Tekst som har fått en stjerne av Geir Sundet:

Viser 1 til 20 av 489:

Jeg må si jeg er fristet til å slutte å skrive bokomtaler, i hvert fall positive, her på bokelskere. Ved en tilfeldighet oppdaget jeg at Norli i sine reklamer ofte lenker til bokelskere.no
Jeg fant flere lenker til meg, bokomtaler jeg har skrevet, og terningkast jeg har gitt.
Se for eksempel her: Reisen til Cadillac / Innbundet / Norli.no
Nederst i denne annonsen er det lenket til nettopp meg og min omtale av boken her på bokelskere. Dette er bare ett av flere tilfeller.

Så kan man kanskje synes det er smigrende og flott at en stor bokhandlerkjede som Norli bruker oss.

Men jeg har aldri hatt til hensikt eller noe ønske om å drive gratisreklame for Norli.
Jeg er fullt klar over at alt jeg skriver her, ligger åpnet på nettet. Men er det lov å bruke mitt navn og stoff i kommersielt øyemed?
Jeg har heller aldri fått noen forespørsel fra Norli i sakens anledning.

Noen bokbloggere har avtaler med forlag. I sine bokomtaler gjør de oppmerksom på at de har mottatt den aktuelle boken fra forlaget. Det er ryddig og redelig.
Norli gir ingen opplysninger om den personen de henter sin omtale fra, er forespurt eller ikke.

Admin – kjenner du til denne praksisen? I så fall, er dette noe dere som driver dette nettstedet har godkjent?

PS: Det kunne ha vært interessant og tatt denne saken til forbrukermyndighetene. Det er nettopp det at Norli bruker bokelskere.no og dets enkeltmedlemmer kommersielt, i sin egen markedsføring som er det springende punkt. Det dreier seg ikke om sitater, men om hele anmeldelser.

Godt sagt! (15) Varsle Svar

It’s the darkest before dawn this Christmas Eve morn, and all the world is at peace.

Fra Begotten Not Made av Cónal Creedon

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja. Se Store norske leksikon:

«På tross av at de palestinske territoriene er okkupert av Israel, så er Palestina opprettet som en egen stat, og anerkjent som sådan av 136 land, så vel som av FNs generalforsamling.»

Resten av artikkelen finner du her.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg har sittet ute i sola og lest i dag :-) Så deilig :-)

Og nå i kveld leste jeg siste side, og avsluttet dermed Lewismannen av Peter May. Jeg synes denne var minst like bra som hans forrige, Svarthuset.

Og jeg lurer jammenmeg på om jeg fortsetter med trilogien, og går rett på den siste: Lewisbrikkene i morgen. Ja, jeg gjør det :-)

God påske alle :-)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Har mye fri i påsken, så lesing blir det. Kan hende delvis utendørs siden været er upåklagelig, - 19 i skyggen i dag. Lesestoff er det ingen mangel på, har mye å velge i, både fra egne hyller og bøker fra biblioteket. Blir nok både skjønn- og faglitteratur. Ellers blir det en del fysisk fostring i vårværet.
God påske til alle :)

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Når man skriver en roman om voksne, vet man nøyaktig når man skal slutte - det vil si ved bryllupet.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Godt spørsmål. Nei, jeg kan vel egentlig ikke det. Det bare slo meg at samhold utad krever lojalitet innad, at selvhevdelse innad ofte går på tvers av dette, og at det alltid er noen i inngruppa som taper.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

some people never go crazy.
what truly horrible lives
they must live.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Her lukter det ubalanse/overbalanse!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Pirjeri la merke til at det uhyre sjelden dukket opp noen finner i engleskaren. Når så skjedde, var de som regel lekpredikanter, troende kvinner og kulturkritikere, i nevnte orden.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Biblioteket i Årdal var lite og sjarmerende. Det var omtrent på størrelse med toalettet på Nasjonalbiblioteket i Russland

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Take me disappearing through the smoke rings of my mind
Down the foggy ruins of time
Far past the frozen leaves
The haunted frightened trees
Out to the windy beach
Far from the twisted reach of crazy sorrow
Yes, to dance beneath the diamond sky
With one hand waving free
Silhouetted by the sea
Circled by the circus sands
With all memory and fate
Driven deep beneath the waves
Let me forget about today until tomorrow

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Men hvorfor skal du "få bukt med dette etterslepet", Jostein? Er det ikke deilig å vite at du har et ulest bibliotek du når som helst kan forsyne deg av.

Vet ikke hvor mange uleste bøker det finnes her i huset. Ingen hast med dem; ser på dem som en skattkiste eller et "nødlager", alt etter som :-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

God jul alle bokelskere. I år var jeg så heldig å få flere bøker til jul. Endelig har folk forstått at jeg elsker å få bøker i gave. I år fikk jeg Søsterklokkene av Lars Mytting, Leksikon om lys og mørke av Simon Stranger, Odinsbarn, Råta og Evna av Siri Pettersen, og en bok fra siste Fantastic Beast filmen. Veldig takknemlig og glad. Fikk dere bøker til jul, og i så fall hvilke?

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Jeg har gjort alt det jeg kom til denne verden for å gjøre. Jeg har utført det arbeid, som ble pålagt meg; resten av dagen er min egen. (Fra essayet «Pensjonisten»).

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Mesterlig og engasjerende lesning. Spennvidden i temaer plasserer Menneskemerket blant de store amerikanske romanene. Politiske begivenheter og skandaler omkring årtusenskiftet preger bakgrunnsbildet, men linjene trekkes langt tilbake i tid, gjerne på detaljnivå, som opphevelse av raseskillet i New Jersey-skolene 1947.

Kjernen i boka er likevel den amerikanske drømmen om å skape sitt eget liv, uavhengig av opprinnelse. Sånn sett er hovedpersonen, Coleman Silk, en kameleon, som omskaper seg fra fattiggutt til vellykket rektor på et college i New England inntil katastrofen inntreffer. Også enkelte bipersoner, som en franskfødt kvinnelig akademiker, prøver med mer eller mindre hell å omdefinere seg.

Ved å bruke ulike fortellerstemmer får Roth fram kompleksiteten i sin historie omtrent som i en kriminalroman. Her med gjennomgangsfiguren fra andre bøker, Nathan Zuckerman, som «jeg-stemmen» og hovedfortelleren. Handlingen er lagt til en liten collegeby 1998. Hentydningene til datidens politiske begivenheter begynner alt å bli nokså obskure - muligens med unntak av Clinton-Levinsky-affæren. Men beskrivelsen av intrigene på ærverdige Athena College gir Nabokov, Uri og andre campus-forfattere sterk konkurranse. Underveis får Roth også gitt satiriske spark til tradisjonsbundne amerikanere av islandsk, dansk og norsk herkomst. Det er åpenbart ikke alle som følger drømmen om å omskape seg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har også merket ditt fravær, Rolf, du er en god representant for seniorklassen her på dette nettstedet ;-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Uleselig? Over 500 løsrevne setninger og avsnitt uten sammebindende tekst eller forklaringer. Likevel fikk jeg allerede på første side inntrykk av at det er våre laster som forfatteren konsentrerer seg om. Spesielt legger La Rochefoucauld vekt på hvordan vi gjør vårt beste for å skjule egenkjærlighet og andre dårlige egenskaper og motiver. Mye virker desillusjonert, endog kynisk, men både empati og psykologisk innsikt går også igjen i mange av maksimere eller læresetningene. Ikke rart at mange av dem er blitt klassiske sitater.

Oversetteren, Anne-Lisa Amadou, gir oss bakgrunnen og konteksten i et nyttig etterord. Selv om maksimene gir seg ut for å være tidløse, er det ikke minst dem som handler om kvinner som virker svært så foreldete. Andre ganger virker La Rochefoucauld forunderlig moderne. Men boka skal nok ikke leses i en enkel jafs som jeg gjorde nå. Det er riktignok en last som han ikke har tatt for seg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Smilet hennes hang nå bare på plass ved hjelp av tennene og øyenbrynene og lurte på hvor det ville havne hvis det slapp taket.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har nettopp lest ut Gjøkeredet av Ken Kesey. Her dukkar uttrykket om at "den som gjeng i utakt høyrer ei anna tromme" opp to gangar, først i munnen på ein turnuskandidat som prøver å glatte over ei ukonform meiningsytring (side 163), og seinare i tankane til Bromden i etterdønningane av elektrosjokk-behandling (side 294)
Det virkar nærmast som om dette er eit gjengs uttrykk over there. Men var det Thoreau som fann på det? Har prøvd å google litt, men utan hell så langt.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Frode Øglænd  MalminRune U. FurbergMarit HåverstadMette-MRufsetufsaRandiDolly DuckLene AndresenBjørg L.RuteressIngunn SHilde H HelsethJarmo LarsenHarald KLars Johann MiljeMarianne MVidar RingstrømkntschjrldLailagretemorRavnLilleviElin FjellheimHeidiMorten JensenIreneleserTjommiBerit RBjørn SturødMarit MogstadTonesen81William BillisonEllen E. MartolStine SevilhaugRisRosOgKlagingKathrineNinaIdasveinHilde Vrangsagen