Tekst som har fått en stjerne av Lene Andresen:

Viser 1 til 20 av 1459:

Jeg leser Ambjørnsens Ekko av en venn denne helga, og er altså inne i Ellings hode. Han er like eksentrisk som før, og har et like rikt indre liv, der han lager alle slags forestillinger om menneskene rundt seg. Men han er veldig alene i livet, og jeg synes nok til tider det blir litt mye av alle disse tankerekkene hans.

Men for all del, en god bok, som de foregående, og det skal visst være uvær denne helga også, så det blir mye innetid - og sikkert lesing :-)

God helg alle :-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hei. Denne helgen skal jeg lese Solsøsteren av Lucinda Riley og er allerede godt i gang. Jeg vet ikke hvor mye jeg får lest, men jeg storkoser meg med boken. Håper ikke pollen sesongen har startet for dere med pollenallergi, selvom jeg setter pris på det fine været og temperaturen:) god helg :)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Da er vi godt i gang i det nye året. Været er som sådan veldig rart og litt mer høst eller våraktig, jeg har allerede begynt å renne i øyene flere mer at pollen kan være på vei. Hvis pollen er på vei er det en lang sesong.

Likevel over til noe postivt denne fredag og helga. Jeg leser denne helgen Koke Bjørn av Mikael Niemi som jeg liker godt. Jeg synes han har en god skrivestil, og dette er min første møte med forfatteren. Jeg synes forfatteren bygger veldig godt opp med historien og karakterene. Jeg er spent på å lese resten, så langt veldig lovende.

Hva leser dere denne helga? Håper alle får en flott helg :)

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg har ikke bestemt meg helt for hvilken utfordring jeg skal satse på enda, jeg pleier å være med på enda på ulike. Jeg er med i to leseutfordringer på Facebook. Jeg pleier å lese det jeg har lyst til å se hvilken kategori de passer til og så legge de ved der. Jeg har som mål å lese 40 bøker, men om jeg klarer det, det vil tiden vise. Masse lykke til håper du får mange gode leseopplevelser=)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det var moro å planlegge lesingen måned for måned i 2019, så det skal jeg forsøke å delvis gjennomføre i 2020. Ellers hadde jeg som mål å lese ei bok i uka i fjor, tror ikke det er realistisk i år. Enkelte bøker tar mer enn en uke å lese, og særlig hvis jeg ønsker å sitte igjen med noe etter endt lesing. Et delmål i fjor var å fortrinnsvis lese bøker fra egen boksamling, det skal jeg fortsette med. Ellers er det også en ambisjon å få til en 50/50-fordeling mellom sakprosa og skjønnlitteratur, både nytt og gammelt.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

I år, som de siste 2-3 årene, skal jeg følge Popsugar sin leseutfordring. Jeg følger også med på et par lesesirkler/bokklubber online, og tar med meg tips til nye bøker derfra. I år ser det ut til at det blir litt større fokus på klassikere, og bøker som er på '1001 bøker du må lese før du dør'-lista.

Når det gjelder antall bøker, så er målet å ligge rundt 40 bøker i året.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har to leseutfordringer i år: Popsugar sin og Reading Women Challenge. Sistnevnte er ikke nødvendigvis en challenge for meg fordi jeg leser masse kvinnelige forfattere uansett (primært innen fantasy og sci-fi), men ønsker å gjennomføre den fordi den også har noen utfordrende kategorier.

110 bøker er optimistisk, tror jeg - har satt målet til 50, leste 49 bøker i fjor. Samtidig har jeg lest mye mer systematisk siste halvdel av året, så det kan selvsagt hende jeg rekker flere, men foreløpig høres 50 bra ut.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja endelig jul og ferie, disse dagene skal nytes i godt selskap og god mat. En klassiker kan alltid vær gøy. I dag har jeg lest bok jeg leser hver jul nemlig I et speil i en gåte av Jostein Gaarder den er vakker, sårbar og julete for min del. Jeg tenkte å lese litt i boka Årene med Elizabeth av Inger Merete Hobbelstad. Håper alle får en fin helg før jul og leser noe godt og spiser noe godt også :)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Dagene bare triller fortere og fortere mot jul, og voksent barn kommer hjem i kveld. Jeg rydder, og leser. Er litt i uvisse om hvilken bok jeg skal fortsette med etter "Byens spor". Ferien er i gang, og det er mange dager som skal fylles med innhold. Kanskje jeg skal prøve en klassiker? Så hva leser dere som har tid til å lese, og dere som ikke har tid, men leser allikevel? Ønsker alle en fin helg før jul!

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Perlesøsteren er så god, du kan virkelig glede deg til månesøsteren. Denne høsten har jeg lest mye av Lucinda Riley, kan ikke få nok. Så har måttet tvinge meg litt utav hennes verden for å lese litt annen litteratur også. Gleder meg sånn til Solsøsteren kommer. Kos deg med lesing;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei. Så var det helg igjen. Denne helgen skal jeg fullføre dyrene i Afrika, som jeg har holdt på med i evigheter. Jeg må innrømme at den boken er svært så spesiell. Jeg holder også på med helsesista #vågåvære, Gileads døtre av Margareth Artwood. På søndag starter jeg med Snøsøsteren av Maja Lunde. Den boken har jeg hatt lyst å lese lenge. Bestilte mange bøker på biblioteket og plutselig kom alle på en gang, det er så typisk. Jeg har aldri holdt på med så mange bøker på en gang, men det er greit å ha litt å velge i. Håper dere får en fin helg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jada, rettssaksdramaet til Persson Giolito blei dytta inn på favorittlista mi. Når jeg sjøl sitter som meddommer i lagmannsretten har jeg ofte lurt på hva som gjorde at hendelser og situasjon blei som de gjorde. Måten som Størst Av Alt er skrevet på parkerte meg fullstendig! Etter det har jeg lest boka om Oddny Miljeteig og atter en gang Olav Angell sine haiku-dikt fra 90-tallet. Nå har jeg begitt meg inn i Elling sin verden. Kjempestart!

Denne helga er det fotballdommersamling på Voss. Ønsker folk og fe ei flott helg og ei lang og lesbar uke :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Første adventshelgen står for tur. For noen er sikkert sprøtt å tenke på at året har gått i den duderende fart. For meg er helt passelig egentlig tempo det går. Denne helga skal jeg fortsette i En bønn for Owen Meany av John Irving.

Hva leser dere denne helgen :)? Ha en god helg :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg jobber i bibliotek og ja - det er laaaange ventelister på de mest populære titlene. Her i Trondheim er det nå 277 på venteliste på Anne B. Ragdes nyeste og vi har 35 (!) eksemplarer av den. Skulle vi kjøpt inn flere vil det gå på bekostning av andre titler og når den verste stormen er over vil vi sitte med en tittel med kanskje 80 eksemplarer vi verken har bruk for eller plass til. Men 35 eks er ikke så verst det da? I tillegg er det 14 dagers lånetid på bøker med lange ventelister og på toppen av det har vi i tillegg 7 eksemplarer man ikke kan sette seg på venteliste på, disse kalles "Ukeslån" og kan lånes i max. en uke og kan heller ikke fornyes. Slik at om du er en rask leser og er innom biblioteket akkurat i det boka er inne så går du forbi ventelista. Veldig populært!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg ble ferdig med en bok av Jens M. Johansson i går kveld, så da er jeg klar for Lars Saabye Christensen og "Byens spor". Den jeg leste ut i går het "Lavterskeltilbud" og var ganske fornøyelig. Byens spor-trilogien virker også fin. Jeg skal også lese en stortingsmelding som heter "Tett på" og sier noe om min arbeidshverdag fremover, i helga. Det vil nok ta en del tid. Så har jeg tenkt å lytte til Middlemarch, når det faller seg slik. For eks når jeg lufter hunden, og det skal jeg gjøre akkurat i overgangen fra natt til dag, for det må være den beste starten på en ny dag. Alt i alt en fin helg.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Hei igjen. Da var det fredag igjen. Denne helgen holder jeg på med venneforespørsel av Laura Marshall. Jeg bestilte masse bøker på biblioteket noe for 3 mnd siden og det slår ikke feil at jeg nå sitter med 4 bøker som jeg må lese på en mnd. Blant annet #vågåvære av helsesista, Gileads døtre Margareth Artwood, om jeg bare hadde visst - Bjørg Aftred, Else går til psykolog. Så har mye å velge mellom. Holder foresten på med dyrene i Afrika av Erlend Lie, jeg har bare måtte ta pause for den er drøy. Så har litt å ta tak i. Gleder meg veldig til fortsettelsen på Tjenerinnens beretning. Håper dere får en strålende helg, så får vi håpe at solen snart titter frem

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Nå er vi nesten på slutten av november, for noen har året nok gått fort i perioder og for noen har nok året gått seint i perioder. Akkurat nå går livet sånn sakte ventemodus hos meg dessverre, men av og til er det sånt. Jeg har i hvert fall fortsatte i kveld å lese på En bønn for Owen Meany av John Irving som alltid har fått gode kritikker og mye skryt. Jeg selv har lest en bok av Ivring som jeg likte veldig godt nemlig I en og samme person. Jeg liker også bok En bønn for Owen Meany så langt som jeg er kommet. Han beskriver menneskelige relasjoner, tro og politiske hendelser i boka på utrolig god måte.

Hva leser dere denne helgen? Håper alle får en fin helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Det har kommet inn flere varsler om at samtaletråder her i forumet inneholder upassende innlegg.

Noen av trådene handler om religion og politikk, og kanskje ikke uventet blir temperaturen høyere enn vanlig.

Jeg vil benytte anledningen til å minne om at bokelskere.no skal være et åpent og vennlig nettsted.

"Om bøker"-forumet skal ha fokus på bøker.

"Om litt av hvert"-forumet skal ha stor takhøyde.

Håpet for alle diskusjonene er at de blir ført med generøsitet, velvilje og respekt.

Godt sagt! (18) Varsle Svar

Enda en helg i dette året er kommet. Kanskje de fleste har dratt på ferie og tatt med seg litteratur i sommerkofferten eller bagen sin? Helga ser ut som det her på Vestlandet blir en inne helg med en del lesning heldigvis. Jeg har denne fredag begynt på bok Agaat av Marlene Van Niekerk liker den så langt veldig godt, rørende og godt skrevet. Ellers kommer jeg nok kanskje til å Eleanor Oliphant har det helt fint av Gail Honeyman.

Håper alle får en flott helg med bøker eller også uten bøker, med et bedre vær en på Vestlandet :)

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Resten av dagen er nok den boka som ligg heilt i toppen her hos meg.
Har lese mange gode bøker, medan andre har eg vore noko mellomfornøgd med.

Har vore så heldig å få i hus Skyggeboken, den siste av i serien "Byens spor" av Lars Saabye Christensen. Har lese litt - og noko av det likar eg svært godt! Men, synest at han skriv seg sjølv inn i historia her og der. Veit ikkje kva eg skal meine om det. Trur ikkje eg huskar at han har gjort det i andre bøker.

Elles så har eg også nyleg lese "De venstrehendtes forening" som eg opplevde som svært spennande....
God helg til alle som likar ei god bok! :-)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Marianne  SkageIdaMariTrine S. AustbøStjernekastMartine (@martineleser)VannflaskePangLeserHeidiJoannMaren Hjelle AuneMarianne MSynnøve H HoelBerit RLisbeth Kingsrud KvistensiljehusmorAtmanAnn-Kristin Vik FløtreGro Anita MyrvangSverreEydís AldaHans Eskil VigdelDagfinn JakobsenAlice NordliWenche VargasTone HSimen "Boktimmy" IngemundsenEllen E. MartolLinnDaffy EnglundIngunn ØvrebøÅsmund ÅdnøyJakob SæthreLailaKirjalabyrinttiPiippokattaLars MæhlumNadira SunsetAnniken RøilHanne Midtsund