Tekst som har fått en stjerne av Caroline H Heitmann:

Viser 1 til 20 av 661:

Leste for et par uker siden "Faldbakken:The Hills". Det var rett og slett stillferdig fryd! Mens jeg leste den, så fikk jeg et lynnedslag av en tanke, et nytt begrep. Boken er en, for meg, veldig fasinerende beskrivelse av en restaurant som er veldig lik Teatercafeen i Oslo, og hovedpersonen er en fyr som veldig gjerne kunne jobbet der. Hele handlingen forgår innenfor restaurantens rammer, i det hele tatt er det ikke veldig mye konkret handling i denne romanen, den er nærmest som et litterært maleri. Handlingen kommer på en måte i bakgrunnen for personen, kulissene, stedet, og overflatisk sett personlighetene. Det er så stille i denne romanen at om det skulle betegnes som et kammerspill, så blir det nesten en overdrivelse, det hele er alt for "ambient" til det. Dette er må jo være en helt ny genre, ihvertfall for meg. Men, jeg liker det utrolig godt! Har alltid vært glad i ambient music, ambient litteratur er jeg herved i ferd med å bli kjent med, men har den slags litteratur en egen genre? Kan jeg forsøke med "Verbalt stilleben"?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Etter ei lang lesetørke fekk eg endeleg ånden over meg i påska, så her vart det lese fire bøker. "Gyllen sol" var godt under middels, og ikkje ei bok eg vil anbefale. "Skam" av Mina Bai var heilt OK, men ikkje så mykje meir. "Huswt ved innsjøen" av Kate Morton leverte grei underhaldningslitteratur som ikkje kjem til å bli hugsa særleg lenge, medan Agnes Ravatn og "Fugletribunalet" gav meg ei god lesestund, om enn noko mørk og dyster.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sånn sett ja! Visste jo hva det gikk ut på, men fikk litt noia av "boktipser", men det gir jo mening når du får en artikkel foran.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

"Boktipser"???? Heter da "boktips" selv om det er flertall eller er jeg helt ute?

Jobber forøvrig også i Norli og er litt enig i kommentarene under at det kunne vært mer klart på forsida hva nøyaktig det går ut på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Lukke til med prosjektet.

Eg var innom og kika, eg deler wolf ... øh ... engelin sin oppfatning av at det umiddelbart ikkje er så lett å forstå kva spelet skal gå ut på. Men kanskje blir det klarare når ein tek del i spelet?

Ein annan ting; når eg åpnar nettsida så dukkar denne beskjeden opp i skjermbiletet:

"Kartet vises dessverre ikke i Internet Explorer eller Edge. Vi anbefaler en annen nettleser - f.eks. Google Chrome!"

Nei, eg orkar ikkje å installere ny nettlesar for å vere med på dette. Og eg er redd de mister fleire potensielle deltakarar ved å velge løysingar som ekskluderer enkelte nettlesarar. Når det er sagt, så må eg føye til at sidan borna i heimen har vakse seg ut av målgruppa for Norli Junior, så hadde eg truleg stått over denne uansett.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Må innrømme jeg ikke forstår helt opplegget. Guttungen kunne trenge mer drahjelp, men jeg vil ikke si det er særlig visuelt hva vi kan bidra med. Det er jo bare å la andre drive reisa forover. Troféer på profilen? Guttungen kvir seg for å opprette profil enda et sted. Hva er egentlig premien?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

stakkars deg hvis du har ansvaret for dette.... hva om det går galt??

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dei fleste av punkta burde gå rimeleg greit, men eg må skaffe meg nokre fleire bøker for å greie å kome i mål. Det opplagde punktet er minst 2 bøker som kjem ut i år, men eg ser også at eg må skaffe meg minst ei bok frå hhv Afrika og Oseania.

Som du er inne på er det nok det siste punktet som blir vanskelegast. Det blir ikkje lettare av at det kom ein pakke med 8 bøker i posten i går.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne, folkens, denne skal dere lese. Jeg fikk den i hendene tett opptil nyttår, hvor jeg skulle lage jålemat til tolv personer. Maten ble bedre enn jeg fortjente ut fra oppmerksomheten jeg viet den. Hodet mitt var nemlig stort sett inni denne boka.

Middelaldrende ekteskap på rutine blir utfordret når ung kvinne får den grånende mannens oppmerksomhet. Dette er et helt klassisk trekantdrama, lagt til Oslo i vår tid. Nina Lykke er et nytt bekjentskap for meg, men jeg kommer til å lese mer av henne. Hun skriver fram disse tre hovedpersonene overbevisende, og i sum tenker de mye av det samme som meg (og deg). Boka er full av slående enlinjere og resonnementer som ligner på mine egne, bare mye bedre fullført og formidlet.

En latere forfatter ville brukt handlingen til å skape komikk på figurenes vegne, for eksempel når tekstmeldingene mellom gamle Jan og unge Hanne pendler mellom håp, desperasjon og trygling. Nina Lykke går ikke for de billige poengene, men fikk meg til å kjenne sympati for både den kyniske lektoren Ingrid, den selvbevisste eksteskapsbryteren Jan og ikke minst 34 år gamle Hanne. Nina Lykke skriver ikke bare ekstremt medrivende, historien tar også overraskende vendinger.

Hvis folk i framtiden vil forstå hvordan ressurssterke middelklassefolk i Norge tenkte (og strevde, vi snakker om i-landsproblemer av første klasse her), må de lese denne. Scenen med Jan hos psykologen er noe av det morsomste og mest presise jeg leste i 2016 og første dag av 2017.

Sterkt anbefalt!

Godt sagt! (24) Varsle Svar

"I morgon vil eg byrja på eit nytt og betre liv, trur eg" osv er eit strålande døme på sjølvbedrag. I desse tider er det også mange som gjeng omkring med nyttårsforsett, anten høglydt proklamerte eller ein stille, indre lovnad. Er det sjølvbedrag a la Jakob Sande, eller greier ein stort sett å halde nyttårsforsetta?

For min eigen del er det nok ei god blanding. No skal eg ikkje plage lesarane her med fåfengde tidlegare lovnadar om sunnare livsstil og ryddig kontor, men nøye meg med slikt som har med bøker å gjere. Det har jo år om anna vært trådar om litterære nyttårsforsett her bå bokelskere. Eg har bladd litt i nokre av desse og sett på kva eg sjølv har satt meg som mål, og det ser ikkje så håplaust ut. Eg fann ikkje att kva eg eventuelt hadde sett meg føre for 2016, men for 2017 så køyrer eg etter ein mal frå tidlegare år;

  • lese minst ei bok frå kvar verdsdel
  • lese minst 2 bøker som er utgitt før 1800
  • lese minst 2 bøker som er nye av året
  • lese minst 6 bøker på engelsk
  • lese minst 6 bøker på portugisisk
  • lese bøker frå minst 2 nobelprisvinnarar som eg ikkje har lest noko av frå før
  • ha færre enn 120 uleste bøker i bokhylla ved slutten av året (121 pr dato)

Er det andre som gjeng omkring med målestjingar for 2017?

Godt sagt! (18) Varsle Svar

I tyve år skulle de stelles og pleies og passes, de skulle ha fire måltider om dagen og oppmerksomhet og stimulans og undervisning før man kunne forvente noe som helst av dem. Og selv da var det ingen selvfølge at de kunne så mye som å tørke seg selv i ræva, tenkte Ingrid.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg er så enig med deg Caroline. Jeg har foreløpig lest fem bøker i Aschehougs Sidespor-serie, alle knallsterke. Kommer garantert til å lese flere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg synes denne uka har gått utrolig fort, og kan ikke helt skjønne at det allerede er helg. I tillegg til full uke på jobb har jeg også fått en del timer til lesing denne uka. Starter helgen med God natt elskede av Fredrik Skagen. Regner med å bli ferdig med den, og da fortsetter jeg med En femte årstid av Torkil Damhaug. Begge bøkene har fått gode omtaler, så tror jeg har en spennende helg foran meg.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

På vei inn i helgen leser jeg ferdig American Tragedy The Uncensored Story of the O.J. Simpson Defense av Lawrence Schiller og James Willwerth. For første gang har jeg nå forståelse for hvorfor han ble frikjent, juryen hadde faktisk ikke mye valg uansett om de trodde han var skyldig eller ikke.

Tidligere i uka fikk og leste jeg den forhåndsbestilte Broken English av Marita A. Hansen. Etter å ha lest den på ett døgn fant jeg ut at det var på tide med ett gjensyn med hennes andre bøker, nå leser jeg Graffiti Heaven før jeg fortsetter på hennes The broken lives-serie. Dette er rå og brutale skildringer av New Zealands skyggesider.

God helg!

Godt sagt! (9) Varsle Svar

I kveld starter OL i Rio, så jeg vet ikke hvor mye lesing det blir, men ihvertfall leser jeg nå på Ondskap - de henrettede i Norge 1815-1876 og det går unna. Regner med å starte på neste bok, Skapelsens geografi - Forestallningar om rymd och rum i medeltidens Europa på Søndag.

Skal sitte oppe på natta og se på svømming med start natt til Søndag. Ser nok på det meste, men følger ikke så nøye med på alt. De 3 viktigste sportene for meg er turn, friidrett og svømming.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Lesehelg! Sannelig var lesehelgen der før jeg merket det! Jeg er gjest/bortreist på langhelg, så min bokelskere.no-vaner kom helt ut av fokus :-)

Etter å ha lest den fantastisk bra The Girl With Seven Names som jeg fortalte om sist helg, så måtte jeg lande litt. Jeg tenkte stadig på det jeg hadde lest i dagevis - ja, ennå. Den gjorde varig inntrykk.
Jeg er i gang med Slaughterhouse 5 av Kurt Vonnegut. Denne klassikeren har stått på lista lenge. En snodig og litt artig beretning så langt.
Men jeg ble så oppslukt av Nord- og Sør-Korea sist helg at jeg nå har funnet frem Please Look After Mother av Sør-Koreanske Kyung-Sook Shin. Den har fått vid internasjonal anerkjennelse og er også oversatt til norsk.

Folkens, nyt den lyse årstiden, livet og litteraturen!

God helg :-)

Godt sagt! (12) Varsle Svar

Jada, jeg foreslo Fiolinane av Leikvoll for en del måneder siden. Jeg frykter også at den er mørk, og er litt tilbakeholden med iver selv om dette er en roman jeg kommer til å lese. Jeg ville gjerne forelå norsk dystopisk litteratur (som attpåtil skal være av god kvalitet) for gruppa. Vi driver gruppa fremover med avstemminger, og selv om Fiolinane har vært med noen runder så har den hittil ikke vært nær å nå opp. Men hvem vet? - Kanskje om en stund har flere lyst til å lese en norsk forfatters dystopiske beretning? Bli gjerne med i lesesirkelen :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg var redd denne boken skulle være litt klisje i forhold til hva den handler om. Den er litt naiv, noe som gjorde at jeg var litt i tvil om dette var en terningast 5 eller 6. Allikevel blir jeg rørt så mange ganger i denne boken at jeg nesten må legge den til som en av mine favoritter.

Beste beskrivelsen for denne er at det er en bok full av kjærlighet, samtidig som den har noen harde fakta om livet. Anbefales!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Jeg ble ferdig samme dag. Det var ingen dårlig bok, men Franzen kan bedre. På et tidspunkt tenkte jeg at det er drama og forviklinger i all litteratur, men nei, det ble for mye. Historier skal ikke gå opp i alle bauger og kanter, det fremstår som for konstruert. God som sommerferien, krever lite og er passe politisk bevisst. Jeg kan godt like at man har et politisk ståsted.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Å, den høres ut som en bok for meg! Har lagt den inn på ønskelista.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Kirsten LundNorahNikkaStig THanne Kvernmo RyeTonesen81Leseberta_23Turid Kalvatn SchøyenGodemineRandiHilde H HelsethWilliam BillisonsiljehusmorCamillaHarald KDemeterEmil ChristiansenReadninggirl30KristofferIngeborgSigrid NygaardNils PharosomniferumAnette SBerit RAnniken LritaolineAud- HelenVigdisKjell F TislevollHilde Merete GjessingEvaBjørn SturødPirelliLars Johann MiljeelmeRaymonLars MæhlumBeathe SolbergEivind  Vaksvik