Tekst som har fått en stjerne av Lene Andresen:

Viser 1 til 20 av 1449:

Perlesøsteren er så god, du kan virkelig glede deg til månesøsteren. Denne høsten har jeg lest mye av Lucinda Riley, kan ikke få nok. Så har måttet tvinge meg litt utav hennes verden for å lese litt annen litteratur også. Gleder meg sånn til Solsøsteren kommer. Kos deg med lesing;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei. Så var det helg igjen. Denne helgen skal jeg fullføre dyrene i Afrika, som jeg har holdt på med i evigheter. Jeg må innrømme at den boken er svært så spesiell. Jeg holder også på med helsesista #vågåvære, Gileads døtre av Margareth Artwood. På søndag starter jeg med Snøsøsteren av Maja Lunde. Den boken har jeg hatt lyst å lese lenge. Bestilte mange bøker på biblioteket og plutselig kom alle på en gang, det er så typisk. Jeg har aldri holdt på med så mange bøker på en gang, men det er greit å ha litt å velge i. Håper dere får en fin helg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jada, rettssaksdramaet til Persson Giolito blei dytta inn på favorittlista mi. Når jeg sjøl sitter som meddommer i lagmannsretten har jeg ofte lurt på hva som gjorde at hendelser og situasjon blei som de gjorde. Måten som Størst Av Alt er skrevet på parkerte meg fullstendig! Etter det har jeg lest boka om Oddny Miljeteig og atter en gang Olav Angell sine haiku-dikt fra 90-tallet. Nå har jeg begitt meg inn i Elling sin verden. Kjempestart!

Denne helga er det fotballdommersamling på Voss. Ønsker folk og fe ei flott helg og ei lang og lesbar uke :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Første adventshelgen står for tur. For noen er sikkert sprøtt å tenke på at året har gått i den duderende fart. For meg er helt passelig egentlig tempo det går. Denne helga skal jeg fortsette i En bønn for Owen Meany av John Irving.

Hva leser dere denne helgen :)? Ha en god helg :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg jobber i bibliotek og ja - det er laaaange ventelister på de mest populære titlene. Her i Trondheim er det nå 277 på venteliste på Anne B. Ragdes nyeste og vi har 35 (!) eksemplarer av den. Skulle vi kjøpt inn flere vil det gå på bekostning av andre titler og når den verste stormen er over vil vi sitte med en tittel med kanskje 80 eksemplarer vi verken har bruk for eller plass til. Men 35 eks er ikke så verst det da? I tillegg er det 14 dagers lånetid på bøker med lange ventelister og på toppen av det har vi i tillegg 7 eksemplarer man ikke kan sette seg på venteliste på, disse kalles "Ukeslån" og kan lånes i max. en uke og kan heller ikke fornyes. Slik at om du er en rask leser og er innom biblioteket akkurat i det boka er inne så går du forbi ventelista. Veldig populært!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg ble ferdig med en bok av Jens M. Johansson i går kveld, så da er jeg klar for Lars Saabye Christensen og "Byens spor". Den jeg leste ut i går het "Lavterskeltilbud" og var ganske fornøyelig. Byens spor-trilogien virker også fin. Jeg skal også lese en stortingsmelding som heter "Tett på" og sier noe om min arbeidshverdag fremover, i helga. Det vil nok ta en del tid. Så har jeg tenkt å lytte til Middlemarch, når det faller seg slik. For eks når jeg lufter hunden, og det skal jeg gjøre akkurat i overgangen fra natt til dag, for det må være den beste starten på en ny dag. Alt i alt en fin helg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hei igjen. Da var det fredag igjen. Denne helgen holder jeg på med venneforespørsel av Laura Marshall. Jeg bestilte masse bøker på biblioteket noe for 3 mnd siden og det slår ikke feil at jeg nå sitter med 4 bøker som jeg må lese på en mnd. Blant annet #vågåvære av helsesista, Gileads døtre Margareth Artwood, om jeg bare hadde visst - Bjørg Aftred, Else går til psykolog. Så har mye å velge mellom. Holder foresten på med dyrene i Afrika av Erlend Lie, jeg har bare måtte ta pause for den er drøy. Så har litt å ta tak i. Gleder meg veldig til fortsettelsen på Tjenerinnens beretning. Håper dere får en strålende helg, så får vi håpe at solen snart titter frem

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Nå er vi nesten på slutten av november, for noen har året nok gått fort i perioder og for noen har nok året gått seint i perioder. Akkurat nå går livet sånn sakte ventemodus hos meg dessverre, men av og til er det sånt. Jeg har i hvert fall fortsatte i kveld å lese på En bønn for Owen Meany av John Irving som alltid har fått gode kritikker og mye skryt. Jeg selv har lest en bok av Ivring som jeg likte veldig godt nemlig I en og samme person. Jeg liker også bok En bønn for Owen Meany så langt som jeg er kommet. Han beskriver menneskelige relasjoner, tro og politiske hendelser i boka på utrolig god måte.

Hva leser dere denne helgen? Håper alle får en fin helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Enda en helg i dette året er kommet. Kanskje de fleste har dratt på ferie og tatt med seg litteratur i sommerkofferten eller bagen sin? Helga ser ut som det her på Vestlandet blir en inne helg med en del lesning heldigvis. Jeg har denne fredag begynt på bok Agaat av Marlene Van Niekerk liker den så langt veldig godt, rørende og godt skrevet. Ellers kommer jeg nok kanskje til å Eleanor Oliphant har det helt fint av Gail Honeyman.

Håper alle får en flott helg med bøker eller også uten bøker, med et bedre vær en på Vestlandet :)

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Resten av dagen er nok den boka som ligg heilt i toppen her hos meg.
Har lese mange gode bøker, medan andre har eg vore noko mellomfornøgd med.

Har vore så heldig å få i hus Skyggeboken, den siste av i serien "Byens spor" av Lars Saabye Christensen. Har lese litt - og noko av det likar eg svært godt! Men, synest at han skriv seg sjølv inn i historia her og der. Veit ikkje kva eg skal meine om det. Trur ikkje eg huskar at han har gjort det i andre bøker.

Elles så har eg også nyleg lese "De venstrehendtes forening" som eg opplevde som svært spennande....
God helg til alle som likar ei god bok! :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

For min del:
Dette har vært et godt lesehalvår - hvis jeg zoomer ut og ser månedene under ett. Perioden har både bestått av tørkeperioder, der det var langt mellom de gode bøkene, flere uker i strekk uten at jeg klarte å fullføre en eneste bok, og hele måneder der all lesing opplevdes helt fantastisk. Summa summarum har jeg lest mye, og mye bra.

De beste bøkene så langt i år har vært:
- Under verden av Ida Hegazi Høyer
- Maskeblomstfamilien av Lars Saabye Christensen

Dette er leseopplevelser som fremdeles sitrer under huden!

Jeg vil også trekke frem Den største forbrytelsen (Marte Michelet), Leksikon om lys og mørke (Simon Stranger), Fanny og mysteriet i den sørgende skogen (Rune Christiansen) og Crazy Rich asians (Kevin Kwan).

I helgen leser jeg Himmelrike og helvete av Jon Kalman Stefánsson.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Da nærmer vi oss seks måneder inn i året. Halve leseåret er gått, tenk det! Hvordan vil du karakterisere de siste seks månedene, sånn lesemessig? Noen av oss har hatt lesemål vi vil oppnå, eller utfordringer vi har fulgt. Andre har rett og slett bare lest,

Mest lurer jeg på to ting:
- Hva er den beste boka du har lest så langt i år?
- Hva leser du i helga?

GOD HELG, alle sammen.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg "Dronen",av Unni LIndell,Uthevet tekst,har akkurat startet¨,er spennende. Lenge siden jeg har lest noe av Lindell, på tide å ta frem en drivende god krimdronning.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En riktig god søndag til deg og! Jeg er på ferie, og har tatt med meg Anna Karenina av Lev Tolstoj. Den er stor, så det er den eneste boka jeg leser akkurat nå.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Litt seint ute med helgeinnlegg, helgen er jo nesten over egentlig. Men jeg savner alltid helgetråden hvis den ikke er den. Denne helgen har jeg brukt mye tid til reise og forsinkelser fra reiser. Jeg fikk lest mye på flyet Sherlock holmes det første samlet bind av Sir Arthur Conan Doyle, noe jeg reagerer på er noe av utsagn som ble gjort i boka om andre nasjoner i forhold til om dette ville vært utgitt slik i dag uten tilleggskommentar slik det ble i 2002. Likevel er bindet fortsatt spennende, veldig kultur rikt og noe av historiene er spennende, noe presentere mye av tidligere engelsk kultur.

Håper alle hadde/har en god helg og fikk kose seg med bøker i helga :) Ha en god søndag :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Her går det trått, men det ligger da en bok på bordet. Det er "Kina. Den nye supermakten. Jakten på Xi Jinping og det moderne Kina", skrevet av Sun Heidi Sæbø. Forfatteren prøver å få tak på Kinas nye diktator, hvis det er det han er. Kinas overgang fra et diktatorisk vanvidd med rødegardister til noe annet er en interessant reise. Jeg tror ikke siste ord er sagt med denne boka. Leser fortsatt "de" av Hele Helle og "Max, Miischa & Tetoffensiven" av Johan Harstad. Det er herlig å lese, men oppmerksomheten er dessverre kort. Det hjelper antakelig å legge fra seg telefonen. God helg til alle lesere som leser og de som har annet å foreta seg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

God bedring til deg. Jeg har bare fartet rundt en periode, besøkt familie på Østlandet og nå er jeg på Tenerife. Har lest litt forskjellig i det siste, men nå har jeg begynt på Kim Leines Rød mann Sort mann. Den er helt utrolig, rå,bestialsk og bare helt utrolig skrevet. Heldigvis så er den lang, men har også med Jordmor på jorda av Edvard Hoem. Så det skulle holde til jeg kommer hjem om et par uker. Det blir jo litt annet enn lesing her også,da.
God helg til dere bokelskere.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Denne fredagskvelden er et kaos med rot over alt, så jeg skal legge meg tidlig og utsette alt til imorgen. I senga har jeg nemlig Harlan Cobens siste spenningsbok. Han er en av de få jeg ikke går lei av, fordi han også er morsom og selvironisk. I tillegg til Coben har jeg fortsatt "Catch 67". Det er et innlegg i debatten om hvem som "eier" landet av Micah Goodman, som underviser ved et universitet og har en doktorgrad i jødisk tenkning. Det er en bok jeg leser etter frokost, kanskje den fineste tida å lese på. Så er boka også også et ærlig forsøk på å komme seg videre, uten at palestinerne blir oversett eller glemt. Hvilket handlingsrom har man i staten Israel? Redelig, engasjert og akademisk. Jeg har faktisk mange bøker som venter, men også tid til å lese. Eller; jeg tar den tiden det tar. God lesehelg til alle!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hei. Da var helg igjen. Er dessverre blitt litt syk, så dermed blir nok en del lesing som skal skje denne helgen. Denne helgen skal jeg fortsette på Dyrene i Afrika fra Erlend Loe startet på den tirsdag denne uken.

Hva er dere plan/leseplaner for helgen?

Ønsker alle en god helg med litteratur og gjerne også godt vær. Ha en god helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Denne helgen har jeg begynt på Stella Polaris av Myriam Bjerkli og har lånt meg to ganger bøker Når du ser meg av Siri Hustvedt og En modnere familie av Helga Flatland. Blir spennende å lese disse tre tenker jeg. Var herlig å stikke innom biblioteket og låne disse med meg hjem. Jeg gleder meg til å lese disse og håper de liker gode som jeg håper på. Ja endelig litt regn så får man litt innetid med bøkene.

Roy Jacobsen har skrevet flere god bøker.

Ønsker alle en god helg :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Gro Anita MyrvangKathrinealpakkaLibraritas vMargrethe  Haugensomniferumkjell kÅsmund ÅdnøyIngunnJmoiraReidun SvensliAud- HelenlillianerAtmanLilleviAnniken RøilTorill Elisabeth RevheimErikTone HMarit HåverstadmgefornixHegeSigrid NygaardVigdis VoldBerit RBård StøreMarit HøvdeAnneWangKirsti Vettran NederhoelMartinenEmilie GeisttuhamreIdaHilde Merete GjessingChristin SillibakkenJulie StensethIngunn SMartepolarfront