Tekst som har fått en stjerne av Ajiniakra:

Viser 61 til 80 av 394:

hei tilbake! Jeg skal forsøke å hive meg med på bok 13. Det står i bokhylla, så fort gjort å finne den frem. Hvis det gir mersmak kan det være jeg hiver inn et forslag. Har en del bøker innenfor sjangeren jeg har vært litt treig med å lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Strålende! Jeg er klar.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for tipset :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dystopitips – Kanskje vi kan finne inspirasjon i disse to sakene fra NRK om norske og skandinaviske dystopier, selv om vi jo har lest noen av dem?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Litt utenfor tema, men er det bare å henge seg på her i lesesirkelen?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Null stress. Eg kan også godt vere med på lista, og som kommentert lenger oppe i tråden så siktar eg på sisteplassen.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Helt forståelig, det, Ajiniakra :-)

Jeg vil også være med å bestemme, og foreslår Alt etter havet av Lasse W. Fosshaug. En liten sak på bare 164 sider.

Her er NRKs omtale av boka.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Leseforslag i Dystopisk lesesirkel: Mads Rage: - "Skipet siglar vidare".
Eit skip siglar på fjorden, ein dokter lagar medisin som skal halda mannskapet friske. Døyr nokon, vert dei sveipte i fiskeskinn og gravlagde i vatnet med ei bok liggande på brystet. Etter sistemann som fór den vegen har Poll overteke vaskejobben på skipet. Under vaskinga av kapteinens kahytt finn han ein nøkkel som passar i kista under køya. Der ligg bøkene. Poll har aldri rørt ved ei bok før, men brått lokkar dei så underleg på han.
Handlinga er lagt til eit skip i ei postapokalyptisk tid. Mannskapet blir fødde på skipet, veks til og døyr der. Dei har ingen tankar om at det finst andre menneske eller stadar i verda. Mads Rage skildrar dette universet med stor overtyding og språkleg overskot. Og skipet siglar vidare er ein roman om søken etter meining i livet.
FRÅ BOKMELDINGAR
Mads Rages nynorsk er presis og bilderik. Han benytter seg av ord og uttrykk som ligger et godt stykke fra dagligtalen, men som i stedet for å skape avstand, legger dimensjon og farge til teksten. ... Og skipet siglar vidare er ikke bare en god debut, den er en forunderlig roman.
Leif Ekle, NRK

https://samlaget.no/products/og-skipet-siglar-vidare

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Kunne N. K. Jemisin: The Fifth Season (The Broken Earth Book 1) være en mulig kandidat? Eller blir det for voldsomt (3 bind, ca 3 x 500 sider). Heller ikke oversatt til norsk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da er jeg ferdig med boka, og har og sett både originalfilmen og oppfølgeren Blade Runner 2049. Stort sett både underholdende og en smule tankevekkende. Filmen er svært løselig bygd på boka, boka har litt mer "tyngde"?

Alt i alt tror jeg faktisk jeg likte den nyeste filmen best av disse tre verka.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For meg er boka uløyseleg knytta til Vangelis sin filmmusikk til Bladerunner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (3) Varsle Svar

Huff, boka var visst vanskelegare å finne tak i enn det eg hadde sett for meg. Ser at det er fleire som har hatt vanskar. Sjølv trudde eg at eg fekk napp på ein brukthandel, men det har eg kanskje ikkje fått likevel. Men eg fann boka på biblioteket, så eg er klar.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Biblioteket mitt hadde dessverre ingen norsk papirutgave. Er tross alt i norsk utgave jeg får best utbytte av bøker. Så det ble lydbok på engelsk. Går bra det og, og jeg er klar til den 19.
Jeg har forøvrig heller ikke sett filmen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leste Do Androids Dream of Electric Sheep på engelsk for mange år siden, og har sett filmen.

Fant den ikke igjen, men har kjøpt e-boka og lastet den ned. Så nå er jeg klar, og gleder meg stort til et gjensyn med Do Androids Dream of Electric Sheep.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har fått lasta inn på min Kindle en engelsk versjon, og skal starte etter hvert. Blir nok ferdig i god tid før 22.9. Jeg er spent på denne. Som en av få (?) har jeg ikke sett filmen, og har derfor liten peiling på hva jeg går til!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Løfter avtemningstråden. Veldig jevnt denne gangen, men Nullingen av Paul Abel av Bjørn Vatne har for øyeblikket en knepen ledelse :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Stemmegivning utført!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Ja, en uke burde holde.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har stemt! Nullingen leste jeg i sommer. Det ble kun to kryss fra meg i denne avstemningen, men jeg regner med at jeg hiver meg med uansett hvilken bok som går av med seieren.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Alice NordliAtmanHeidiAnn ChristinAnjaJulie StensethtuhamreBente NogvaLisbeth Kingsrud KvistenJane Foss HaugenLesevimsaMaikenLene AndresenSimen "Boktimmy" IngemundsenHarald KReidun SvensliReadninggirl20RisRosOgKlagingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLeseaaseBjørn  BakkenÅsmund ÅdnøyMarte OnarheimDaffy EnglundJeanetteDolly DuckSigrid NygaardBkEivind  VaksvikVibekeHildeE .Nils PharoLars MæhlumEmilieskTorill Elisabeth RevheimMartin AasbrennHeidi Nicoline ErtnæsFrode Øglænd  MalminSynnøve H HoelTonje-Elisabeth Størkersen