Tekst som har fått en stjerne av Lene Andresen:

Viser 1 til 20 av 1288:

God fredagskveld.

Har noen hatt en ordentlig fredag den tretten opplevelse? Jeg har ikke hatt noe egentlig, bare vanlig hverdagslige ting som skjer her i min ferie.Jeg har fått lest ferdig Den glemte hagen av Kate Morton denne fredagen. Endelig ble den også ferdig, følte den var egentlig tung å lese og synes dette var en middels bok.

Denne helgen skal jeg prøve å lese ferdig Kunsten å være den man er av Jan- Phillip Sendker. Denne liker jeg litt bedre enn den andre nevnte ovenfor. Kan liksom kjenne litt igjen om religion og menneskelige ting som er spennende å lese.

Hvis noen skal se på fotball finale, hvem heier dere på? Jeg føler det blir vanskelig å si hvem som vinner, men heier på Kroatia de har spillet med hele hjertet sitt og virkelig fortjent å komme i denne finalen .

Ønsker alle en god helg med eller uten bøker og fotball :)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Har nyleg lese ferdig Mellom oss sagt av Marit Eikemo. Solid, morosam og høgst tilfredsstillande, som alltid! Og no er eg rett over halvvegs i Nesbøs Sorgenfri. Fjerde boka i serien om Harry Hole. Storkoser meg! Artig å lese heile serien på nytt, særleg i riktig rekkefølge!
Elles har eg forsøkt meg på litt bokblogging... Så om nokon skulle ha interesse for ei gobbylesar sine boktankar - - - http://spraakraadblaagg.wordpress.com

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Då er jammen meg fredagen komen igjen
Desse vekene flyg i eit enaste renn
Ein får ta seg ei ørlita pause og sjå
Om litt bokprat kan kroppen i kvilepuls få

Det blir fotball på TV, det finnst ikkje tvil
Eg skal heie på gultrøyene frå Brasil!
På terassen deretter så blir det nok lest
Og bakom synger skogene, du for ein fest!

Så i solvarme helga, kva har de for plan?
Blir det lesing med fluktstol og saft på altan?
Uansett vil eg vone de alle får til
Å dra nytte av fritida slik som de vil

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Jeg startet på tredje bok om Harry Hole i går - Rødstrupe, og regner med å lese den ut i løpet av søndag-mandag.

Har ellers lest veldig mye denne uka - og ukas høydepunkt var helt uventet boka "papirpiken" av G. G. Musso. Ukjent forfatter, ukjent bok. Leste den helt tilfeldig - den sto ikke på den evig lange lista overalt jeg vil lese... Men den fenget og begeistret meg. Kanskje trengte jeg den boka akkurat da? Den passet iallfall humøret perfekt.

Lydbok-messig lytter jeg til "The Dead Ex" av Jane Correy. Er kommet omtrent halvvegs i den. Beste lydbok den siste tida er forresten "The Elephant Vanishes" av Haruki Murakami - og det fra en som generelt sett ikke er så glad i noveller. Disse likte jeg likvel veldig godt så nå tenker jeg å gi denne sjangeren litt mer plass fremover

Godt sagt! (5) Varsle Svar

En del bøker på listen, imponerende. Denne helga skal jeg prøve å få lest ut noen bøker som har ligget for lenge og burde vært lest ut for lenge siden. Ellers ser jeg sikkert også litt fotball. Ønsker alle en fin helg og håper dere koser dere med bøker eller uten.

God helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Bestemte meg for å bytte ut en bok på 'Halden biblioteks Sommer-Bokbingo' for punktet *biografi (Sven Elvestad mot VW Camper Van), og tenkte at jeg kunne laste opp innlegget for lesehelgen samtidig. Ser på Antiques Road Trip på DR1 før jeg skal en tur ut for å hente en pakke med bøker og en TV-serie, og en pakke med maltblokker på post-i-butikk, og hente en flaske jeg har bestilt på polet (Mickey Finn jordbær - har da alle i Nor/Sve - eple, pære, jordbær, bringebær & blåbær). Har en pakke fra Platekompaniet underveis også som har ETA ca kl 16, men siden jeg på anbefaling av en busssjåfør kjøpte med månedskort på bussen (honnør for hele Østfold for kr 350), koster det ikke noe extra å hente den senere på dagen. Skal også innom på Meny for å se om de har noe vørterøl på salg igjen.

Siden jeg ikke ser på fotball er den eneste sporten jeg skal se på denne helgen Diamond League friidrett fra Paris på lørdag (vises på NRK3 20-22); og siden jeg leste boka 'Virginia Woolf' i serien IKON på HaBib SBB har jeg lånt meg resten av serien (12 bøker) som jeg leser på i helgen sammen med Bite - A Vampire Handbook og Athena - pappas flicka, begge på HaBib SBB for punktene 'Valgt på grunn av omslaget' og 'Tegneserie/grafisk roman'.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Sånn omtrent 00.15 i dag kom jeg i gang med "Nei og atter nei" av Nina Lykke. Den tror jeg blir en fornøyelse å lese. Savner ennå persongalleriet i Jane Gardams trilogi. Så god var den, og takk til Rose og denne nettsiden for anbefalingen. Kanskje det britiske livet, og imperiet, har vært et ynglested for skjønnlitteratur. Eksil og ensomhet, tilknytningsvansker i bøtter og spann. Ja, jeg leste akkurat en anmeldelse av Michael Ondaatje' bok "Warlight". Ok, mer av dette. Ja takk, det blir en annen gang.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Nok en extra lang lesehelg som starter idag Torsdag den 17. og varer helt til Mandag den 21. andre pinsedag.

Først og fremst denne helgen skal jeg lese ferdig Good omens, innimellom leser jeg i 101 Viner du måste dricka innan du dör - 2016/2017, og hvis boka jeg har bestilt på fjernlån dukker opp leser jeg på Sekelskifte som utebok. Skal også prøve å komme igang med Norske ødegårder - historien om stedene vi forlot siden den forfaller til uka.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Etter jobb i dag leste jeg meg inn i helgemodus med de siste sidene i Small Great Things av Jodi Picoult. For en bok! Anbefales varmt!! Et sterkt portrett av de ulike typene rasisme som rår i dagens USA. Nå venter The Power av Naomi Alderman (Neste bok i lesesirkelen jeg går i sammen med bla.a. Readninggirl20). Mulig jeg leser videre i novellesamlingen Historier om trøst også, men akkurat nå frister The Power mest.
Liker følelsen av å dykke ned i en lang og god roman!

God helg, alle sammen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Våren er ikke helt tilstede her hos meg heller, så raking i hagen ligger nok ennå noen uker unna. Fortsatt er det nattkaldt, så den siste snøen tiner sakte. Og i morges våknet vi jammen til 10 cm nysnø igjen! Utpå ettermiddagen kom solen, og da ble det riktig så fint. Men det ligger an til skitur denne helga også - det er fortsatt kjempefint i fjellet - og ikke akkurat hagevær, som sagt.

Denne uka har jeg humret godt av Ingrid Winter, og jeg har lest ferdig Dragsug, som var kjempespennende, og bare til å anbefale!

Nå har jeg et par-tre noveller igjen i Unni Lindells Min mor har en saks i ryggen, dem blir jeg ferdig med i morgen sikkert. Denne har jeg kost meg veldig med. Perfekt påskelektyre, perfekt å lese en novelle eller to innimellom tur, kakao og yatzy, når det kanskje ikke passer så godt å forsvinne inn i en hel roman. Anbefales også.

Etterpå tror jeg at jeg trenger noe annet enn krim, så jeg tror jeg kommer til å begynne med Elizabeth blir borte av Emma Healey. Denne fikk jeg i bursdagsgave, og den ser interessant ut.

Ønsker dere alle en fin helg :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Då er helga i gang, og med strålande ver
Det kan passe, for no er det mykje som skjer
Slike dagar så finnst ikkje skugge av tvil
Eg vil gjere som Bjørnson og velge april

Litt å lese, de må ein då uansett ha
Og i Mytting sin ved-bok der har eg det bra
Etter den blir det Lars Saabye Christensen-tid
Då skal Stedssans-novellene gjere meg blid.

Og i furet & værbitt, kva steller de med?
Er det jobbing i hagen og kløyving av ved?
Eller satsar de heller på trim og natur
Samt ei vandring i våren sin litteratur?

Godt sagt! (11) Varsle Svar

På ein langfredagskveld kan det passe med krim
Så med Keplers Kaninjeger set eg meg inn
For å lese om Joona og Saga og dei
Denne boka den les eg nok ut i ein fei.

Skal eg køyre ein tur så blir lydboka med
Der har krim nummer to komt eit stykke på veg
Og den boka er gamal, og handlinga er
Ifrå Melbourne, om mord i ein hesteskyss der.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg velger å starte lesehelgen idag siden biblioteket og de fleste butikkene stenger tidlig idag. Jeg svarte på en annen diskusjon at jeg hadde lagt klar de bøkene jeg har av Frode Granhus til påskelesing, men det blir biblioteksbøker og leseutfordringsbøker isteden, men 2 av dem er krim.

Her i Sarpsborg er det fint påskevær, nesten all snøen er vekk, så jeg trenger ikke å bruke stokk lenger. Har dårlig balanse når det er glatt. Jeg er IKKE født med ski på beina!

Først og fremst skal jeg lese ferdig Kunst, kultur, kunder - kulturkonsum i dagens Norge som jeg har ca 50 sider igjen på. Etter den starter jeg på In Search of Frankenstein, krimen på leseutfordringen er Mannen med de blå sirkler for punktet 'A book with your favorite color in the title' og Bukken til havresekken for punktet 'Nordic noir'. I tillegg skal jeg også lese den lettleste Hilmas Alaska – en guidebok som jeg fant sist vi var i Strömstad, enda en biblioteksbok Fra hedendom til kristendom - perspektiver på religionsskiftet i Norge; og til sist leseutfordringsboka for punktet 'A book with alliteration in the title', Hitler’s Henchmen.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Denne helgen hadde jeg opprinnelig tenkt å starte på In Search of Frankenstein siden jeg igår leste ferdig In Search of Dracula av samme forfatter, men mens jeg var på biblioteket for å levere bøker ble jeg minnet på at jeg har to bøker som forfaller til uka, så de blir lest først. Mest på ettermiddagen siden det er sport fra tidlig morgen fram til 19 både Lørdag og Søndag. Denne helgen er det World Cup avslutning i både alpint og skøyter. I tillegg er det langrenn, skiskyting, kombinert og hopp.

Så de bøkene jeg først og fremst leser denne helgen er De reisende - en norsk minoritets historie og kultur, og Den mangfoldige fritiden.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Selv om OL er ferdig, er det fortsatt mye sport i helgene, idag starter Paralympics, VM allround på skøyter, det er alpint, skiskyting, langrenn og hopp; og selv om jeg bare følger med på resultatene er det JVM i kunstløp. Men jeg får fortsatt plass til litt lesing innimellom, og før jeg legger meg og om morgenen før sporten starter.

Denne helgen og den kommende uka skal jeg først og fremst lese biblioteksbøker, og fortsetter (den siste boka jeg leste var også en biblioteksbok, 'Den andre norske filmhistorien' på leseutf) idag med Barn i fjernsynsalderen - hva vet vi om medienes innflytelse? fulgt av Fra hedendom til kristendom - perspektiver på religionsskiftet i Norge.

Etter at jeg leste 'Skiidrett før Sondre', fant jeg andre bøker i serie KULT-bøkene, 8 til og lånte 7 av dem. Den siste om stilskriving brydde jeg meg ikke om. Disse 2 jeg leser denne helgen + 5 til (De reisende - en norsk minoritets historie og kultur; Den mangfoldige fritiden; Kunst, kultur, kunder - kulturkonsum i dagens Norge; Klar, ferdig, hus! - norske ferdighus gjennom tidene & Jakten på det norske - perspektiver på utviklingen av en norsk nasjonal identitet på 1800-tallet) hører til denne serien.

Det er også mulig at jeg begynner på bok 12 i leseutfordrimgen, Hitler’s Henchmen for punktet 'A book with alliteration in the title'. Det var en bok jeg hadde kjøpt meg først og klarte å passe til et punkt etter at jeg hadde fått en forklaring på 'alliteration' i en bokhandel, og så det brukt i en episode av 'Midsomer Murders'.

Været her i Sarpsborg er rent vårlig/påskevær, med sol idag og temperaturer rundt null. Det er meldt sol og sky idag og i morgen, og lett snø på søndag (som det også var igår). Ikke det at jeg vanligvis går ut i helgene, bare hvis jeg mangler noe og må en kjapp tur i butikken.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Då stend helga for døra, det er ikkje råd
Vi får flette i saman ein lesehelgtråd
Med litt triveleg prating om stort og om smått
Ja, litt sludring på data’n det gjer berre godt

Det er Ekman som gjeld, denne helga som sist
Morgen kommer er knakande god, det er visst
Og om tida strekk til ligg eg an til å få
Rosens navn lest til endes, ja slik vil det gå.

Kva for planar har øvrige lesarar då?
Blir det høve til skitur for store og små?
Det er flott med mosjon, men i tillegg hugs på
At ved lesing så trimmast dei småe og grå

Godt sagt! (14) Varsle Svar

Bibliotekaryrket hadde kommet høyt opp også på min liste, muligens helt på toppen. Sikkert behagelig å vasse i bøker på jobben.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Å vasse i bøker på jobb høyrest bra ut. Hadde eg skulla velge yrkje ein gang til, så hadde nok bibliotekar kome høgt opp på lista.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg kjøper ikke skjønnlitteratur (er bibliotekar og vasser i bøker på jobb), men det blir alltid noen faktabøker fra Mammutsalget. I år ble det en bok om bevere og en om hoggorm. :o) Veldig fornøyd!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Fortsetter med de samme to bøkene som jeg leste i forrige helg. Dvs "Frost" av Roy Jacobsen og "Lenker" av Anne K Elstad. Dessuten har jeg begynt på "Å dykke etter sjøhester" av Hilde og Ylva Østby. Det er en relativt lettlest bok om hukommelse, som man ikke trenger være fagutdannet for å ha god nytte av, siden den er skevet uten utstrakt bruk av latinske medisinske uttrykk, osv. P.S: Om noen skulle lure på hvorfor "sjøhest" er kommet med i bokas tittel, så skyldes det at hukommelsessenteret i hjernen, som på latinsk heter hippocampus, har form som en sjøhest.
Etter en liten periode med relativt bra vær, er det nå blitt surt og vått igjen, slik det pleier her på Vestlandet. God lesehelg ønskes alle :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

bokxleserVibeke NymoenAstrid MarteMarit MogstadTanteMamieLaila StenbrendenRuneBoktimmyJulie StensethKarianne KrogstadHanneMaritJohanneThomas KihlmanMarteJostein RøysetkaroghNorahLinnVersionMarianneFrisk NordvestVigdis VoldHarald AndersenMaikenElin FjellheimKjartanAnne BeritArne SjønnesenSverre HoemJane Foss HaugensveinTor Arne MyklebustmoiraedgeofawordSivGunillaJolinaBjørn  BakkenTom Arne MøllerbråtenKristofferEivind  Vaksvik