Jeg lurer ikke på hva den beste boken du har lest i det siste er, men hvilken som har gitt deg størst leseopplevelse? Hvilken bok ble sittende i kropp eller hode etter du hadde lest ferdig? Hvilken traff deg uventet eller akkurat som du håpet?

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Trilogien om Tora av Wassmo hørte jeg på lydbok i høst, lest av Marit A. Andreassen. Jeg er godt voksen og har aldri lest den tidligere. Fantastisk historie.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er et veldig godt spørsmål. Men jeg vil svare med The seven husbands of Evelyn Hugo av Taylor Jenkins Reid, den traff meg på uventet måte det var mange følelser som dukket opp i boka. Glede for karakterene, sinne og tristhet og de samme følelser gjaldt for hendelser i boka. Dette var en bok jeg tenkte på i lang etter tid og som jeg vil huske en god stund frem over. Så satt jeg igjen med mange spørsmål om boka også. Var alt det som fortelles troverdig av fortelleren perspektiv?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Tix av Haukland ble en leseropplevelse for meg, og gav meg et helt nytt innblikk i denne personens liv. Godt og ærlig skrevet.

304 dager av Stranger er den boken som fremdeles sitter i meg, en vakker bok om vonde ting.

Fenrisulven av Helgheim
En av de beste tegneseriene jeg har lest på lenge. Godt tegnet, godt fortalt.

Av krimbøker tror jeg at jeg må dra frem Torsdagsmordeklubbens serien av Osman:) Rett og slett for det jeg nikoste meg:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hvordan definerer man minneverdig? Hvordan skal jeg definere minneverdig? Skal jeg legge vekt på minne eller verdig, eller noe helt annet? Minneverdig må være en leseopplevelse jeg husker og vil ta med meg.

Den rareste boka jeg har lest i år ble avsluttet på årets første dag: Delprøve i språklige ferdigheter. En fantastisk refleksjon over språk og litteratur. Jeg ble utrolig begeistret og fascinert, og har fremsnakket den både her og til venner.

En bok som ga meg motstand, og slik sett satte seg i kroppen, var Beate Grimsrud sin siste bok Jeg foreslår at vi våkner. Det er ikke en perfekt roman, men på sitt beste er det en var, vakker og leken fremstilling av en hjerterå tematikk. Jeg måtte legge den bort og lese i etapper. Det skyldes at det kom tett på sykdom og død i eget liv.

Ingen av disse er den beste romanen jeg har lest, men på hver sin måte har de gjort inntrykk og gitt grobunn for refleksjon. Begge er språklig viltre, men har dypere lodd under det lekne.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

To titler:

  1. Nomadland : Surviving America in the Twenty-First Century av Jessica Bruder. Om virkeligheten, slik den er for mange i et av verdens rikeste og påstått frieste land, USA. Her sees rikdom og frihet i et nytt lys.
  2. Så den store fuglen ikke tar deg av Hiromi Kawakami. Fremtidsfantasi som berører med sitt fine språk.
Godt sagt! (5) Varsle Svar

Takk for svar! Jeg har også lest Så den store fuglen ikke tar deg, den var spesiell! Den andre er ukjent for meg, men ble veldig nysgjerrig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Har lest mange gode bøker så langt i år, men den beste leseopplevelsen er uten tvil gjenhøret med Ducks, Newburyport av Lucy Ellmann. Leste romanen som e-bok da den kom i 2019, og den var like morsom og tankevekkende denne gangen :-) Sakser fra innleggene min fra 2019 og i år:

«Ellmann er ifølge Wikipedia en amerikanskfødt britisk forfatter med base i Edinburgh, Skottland. Boka er på over tusen sider der 95 % består av bare åtte setninger, uten avsnitt, hvorav enkelte går over mer enn hundre sider!
Jeg ble utrolig begeistret for denne. Veldig forenklet sagt består romanen av mer enn 1000 sider med betraktninger fra kjøkkenbenken, og det er en av de mest originale og fornøyelige romanene jeg kan huske å ha lest, selv om den også rommer mye alvor og kullsvart humor. Den er en av disse bøkene jeg ikke ville at skulle ta slutt.
Ducks, Newburyport var en av finalistene og min favoritt til årets Booker-pris, men nådde ikke opp (Den skjønnlitterære prisen ble som kjent delt mellom Margaret Atwood og Bernardine Evaristo).
En klar sekser på terningen og en selvskreven plass i favoritthylla.»

«Denne leste jeg høsten 2019 og den gikk rett inn i favoritthylla med terningkast seks. Og den er så detaljrik at den nesten er bedre annen gang! Nå hørte jeg den som lydbok, og oppleseren gjør en utrolig god jobb.»

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Det høres helt vilt ut! Fant den på Storytel så den skal jeg prøve. Jeg skjønner ikke konsept helt, og det gjør meg veldig nysgjerrig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

PiippokattaKirsten LundAlice NordliJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MHarald KLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnieStig TNerakntschjrldMarit HøvdeTurid KjendlieVioleta JakobsensomniferumRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mge