Tekst som har fått en stjerne av Lene Andresen:

Viser 1 til 20 av 1325:

Det er kulturnatt i Trondheim og kveldsturen min ble beriket med både kunst og musikk. Morgendagen blir full av middagsgjester, men når kvelden nærmer seg så skal jeg fortsette med Manhattan Transfer av John Dos Passos. Boka ble skrevet på 1920-tallet, og hører med til klassikerne.

Dagens leste dikt var Terje Vigen, med sine 54 vers er diktet i lengste laget for denne tråden.

Men opprådd er jeg ikke. I kveld leste jeg et dikt på mobilen som et av barnebarna mine har skrevet. Dermed er fredagens dikt i boks. :)

Norway

Norway Norway
High high
High all the way
up to the sky
Cold sunny
Mostly cold
Norway.

By Aida 7 years

God lesehelg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Er så mye stress hos oss for tiden, at det blir litt opp og ned med lesing. Men har fått lest ut Coffin Road av Peter May og Søsterklokkene av Mytting, kjempebra bøker begge to. Nå har jeg funnet fram Franz Werfels Bernadette, den tror jeg også er bra. Men i kveld kom det besøk så det blir nok ikke mye lesing før søndag, i beste fall.
God helg til alle, med eller uten bøker.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Et regntungt Odda er i gang med Blueshelga Lokst Utøve. Delvis kjente og litt mindre kjente bluesartister spiller tre steder i byen både dag og kveld - og natt, og da går jeg og yngste dattera mi ut som natteravner.

Fortsetter å lese Fjellfolk av Ellen Emmerentze Jervell. Dessverre fins ikke denne boka i arkivet til bokelskere.no. Uansett, dette er ei bok om mor og datter, eller en må også si, som mor så datter. For det meste ei vond bok om to generasjoner uønska barn. Helt åpenbart at forfatteren har kunnskap om denne formen for gjennomtrist relasjon - samt at Hardangervidda spiller en rolle.

Boka blir nok lest ut søndag. Hva som da skal påbegynnes veit jeg ikke enda. Det jeg veit er at det blir mye fotball i uka som kommer, hele fem kamper på sju dager. Wish me good luck ;-)

Les i regn og regnbyger, la poesien solstråler overmanne eders sinn!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Befinner meg nå på biblioteket, det stenger om 19 minutter, så jeg skal prøve å finne en bok innen den tid. Fra før holder jeg fortsatt på med Anne K Elstads "Hjem", Og jeg har nettopp startet på "Norsk sokkel" av Heidi Linde.
Det har regnet hver eneste dag siden forrige lesehelg- tråd, og det skal det visstnok fortsette med, så sommeren er nok over for denne gang. God helg til alle :)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Det er haust, det er regn, men det gjer ingenting
For med bokhylla breiddfull av litterært bling
Er det berre å slenge seg ned i ein stol
Og la bøkene krevje sitt tidsmonopol

Eg les Harry Quebert-saka, drivande smart
Samt ei samlesingsbok, det er Dvergen, så klart
Pluss ei lydbok om esel-omvandling så vrang
Og om litt skal Tereza Batista i gang.

Så når bikkja er ferdig med kveldsturen sin
Blir det utandørs-lesing med pipe og vin
Og når hovudet bikkar og auget blir trøytt
Finn eg vegen til senga, slik gjeng det visst støtt.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

I kveld er jeg ikke kommet helt i gang med å lese. Hadde lovet meg selv å bli ferdig med arkivering på jobben, og det tok sin tid. Nå er vi ferdig med papirarkiv, og det er slutten på en lang æra. Men jeg sverger til papirbøker og skal lete etter "Dvergen" av Per Lagerkvist litt etterpå. Leser ellers "Tidens larm" av Julian Barnes. "Sorgenfri. Dette er en bok om våre selgere", fortsatt "Silkeveiene" av Peter Frankopan og "Den sjette mannen" av David Baldacci. Disse bøkene har ikke så mange fellesnevnere. Det kan bli lite tid til lesing denne helga også. Vi får se hvordan været blir. God lesehelg til alle som leser.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

No har eg endelig fått tak i boka Den Grønne Mil av Stephen King. Filmen er fantastisk, så håper eg at boka er enda litt betre når eg no skal begynne på den.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Lange dager, seine kvelder - det har vært ukas liv og leven. Jobb på dagtid, så rett i bilen til enda en fotballkamp i Hordaland eller Rogaland, kanskje til en stadion nær deg. To dagers pause fra dømmingen og dermed kunne jeg lese ferdig Zoo Europa, den siste til Nygårdshaug. Leser meg til at den har fått både medfart og godord, jeg gir boka en sterk femmer!

Innom på biblioteket i går torsdag og fant en forfatter og en tittel jeg aldri har hørt om før, jeg tenker på Ellen Emmerentze Jervell og boka Fjellfolk. Satt meg ut i 21 grader etter middag og begynte lesinga til denne unge forfatteren (født 1990). Hun er ingen novise ettersom hun i fire år var korrespondent for The Wall Street Journal - uten at det automatisk betyr at hun behersker romanformen. Men det gjør hun! 60 sider avgårde og jeg gleder meg hele tida til neste side :-)

Nå er det fire nye dager og kvelder med fotballdømming på rad. Kan nok lese litt søndag formiddag og boka blir med meg når jeg reiser til Eikelandsfjorden tirsdag kveld. Å vente på ei ferje, og å tøffe over fjorden, er lik lesetid :-)

Ei ny god lesehelg og uke, ønskes enhver i denne "bransjen" ;-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Denne helgen regner det helt forferdelig på Vestlandet. Det er planer om å være med venner denne helgen ,men i kveld har jeg lyst å lese videre i boken jeg har lånt nemlig Sjøormen i Essex av Sarah Perry startet på denne forrige helgen. Lydboken In Order to Live av Yeonmi Park, jeg hadde begynt å høre forrige helgen var en spennende historie, men oppleser var ikke så god synes jeg derfor sluttet jeg å høre denne. Kanskje jeg leser selve boka en dag.

Ønsker alle en flott helg og håper dere finner noe godt å lese :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Forrige helg og hittil denne uken har det blitt mindre lesing enn tenkt. Derfor har jeg fortsatt en god del igjen å lese av Anne K Elstads "Hjem", som det var tanken å fullføre da. Regner med å bli ferdig med den innen søndag kveld. Og, siden jeg er på biblioteket nå, er det godt mulig jeg plukker med meg en bok herfra. De ansatte på lokalbiblioteket er flinke til å stille ut lesverdige bøker på lett synlige steder i lokalet.
Sommeren varer fortsatt her på Vestlandet, ute er det nå 24 grader. God lesehelg :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Nå er det helg igjen, og denne helgen er det friidrett igjen, Kontinentalcuppen i Ostrava. Ikkeno' idag, men fra ca 14.30-18.00 Lørdag og Søndag på NRK1/NRK2.

Denne helgen leser jeg De små folkens historia - Minoriteter i Europa, lånt på Strömstad bibliotek og "Through the Looking Glass" i Alice's Adventures in Wonderland.

Jeg har 14 dager igjen på meg til å få en bingorad på Halden Biblioteks Sommer Bokbingo, og 2 av bøkene i 'leser nå' gjør det, Oktoberfolket og Mannen med de blå sirkler, så en av de blir neste roman etter Alice.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Etter hektiske veker med travelt program
Er det endeleg frihelg, då kan det gå an
Å få symje ein tur, litterært, saman med
Dei som druknar med Mytting, i ro og i fred.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Kan jo bli mye artig prøvesmaking hos deg : )
Har vært i Trøndelag i to uker og her har jeg fått lest Hans Børlis bok Med øks og lyre. Har jo lest noe av dikta hans med fornøyelse og denne boka var god synes jeg. Mer selvbiografisk, men i et poetisk, nydelig språk.
Nå har jeg kommer godt i gang med Lars Mytting og Søsterklokkene, som er bra, men vet ikke helt om den kommer på linje med Svøm med den som drukner, som jeg syntes var veldig bra.
I dag skal vi reise hjem til øya vår på Nordvestlandet, så det bli nok lite lesing i helga.
God lesehelg til alle bokelskere.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Her hos meg har lesinga gått litt trått siste uka, og jeg har fortsatt ca 50 sider igjen av Sapiens. Jeg er glad i historie og historisk litteratur, men denne fenger meg ikke helt altså. Jeg synes den blir i drygen oppramsende, og jeg synes forfatteren har en 'alt-var-så-mye-bedre-før'-holdning som jeg ikke liker helt.

I tillegg er jeg grepet av min årlige høst-dille; jeg får nemlig hver høst så lyst til å ta fatt på strikketøy. Så det har opptatt en del av min tid denne uka. Koser meg veldig :-)

Vel. Jeg håper å få fullført Sapiens i kveld, for jeg har vært på biblioteket og hentet med meg nye bøker. Først ut nå vil jeg lese Gratis og uforpliktende verdivurdering av Marit Eikemo. Den gleder jeg meg til :-)

Ellers ser det ut til at vi skal få ganske fint vær i Trøndelag i helgen. Så det er håp om å få tilbrakt en del tid ute også. Ønsker dere alle en fin helg :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Denne helgen er det mere friidrett, igår og idag er det finaler i Diamond League, og idag og i morgen er det Finnkampen, landskamp i friidrett mellom Sverige og Finland og i kveld går det samtidig. Skal få med meg det meste ved hjelp av pc'en.

Lesemessig har jeg 7 sider igjen i 101 Likörer du måste dricka innan du dör, fant 72 jeg kan få tak i gjennom det svenske Systembolaget, 2 til på Vinmonopolet, et par stykker som jeg har kjøpt på TaxFree og en på handletur til Tyskland. Jeg har smakt minst 22 av dem før, noen er det over 10 år siden så jeg husker ikke om jeg likte dem lenger og 1 jeg har kjøpt iår, men ikke smakt på enda. Ca 10 av de jeg har smakt er favoritter. Skal kjøpe 2 til på neste handletur, en i det vanlige sortimentet og en jeg må bestille.

Neste bok jeg skal lese er Samer er trollmenn i norsk historie - trolldomsforfølgelsene av samer, og siden den er på bare 40 sider rekker jeg å starte på en bok til i helgen, enten Døtre seks og sønner tolv eller Alice's Adventures in Wonderland - AND Through the Looking Glass, begge på både HaBib SBB og PopS ReCha. Og jeg kommer antagelig til å starte på 101 Cocktails du måste dricka innan du dör, har ikke prøvd så mange cocktails, selv om jeg har flere bøker med oppskrifter, kan jeg kun si at jeg har drukket 8 i boka, 4 kjøpt ferdigblandet på flaske eller bag-in-box(Cosmopolitan, Margarita, Piña Colada & Raspberry Mojito), 3 laget selv (Bloody Mary, Cuba Libre & Irish Coffee) og en jeg husker å ha kjøpt på cruise (Singapore Sling) siden den var på tilbud den gangen (minst 20 år siden).

Godt sagt! (9) Varsle Svar

David Baldacci har solgt 130 millioner bøker verden over, står det her. Helt perfekt når du vil koble av, står det også. Det er hva jeg skal, med "De glemte". Jeg la fra meg "Utmarker" av Arne Dahl, den var for pretensiøs, kjærlighet og slikt bør ha minimal plass i spenningslitteratur. Det er antakelig inkompatibelt, eller så er forfatteren ikke god nok på den siden av livet. Baldacci er heller ingen skrivekunstner, men det er en tid for alt. Nå skal det handle om "en ensom actionfylte kamp mot alle odds", også fra bokomslaget.

God lesehelg til alle lesere.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Det blir alt for lite tid til lesing denne helga. Kun litt på sene kvelder. Det er Skeive Sørlandsdager og parade både i går og i dag. Så helga går med til å treffe folk vi ser en gang i året.
Når jeg får tid leser jeg Vindens skygge. Den har stått på leselista mi lenge men forsvant plutselig fra bokhylla mi. Før vi dro på ferie i år kikket jeg etter en bok å ta med og da lå den der plutselig, rett foran nesa mi. Så da var valget enkelt. Har hørt mye bra om denne så er veldig spent på hva jeg vil synes.
Happy Pride :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Forrige fredag kom trygda, så da var det handletur til Sverige og ingen tanker om denne posten. Men nå er det vanlig helg igjen. Skal en tur på biblioteket senere idag for å levere noen bøker, men har ingen planer om å låne noe nytt.

Denne helgen leser jeg 101 Reasons to have a Pint of Beer and a Barrel Load of Nonsense som jeg har 17 siden igjen av, og dens følgeslager 101 Reasons to have a Glass of Wine and a Vat Load of Nonsense som jeg bestillte med etter å ha fått den om øl sammen med en annen ølbok fra England.

Skal også starte på en bok både for PopS reading Ch og for HAbib soBB (som jeg har ca 1 måned igjen på), Døtre seks og sønner tolv, for p-en historisk roman HA og p-'A novel based on a real person' - Peter Wessel Tordenskjold

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Jeg må enten begrense leselysten eller slutte og jobbe. Til leselista med denne også. Vi har tenkt oss til Kina om 2-3 år og dermed må jeg lese mye om landet, sant.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Husker hvordan det var, sovnet fra all lesing.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Ingeborg GTorill Elisabeth RevheimAgnethe Katarina LandreMari Nordø LommelunBerit RRosa99ellinoronilleTone HCaroline JohannessenJostein RøysetHildaLibris50Libraritas vJulie EilénBenteMartine GulbrandsenHilde H  HelsethJulie StensethRandiReidun GranbergVannflaskeKnut SimonsenHauk1Tine SundalPirelliBjørn SturødSimenBoktimmyJolinaLesevimsaBabynemiDemeterDun AenghusAnneerlend kongsvollCatrine Olsen ArnesenIngerBjørn  BakkenTianninaJon Torger Hetland Salte