år siden, men husker jeg ikke likte den så godt. Jeg har veldig sær form for humor og liker det sære, men den boka ble litt for sær for meg. Men liker Doppler og boka L bedre av Erlend Loe. Har ikke lest oppgfølgeren til Doppler ennå, men det har jeg lyst til.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har akkurat hatt gavekort på kino men den gikk ut på dato i går på selve bursdagen min. Hadde vært herlig å sett the dark tower på kino viss prospektet virker bra nok.

Ja, likte den tredje boka best av de jeg har lest så langt, der var både filmen veldig bra og boka. Det er en del som velger å slutte før femmern begynner i harry potter serien viss man ikke er bitt av basillen. Når man ikke er blodfan av en bokserie er det hardt å lese 4 av bøkene på rundt 800 sider.

Tror jeg også velger å lese 11/22/63 i november da får vi vite hvem som leser fortest;) Tror jeg må bli ferdig med Harry Potter først. Ja oktober definerer en ny tid på året, det er da man kan tillate seg å være inne å lese uten å få det hett rundt ørene. Da er det akkurat kaldt nok til å sluke metervis med bøker mens man hutrer litt med et pledd oppå seg og fyr i peisen.

Oktober er selve grøssermåneden for meg og. Det er da de nye marg og bein bøkene kommer og man får den skumle stemningen. Begynt å bli litt herdet etter hvert jeg og på hva jeg blir skremt av. Det må være en sannsynlig historie og det må virke reelt for at jeg skal bli nokså skremt.

Når man lese/ser en grøsser får man spenningen som man ikke trengte å betale for før i tiden. Når alt er trygt og godt trenger man noe som kan gjøre man selv skjerpet. Man skjønner at selv om du tror at du er trygg å ingen ting vil skje må man være ops. Man må prøve å beholde de dyriske sansene som ennå ligger dypt plassert inne i ryggmargen. Et menneske må føle redsel ellers vil personen ikke klare seg, å løpe inn i hva det enn måtte være. Ble sikkert litt dyster lesning denne delen men det er viktig å være redd og noen ganger utfordrer man redselen ved å lese en bok/film.

Vet faktisk om en youtube kanal som heter The lazy masquerade. Denne kanalen anbefaler jeg for folk som ønsker å få nakkehåra til å reise.

Det er smart å bruke samme personer i forskjellige bøker, Man får på en måte payback for å ha lest andre Stephen King bøker. Han bruker faktisk metoder som flere serier bruker nå ved å dele et univers hvor personene kan overlappe inn i hverandres serier,bok. Kanskje det er King de har fått ideen fra.

Det er mange som ler av de mest uforståelige ting. Meg selv ler når det er en bra historie bak det som skjer eller personer som tirrer samfunnet litt å har en rimelig bra indre humor. syns Naiv super har en del bra i seg med Loe humor. Gleder meg til å prøve Doppler, Moren min har lest den en del ganger å hun syns den er veldig bra. toeren av Erlend Loe heter slutten på verden slik vi kjenner den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Følger Lazy Masquerade jeg også, og Urmaker, Corpse Husband og Mr. Nightmare som er i samme youtube kategori der de leser opp andres personlige skrekkhistorie, og må si at Mr. Nightmare er min favoritt, fordi han har den perfekte stemmen for dette og hans kanal har mye skrekkelig atmosfære. Så han må du sjekke ut siden du også liker den kategorien. Jeg er vel for gammel for slikt, men skrekk er skrekk og det er og blir en favoritt. De leser opp skrekkhistorier som andre skal ha opplevd og det er opp til oss lyttere å tro på det eller ikke.

Jeg har lest mange serier og trilogier (fra start til slutt) selv om jeg ikke har vært fan seriene jeg har lest og lest hele serien selv om de har bestått av flere hundre sider, men Harry Potter ble jeg ikke noen fan av rett og slett og jeg har heller ikke samvittighet til å avbryte bøker, det kan jeg heller ikke siden jeg startet en bokblogg for ti år siden. Så jeg leser hver bok fra begynnelse til slutt samme om jeg liker den eller ikke. Harry Potter bøkene leste jeg bok 1 - 4 før jeg startet å blogge, men sluttet å lese den fordi jeg var mer interessert i å lese andre bøker i stedet. Så de siste ti årene har jeg ikke avbrutt en eneste bok og leser den ferdig samme om jeg liker den eller ikke. Har ikke samvittighet til å avbryte.

Jeg liker sære ting jeg også, men foretrekker nok mest sarkasme når det kommer til humor. Det er den eneste humoren jeg "forstår meg på" fordi jeg er ganske sarkastisk selv og kan av og til gå over streken, men, men, sånt skjer av og til, samme om man mener det eller ikke:)

Og jeg kommer til å se The dark tower filmen uansett spesielt nå som jeg leser bokserien. Det var bare tilfeldig at jeg begynte å lese den nå for det var etter at jeg startet å lese serien at jeg fant ut at det ville bli film. De prøvde å filme bokserien før en gang, men de måtte gi opp, men det tror jeg ikke de gjør denne gang. Men skal vente til filmen kommer på blu-ray/dvd for foretrekker å se filmer alene for går man på kino blir man forstyrret av folk som holder på med mobilen hele tiden og eller folk som hele tiden snakker med hverandre under filmen. Det er irriterende så har sluttet å gå på kino for flere år siden:)

Håper du sjekker ut Mr. Nightmare kanalen på youtube for der er det mange gode skrekkhistorier som du kan kose deg med i høst:)

Ps: Gratulerer med dagen som var i går:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skikkelig tøft at du følger Lazy Masquerade. Syns historiene han leser opp er verre enn mange av novellene og romanene jeg har lest før. Blir litt smånervøs når jeg hører på historiene samtidig som blikket mitt flakker fram og tilbake i mitt mørke rom. Venter at jeg skal se noe grusomt i hjørnet av rommet, jeg får alltid sove godt hvis jeg ser på noe lystig etterpå. Har ikke hørt på Urmaker, Corpse Husband og Mr Nightmare før. Er Urmaker og Corpse Husband samme youtuber bare med forskjellige kanaler. Stemmene hørtes temmelig like ut. Føler jeg bør prøve ut Mr Nightmare. Syns Lazy Masquerade også har en skikkelig creepy stemme. Den passer med innholdet og den bare gjør historien skrekkeligere og bedre. Har merket noe med hans youtube kanal. I de forskjellige historiene er det veldig mange som bruker frasen, "Seems a bit off"

Tror man aldri blir for gammel for litt grøss. Det er det som får man til å føles ung og ynkelig. Hjelper ikke om man er stor som en høyblokk når man kjenner gåsehuden reise seg. Det er mange av historiene som føles ekte ut og virker veldig troverdige. Lazy Masquerade har begynt å gi ut mer historier om overnaturlige ting. Syns det er bra bare det virker ekte og jeg har følelsen av at det er noe ute der som man ikke kan forklare.

Jeg leser også av en eller annen grunn alle bøker jeg leser ferdig. Må være tvang eller rett og slett et håp om at det kan bli bedre etter hvert. Får også litt dårlig samvittighet hvis jeg ikke leser en bok ferdig, på forfatterens vegne eller at jeg selv føler meg litt halvert innvendig. Syns selv at Harry Potter bøkene kan måle seg med filmene, er på side rundt 250 i bok 5 i serien akkurat nå. Tror de eneste trilogiene jeg har avbrutt er Adrians Atlas, Clue og Dødsengler. Har selv tenkt å lage en blogg en dag, bøker er jo en fin ting å skrive om. Hvis du har hatt bloggen i 10 år vedder jeg på at du har skrevet en del omtaler osv, virker spennende. Har egentlig bare lest på en bokblogg før, det var Jon Ewo sin. Han skrev lange og fyldige omtaler av bøker han hadde lest men etter hvert sluttet han. Det ble vel for mye arbeid og sånn.

Sarkasme er en spesiell humor ja. Det kan noen ganger være vanskelig å skille mellom humor å bemerkninger, folk med asperger har jo lett for å ta ting bokstavelig. har noen familiemedlemmer som liker sarkasme ganske godt.

Ja syns det virker lovende med filmen The Dark Tower som kommer ut i 2017. Har sett at Idris Elba og Matthew Mcconaughey skal være med samt at Ron Howard er en av regissørene. De to skuespillerne har jeg begynt å like mer å mer mens Ron Howard har gått litt ned i hierarkiet. syns også det kan være en del bråk på kinoen men prøver å holde det ute. Elsker gåsehudfølelsen når lyden bombarderer deg. Hvis man har sånn surround og hjemmekino hjemme blir det jo nesten bedre enn kino. Ser selv ikke så ofte på kino men når jeg gjør det velger jeg en skikkelig bra en. når jeg så Kongens Nei på kino var det bare eldre som så på. det passet veldig bra for de var der for å se på ikke bable. Har ofte litt å si på aldersgruppene som ser på kinofilmen. Det er mange som går fort lei av filmen å begynner å prate om hvor dårlig filmen var eller hva de spiste til middag dagen i forveien.

Skal jaggu meg se på/høre på Mr Nightmare i høst og vinteren som kommer. Da blir det mørke å herlige kvelder framover.

Tusen takk for gratulasjonen. Sorry at jeg ikke fikk sendt fortere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det går bra. det er ikke bestandig jeg svarer med en gang jeg heller for av og til kommer det andre ting i veien. Det er en del av livet. Så det går bra:) Urmaker og Corpse Husband er ikke samme youtuber. Tror de hadde en livesending sammen en gang så de er to forskjellige:) Jeg liker å høre på horror historier, se horrorfilmer osv, men når man er over 30 og har lest og hørt "det meste" så er det ikke mye som skremmer lenger. Det er synd for det er et savn. Det er en følelse jeg savner å bli skremt etterpå av noe man har sett eller hørt. Det er en fryd over det, men nå blir man ikke sjokkert eller skremt av noe lenger. Men har ikke gitt opp håpet og horror er en sjanger jeg ikke går lei av selv om det ikke er noe som skremmer lenger. Jeg liker horror samme om det er bra eller dårlig. Litt sær sånn:) Håper du liker youtubekanalen Mr. Nightmare. Han har perfekt stemme for sjangeren og lager veldig stemningsfulle vidoer, så han er min favoritt når det gjelder horrorlesing. Og andre typiske uttrykk de bruker i historiene er ofte '"This happened to me when I was about 11-12 years old". Altså for lenge siden, men det gjør ikke noe. Horror er horror:)

Ja, det har blitt en del bokanmeldelser oppgjennom årene. Man blir jo også lei noen ganger, men bokblogging er vel den lengste hobbyen jeg noen gang har hatt og den eneste hobbyen jeg har for tiden, pluss lesing. Skulle gjerne ha hatt andre hobbyer også, men det er alltid vanskelig å finne hobbyer som interesserer i lengden. Spiller litt pc - spill/nintendo spill ved siden av og ser en del filmer. Men skulle gjerne ha hatt andre hobbyer også, men skjønner ikke hva det skulle være. Det er vanskelig å finne noe å være ordentlig interessert i, hvis du skjønner og som hjelper med å få tiden til å gå.

Jeg fullfører en bok fra start til slutt, samme med de jeg ikke liker, ikke i håp om at det skal bli bedre, men på grunn av rettferdighet og samvittighet. Jeg liker ikke halvspiste bøker, og man føler seg bedre når man fullfører noe rett og slett. Det er godt å gjøre noe skikkelig og på ordentligvis og jeg liker ikke tanken på å gi opp ting for da føler man at man har tapt på en måte, så jeg holder ut istedet;)

Morsom kommentar om folk som diskuterer hva de spiste middag mens de seren film, men du har rett. På kino mister folk ofte konsentrasjonen, og begynner å snakke om helt andre ting eller viser hverandre hva de har fått på mobilen, om det er et bilde eller noe. Det er så utrolig irriterende når det skjer, derfor foretrekker jeg å se en film alene. Da får man med seg undertoner og alt mulig. Når folk snakker masse under en film så ødelegger det totalt. Det går an å komme med små bemerkninger her og der under filmen. Er ikke noe i mot det, men hvis folk skal snakke sammen under hele filmen ser jeg en film hjemme hos meg selv istedet. Jeg foretrekker det og ikke noe galt i det. Skal prøve å se litt ekstra skrekkfilmer nå som Halloween kommer, men er litt usikker på hvilke jeg skal se ennå, så har du noen forslag så er det bare å komme med det:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja enig. Det er ikke så ofte man finner roen heller. Jeg kommer ofte i et slags modus når jeg skriver tekster. Noen ganger når jeg ikke kommer i det moduset skriver jeg bare usammenhengende ting. Syntes liksom Urmaker og Corpse husband hadde så ekstremt like stemmer. Men uansett frister det skikkelig og legge seg ned å høre på noe grøss. Må innrømme at jeg egentlig blir mest skremt av Lazy masquerade, Mr nightmare og sånn. Er en stund siden jeg ble skikkelig skremt av en roman. Samtidig er jeg ikke så gammel så jeg har ennå ikke utforsket alt som er i bokhyllene.

En kanal som heter mr deep weeb er ganske skummel. Her er det ikke historier men antatte videoer som skal ha vært lagt ut på deep web. Ganske sært og grått. Får ikke akkurat lyst til å finne på mye sprell etter jeg ser det. hvis du har tenkt å prøve deg på noe virkelig skummelt bør du prøve ut boka Simon Necronomicon. Har ikke lest den selv men har hørt at den er ganske hårreisende. Boka er litt om sånne okkulte ting og sånn. Man bør helst være forberedt før man leser den. Dette har det stått flere steder. For min egen del må jeg nok manne meg litt mer opp før jeg begynner å lese den. Boka er fra 1977.

Virker som de fleste som skriver om sånne grøsseropplevelser på nettet rett og slett ikke har turt å legge ut det de har opplevd før lenge etterpå. Enten er det fordi det er oppdiktet eller at opplevelsen gjorde så stort inntrykk på dem at de har holdt munn og låst fingrene fra å flyte bortover tastaturet. Merkelig nok gjør det mye større inntrykk på meg når de skriver, " This happened to me when i was about 11 or 12 years old istedenfor at man bruker nåtid. Jo mer detaljer og realisme jo lengre skyver jeg meg ned under dyna.

Hobbyene lese og skrive bokanmeldelser er fine hobbyer. Elsker også å lese og i ny og ne skrive en bokanmeldelse. Blir ofte litt for utålmodig når jeg skriver bokanmeldelser. Det blir litt for kjappe og hissige setninger. Mange hobbyer er kjedelige og andre hobbyer er morsomme. Tror det gjelder å ha ørene og øynene oppe etter andre hobbyer. Blir selv noen ganger litt lesetrøtt. Da leser jeg ikke på en stund, men etter denne perioden blar jeg forbi sidene i hurtigtogfart. Merket selv at det er vanskelig å ha en hobby som varer over tid. Filmer, bøker, spill, er hobbyer jeg har som er evigvarende. Som jeg liker så godt at det skal mye til for at jeg ikke driver med en av dem i løpet av dagen. Trening er en annen hobby men den er jeg litt mer av og på med. De beste hobbyene er såpass interessante at jeg skulle ønske at tiden stod stille og verden måtte vente til jeg var ferdig med deg jeg drev med. Liker veldig godt å se på andre spille på youtube. Liker å se på folk som tar seg god tid med spille. Spiller ikke så altfor mye selv og derfor sparer jeg en del penger på å se det på youtube.

Akkurat samme følelse når jeg leser bøker. Føler meg ikke helt vel hvis jeg avbryter en bok. Det er noe i inne i meg som sier ikke gi tilbake boka til biblioteket helt enda. Har det litt på samme måte når jeg spiser mat. Pleier alltid å spise helt ferdig. ikke pga press til at jeg ikke må kaste vekk mat men at jeg føler det på samme måte som ved bøker.

Får aldri med meg de små detaljene som er viktig i en film når folk hvisker og prater rundt meg. En bra film kan bli nokså dårlig bare pga det. Man mister stemningen også. Stemningen i en film er veldig avgjørende. Man får ikke gåsehud og blir lei seg når man ser Frodo dra fra Sam, Pippin og Munti i Ringenes herre Atter en konge mens Annie Lennox soundtrack vibrerer gjennom luften. Gleder meg også til Halloweentider. Perfekt vær og stemning til å se grøssere. Jeg anbefaler: Sinister, The ring, The cabin in the woods ble jeg kjempeoverrasket over. Den var skikkelig bra. Excorsisten, The Witch, the conjuring, Orphan var også skikkelig skummel så vidt jeg husker. Dette er en godteripose av grøssere som er verdt å se.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei og beklager for sent svar. Er ikke alle dager jeg er like flink til å være på Internett og noen dager er jeg mindre på Internett bare for å få et lite avbrekk, gjøre andre ting. Man blir jo litt lei av teknologi av og til, også er jeg vel litt gammeldags:) Synes at Internett stjeler altfor mye tid så prøver å være litt avkoblet også og gjøre andre ting.

Morsomt at du nevner Simon Necronomicon. Jeg leser en annen bok med nesten samme tittel Necronomicon (The Best Weird Tales of H.P. Lovecraft). H.P. Lovecraft har inspirert mange moderne grøsserforfattere, blant annet Stephen King. Ved siden av leser jeg noen andre bøker. Liker å veklse litt. Og godt at det er flere av oss som ikke avbryter bøker og leser helt til siste side samme hva vi synes om bøkene:) Uansett hvor kjedelig eller uinspirerende en bok er, leser jeg den ferdig.

Ja, det er dessverre ikke mye som skremmer lenger. Det har vel kanskje med alderen å gjøre, men er fremdeles fascinert over grøssersjangeren og det er en sjanger jeg alltid vender tilbake til selv om det ikke skremmer lenger. Grøss er likevel fremdeles underholdende:) Og man har jo sin favorittsjanger:)

Godt at du liker å høre på disse youtubekanalene vi snakket om. De som leser opp historier fra "virkeligheten". Det er vel mer opp til oss lytterne å avgjøre om de er sanne eller ikke, men likevel er det underholdende og jeg liker stemningen. Selv om man ikke blir skremt så er det noen historier som gir inntrykk på en annen måte, som klarer å skape en form for uhygge. Så det er fint å høre på de kanalene på kveldene, synes jeg.

Morsomt at du skriver tekster. Jeg skrev mye jeg også i barndommen, ofte spøkelseshistorier og grøssernoveller. Av og til dikt. Nå går det mest i bokanmeldelser, selv om jeg kjenner at man er litt lei av det også av og til. Når man har holdt på med en hobby i flere år så går jo en interesse opp og ned. Men holder på ennå. Av og til savner jeg å lese en bok uten å skrive om den, samtidig så vet man ikke om man klarer å la være å skrive om en bok man har lest fordi det har blitt en vanesak å skirve om bøker:)

Jeg liker å spille spill jeg også, både pc-spill og Nintendo spill. Av pc-spill går det mest tid på Sims-spillene og når det gjelder nintendo går det i Mario og Zelda. Er kanskje for gammel til gaming, men det er underholdende og noen hobbyer klarer man ikke å slutte med slik som bokanmeldelser.

Har du lest mer av King i det siste eller har du gått over til andre bøker? Takk for filmtips Sinister og The Conjuring er virkelig gode filmer og det er også The Witch og Excorsisten. De har jeg sett før, også The Cabin in the woods, men den likte jeg ikke så godt som mange andre gjorde. Den ble litt for humoristisk enn skremmende. Klarte ikke å ta den filmen spesielt seriøst noe som også var meningen:) Og kommer til å se Orphan.

Kos deg videre med grøssende historier på youtube, og gjerne si fra når du har lest mer av King hvis du vil. Skal prøve å bli raskere til å svare neste gang:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pleier ofte å være nokså sein jeg og. Er ikke alltid man har tid til å gjøre alt på en gang. Smart å prøve å være litt av internett innimellom. Man blir litt låst når det er så ekstremt mange ting å se og finne ut av på internett. Det er en deilig ting å la være og være på nettet i 1 dag eller 2. Man føler seg litt friere.

Det er en del bøker som har necronomicon i navnet. Tror det var Lovecraft som du nevner som begynte med Necronomicon bøker. Simon necronomicon fra 1977 trekker paralleller til Lovecraft og andre lignende forfattere. Simon Necronomicon har mest om magiske ritualer og det okkulte. Har tenkt å prøve meg på den. Har hørt så mye rart om den at jeg er usikker på akkurat når jeg skal begynne. Selv tror jeg at det er enkelte ting man ikke skal røre borti men siden mange andre har lest den skal jeg nok greie det. Har tenkt til å begynne på Lovecraft. Han lagde jo en slags egen mytologi som folk baserer seg på fortsatt som heter Cthulhu Mythos. Tore Aurstad baserer seg på dette i boken Fangarmer. Tenker jeg skal lese King først så antageligvis Lovecraft. Er nesten noen ganger en lei tendens å lese ferdig alt. Man blir ofte seint ferdig med ting sånn som hvis man leser et blad eller en avis. Når det gjelder blader og aviser prøver jeg og ikke ta det så nøye som med bøker.

Ja grøssere er nok min favorittsjanger og. Liker at grøsserbøker er nokså makabre samtidig som du må være hard psykisk for å tåle det. Tror at marg og bein bøkene som er skrevet av ingunn Aamod, Jon Ewo og Arne Svingen begynner å vokse litt av meg. Syns fortsatt de er bra og sånn men de får meg ikke til å få like mye ståpels som før. Vet ikke om det er fordi de nyeste bøkene er mindre skumle eller at jeg er bitt mer hardhudet. Så en film som het mama for ikke så lenge siden. Den er regnet for å være ganske skummel. Når jeg så den følte jeg nesten ingen redsel. Til og med når jeg gikk hjem etter å ha sett den så jeg meg ikke tilbake for å se om mama lusket i skyggene. Tenker at det er noe med at jo mer og mer grøss du ser og får inn i deg jo vanligere blir det og jo vanskeligere blir det å bli skremt.

Syns de høre på youtubekanalene aka The lazy masquerade er herlige. Liker godt når de har om sånne som har nesten opplevd et helt liv og så våkne opp og finne ut at man er på et sykehus etter å ha vært i en ulykke. Sånne er skikkelig creepy. Alt man har opplevd og likt blir borte. krysser fingrene for at jeg ikke våkner opp på samme måte. Elsker å høre på de på kvelden/natta når ingen andre er oppe. Venter å se et misformet ansikt se ned på meg fra vinduet mitt.

Ja er spennende å skrive noveller og små tekster. Det er vanskelig å finne roen til det. Gjorde det litt mer for noen år siden men har begynt på en ny en. Noen ganger spruter ordene ut andre ganger kommer det bare en B. Skriver noen ganger anmeldelser på bokelskere men dem er ikke alltid så lange. Skal skrive en bokanmeldelse tenker jeg når jeg er ferdig med Harry Potter boka. Kanskje du burde prøve å skrive en novelle eller en bok igjen. Da kan du bruke dine bokanmeldelses ferdigheter på noe eget. Du kunne prøve å lage en grøsser som til og med greide å skremme deg selv. Novellen jeg skriver er en grøsser men det er vanskelig å få denne skriveduren. Har tenkt å skrive litt mer på den i helga. Sims er veldig morsomt og bra spill. Deilig å utvikle huset sitt og få mer penger. Er også morsomt å være etterforsker. Liker spill hvor man kan utvikle seg og simulere verden man lever i. Har prøvd Mario spill noen ganger å ble helt hekta når jeg spilte det. Enkelte hobbyer er det omtrent umulig å få vekk. Tror jeg skal fortsette å lese og kanskje spille til jeg ligger på et gamlehjem med sigar og gåmaskin.

Skal begynne på 22/11/63 etter Harry Potter. Harry potter boka er så lang at jeg er kommet rundt side 690. Gleder meg til å prøve meg på boka. Kanskje jeg ser på serien etter jeg er ferdig med boka. Ja syns de filmene er såpass bra at det er vanskelig å ha en favoritt men den jeg ble mest skremt av var Sinister. Det er kommet en Sinister 2 og en Conjuring 2 og en spinoff som heter Annabelle. I både The conjuring og Excorsisten sier fimcrewet at det spøkte under innspillingen. Under Excorsisten døde flere av filmcrewet mens i The conjuring sa James Wan regissøren at han følte en mørk tilstedeværelse og at dører ble lukket og merkelige ting foregikk. The Cabin in the woods ble litt drøy ja men syns den var bra. Syns det er skummelt å tenke på at vi egentlig bare er noen maur. Som egentlig er holdt i sjakk av noe mye mye større. Hun som spilte hovedrollen i The Orphan var meget god. Det er kanskje en litt uortodoks grøsserfilm.

Skal jaggu meg prøve å bli skremt gitt. Si ifra om du er blitt skremt eller blitt angrepet av varulv eller noe;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Husket først nå at det er min tur å svare. Beklager den lage ventetiden:) Når jeg ikke svarer med en gang har jeg en tendens til å glemme det. Hvordan går det med Stephen King bøkene? Har du lest mer av ham i det siste? Jeg har lest 11.22.63 av ham og holder nå på med Song of Susannah som er den sjette boka i The Dark Tower serien. Morsomt at du nevner Marg&Bein. Jeg er altfor gammel til å lese det, men liker det. Har bare lest en bok fra serien, men i denne uka leste jeg et hefte som het Marg&Bein påskekrim av Ingunn Aamodt og Arne Svingen. Selv om jeg er altfor gammel for den målgruppen, så leser jeg horror fra alle målgrupper og syntes de fortellingene var underholdende. :)

Takk for skrekkfilm forslag. Har sett Cabin in the Woods, men det var ikke helt min type film, merket jeg, men The Conjuring er bra. Likte både 1 og 2, og Sinister liker jeg den første bedre enn oppfølgeren. Så dem for noen år siden. Det tar lang tid før man kommer over godbitene, men av og til dukker det opp noen perler fra den sjangeren også. Det er en sjanger jeg aldri går lei av, hverken i bok eller filmformat. Savner å bli skremt, for det var alltid morsomt, husker jeg. Følelsen av å bli skremt. Det er lenge siden sist.

Hehe, ja, skal si fra om jeg blir angrepet av varulv. :) Beklager igjen for dette innmari trege svaret.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har sett IT på kino. Tror jeg trekker tilbake det jeg skrev om Stephen King. Nå får jeg ekstremt lyst til å lese mer av han. Filmen var ekstremt bra og jeg trodde jeg nesten skulle hoppe opp i taket noen ganger der. Det er kanskje topp tre grøssere jeg har sett. Karakterene var det dybde i som det helt sikkert også er i boka. Jeg kunne føle Stephen Kings leve inne i filmen. Har også sett at King har sagt at filmen var meget bra. Er ikke altfor ofte det kommer en så bra Stephen King adaptasjon. Tror jeg først starter med IT og så gradvis begynner med de andre. Regissøren skal også lage en 2er siden denne filmen bare omhandler dem når de er barn. Fikk til og med gåsehud en gang eller to der som ikke er så altfor vanlig. Denne filmen ble min døråpner til å kanskje bli en hardcore King fan. Jeg må nok si at den første timen var litt bedre enn den siste timen, men det var nok mest pga at jeg måtte på do;) Tror ikke jeg kommer til å se the dark tower med det første. Den har fått nokså laber kritikk. Så det var en av skuespillerne som jeg også så i Stranger Things. Han var meget bra og det var også de fleste andre barna. Får også lyst til å se den originale IT. Den som er ikonisk med Tim Curry i hovedrollen. Blir spennende hvordan den holder seg i forhold til denne. Fikk sove, men det var noen scener der som er ganske så innprentet i hjernen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei, så morsomt å høre fra deg igjen, og beklager at jeg ikke har skrevet tilbake på flere måneder. Beklager det, altså. Det er lett å glemme av og til. Så det var ikke for å være arrogant. :)

Fint at IT ga deg lyst til å lese noe av Stephen King. Selv leste jeg boka IT for første gang i 2010 og likte den ekstremt godt. Har ikke sett filmen ennå. Venter til den kommer på blu-ray. Tror du vil like boka. Den er på over tusen sider, men det er vel verdt det og du har rett, i boka blir man veldig godt kjent med karakterene og det var det som var så fascinerende, synes jeg.

Jeg har heller ikke sett The Dark Tower ennå, men det skal jeg til tross for at den har fått dårlig score. Jeg likte ikke filmtraileren, men jeg kommer til å gi filmen en sjanse. Jeg har lyst til å se filmen fordi jeg er snart ferdig med The Dark Tower serien. Leser nå siste del så det blir rart når det tar slutt for har lest serien i over ett år nå, så det blir rart når det tar slutt.

Morsomt at du nevner Tim Curry for han har jeg vært fan av i mange år. Han er fantastisk. Han er mest kjent som rollen som Frank -N- Furter fra musikalfilmen The Rocky Horror Picture show, en av mine favorittfilmer. Tim Curry og Jack Nicholson er mine favoritt mannlige skuespillere. Synes at Tim Curry er herlig for han har spilt mange underlige roller og det liker jeg.

Det gleder meg å høre at du vil utforske Stephen Kings forfatterskap. Jeg har lest bøkene hans siden ungdomsskolen og har lest mye av ham, men ikke alt da han har skrevet utrolig mye. Forrige torsdag fylte han 70 år og jeg har startet med å gjenoppta forfatterskapet ut året for å hedre ham. :) Kanskje litt sært, men fint å ha noen prosjekter av og til.

Fint å høre at du likte IT filmen. Skal se den jeg også når den er ute på blu-ray. Som oftest er bøkene hans bedre enn filmversjonene, men det er morsomt å få med seg filmene også, og sammenligne.

Har sett miniserien IT fra 1990 som også kan sees som langfilm med Tim Curry som IT. Den er ikke fullt så bra, men den har sin sjarm. :) Den er mer morsom enn skremmende, hvis du skjønner. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har også hatt det litt travelt i det siste. Så tok voldsom langt tid før jeg har fått svart. Må hvert fall lese IT. Den er vel delt opp i 2 deler. Den ene hvor de er unge og den andre hvor de er voksne. Det høres ut som en skikkelig spennende vri. The Dark Tower hadde knallbra skuespillere, men kommer nok ikke til å se den før den i så fall kommer ut på Netflix eller no. Bokserien skal jeg hvert fall prøve å lese.
Ja. Husker Tim Curry når han var med i en hjemme alene film. Det var skikkelig bra når han dukket opp. MÅ nok se flere filmer av Tim Curry. Jack Nicholson har jeg hørt skal være med inn ny film neste år. Han hadde jo leggi opp, men ser ut til at han ikke greier å være pensjonist;) Han var dritbra I Easy rider spesielt når han sier den berømte setningen. AHHHH Nick nick nick nick.;)
Ja fint å ha sånne små prosjekter. Har selv ett småprosjekt som handler om å bli ferdig med alle Darren Shan bøkene. Driver på den 11 boka i Zom-B serien hans. Den er voldsomt bra. Har også begynt å lese en bok om Da Vinci so er ganske lang. Litt sært den og, men skal prøve å lese den ferdig.
Den IT filmen som jeg så anbefaler jeg på det meste. Det er ikke mange filmer som er så voldsomme og bra samtidig. skal se den gamle It serien med Tim Curry. Han virker som en god veldig god skuespiller, og virker ganske morsom. Han er vel en slags kultskuespiller.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja tok sin tid men pleier å være treg selv så jeg har ikke no grunn til å klage;) Er ennå ikke ferdig å lese 22-11-63. Har brukt lang tid på den. Syns det er tungt å lese den på engelsk burde kanskje ha lest den på norsk. Men har heller aldri lest en så lang bok før. Så langt er boka nokså bra. har ikke helt kommet inn i det såkalte moduset mens jeg leser boka ennå. Har stor tiltro til at King er en knakenes god forfatter men bør nok lese på norsk å kanskje en litt mindre bok. Får veldig lyst til å lese the dark tower etter som jeg så traileren. Det er jo mange av bøkene men tror ikke de er like lange som 22-11-63.

Tøft at du leste marg og bein påskekrim. Har selv lest alle og i år er det 10 års jubileum. Det kommer nye bøker av dem seinere i år. Bøker i marg og bein som ga meg gåsehud er: Vokteren, Dødelig Blitz, Kannibalen og noen av Korte grøss novellene. Disse anbefaler jeg på det sterkeste. The cabin in the woods tror jeg kan vippe litt begge veier om hvem som liker det og ikke. Var morsomt å se alle monstrene som strømmet på gjennom filmen. Har sett conjuring 1 men ikke 2ern. 1ern var veldig bra og får nok se 2ern i nærmeste fremtid. Ble livredd av Sinister 1 når jeg så den på kino men var ikke så skummel på pcn. Der må jeg også se 2ern selv om den ikke har fått så bra anmeldelser. James Wan som er regissør for The conjuring virker nesten som Filmens R.l Stine. Wan har tidligere lagd Saw filmene og Insidous.

Hvis du er redd for edderkopper anbefaler jeg Darren Shans Cirque de freak eller skrekkens sirkus. Dette kan få deg til å gyse litt. Må si Darren Shan har en utrolig fantasi og en fantastisk måte å skrive på. Han gjør ting så virkelighetsfullt selv om det er overnaturlig. Mister en person armen så mister den armen. Tror jeg skal lage en youtube anmeldelse av Darren Shans Skrekkens Sirkus på norsk.

Darren Shan favorittforfatter er Stephen King så han er ganske stor inspirasjonskilde for de fleste forfattere.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk. Kanskje jeg får noen frysninger underveis i boka.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Håper det:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det kan jeg skjønne. Ble ganske overasket av Heksene. Trodde det var nok en spennende og fin barnebok av Roald Dahl. jeg tok visst feil. Den var ekstremt spennende og skummel. Anbefaler å høre den på lydbok,

Er 16 år men jeg tåler ganske drøye ting. Prøver å få med meg alt av mørk og scary litteratur. Har lest en del marg og bein,

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips, men jeg klarer ikke lydbok. Har prøvd, men det er ikke noe for meg. Foretrekker da heller Radioteateret som er hørespill, men rene lydbøker klarer jeg ikke. Foretrekker jeg da å lese bøkene selv:)

Kanskje du skulle prøve deg på Mo Hayder først, for King og Koontz kan kanskje være for drøye for deg? Vet ikke hvor mye du tåler:)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er litt flaut å si det, men jeg leste ikke noe særlig verken i barndommen eller ungdommen. En og annen bok til jul, men det var det.

Jeg tok det imidlertid igjen når jeg begynte å lese for datteren min. Roald Dahl, Astrid Lindgren, Ole Lund Kierkegaard vil jeg spesielt trekke frem. Godt innhold og ikke minst gode bøker å lese høyt fra, ble avhengig av det etter hvert. Jeg skulle gitt mye for å kunne gått tilbake og levd de årene om igjen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ser de fleste av mine favoritter allerede er nevnt, men jeg savner en. Elsa Beskow. Jeg kunne sitte og beundre tegningene hennes i evigheter.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Leste henne også, hun skrev bl.a.om de tre tantene :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Leste også Elsa Beskow og H C Andersen, Br Grimm og en favoritt jeg leste flere ganger, I eventyrland med John Bauer. Elsker illustrasjonene hans, husker jeg hadde Prinsessa Tuvstar som poster når jeg var ca 10 (det bilde på Timotei shampooen).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Og her lå jamen bildeboka i nb.no med ganske bra gjengitt fargetrykk.
Men akkurat på Timotei var det vel bare silhouett av en timotei?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

MÅ trekke frem Astrid Lindgren da, for en fantastisk fortellerstemme hun har, om man kan si det om en bok da. Leste Brødrene Løvehjerte med barna forrige uke, og den var like fantastisk nå, som den var for 20-30 år siden. Gosj, nå skjønner jeg at jeg er blitt gammel!!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Glemmer aldri hennes behagelige fortellerstemme.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Veldig! Jeg hører henne selv om det er jeg som leser. Astrid Lindgren er en forfatter jeg virkelig setter pris på, og bøkene hennes er tidløse.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei. Jeg hadde mangen favoritter i barndommen, Roald Dahl, Astrid Lindgren, Anne-Cath vestli, Maria Gripe, Pia Ibsen, Anne Frank, Michael Ende, Klaus Hagerup, Alf Prøysen, Unni Lindell, Moni-Nisson Braennstroem, R.L Stine (grøsseren var favoritt). Likte veldig godt GOD BOK samlingen, og Leseløve. Hadde mange favoritter, så trekker frem flere kjente

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg husker ikke forfatterne stort sett. Men jeg elsket å lese, og hadde vannvittige mengder bøker. Disneybøkene var en stor hit, også de som var for litt eldre barn. Bobseybarna, Frøken Detektiv og barnebiblene jeg hadde ble og mye lest. Og alt av Astrid Lindgren og Anne Kath. Westly

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kan jeg ikke bare gjøre det veldig enkelt, og bare si; DETTE?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dei aller første bøkene eg kan huske å ha bladd i, var dei tynne bøkene frå Disneyklubben (eg meiner det var det den heit). Eg vart etterkvart meldt inn i Disneyklubben for litt større barn, der det kom romaner av bl.a. Enid Blyton, eg husker at eg likte mange av dei bøkene og las fleire av dei omatt mens eg venta på ny bok. Det gjekk og mykje i nedarva eksemplar av Hardyguttene, Bobseybarna og tilsvarande. Og Morgan Kanes og James Bonds samlede verker tidlig i tenåra. Eg leste og bøker om ekspedisjonar til eksotiske stader på 20- og 30-talet med stor iver, Oldefar hadde ei omfangsrik boksamling som far min heldigvis har arva :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg startet med Morgan Kane som 6-åring (!) og tok hele rekka, men leste også Gulltopp (her er ingen motsetninger, hehe) og 5-serien. Morovers av Andrè Bjerke ble lest fillete i kantene. Astrid Lindgren var også storveis.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

5-serien av Enid Blyton. Fikk de etter pappaen min og har lest de gang på gang på gang :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg elsket Ina-bøkene av Annik Saxegaard. Samlet til jeg hadde alle, og leste dem om og om igjen ..

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Men vil føye til at jeg leste nesten alt jeg kom over da jeg var barn. Dette var jo før vi hadde det underholdningstilbudet ungene i dag har, med mange tv-kanaler, streamingmuligheter, data, spillkonsoller og alskens. Så husker at jeg syntes det var en stor dag da jeg fylte åtte, og endelig fikk eget lånekort på biblioteket. Leste masse Bobseybarna, Fem, Gulltopp. Leste alt av Astrid Lindgren og Anne-Cath Vestly. Evi Bøgenæs var også en favorittforfatter. Leste alltid, i grunnen, og i mangel på noe annet: baksida på melkekartongen og cornflakespakken :-)

Den første voksenromanen jeg leste var Røtter, av Alex Haley. Fikk lov til å se tv-serien, og slet meg gjennom den tykke boka som 12åring, totalt forgapt. Har lest den igjen i voksen alder, og den var fortsatt en stor leseopplevelse.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Var selv en "leste alt jeg kom over" - type. Barndom på slutten av 1970 og begynnelsen av 1980 - tallet, med 1 tv kanal, fasttelefon og uten internett. Fikk lånekort rundt 8-års alder jeg også, og fra den dag var jeg titt og ofte innom biblioteket. Kjenner meg også igjen i "baksida på melkekartongen" . Lærte meg raskt næringsinnholdet i h- melk ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg og leste det meste, Frøken Detektiv, GGG, GGP, Bobsey barna (fikk en Lykkebarna i gave en gang, og var så skuffa det ikke var Bobsey, så jeg leste den ikke på et par år), 5 bøkene, Astrid Lindgren, Anne-Cath Vestly, Roald Dahl, Maria Gripe og ble tidlig hekta på historie med boka Norges Historie i Billeder og Tekst, en av de første bøkene jeg leste etter å ha lært å lese fra Donald-blader.

Jeg arvet en god del pikebøker fra moren min som var barn på 30/40-tallet. Jeg elsket og elsker fortsatt Ina-bøkene, den første jeg leste var bok nr 4 - Ina Inviterer siden det var det laveste nr de hadde på Sarpsborg bibliotek (har siden kjøpt meg hele serien og har lest den flere ganger), tror jeg fikk lånekort som 7/8 åring, og lånte EE Ellis, JF Cooper, HR Haggard, Hardy guttene og Frøken Detektiv, Monica Dickens, leste masse hestebøker selv om jeg aldri har vært interessert i ridning. Husker også at jeg både lese bok med korte fortellinger fra Bibelen, og jeg har en egen Bibel fra mormor som jeg leste i som barn, og andre av mormors bøker som jeg leste var 'Rui-jentene som kom til Kongen', 'Kong Olav V - Vår konge og hans hus', 'Sonja - Norges kronprinsesse' og 'Jorden rundt med Det Beste'. Av pappas bøker leste jeg Karl Eskelund og andre reisebeskrivelser.

Når jeg hadde lest det meste flere ganger lånte jeg bøker av slekt, venner og naboer, og gjennom etterlatte bøker etter en voksen sønn av en nabo ble jeg hekta på Knut Gribb som 12-åring. Husker at jeg leste 1 el 2 Larry Kent samtidig. Gjennom en kusine av pappa (en annen enn hun som hadde Grimberg) lånte jeg Davy Crockett og Mette-Marit bøkene. Lånte alle Davy Crockett etter hvert gjennom biblioteket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her nevnte du flere bøker jeg rett og slett har glemt at jeg har lest :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg pleier å legge inn bøker jeg har lest som barn og ung når jeg kommer på dem, og hvis jeg kan finne info om dem på nettet da jeg ikke har dem lenger, eller lånte dem på biblioteket og de er siden utgått. Kjøpte en igjen på QXL ifjor en gang, Bamse og vennene hans som var en annen av mine favoritter. Endel kan jeg huske coverbilde, men ikke akkurat hva boka het. Vet jeg har lest noen av Susy-bøkene jeg har til salgs men ikke hvilke og en del andre lånte/arva eldre gutte-og pikebøker som hvis jeg husker på legger til fra tid til annen. Har lagt til en god del Donald og Skrue pockets som jeg fant i AresAnubis sine lister i så måte og 'Fortællinger fra rummet - Linda og Valentin' og av vanlige bøker var de siste 'Flåklypa Grand Prix', Gwen Bristows 'På spor etter lykken' i 2 bind, 'Molbohistorier', 'Pirater og sjørøvere' av John Gilbert og 'Bak den svarte døren' av Richard Hermann

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har gjort det samme om deg Noe som har vært til hjelp m.h.t å huske alle titlene, er at jeg faktisk har en god del av bøkene ennå., pluss at jeg har søkt her inne, med søkeord "barnebøker". Leste masse Donald og Skrue pockets, men så godt som alle disse har jeg solgt. Imidlertid har jeg fortsatt 200- 250 Donald blader fra perioden 1977- 1984.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg var hekta på R.L. Stine. Ellers så leste jeg Henning Mankells Ildens Hemmlighet igjen og igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selv om jeg var godt voksen (over 25), leste jeg litt over 20 av dem da de kom ut og har et par stykker liggende for lesing fortsatt. Når jeg var tenåring var det så og si kun Casino grøssere, Stephen King og serien Midnattsgrøsseren. En venninne jeg lånte Sagaen om Isfolket av fikk meg hekta på Casino grøsserne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

leste mye Bobseybarna av laura lee hope og Lykkebarna av Jerry West,.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg elsket Bobsey-barna og husker jeg fikk en Lykke-barna i gave et år, og ble så skuffa at det ikke var Bobsey at jeg ikke leste den før 1-2 år senere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

RisRosOgKlagingIngunn SAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandHarald KReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangStig TAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaKirsten LundJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardTor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Vannflaske