Tekst som har fått en stjerne av Lene Andresen:

Viser 1 til 20 av 1415:

Biblioteket mitt arrangerer lesereise, jorden rundt på 12 bøker. Februar er Chile reisemål og jeg leser Allende: Inés, jeg elsker deg! Er akkurat nå i jungelen hvor Conquistadorene herjer fram, stor kontrast til den fredelige sofaen min!
God lesehelg folkens:)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Eg starta på dei fem bøkene om Patrick Melrose føre helg og no er eg halvvegs i bok nr fire. Rekner med å lese ut den fjerde boka ila helga, kanskje også starte på den femte. Må seie eg ikkje heilt syntes bøkene lever opp til all "hypen" - særleg bok to og tre var treige og i grunn ganske ordrike ifht kor lite handling som utspeler seg. Men når eg no har lese nesten fire aav fem bøker vil eg ikkje berre gje meg. Er dessutan nyfiken på serien på HBO så eg skal gjere. Meg ferdig.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Har ikke lest mye i det siste, sitte nesten bare og ser på sport på TV, denne helgen følger jeg med på de siste dagene av VM i alpint. Samtidig følger jeg med på JVM allround skøyter på nettet.

Innimellom det leser jeg på Norske postkort av Nutta Haraldsen siden siste forfall er den 27/2 (fornye 3 ggr). Er over halvveis, og det er mye bilder.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Denne helga leser jeg videre i Liv andre har levd av Edvard Hoem. Jeg har ikke kommet veldig langt, men så langt synes jeg den er god.

Så kjørte jeg noen timer alene i bil i går, og da hørte jeg videre i Xinrans Tapte døtre. Lenge siden sist jeg hadde lyttet, men dette er hjerteskjærende altså. Om hvordan Kinas ettbarnspolitikk ble umulig å håndtere for mange familier. Anbefales.

Ellers er det jo morsdagshelg, og vi har også en bursdag i familien - så denne helga blir det ikke bare lesing, for å si det sånn.
Men helga blir sikkert fin den - og det ønsker jeg at den blir for dere andre bokelskere også :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

God fredagskveld. Ser at helgetråden ikke lagt ut, derfor legger jeg den ut, håper det er i orden :) Etter en lang uke, endelig fredag igjen. Denne helgen skal jeg lese videre i Over det kinesiske hav av Gaute Heivoll, er spent på hvordan den blir videre, liker den så langt i hvert fall.Hva leser dere? Eller leter dere etter noe å lese?

Håper alle får en flott helg :)

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Las den trilogien i fjor, elska han! Dei to første er dei beste, den siste syntes eg blei litt treig. Nummer to er den beste, så gled deg!
Eg leser Apehuset av Sara Gruen, har hundre sidar igjen så regner med å bli ferdig i løpet av laurdagen. Etterpå veit eg ikkje heilt kva eg vil lese. Vurderer enten ein ny krim av Michael Robotham, då eg er midtvegs i serien om Joe O' Loughlin. Eller så blir det Vi mot dere, nummer to i Fredrik Backmans Bjørnstad-serie. Valgets kvaler, altså! Var eigentleg desse same to bøkene valet sto mellom sist gong og, og då fann eg plutseleg berre på at eg skulle lese Apehuset...eit innfall eg er svært glad for å ha fulgt opp for denne boka er midt i blinken for meg! Handling som utspeler seg kjapt, fenagde, originalt, sjarmerande apar...! Likar i grunn denne betre enn eg likte den føre boka hennar, Vann til Elefantene. Og ...syntes det er merkeleg at denne boka er så lite populær på Goodreads.

Elles skal eg ut å springe ei lita tur i dag. Gubben er på tur og eg aleine heime, huset er nyvaska frå i går. Og eg skal berre vere lat, nyte åleinetid, lese, springe, lese, ete ...! Og i morgon, sundag, blir det vel,å vere litt meir sosial. Sjår føre meg ein runde med klatring saman med kjærasten og bekjente, nokre runder Scrabble og filmkveld. Helga si det! :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg skal i likhet med de siste par helgene forsøke å redusere antall uleste bøker i egne bokhyller. Noen av bøkene har stått uleste i over 10 år. Har mye spennende å velge mellom fra ulike sjangre. Dessuten må jeg velge ut noen bøker som skal gis vekk til brukthandlere, slik at hyllene blir mindre overfylte enn det de er nå. Det blir ellers en rolig helg, med noen turer ut i solen, hvis den kommer. Litt tv-sport blir det også. God helg til alle :-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

God fredagskveld. Endelig har roen lagt seg i hjemmet etter baking av noe kjeks og roen er her. Denne helgen skal jeg høre videre på lydboken bok Orxy and Crake Maddaddam trilogen av Margaret Atwood, den virker egentlig ganske bra og spennende. Veldig varierende handling, karakter og sjanger.

Hva leser dere denne helgen? Har roen også lagt seg hos dere?

Ønsker alle en flott lesehelg med bøker eller at bøkene finner dere bokelskere snart. God helg :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det er hvitt ute men litt svart inne i sinnet. Appen biblioteket bruker er oppdatert. Eller, utdatert vil jeg kalle den. For huskelistene mine over bøker jeg vil låne er blandet sammen i helt vilkårlig rekkefølge og er umulig å forstå noe av. Det burde vært greit nok om jeg bare kunne brukt listene jeg har lagret på hjemmesiden til biblioteket i min mappe. Men de forsvant sporløst i går. De var det, så var de der plutselig ikke.. Jeg er så lite imponert.

Ellers leser jeg fremdeles Rebecca. Den tok plutselig en veldig overraskende vending og jeg hoder nesten pusten for hva som vil skje videre. Veldig gøy og uventet selv om jeg har skjønt at noe ikke er som det virket. Tror rett og slett jeg må logge av et øyeblikk og ta en tur til Manderley nå.

Ha en fin søndag.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Etter nattens massive snøfall må eg ut å måke. Når det er gjort skal eg sette meg i sofaen med ein god kopp te, og begynne å lese på «Størst av alt» av Malin Persson Giolito. Ei bok som foregår i rettsalen.

Mitt spørsmål er om noken kjenner til andre rettsalbøker, utenom John Grisham sine bøker?

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Denne helga blir en kombinasjon mellom barnebarn og lesing. Og etter å ha lest mye litt tyngere ting den siste tiden, har jeg nå begynt på Sånn ble det av Maren Uthaug. Den virker bra, har lite peiling på den samiske kulturen. Etter den tror jeg også det blir noe enkelt, som Solgudens sønn av Pauline Gedge som det er noen år siden jeg sist leste.
God helg til alle lesere.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Hei bokelskere!
Det er fredag, håper jeg, men ingen helgetråd.

Hakan Günday har skrevet romanen "Mer" om Gazâ og "hans vei fra smart skolegutt til monster, en mørk og uforsonlig reise til nattens ende". Den har jeg lest denne uka og holder fortsatt på. Forfatteren er født på Rhodos og bor i Tyrkia (oi, hva skjer med ham under det nåværende regimet?) Han er original og morsom. Historien er tragisk, og alle vet det fra første side, men allikevel må man altså le. Kanskje det er en svart dannelsesroman, om å vokse opp i den minst begunstigede klasse og helt uten makt, om migrasjon og folkeforflytninger, om fanger og fangevoktere og hva det gjør med deg. Denne leseren er begeistret, også fordi jeg ofte savner et samfunnsperspektiv, at det ikke bare er en grundig gjennomgang av hovedpersonens indre liv, men også et lite skråblikk mot konsekvensene av det vi gjør. For andre.

Jeg håper at dere også får en god lesehelg, og kanskje en tur ut i det fine været.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Så mye snø her i havgapet hadde jeg ikke trodd, men det er min bedre halvdel som måker. Jeg har begynt på boka til Marte Michelet, Hva visste hjemmefronten? Den er interessant og har nok lesestoff der til over helga.
God lesehelg til alle.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Så fint med trådstart - og som alltid imponerer du med rimene dine :-)

Vi har virkelig hatt snøfall her hos meg også denne uka - jeg har måkt hver dag etter jobb, og det ser ut som jeg må til pers igjen i morgen tidlig.

Skitur skal jeg ha i løpet av helga, endelig skiføre! Men jeg skal lese og. Jeg holder på med Innsirkling 3 av Carl Frode Tiller, og så langt er det ikke noe som tyder på at denne 3.boka blir noe dårligere enn de to foregående. Dette er rett og slett bra.

Ønsker dere alle en fin vinterlesehelg :-)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Snø er det heldigvis lite av enda. Den må gjerne vente for min del for bilen må parkeres én kilometer hjemmefra. Det siste året har jeg i tillegg vært rullende så blir litt tyngre enn vanlig. Men mer tid innesnødd hjemme betyr mer tid til å lese. Men vinteren har jo sin sjarm og glede når snøen ligger dyp også.

I dag har jeg begynt på Rebecca av Daphne Du Maurier. Jeg har tenkt og grubla men kommer ikke på hvordan i alle dager den havnet på leselista mi. Men omtaler her inne tilsier at det skal være en bra bok så jeg ser fram til helgen og ukens lesing.

Ønsker dere alle en fin helg, med eller uten trimmen snøen gir.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Ei uke med møter er endelig omme,
nå blir det hvile og Havlandet.
La de savnede snøfiller komme,
sofaen er selve lavlandet.

Boka får sine gule lapper
med notater om livet i fjord og sjø,
"Er det skreien som napper
eller står all verdens sild i kø?"

Havlandet er ei viktig bok,
den gir oss rikelig med perspektiver.
Per Anders Todal er kunnskapsrik og klok,
tenker jeg mens jeg skriver.

Kos dere med hvilke som helst bøker dere leser, det gjør jeg ;-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Flott med litt rim på fredagen :) Akkurat i dag blir lite lest pga Harry Potter film maraton, men kanskje mer i morgen eller søndag. Jeg har lånt meg Tante Ulrikkes vei av Zeshan Shakar og lest litt i den går, virker bra og lovende. Skal ellers høre på lydbok Turtles All the Way Down av John Green.

Ønsker alle en flott helg og håper dere finner noe godt å lese :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Skal prøve å komme i gang med mitt litterære nyttårsforsett, nemlig å komme gjennom noen av de utallige uleste bøkene jeg har i egne hyller. Hvilken bok som blir først ut er jeg fortsatt usikker på. Og av hensyn til nyttårsforsettet blir det trolig en liten pause fra å låne på biblioteket.
Det er absolutt vinterlig, og hver dag drysser det litt snø som må måkes. Dermed fysisk aktivitet mellom leseøktene. Men heldigvis ingen sprengkulde, det holder seg foreløpig rundt nullpunktet.
God helg til alle :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Då er fredagen komen og det kjennest bra
Så ein lesehelgtråd skal vi allerhelst ha
Eg tek sjansen på oppstart frå godstolen min
Og så nært som eg greier så blir det på rim

Her er snøfall som monnar på mark og i li
Så ein skitur med bikkja det må det vel bli
Og på bokfronten er eg i Steinbeck sin vold
Med Sweet Thursday kjem latteren ut av kontroll

Enn i januarmørkret i bygd og i by
Får de ro til å lese i varme og ly?
Eller sveittar de ute med måking av snø?
Ta det roleg, til våren så smeltar den sjølv.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

For meg går det fortiden i leseutfordringsbøker, først og fremst de jeg har lånt på biblioteket. Av de 31 bøkene jeg har i 'leser nå' hylla er 27 leseutf bøker. De eneste jeg ikke fant en plass til er Movie mistakes 3 & 4, Tiny Britain og Norske postkort.

Denne helgen leser jeg først og fremst 2 lånt i Strömstad som ikke kan fornyes flere ganger, Korset och halvmånen - En bok om de religiösa minoriteterna i mellanöstern for punktet 'A book featuring indigenous people of a country' på GR. Det er ikke et land men hele Midtøsten. Den andre boka er Arvet från Bagdad - Hur det grekiska vetandet bevarades och berikades for punktet 'A book about reading, books or an author/writer', også GR, begge av Ingmar Karlsson. Han kommer med en ny bok senere iår som jeg har på ønskelista min, og hvis de tar den inn i Strömstad skal jeg lese den som en bok utg i 2019.

Har også startet på første bok på PopSu Vov - hunden i eventyr, myter og folketro fra hele verden for punktet 'A book inspired by mythology, legend, or folklore'.

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Arne Henning ÅrskaugDaffy EnglundBoktimmyAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJohn LarsenNatalieElif ArslanWenche VargasKnut HauglandHarald KAnn-ElinKristofferLailaSisselSusan StensrudLinda RastenThina NordtveitRandiErikSilje HvalstadJostein RøysetNeda AlaeiBeathe SolbergLindaBLeseberta_23Lene AndresenAnne Berit GrønbechLillevimoiraHegeElin FjellheimLibraritas vAliceInsaneKristinHeidiannelinguaAgnete M. HafskjoldsveinelmeBent