Leseår 2020 er i gang, og det betyr også tid for nye leseutfordringer. Jeg klarte målene jeg hadde satt meg for 2019, så målene for 2020 må bli litt mer utfordrende.

Jeg har meldt meg på en leseutfordring med følgende mål:
- Lese en bok utgitt i 2019
- Lese en bok skrevet av en asiatisk forfatter
- Lese en bok med en person med et handikap
- Lese en bok som er filmatisert
- Lese en bok med et dyr i tittelen
- Lese en grafisk roman
- Lese en klassiker du ikke har lest tidligere
- Lese en bok med blått omslag
- Lese en bok i en sjanger du ikke leser så ofte
- Lese en bok som har vunnet Nordisk råds litteratur pris
- Lese en bok som ble utgitt det året du fylte ti år
- Lese en bok med en tittel som begynner på S

I tillegg har jeg som mål å lese minst 110 bøker i 2020, samt at listen med bøker som skal leses skal være under 1300 bøker ved utgangen av 2020 (1389 i dag).

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg har ikke bestemt meg helt for hvilken utfordring jeg skal satse på enda, jeg pleier å være med på enda på ulike. Jeg er med i to leseutfordringer på Facebook. Jeg pleier å lese det jeg har lyst til å se hvilken kategori de passer til og så legge de ved der. Jeg har som mål å lese 40 bøker, men om jeg klarer det, det vil tiden vise. Masse lykke til håper du får mange gode leseopplevelser=)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var moro å planlegge lesingen måned for måned i 2019, så det skal jeg forsøke å delvis gjennomføre i 2020. Ellers hadde jeg som mål å lese ei bok i uka i fjor, tror ikke det er realistisk i år. Enkelte bøker tar mer enn en uke å lese, og særlig hvis jeg ønsker å sitte igjen med noe etter endt lesing. Et delmål i fjor var å fortrinnsvis lese bøker fra egen boksamling, det skal jeg fortsette med. Ellers er det også en ambisjon å få til en 50/50-fordeling mellom sakprosa og skjønnlitteratur, både nytt og gammelt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I år, som de siste 2-3 årene, skal jeg følge Popsugar sin leseutfordring. Jeg følger også med på et par lesesirkler/bokklubber online, og tar med meg tips til nye bøker derfra. I år ser det ut til at det blir litt større fokus på klassikere, og bøker som er på '1001 bøker du må lese før du dør'-lista.

Når det gjelder antall bøker, så er målet å ligge rundt 40 bøker i året.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har to leseutfordringer i år: Popsugar sin og Reading Women Challenge. Sistnevnte er ikke nødvendigvis en challenge for meg fordi jeg leser masse kvinnelige forfattere uansett (primært innen fantasy og sci-fi), men ønsker å gjennomføre den fordi den også har noen utfordrende kategorier.

110 bøker er optimistisk, tror jeg - har satt målet til 50, leste 49 bøker i fjor. Samtidig har jeg lest mye mer systematisk siste halvdel av året, så det kan selvsagt hende jeg rekker flere, men foreløpig høres 50 bra ut.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

DiddiHarald KAstrid MartetuhamreLinn Charlotte EdstrømAlice NordliHilde Merete GjessingTina EilertsenMarit HøvdeIngunn SWencheCarine OlsrødJan Erik  OlsenGodemineSissel Karlsen FjeldetThina NordtveitErikiJosefineIrene StrømlandIdaKay NilsenLama Diehl-DahlKaramasov11Dolly DuckFrank Rosendahl SlettebakkenJulie StensethCaroline H HeitmannMartin AasbrennMarit Ilstaderlend kongsvollStine SevilhaugAgnete M. HafskjoldDaffy EnglundagoodtravellerelmeMarianne MKarin BergChrissieMarianneAnja