Men kåringen "Årets bibliotek" har ganske mange (spesielle) krav:
Prisen tildeles et bibliotek som i de senere år har anvendt nye ideer eller utmerket seg gjennom et godt og effektivt samarbeid med de som bruker eller styrer biblioteket. Fremtidsrettede, utradisjonelle og offensive tiltak innen kunnskapsformidling og kulturopplevelse, markedsføring, brukervennlighet og tilgjengelighet, god service og god ressursutnyttelse kan være kriterier for tildeling av prisen.

Personlig er jeg mer opptatt av at biblioteket skal være et godt sted å være og henge rundt i, at bibliotekaren er trivelig, at bokutvalget er bra og at tilgjengeligheten på bøkene er bra. Typisk for storbybibliotekene synes jeg er at man må stå på lange ventelister for å få lånt nye, populære bøker, for eksempel. Jeg er mindre opptatt av biblioteket som arena for kulturopplevelser og kunnskapsformidling eller nye ideer..selv om jeg ikke er i mot det heller, akkurat.

Jeg synes filial Stovner høres ut som et fint bibliotek, slik du beskriver det.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Jeg jobber i bibliotek og ja - det er laaaange ventelister på de mest populære titlene. Her i Trondheim er det nå 277 på venteliste på Anne B. Ragdes nyeste og vi har 35 (!) eksemplarer av den. Skulle vi kjøpt inn flere vil det gå på bekostning av andre titler og når den verste stormen er over vil vi sitte med en tittel med kanskje 80 eksemplarer vi verken har bruk for eller plass til. Men 35 eks er ikke så verst det da? I tillegg er det 14 dagers lånetid på bøker med lange ventelister og på toppen av det har vi i tillegg 7 eksemplarer man ikke kan sette seg på venteliste på, disse kalles "Ukeslån" og kan lånes i max. en uke og kan heller ikke fornyes. Slik at om du er en rask leser og er innom biblioteket akkurat i det boka er inne så går du forbi ventelista. Veldig populært!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bok 365 offentliggjør i dag årets tre nominerte til Årets bibliotek 2019.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I og med at innkjøpsordningen bare omfatter et visst antall eksemplarer av hver bok, er de vel bare naturlig at det er lang ventetid på de mest populære nye bøkene, og jeg tror det gjelder de fleste biblioteker, ikke bare deichmanske i Oslo. Selv synes jeg den norske bibliotekordningen er fantastisk. Også med tanke på at det er mulig å låne e-bøker via appen eBokBib, og så vidt jeg vet, jobbes det også med å få på plass en ordning for utlån av nedlastbare lydbøker.

Hva med deg? Har du et spesielt bibliotek du vil trekke fram?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vi kjøper jo flere titler og eksemplarer enn de som kommer via innkjøpsorningen, men både for oss store og for de mindre bibliotekene er innkjøpsordningen helt klart gull verdt!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

HeidiTove Obrestad WøienVannflaskeElisabeth SveeHarald KKjersti SGrete AastorpAmanda ANinaKirsten LundJulie StensethChristoffer SmedaasKatrinGSvein Erik Francke-EnersenEmil ChristiansenGro-Anita RoenOdd HebækMarianne MSynnøve H HoelReidun SvensliBerit REllen E. MartolPiippokattagretemorAnn ChristinVibekeAnneWangReidun VærnesToveHanne Kvernmo RyeMarteBjørg L.Mads Leonard HolvikIngunn SAndreas BokleserEivind  VaksvikMarenTonesen81BenedikteKristine Louise