The awakening ; The struggle

av (forfatter).

Hodder Children's Books 2009 Heftet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.55 (47 terningkast.)

136 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Se på denne utgaven hos amazon.co.uk Kjøp boka hos Bookis! Kjøp boka hos ark.no

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

The awakening: Elena Gilbert is used to getting what she wants and she wants mysterious new boy, Stefan. But Stefan is hiding a deadly secret - a secret that will change Elena's life for ever. The struggle: Elena is torn between her boyfriend, Stefan, and his brother, Damon. But these brothers hide dark secrets and a tragic past that threatens them all. Damon wants to lead Elena astray - and he'd rather kill Stefan than let him possess her. This is novel no. 1 and 2 in the Vampire diaries series.

Omtale fra forlaget

A phenomenally popular vampire romance sequence - now showing on ITV2 - from the best selling author of Night World, L. J. Smith. The Awakening: Elena Gilbert is used to getting what she wants and she wants mysterious new boy, Stefan. But Stefan is hiding a deadly secret - a secret that will change Elena's life for ever ...The Struggle: Elena is torn between her boyfriend, Stefan, and his brother, Damon. But these brothers hide dark secrets and a tragic past that threatens them all. Damon wants to lead Elena astray - and he'd rather kill Stefan than let him possess her ...

Bokdetaljer

Forlag Hodder Children's Books

Utgivelsesår 2009

Format Heftet

ISBN13 9780340999141

EAN 9780340999141

Serie Vampire diaries

Genre Fantasy

Språk Engelsk

Sider 397

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

2 9 16 10 6 4

Bokomtaler

Det er vel ikke noe mystisk med menn med solbriller på og som føler seg ukomfortable sammen med andre mennesker vel? ...

Tenåringsjenta Elena er den mest populære jenta på skolen. Hun er vakker, smart og vet hva hun vil. De andre på skolen beundrer henne og hun er en beundrer av henne selv. Da en ny elev begynner på skolen blir hun meget nysgjerrig. Hvem er denne nye, høye, mørke og mystiske fyren med solbriller på? Og hun blir helt satt ut når hun blir ignorert av ham. Ingen gutter har ignorert henne før og det finner hun seg ikke i. Stefan Salvatore, som den nye eleven heter, har flere grunner til å unngå henne. En av grunnene er at hun minner ham for mye på en person fra fortiden ...

Helt ærlig hadde jeg ikke hørt om denne bokserien før Tv-serien kom. Jeg har fulgt mye med på Tv - serien, men dessverre ikke sett alle episodene. De skal jeg selvfølgelig få med meg senere. Kan ikke sammenligne boka så mye med serien akkurat nå med tanke på at jeg husker ikke mye fra første sesong siden det er så lenge jeg har sett den, så mye sammenligning blir det ikke, men litt. Så denne omtalen blir litt hipp som happ. Kanskje noe smårotete og jeg beklager det.

I Tv-serien er Elena mørkhåret, vennlig, omtenksom og oppegående. Mens i bokform er hun blond, kald, selvopptatt og dominerer hele skolen. Hun er en typisk High-Schoool isdronning som andre både elsker og hater Alt hun tenker på er jeg, jeg, jeg og atter jeg! Får hun det ikke som hun vil blir hun forbanna og tar nesten til tårene med en gang.

Stefan er også litt annerledes i forhold til tv-karakterene. Utseendet er det samme, men i bokform virker han mer selvsikker, bestemt, og litt utfordrende på forskjellige måter.

Damon, broren hans som er min favoritt. Han er nesten ikke nevnt i boka så han kan jeg ikke sammenligne så mye i forhold til tv-serien ennå. I denne første boka jobber han mer bak i kulissene og blir nesten ikke nevnt før litt senere og håper han får en større rolle i de neste bøkene.

Siden det er blitt laget Tv-serie av denne bokserien tenkte jeg at det måtte være noe spesielt med denne bokserien og forventingene var høye da jeg begynte på den første boka. Store forventninger lønner seg ikke alltid, det vet jeg godt, men siden jeg liker Tv-serien så godt og selve settingen, så må jo bokserien være skikkelig bra? Det er jo lov å tenke sånn, men syns ikke den første boka i denne lovende serien skilte seg ut på noen måte. Handlingen er treg, karakterene er litt som pappfigurer som jeg håper det blir mer liv i i de neste bøkene og spenningskurvene var lave. Det var veldig lite som skjedde. Skjønner at den første boka i en serie skal ta seg god tid til å skape en verden med karakterer man skal bli kjent med, litt bakgrunnshistorie og slike ting, men likevel. Det er nesten ikke noe action i det hele tatt. Det var det temmelig sparsommelig på. Så jeg hungrer ikke akkurat etter å lese neste bok med det samme. Jeg har lyst til å lese videre i bokserien og ikke gi opp med det første, men sparer bok nummer to, The Struggle til litt senere etter å ha lest noen andre bøker først.

The Awakening skiller seg ikke ut som stor vampyrlitteratur på noen som helst måte, men det er grei og avslappende lesestoff hvis man vil ha lettbeint underholdning på varme sommerdager.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

But right now everything looks strange to me, as if I don’t belong here. It’s me that’s out of place. And the worst thing is that I feel there’s somewhere I do belong, but I just can’t find it.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Liste over forskjellige vampyrserier. Som jeg har lest eller har tenkt meg og sjekke ut. Så info kommer etterhvert som de er lest :) Linker til første boka i seriene :)

Kom gjerne med flere forslag..!


Godt sagt! (8) Varsle Svar

En liste over litteratur om forelskelse og kjærlighet i tenårings/ung voksen -alderen.

Forslag til litteratur om temaet innenfor hvilken som helst sjanger mottas gjerne! Det finnes mange romaner, men hva med dikt, tegneserier o.l.? Og litt mer innslag av de virkelige klassiske historiene, som unge fremdeles vil kunne ha glede av i dag ville også vært fint...


Godt sagt! (6) Varsle Svar

Bøkene jeg leser dette året! Oppdateres.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Målet er å lese minst 24 bøker i kategorien "Horror & Urban Fantasy" i løpet av 2011. Man velger selv hvilke bøker man vil lese, og man kan endre boklista underveis dersom man ønsker det.

Mer om denne utfordringen på denne siden: http://www.bookchickcity.com.


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "The fury ; The reunion" av L.J. Smith
 • "Shadow souls" av L.J. Smith
 • "Midnight" av L.J. Smith
 • "Nightfall" av L.J. Smith
 • "Night World No. 1 - Secret Vampire; Daughters of Darkness; Spellbinder" av L.J. Smith
 • "The Fury and Dark Reunion (Vampire Diaries)" av L. J. Smith
 • "Wicked Lovely" av Melissa Marr
 • "Wings" av Aprilynne Pike
 • "Blood promise - vampire academy 4" av Richelle Mead
 • "Spirit bound - vampire academy 5" av Richelle Mead
 • "Fallen" av Lauren Kate
 • "Frostbite - vampire academy 2" av Richelle Mead
Alle bokanbefalinger for dette verket