Tekst som har fått en stjerne av Lene Andresen:

Viser 1 til 20 av 1355:

Jeg er også veldig glad i biblioteket :-) Så deilig å bare gå inn og hente med seg alt man vil - og så levere det fra seg igjen når man har lest ferdig. Jeg kjøper ikke så mange bøker lenger, rett og slett fordi det blir for fullt her hjemme. Da er det flott å gå på biblioteket synes jeg.

Denne uka har jeg vært og hentet nye bøker, og den jeg vil starte på først i kveld er Skamløs. Jeg så disse jentene på tv i fjor da boka kom ut, og har hatt lyst til å lese den siden. Nå fant jeg den, og gleder meg til å ta fatt!

Ønsker dere alle en riktig god helg :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det er fantastisk at en bare kan gå å låne så mange bøker en vil uten at det koster noe. Skulle gjerne flytta inn på biblioteket jeg. Ulempa når en har lånt med seg mange bøker er at det går noen dager før en kan ta turen på nytt ;)

Denne uka har jeg lest utrolig lite. Men jeg koser meg veldig på kanalene i Frankrike på med Det litterære apotek Går nok med en del av neste uke også før jeg er ferdig men det gjør ikke noe.

Ha en fin helg alle bokelskere.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg skal i helgen lese ferdig den siste til Ahnem- Motiv X, deretter håper jeg å bli ferdig med disse tre her: Knokkelgraven av Kernick, Tilgivelse og seier av Pelzer, og Else går til psykolog av Furseth.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hørtes ut som du kommer til å lese spennende bøker. Denne helgen kommer jeg til å jobbe mest sannsynlig med innleveringsoppgave som skal være innlevert neste fredag, hvis ikke kommer jeg til å lese pensum denne helgen. Eksamen nærmer seg.

Ønsker alle en flott helg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg har lest mye serier i det siste; Britt Karin Larsens Tater-triologi, 7-boks serien fra Finnskogen, Lewis-bøkene til Peter May, 6 bøker i Jon Michelets ”En sjøens helt”. Det er nesten skummelt å begynne på serier, man blir jo aldri ferdig!

For å gjøre noe helt annet begynte jeg på et lite Macbeth-studium. Jeg leser en scene hver kveld, først på engelsk, så på nynorsk og til slutt på bokmål. Det er dagens høydepunkt. Jeg gleder meg utrolig over det elegante språket og må lese enkelte setninger og vendinger mange ganger. De norske oversettelsene har også høydepunkter på begge mål. Jeg er vel omlag halvveis og som premie til slutt venter NRKs radioteaterversjon. Og jeg er hekta. Hva blir det neste tro? Det heller mest mot Hamlet.

Ellers nærmer jeg meg slutten på Zorbas og også Pillebefinnende, som er en thriller for meg som bruker mye medisiner. På dagtid lytter jeg til I midtens rike, en fantastisk reise i Kinas historie. Lese -og lyttegleden er stor for tiden, håper det varer!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Nå har jeg allerede bryti mitt eget forsett om å bare lese ei bok av gangen. Denne uka har det vært tre, gjort meg ferdig med Stillitsen, såpass at jeg kunne sette et terningkast, som ble tre.
Så har jeg begynt på ei bok jeg hadde glemt at jeg hadde, nemlig Berømte og gløymde Trondheimskvinner av Marte Mona. Så en annen her inne skrev om den og da kom jeg på at den hadde jeg ulest. Og så har jeg begynt på Den trettende fortellingen av Diane Setterfield, ei bok jeg har og leste for ca 10 år siden. Da husker jeg at jeg var veldig begeistret. Da får vi se hvordan det går denne gangen.
God helg til dere alle.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Er en kjapp tur på biblioteket før bussen min går hjem om 25 min etter en liten handletur før helgen.

Denne helgen leser jeg The House on Cold Hill av Peter James, Alver - naturens barn - kulturens skapninger av Jeanette Sky og mest som utebok Funny, Peculiar - An Encyclopedia of Eccentric Acts, Bizarre Behaviour and Unusual Facts About the Famous and the Famously Strange

Godt sagt! (6) Varsle Svar

I morgen skal eg på forfattartreff på biblioteket med sjølvaste Tore Renberg!
Helgas bok startar er på i morgon - "Det er du som er Bobby Fischer"
I lydbokverda har eg blitt hekta på Lacey Flint - serien av SJ Bolton. Har lytta til dei første to bøkene denne veka og starta i dag så. Vidt på bok nr tre. Herleg med slike bøker ein blir hekta på :-)

Blir neppe mykje lesetid denne helga. I morgen er det forfattarmøte, kafé og spasertur på planen. Sundag gjeng med til ei klatreøkt og forsinka bursdagsfeiring med familien... Eg har nemlig gått hen å blitt heile TREDVE år gamal denne veka!!!!! Er eg heldig kjem. Eg. Heim. Frå selskap med ei ny bok i handa og kake i magen

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Ruskevær her i Nordvest også, så det er godt å sitte i godstolen med ei bok.
Har lest 400 sider i Stillitsen av Donna Tartt, men nå gidder jeg bare ikke mer. Synes det er gørr kjedelig. Derfor havnet den i hylla igjen og nå har jeg begynt på Kammerpiken av Cecilie Enger.
Den tror jeg blir OK. Ellers er det basar og aspirant konsert for et barnebarn i helga, så det blir litt annet også.
God lesehelg til alle.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Denne veka las eg ferdig serien om Jarle Klepp (Tore Renberg), og så starta eg på ei bok eg lenge har venta og gleda meg til - Killing Commandatore av Haruki Murakami. Eg var så gira på denne boka at då eg bestilte på adlibris, fekk eg ikkje med meg at det var den danske versjonen eg klikka på...så eg blei mildt sagt skuffa då "bog 1" viste seg ikkje å vere norsk. Og då den norske oversettinga framleis ikkje er tilgjengeleg for sal, bestilte eg den engelske. Som eg no endeleg er i gang med. Var litt ambivalent mtp å lese ho - for eg er stor fan av Murakami og såg fram til ein god fortelling, men kritikerne har vore relativt lunkne med sine vurderinger. Heldigvis er ikkje eg ein slik bokkritikar, for eg elsker boka og storkoser meg med ho!

Så denne helga er det Murakami sine ord som opptek meg. Det blir dog mindre tid enn normalt til å lese fordi det skjer ein del andre ting denne helga - barnevakt, strikke-festival og krus, klatring og kjæraste-tid. Og med eit nydeleg haustver blir det og ein god tur, tenker er. Men eit par ti-tju-tredve sider her og der blir det heldigvis rom for. :-)

I lydbok-verda har eg omsider funne meg ein krimserie eg trur eg kan like - S. J. Bolton si serie om Lacey Flint. Er i gang med bok nr 1 no; "Now You See Me". Lytter til den norske versjonen heller enn denengelske, rett og slett fordi eg likar stemma og stilen til den norske opplesaren betre.

(Har forresten elles forbanna meg over ein rekke krimbøker som overhodet ikkje fenger! Blir meir og meir kresen merker eg. Nesbø, Fossum,Torkil Damhaug, Stieg Larsson, Håkan Nesser, Michael Connelly - dei leverer alltid og vil alltid vere favoritter. Blandt det nye som kjem syntes eg dessverre det meste er "brukt opp" frå før av - både kva gjelder karakterar og plott. Etterforskere eller journalister som ofte enten er "underdogs" eller sliter med pille/alkohol-misbruk, eit drap eller forsvinning som viser seg å vere meir innvikla enn ein hadde trudd, overordna etterforskarar som er kritiske til hovudpersonen sine teoriar - som til slut viser seg å vere riktige... Syntes også at språkeleg kvalitet ofte er heilt forj**** dårleg... Altså sliter eg med å finne gode krimbøker som fenger.
huff... eg er ikkje gretten altså...eg er ikkje i ferd med å bli ei gamal grinebiter av ei kjerring... eg er berre meir selektiv no enn før... likar eg å tru.)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hovedboka som jeg leser denne helga er Phantom islands of the Atlantic - the legends of seven lands that never were, i tillegg har jeg tenk å lese på 3 kokebøker, Apocalypse Cakes - Recipes for the End, Ghoulish Goodies - Creature Feature Cupcakes, Monster Eyeballs, Bat Wings, Funny Bones, Witches' Knuckles, and Much More! og Tricky Treats - 20 Ghoulish Goodies to Serve Up on Halloween i anledning Halloween. Ikke det at jeg kommer til å lage noe derifra, ihvertfall ikke nå, men alle 3 bøkene går inn i samlingen min av kake/kokebøker.

Søndag - Ble ferdig med alle fire bøkene i løpet av Fredag/Lørdag, derfor leser jeg videre på en bok som jeg til nå har hatt som utebok, men forfaller til uka på biblioteket; Hva er film av Anne Gjelsvik.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Mye innevær for tiden og det passer meg utmerket. Denne uka har jeg lest ut Det vokser et tre i Brooklyn av Betty Smith, det var ikke den helt store leseopplevelsen, men helt grei.
Nå har jeg startet på Fortell Zorbas, fortell, er ikke med i lesegruppa her inne, men det passet nå sånn ut å ta den fram nå. Ellers har jeg Stillisten av Donna Tartt stående på vent i hylla.Har blitt anbefalt den så mange ganger og nå fikk jeg den til 20.- kr. på en bruktbutikk så da slo jeg til.
Ønsker dere alle ei god helg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det er en liten perle jeg holder på å lese nå: "Ikke gråte" av Lydie Salvayre med handling fra Spania i 1936, like før den kjente borgerkrigen bryter ut. Fortellergrepet er originalt, morsomt og gripende. Vet ikke om det er basert på virkelige opplevelser, men det fremstår slik. Med det lesetempoet jeg holder for tiden, varer den nok en uke til. Så jeg får ønske alle en fin helg med lesing og andre hyggelige sysler.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Denne uka har det ikke vært så mye lesing, så jeg holder fortsatt på med Hundreogettåringen. Den startet veldig bra, med Hundreogettåringen ute på tur både i Nord-Korea og i USA. Nå har han kommet hjem til Sverige, og jeg synes boka er litt i et vakum. Forhåpentligvis skjer det noe snart, så den tar seg opp igjen. Regner med å lese den ut i løpet av helga.

Helgeværet ser ut til å bli fint her i Trøndelag, så jeg håper på en fjelltur. Men om det skulle bli mer lesing enn jeg tror, så har jeg vært på bibilioteket og hentet med meg nytt lesestoff. Førster ut blir nok en forfatter jeg har stor sans for: Heidi Linde og hennes Nu jävlar.

Da får dere ha en god lesehelg, enten det blir sol eller regn :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Steinens gåte - en spenningsroman om Kensington-steinen av TomThowsen, denne boka ble jeg oppmerksom på for 1-2 år siden når jeg så den på hylla for innkomne fjernlån på Sarpsborg bibliotek og la den rett inn på ønskelista. Så at forfatteren også hadde skrevet Den hvite dame som jeg leste i sommer som del av Leseutfordringen for 'en lokal forfatter'.

I tillegg leser jeg Sjokolade - en lidenskapelig nytelse, og hvis det blir noe tid til overs, starter på Korset och halvmånen - En bok om de religiösa minoriteterna i mellanöstern, skrevet av samme forfatter som De små folkens historia - Minoriteter i Europa, Ingmar Karlsson. Likte den så godt at jeg lånte meg to til av samme forfatter på Strömstad bibliotek forrige måned.

Har også så vid begynt på Hva er film siden jeg har valgt meg den som utebok og har 2 sendinger rett om hjørnet, begge med salgsbøker.

Søndag 14. - Det ble bytting av bøker lest denne helgen, leste kun 5 kapitler av 'Steinen gåte' før jeg leste videre i 'Hva er film?', 'Korset och halvmånen' får vente til uka, og jeg har lest ferdig 2 av bøkene som kom i pakka fra Haugenbok fredag, Selger dere strykejern? - og andre spørsmål fra bokhandelkunder og Såntno hakke de i byn, og nå på morgenen har jeg nettopp startet på Romvesener - fredselskere, kidnappere og forførere. Det er mulig jeg leser litt videre i 'Automated Alice' i kveld også.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Omsider litt roligere på værfronten etter en stormfull og våt periode, så det blir litt utendørsaktivitet denne helgen. Innimellom leser jeg videre i Anne K Elstads "Hjem" og "Fri". Sistnevnte er siste bok i serien om Julie. Elstad skriver som vanlig godt og engasjerende. Leser også litt faglitteratur. Har ellers lånt noen bøker som skal leses de kommende uker, og står dessuten på venteliste til ytterligere noen bøker.
God lesehelg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Etter å ha blitt ferdig med Jørn Lier Horst’s «Det innerste rommet», så er eg akkurat begynt på «Bak lukkede dører» av B.A. Paris. Har lest den andre boka hennes, « Det store sviket». Den syns eg var veldig bra, og når eg registrerer av mange her inne at den første boka hennes er den beste, så har eg selvsagt store forventninger no.

Her bøtter det ned med regn, så da er det ikkje heilt feil å innta sofaen med ei god bok og ein rykende kopp med te, mens ein høyrer regnet slår ned på terrassen utenfor...

Godt sagt! (5) Varsle Svar

På tide med helgen igjen, den uken har hele uken bestått av pensumlesning, men jeg sneik innen litt les Jo Nesbø og klarte å fullføre den. Jeg er overrasket at faktisk endte opp med å like den helt greit, ville ikke gi den topp karakteren. Men likevel klarte jeg fullføre en bok av Jo Nesbø så det er jeg fornøyd med. Denne helgen skal jeg høre litt på The Blackhouse av Peter May og starte på En lykkens dag Camron Wrigt.

Ønsker alle en god helg og håper flotte bøker finner veien til dere :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jørgen Jæger har eg framleis ikkje lese noko av. Kanskje noko å notere meg bak øyret til neste gong eg vil utforske noko anna innenfor krimsjangeren.

Denne helga fortsetter eg å lese meg gjennom Renbergs Jarle Klepp-serie. Er no nesten ferdig med bok nr 2.: Kompani Orheim. Rekner med å bli ferdig med den ila laurdag. Så er det neste Jarle Klepp-bok som står for tur, med mindre eg tek ei lita pause - og i så fall er det sannsynleg at eg leser Sputnik Sweetheart av Haruki Murakami.

På lydbok har eg den siste veka gått på ein del "smeller" - altså starta på ein god del bøker som eg ender opp med å bryte av fordi dei ikkje heilt har klart å engasjere meg. Mellom anna A Stranger In The House - som var heilt forferdeleg...verkeleg(!!!) både språkleg og plottmessig. Også Ruth Ware si bok The Death of Lrs Westaway kom eg halvvegs i før eg gav ho opp. For gjentakande, for mykje detaljar som ikkje tilføyerr boka noko av kvalitet, overforklaringer og verkeleg tskjei-foring av all info. Til slut no enda eg opp med Uglen av Samuel Bjørk og er helvvegs inn i den no. Har ikkje heilt bestemt meg for kva eg meiner, syntes dåho h

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er været veldig ustabilt, så det blir nok mest innetid og bøker. Er snart ferdig med Der lyset slipper inn av Gabriel Michael Visgraff Moro. En god bok som kommer til å få veldig høyt terningskast fra meg. Har også begynt på Jerusalems murer av Aage Hauken som også lover bra. Ellers starter høstferien her, så da kommer det besøk av barnebarn etter hvert, det er alltid trivelig.
God lesehelg til alle.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Julie StensethLene AndresenMonica CarlsenElin LuråsFiolEivind  VaksvikKarin BergAjiniakraIngunn SBoktimmymoiraFindusSisselMarteRisRosOgKlagingLesevimsaLinda NyrudToveHilde H  HelsethHegeBentGodemineAnne Beth Amdal VoldCaroline H HeitmannJostein RøysetHeidiReadninggirl20Kari BorgeIdaLeseaaseSverreRandiAPaeoniaRandiCaroline JohannessenHallgrim BarlaupGitte FurusethWenche VargasMartinenTherese