Da er bok høst ordentlig gang, er noen utgivelser dere er veldig spente på som kommer nå til høst eller noe som er kommet ut? Jeg har sett at det er mye spennende så det er vanskelig å velge.

Denne helgen ønsker jeg å bli ferdig med Vi ses i morgen av Tore Renberg, er halvvis i boken.

Hva leser dere denne helgen?

Ønsker dere en god helg :)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 21 svar.

Nå er det veldig lenge siden jeg har deltatt i helgelesningstråden, og jeg er jo litt sent ute med å skrive denne gangen. Håper jeg skal få litt mer tid til å følge med på helgelesingstråden utover høsten, synes det er hyggelig å lese hva andre leser og bedriver tiden med.

Denne helgen har jeg lest Journal 64 av Jussi Adler-Olsen. En spennende og interessant bok, og jeg gleder meg til å starte på den neste boken om avdeling Q.

Av høstens nyheter gleder jeg meg til 304 dager av Simon Stranger. Leste hans forrige bok med stor iver, så håper han skriver like bra denne gangen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så koselig å se deg igjen. Ja, jeg er helt enig med deg i at det er kjekt å lese hva de andre her inne leser.

Håper du har en god uke :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Høsten for meg er grøss, gru, vampyrer og gotiske romaner- spesielt Brontë søstrene. Jeg har allerede fullført Agnes Grey av Anne Brontë i september, og har arbeidet meg igjen en antologi med vampyrhistorier. Klassiske, så vel som mer moderne. Tja, den var ikke kjempespennende, det er tross alt bare små utdrag fra ulike bøker. Utenom dette skal jeg også begynne på Kjell Askildsens første novellesamling, Heretter følger jeg deg alltid hjem. Jeg har ikke lest noe av han, så det er vel på tide. Noen som har noen å anbefale?

Bokhøsten har jeg ikke satt meg inn i, men det siste volumet i Septologien av Jon Fosse er vel kommet ut? Og en ny roman av Knausgård? Stemmer ikke det?

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Gøy med noe kjekt til høsten. Ja det stemmer med Fosse og Knaugsgård til bokhøsten. Ha en god søndag :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

De siste ukene har jeg ikke fått lest så mye. Jeg holder fortsatt på med Om skjønnhet, av Zadie Smith. Den er av en eller annen grunn ikke så lett å komme igjennom. Jeg har lest en kjapp krim sånn innimellom: Alt er mitt, av Ruth Lillegraven. Spennende og bra! I tillegg leser jeg litt nå og da i Kristin Flood sin bok, Dantes inferno.

Når det gjelder bokhøsten, så har jeg foreløpig ikke fått med meg så mye av hva som kommer ut, bortsett fra Anne Holt sin nye krim, Det ellevte manus. Den ønsker jeg meg!

Ellers, så har jeg droppet høsten i Norge for noen uker, og valgt meg Italia i stedet :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Om skjønnhet er ikke en enkel bok å lese og mye å tenke over når en som leser skal få med seg og forstå hva forfatteren vil frem til med denne boka. Spennende, ser ut som du har litt å lese uansett. Kjekt å komme seg til Italia, kan tenke med det er litt bedre vær her enn der? Ha en god søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, her er det sol og varme :) Høsten er som sommer/sensommer hjemme. Det gjør godt.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, bokhøsten er så avgjort over oss, og boka jeg gleder meg mest til er Efter åndemaneren, det siste bindet i Kim Leines Grønlandstrilogi, som kommer på dansk og norsk 21. oktober. Er også nysgjerrig på siste bind i en annen trilogi, også den av en dansk forfatter, nemlig Amager-trilogien til Morten Pape. Den heter I ruiner og kommer på dansk neste uke.
Og så leste jeg om Vetle Lid Larssens roman, Lucias siste reise. Han har jobbet med den i fem år, og den ventes utgitt 25. oktober. Den vil jeg lese.

Leser som vanlig mange bøker, men denne helgen regner jeg med å bli ferdig med Elena Ferrantes La vita bugiarda degli adulti / Voksnes løgnagtige liv. I motsetning til Napoli-kvartetten har jeg ikke lest den før. Utrolig god bok – og umiskjennelig ferrantesk.

Har akkurat lest ut Svanesang av Nikolaj Frobenius - og det ble en femmer på terningen. Neste bok på Kindlen er 1795 av Niklas Natt och Dag.

Skal også lese videre i Den siste overlevende er død av Mattis Øybø, som Karen Ramsvik gjorde meg nysgjerrig på i en tidligere helgetråd. Takk, Karen :-)

Ønsker alle en fortsatt god helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Kjekt med å ha gleder til boken høste også. Er Kim Leines bøker bra(anbefales de)?Håper du har en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kan absolutt anbefale Kim Leine. Har lest alt han har gitt ut hittil bortsett fra Tunu, og den har jeg lastet ned som lydbok og skal lese etter hvert.

Vil særlig trekke fram de to første romanene i Grønlandstrilogien, Profeterne i Evighedsfjorden og Rød mand/Sort mand, som jeg ga henholdsvis en femmer og en sekser på terningen. Skrev også en bokomtale om Rød mand/Sort mand hvis du er nysgjerrig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende, tusen takk for anbefaling, ha en god søndag :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du gjorde meg nysgjerrig på Amager-triologien, den må jeg sjekke ut. Spennende med samtidsforfattere fra våre naboland.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, det er etter min mening veldig gode romaner, men sterk kost.

Den første, Planen, handler om forfatterens oppvekst i Planen, drabantbyen Urbanplanen i Vestamager i København.

Selv likte jeg den andre, Guds bedste børn, best. Romanen bygger på en sann historie om en seksten år gammel innvandrergutt som ble drept av rasister – det står en interessant artikkel om boka på Litteratursiden.dk.. Den er også oversatt til norsk, Guds beste barn, og kom på Aschehoug tidligere i år.

PS: Han fikk i 2015 BogForums Debutantpris for Planen og i 2019 Dansk Radios romanpris, DR Romanprisen, for Guds bedste børn.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Nå durer jeg snart ut døra for min rundtur til bibben og matbutikk...blir vel ca 10000 skritt det.
Det er 2 bøker jeg skal hente: En barnebok eller alle alders bok:"Tilly og bokvandrern" av Anna James, jeg er svak for gode barnebøker full av sprell og sjarm.
Den andre boka er Hjalmar Söderberg: "Doktor Glas" på svensk. Ble veldig nysgjerrig på den etter å ha lest Randi sitt forslag til lesesirkelbok for oktober.
Boka jeg leser er Elena Ferrante " Eit år med Elena Ferrante, spaltene fra The Guardian i samling" fine små snutter hun skrev hver uke for avisa i 2018
Ha en fin helg, her skal det være ruskevær i morgen er det spådd. Herlig med nye bøker å starte på da!

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Wow en del å gå sine titutsen skritt da. Spennende med ulike bøker her også. Ha en fin helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Morsomt at det er flere som ble nysgjerrig på Doktor Glas. Det skal sies at jeg fikk den anbefalt her inne, da jeg spurte etter litteratur fra Stockholm før en tur dit. Det ble ikke til at jeg leste den i forbindelse med besøket der, men den har stått på ønskelisten siden. Og uavhengig av lesesirkelen så kommer jeg nok til å lese den nå.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk for svar Randi.
Det er det som er faren med bøker man får lyst til å lese: om man ikke kaster seg på med en gang er det stor sjangse for at det dukker opp enda fler på ønskelisten som fort skjer med alle de gode omtalene av bøker her inne på bokelskere.no. :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er ikke så spent på bokhøsten, foreløpig. Først er det en del bøker jeg må komme meg gjennom, som C.J. Sansom sin serie fra Henrik 8 sin tid. Nå har jeg kommet til fjerde bok, hvor maktforholdet mellom katolikker og reformister er i ferd med å snu, og kongen tenker på ekteskap nummer seks. Det er også noen bøker fra biblioteket som jeg tror jeg gir opp, når lånefristen gikk ut i dag. Så de trenger ikke nevnes da. Jeg har kjøpt den siste boka til Daniel Kahneman, som er skrevet sammen med to andre, og blir kalt "Støy. Når dømmekraften svikter" på norsk. Den handler om å ta beslutninger uten å bli så forstyrret av tilfeldigheter og støy. For eksempel blir viktige beslutninger påvirket av om det er mandag eller fredag, før eller etter lunsj, eller hvilken saksbehandler eller dommer som får saken. Jeg leser ganske få sider i hver jafs av denne boka, siden jeg er litt ute av trening på fagbøker. Håper alle får en fin lesehelg, iblandet andre fornøyelser.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det er også greit, det finnes jo mer enn nok bøker å lese av. Hørtes ut som du har mye variasjon, god helg :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har vært åndsfraværende lenge nå på grunn av valget, og fotballdømming. Har omtrent ikke åpnet ei bok siden to uker før valget. Leste riktig nok ut Vinterindianere av Anne Geitanger. Ei flott bok om oppvekst. Hva som venter meg i neste bok, aner jeg ikke. For jeg aner ikke hva jeg skal lese. Men lese skal jeg! Fortsettelse følger :-) God helg.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Da har du hatt en veldig travel tid bak da vil jeg anta. Kjekt med nye bøker, men lese er altlid bra, ha en god helg :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

AvaCarine OlsrødKirsten LundStig TReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienHarald KNinaMaikenbandiniJulie StensethPiippokattaLisbeth Marie UvaagGrete AastorpTone HTone SundlandElla_BSol SkipnesHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekSynnøve H Hoel