Tekst som har fått en stjerne av Ajiniakra:

Viser 41 til 60 av 394:

Jeg vil anbefale Inger Hagerup. Hennes dikt er lette å lese, har dypde, humor og alvor. Spennvidden er stor; fra dikt for barn til grunnleggende livsspørsmål. Inger Hagerups har fulgt meg gjennom livet, og jeg kommer fortsatt stadig tilbake til henne.
Jeg er også svært glad i Haldis Moren Vesaas og Kolbein Falkeid. Rubi Kaur kjenner jeg ikke.

Lykke til i poesiens verden!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg hadde også en sterk leseopplevelse med denne, og er skjønt enig at romanen er tankevekkende. Interessante tanker du gjør deg om dette med at Norge stilles til ansvar, synes jeg. Det slo ikke meg under lesingen, men ja, du har jo helt rett!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Av en eller annen grunn ble jeg ikke "dratt inn" i denne historien, og har derfor ikke lest mer enn 30 sider av boka. Jeg ble overrasket av de korte kapitlene. Fine skildringer av ulykken på verftet, av havet ... og jeg lurer jo forsåvidt på hvem hovedpersonen er og hva som har ført ham akkurat dit. Likevel har det altså stoppet litt opp for meg, men jeg skal lese boka ferdig altså.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det er ikkje lett å finne ut av kva tittelen viser til, nei.
Det nærmaste eg kjem, er å setje den i samanheng med dette sitatet frå side 33, der hovudpersonen sit og funderer over verdshistoria i eit geologisk tidsperspektiv:

Alt kom fra havet. Til og med fjellet jeg satt på, fjellene jeg så rundt meg, hadde reist seg opp fra et hav sydende av fremtid, for slik å danne de landmassene som krevdes for at livet skulle kunne innta den stadig mindre giftige lufta ovenfor. Alt jeg så, alt jeg var, hadde på et eller annet tidspunkt vært under vann.

"Alt etter havet" viser kanskje til evolusjonshistoria, og der den teknologiske evolusjonen ser ut til å ha tatt overhand i framtidsvisjons-delen av boka.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Reagerer litt på at et bilde av den sovjet-russiske maleren Arkadij Plastov har engelsk tittel –«Harvest» – i en bok av en norsk forfatter men, men … Her er det ihvert fall, maleriet. skriv bildebeskrivelse her

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Tidsaspektet gjorde meg veldig forvirra også, men det bidro til at jeg ble mer nysgjerrig, og det var ikke før etter at jeg ble ferdig med boka og hadde reflektert litt at jeg skjønte opplegget. Så helt enig i det du skriver i det siste avsnittet ditt.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (4) Varsle Svar

Eg las først "Metoo 2033" og trudde det var ein tilsikta spøk, men så såg at at det var noko midt mellom dette og "Metro 2033". Jaja, det er snart jul ...

Men attende til sprøsmålet, ja eg las Metro 2033. Det har ikkje slått meg enno at det var noko der som var relevant for boka vi les no, men så har eg også lest berre del 1 enno. Eg forstår det slik at ein del av boka vidare gjeng føre seg i Moskva, og gjeng ut frå at eventuell relevans vil bli tydelegare då. Eg skal prøve å følge med på dette.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Den blir jeg gjerne med på! Har egentlig så vidt begynt å lese den på svensk, men legger den gjerne til side en stund, så vi kan lese den sammen!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg vil gjerne foreslå boka "De kommer til å drukne i sine mødres tårer" av Johannes Anyuru. Den virker både spennende og interessant! Den er også nevnt i linken Monica Karlsen postet med tips til norske og skandinaviske dystopier.

"Inspirert av IS oppsøker tre ungdommer en bokhandel i Gøteborg, der en kjent kunstner skal holde et foredrag om sine kontroversielle karikaturtegninger. Seansen avbrytes av et pistolskudd som innevarsler en dramatisk terroraksjon, med publikum som gisler og livestreaming via YouTube. Det blodige dramaet får med ett en ny retning da kvinnen som filmer det hele plutselig stopper opp og sier: - Hør på meg. Jeg tror ikke vi skal være her. Det var ikke hit vi skulle. Fra dette øyeblikk gjør fortellingen en helomvending fra brutal realisme til dyster fremtidsvisjon. Vi møter kvinnen igjen to år senere, innlagt på en rettspsykiatrisk klinikk. Hun har tatt kontakt med bokens forteller, en forfatter, som hun har lest bøker av og som hun vil dele sin historie med. Hun mener seg å være en varsler fra fremtiden, en tid med heimevern, borgerkontrakt og interneringsleirer for muslimer og jøder. En fascistisk dystopi om Sverige 30 år frem i tid. Poetisk og drømmeaktig utfolder romanen seg som en beskrivelse av og en refleksjon over et sivilisatorisk sammenbrudd."

https://bokelskere.no/bok/de-kommer-til-aa-drukne-i-sine-moedres-taarer-roman/524672/

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Lurer på det samme som deg. På slutten av boka skjer det noe helt spesielt ute på havet, har noen tanker om at tittelen har noe med følgende av denne hendelsen. Alt etter havet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Fin tittel, synes jeg. Men nei, ingen ideer eller assosiasjoner så langt. Skal ha det i bakhodet mens jeg leser den ferdig :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ein annan ting eg tenkte på ved starten av boka; valdsame eksplosjonar i fabrikkar er sikkert ein ingrediens i mange romanar, men merkeleg nok kan eg berre hugse norske romanar der dette er med.
Kniven på strupen av Kjartan Fløgstad
Hvite niggere av Ingvar Ambjørnsen.
fleire?
nokon utanlandske?

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det er jo noen sider igjen ennå, og jeg regner med at det bygger opp til en spennende utvikling og slutt. Den som leser får se.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Desember er ikke måneden jeg greier å legge bånd på meg når det gjelder noenting, så da jeg fant boka på bibliotekets e-bokutlån, var den slukt i løpet av et drøyt døgn. Jeg ble altfor nysgjerrig. Men for ikke å gå glipp av alle detaljene har begynt å lese den på nytt. Imponert over språket og det underfundige og engasjerende plottet. Likte også slutten, som er viktig for meg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har også så vidt kommet i gang. Merker at det er en historie jeg blir nysgjerrig på, men skal prøve å få boka til å vare en stund. Derfor bra at jeg leser flere gode bøker samtidig, nå :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skjønner det poenget! For øvrig eneste trilogi som har vunnet Hugo Awards (Sci Fi) 3 år på rad (for hvert av bindene).

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Boka er bestilt!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da er boka bestilt :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da har jeg vært på biblioteket og fått meg boka. Kommer trolig ikke i gang 7. desember, men boka er ikke alt for tykk, så skal bli ferdig i god tid før 7. januar. Spent på denne. Den forrige norske vi hadde ("Nullingen av Paul Abel" av Bjørn Vatne) var overraskende bra! Jeg ser at denne ser ut til å foregå i Årdal lengst inne i fjorden her, litt lokalt tilsnitt pleier sjelden å være et minus.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

mgeHilde H  HelsethAlice NordliAtmanHeidiAnn ChristinAnjaJulie StensethtuhamreBente NogvaLisbeth Kingsrud KvistenJane Foss HaugenLesevimsaMaikenLene AndresenSimen "Boktimmy" IngemundsenHarald KReidun SvensliReadninggirl20RisRosOgKlagingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLeseaaseBjørn  BakkenÅsmund ÅdnøyMarte OnarheimDaffy EnglundJeanetteDolly DuckSigrid NygaardBkEivind  VaksvikVibekeHildeE .Nils PharoLars MæhlumEmilieskTorill Elisabeth RevheimMartin AasbrennHeidi Nicoline ErtnæsFrode Øglænd  Malmin