Tekst som har fått en stjerne av Frøken Trass W:

Viser 81 til 100 av 131:

Mia hadde en lonermentalitet. Hun var loner, og hun visste det. Å være en loner var naturligvis noe helt annet enn å være ensom. En loner er fullt klar over sin egen ensomhet, med istedenfor å innbille seg at den skulle forsvinne eller skamme seg over ensomheten, fronta man den.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

So it goes.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Topp fakta-serien er lettfattelig og populær. Bjørn Ouslands bøker "Alt om ski", "Sydpolen" og "Nordpolen" er flotte, og det finnes en del faktaløver. Steffen R. M. Sørums bok om korsfarerne er fin, men kanskje litt tung for andreklassinger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I barnebursdager er det en regel om at man skal smile hele tiden. Du sitter på en stol og spiser kake og har smilet parat. Du ser på alle foreldrene og tenker at det er som å være på vekkelsesmøte, bare at i stedet for Jesus så tilber man de små barna, ler av alt de sier og gjør, lar seg avbryte av dem, halleluja, for nå er alt omvendt av da du var liten. Nå skal ingen skamme seg og alle blir tatt opp og matet og vugget i et kjør og du tenker i ditt stille sinn at det kanskje hadde vært en idé med en slags mellomting.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Vår datter Emilie på 12 år står foran en aldri så liten dannelsesreise i litteraturens verden, og i den forbindelse ønsker jeg å vite hvilke bøker/forfattere dere mener en jente gjennom oppveksten "bør" ha kjennskap til.

Og: I dag fikk hun sitt første lånekort på biblioteket, og det var en stolt far som kunne konstatere at hun valgte sitt første lån helt av seg selv. Det ble Hilde Hagerups "Bittet".

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Her er bok en i fem gode fantasy serier som jeg kan anbefale til de aller fleste. For meg var det "en bok og du er hekta"


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg vet ikke hvordan det er med dagens skolebarn, men da jeg gikk på ungdomsskolen og på videregående leste vi Stig Dagermans novelle At döda et barn fem ganger i året. Og jeg forstår godt hvorfor. Og ja, du leste rett, vi leste den på svensk - i norsktimene. Som den svenskifiseringen av Norge-mostanderen jeg er, er det rart at jeg ikke irriterte meg over det, men dog: mens det er irriterende at Narvesen arverterer for kanelbullar og tack så mycket, hur mår det og andre svenske strofer, som jeg sikkert ikke skriver riktig, på alle byens kaféer, er en god novellist en god novellist, og hvis jeg kan lese en god novellist på originalspråket uten å måtte slå opp i ordboka for annenhvert ord, gjør jeg gjerne det.

Hele Nattens leker leste jeg derimot på norsk, og ved siden av Å drepe et barn vil jeg anbefale novellen Hvor er islenderen min?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig med Morten her, en fin balanse mellom teori og praksis er en effektiv vei til læring. :o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tror det ville blitt litt ugunstig og rart å drive undervisning helt uten bøker. Klassen til mitt barn er stadig ute på tur, men jeg ville reagert hvis de bare hadde vært det, og ikke hadde hatt bøker. Hvorfor ikke begge deler?

(Forvilla du deg hit fra kommentardebattene i vg kanskje?)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Mine er fra sent 80tall/tidlig90tall. Men, ungene elsket dem. Noen henger såvidt fast i permene, men det er jo bøker som bør bli brukt. Nå har neste generasjon kastet sine øyne på dem. Brukte dem også på barnetrinnet den gangen jeg var i arbeid. Det var mye å stoff å hente der.:o)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Kom på et par til...
One Flew Over the Cuckoo's Nest (Gjøkeredet) er kanskje mest kjent som film, men er da basert på boka av Ken Kesey.
The Shining er jo en fantastisk film av den legendariske regissøren Stanley Kubrick, og filmen er basert på boka av Stephen King. En obskjøn mengde av Stephen Kings bøker har blitt gjort til filmer forøvrig, Frihetens regn fx.
No country for old men er basert på boka av Cormac McCarthy, som er bedre kjent for The Road. Denne filmen ble regisert av Cohen brødrende og er en virkelig høydare.
Filmen Stardust er basert på boka av Neil Gaiman.
The Beach, regisert av Danny Boyle er basert på boka av Alex Garland.

Et par tegneserieperler som har blitt til filmer(styrer unna de åpenbare superhelt tegneseriene): Sin City, 300, Watchmen, From Hell, Constantine, V for Vendetta, The League of Extraordinary Gentlemen(bra tengneserie-ræva film), Hellboy.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Den første boka jeg noengang har lest på svensk. Hvilket er originalspråket til boka btw. Denne boka er dyster, mørk, depresseiv, forferdelig, smertefull og så utrolig bra. Jeg leste den uka før jeg dro på Louisinana Literature, hvor Sara Stridsberg skulle i samtale med Mette Mostrup og jeg vet ikke helt hvordan jeg forventa meg at hun skulle være, men i hvertfall ikke sånn som hun så ut. En litt lav kvinne i 30-års alderen med kort, blondt hår og ganske vanlig kledd i mørke jeans og en hvit topp og veldig rolig og avbalansert i forhold til hun andre forfatteren. Ikke så ulik som på bildet på omslaget i boka når jeg tenker meg om, men til tross for det forventa jeg... hm, en slags skygge, et skyggemenneske kanskje. Kanskje litt sint (boka er sykt mannshater, eller uhm, hovedpersonen, Valerie Solanas, er sykt mannshater). I hvertfall ikke den personen som kom inn i konsertsalen. Uansett, denne boka anbefales. Eller, hm, jeg vet ikke, det er nesten så folk burde skånes fra å lese denne. Eller, jo, de må jo takle det; les den!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

McCarthys debutroman fra 1965 legger handlingen til et småsamfunn i Tennessee i Amerikas mellomkrigstid. Her beskrives skjebnene til unggutten John Wesley Rattner, smugleren Marion Sylder og den eldre Ather Ownby som alle knyttes sammen av en grusom hemmelighet. Det rike språket gir assosiasjoner særlig til Thomas Pynchon, men også Ernest Hemingway. Ikke oversatt til norsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tegneserieroman som jeg egentlig hadde lyst til å lese på originalspråket, men de hadde den bare på norsk på biblioteket. Den handler om en gutt som vokser opp i et kristent hjem, et sånt kristen hjem hvor foreldrene er skeptiske til skolen for der lærer de om evolusjonen, et sånt kristent hjem hvor de leser i Bibelen hver kveld. Og gutten, Craig (den er selvbiografisk), blir kjent med ei jente fra et sånt kristent hjem hvor foreldrene adopterer barn med downs syndrom fordi de er takknemlige overfor Gud for sine egne friske barn, men så går det ikke så greit likevel, for de skal skille seg og moren tar piller i smug hele tiden. Og jenta sover hele tiden og Craig ser på henne og de elsker hverandre og hun tror verken på himmel eller helvete og han blir ateist og jeg tror ikke broren hans heller er noe særlig kristen på slutten, og det er en sår roman, og det er trist og helst skulle ingen barn vokse opp i den tro at de er født syndige, det er skikkelig fælt.

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Liste over forskjellige vampyrserier. Som jeg har lest eller har tenkt meg og sjekke ut. Så info kommer etterhvert som de er lest :) Linker til første boka i seriene :)

Kom gjerne med flere forslag..!


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Jeg synes ikke den var så ille, jeg. Den er ikke så veldig original i handlingen akkurat, det er kommet ganske mange bokserier med en misforstått ung gutt eller jente som viser seg å være "den utvalgte".

Men den er spennende og full av action, og den har noe som skiller den fra lignende serier: historien blir fortalt av Percy Jackson selv, og han har en muntlig, slengete, sleivkjeftet stil, snart bråkjekk og snart selvironisk. Det passer historien godt - alle gudene og monstrene trenger å jekkes ned noen hakk. Dessuten passer det bra på Percy selv. Han er ikke noe til å lese og skrive, men kan snakke for seg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er fan av Øyvind Torseter!! Han har en flott teknikk, og sammen med Tore Renberg sin tekst ble dette veldig bra! Søt historie om Ine som tar med lillebror Hasse på tur i skogen.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Der har du newyorkerne. De tror verken på Gud eller fornuften. De tror på moten. Er det ikke fantastisk?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Det gledet mitt hjerte at Sigbjørn Mostue skriver på en ny trilogi, jeg har stor sans for bøkene hans og hører rykter om at denne serien skal filmatiseres! Flott klassisk fantasyroman med plaget guttesinn som får magiske krefter!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Flott bok, men jeg leste den på norsk, og oversettelsen var elendig. Setningene var rare, det var masse gramatiske feil og en del ting hang bare ikke på greip. Innimellom måtte jeg ta veien innom det engelske språket for å forstå hvordan oversetteren hadde tenkt.

Jeg synes det er så trist med god litteratur som blir så dårlig oversatt. Det ødelegger så mye. For eksempel er "Candy" av Kevin Brooks og "Du kjenner meg ikke"/"You don't know me" av David Klass fantastisk litteratur som er elendig oversatt.

Flere der ute?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågDemeterSynnøve H HoelToveIngunn SBertyAkima MontgomeryFrode Øglænd  MalminAud Merete RambølSol SkipnesJoakimEli HagelundTone HFredrikEllen E. MartolKathinka HoldenKirsten LundFlettietteritaolineCathrine PedersenVariosaPiippokattaIngeborgElisabeth SveeAlice NordliMarianne  SkageAnneWangGroGunillaKaren PatriciaBeathe SolbergRonnyIngunn ØvrebøChristofferAstrid Terese Bjorland SkjeggerudTatiana WesserlingGrete AastorpMads Leonard HolvikGeir Sundetgretemor