Bok nr. 33 i Dystopisk lesesirkel er en dystopisk roman av en forfatter mange, men slettes ikke alle, har et forhold til: Japanske Haruki Murakami. Den heter Hardkokt eventyrland og verdens ende.

Leseperiode er til 11. september 2022, og du leser på det språket og i den formen (papirbok, lydbok, e-bok) som passer deg.

Alle er velkommen til å være med på felleslesing og diskusjon! Diskusjonen foregår i denne tråden. Merk gjerne posten din hvis du røper noe juicy fra handlingen.

Mer informasjon om dystopisk lesesirkel her: https://dystopisklesesirkel.wordpress.com/

Har du ideer til bøker vi kan lese sammen, eller andre innspill til lesesirkelen? Vi har en generell diskusjonstråd her og ser frem til å høre fra deg: https://bokelskere.no/tekst/288884/

Ønsker alle en super leseopplevelse! :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 10 svar.

Hva tenker dere forresten om denne boken og dystopisjangeren? Hører den hjemme der?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg mener den hører hjemme der.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg kom gjennom hele! Det var en rar bok. Og joda, jeg forventet det siden jeg har lest et par bøker av forfatteren før, men likevel. Wow. Jeg er usikker på om jeg hadde klart å oppsummere den på stående fot. En tidligere kollega sa noe om at Murakamis bøker er som opplevelser. Man leser de, blir tatt med på en berg og dalbane, men når de er over, så er de over. At det er lute å grunne på eller fundere rundt. Hva tenker dere om det?

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Endelig har jeg lest ferdig også. Laaaangt på overtid! Vært opptatt med så mye. Dette er andre gangen jeg leser boka. Jeg har lest 20 bøker av Murakami og går aldri lei. Det er rart og underfundig, men jeg liker det så godt! Denne boka er nok den jeg synes er mest vanskelig å skulle forstå. Og kanskje er det derfor Murakamis bøker ikke er så lett å diskutere? Det er mye som skjer pg det er mye sprøtt, og når det er ferdig så er det vanskelig å si noe om. Jeg har likevel landet på at jeg tenker denne boka handler mye om «sjelen» til mennesker og hva som kan gå galt når myndigheter prøver å ta over og styre den.
Veldig typisk Murakami å ha med grotter og dyr i sine bøker. Også veldig vanlig at han beskriver musikk og matlaging! Sånn sett veldig gjenkjennelig fra hans penn.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg er så enig i at Japan ligner oss i litteratur,men ikke på film! Er ikke det rart?

Jeg lar meg også fengsle av måten Murakami forteller på.

Er det ikke ofte mye om mat i bøkene hans også? Det føles som han forteller noe om karakterene gjennom maten de spiser,eller vanene de har rundt mat. Men at jeg ikke forstår budskapet siden vår kultur er så annerledes.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Ja, det blir mye mat. Det kan virke som om hovedpersonene alltid lager god og sunn mat.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Den første gangen jeg stoppet på grunn av noe i teksten var på side 3, når hovedpersonen er i en heis og blir nervøs for at det er noe galt med heisen: Or suppose the elevator operator - assuming there was one in the building - forgot I was here in this box? People have lost track of me before."

Syntes det var underfundig at folk har "mistet" han før. Over halvveis i boken er jeg fremdeles usikker på hva det betyr. Jeg liker disse små rarietetene i boken.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå er jeg endelig i gang! Boken engasjerer meg allerede fra starten,og jeg koser meg skikkelig med historien. Det er noen setninger som hopper ut fra siden og får meg til å stoppe opp i lesingen,jeg skal finne tilbake til noen sånne senere :) Jeg har vel lest rundt 70 sider,så er i starten av boka. Begynner akkurat og forstå universet vi befinner oss i. Det er lenge siden en bok har fptt meg til å ville lese sånn som denne gjør. Lovende start.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg har kommet til kapittel 12 - A map of the end of the world. Hører på lydbok mens jeg maler hus og storkoser meg. Jeg begynner å ane sammenhengen mellom de to verdnene, men kan jo ta helt feil.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Violeta JakobsenHarald KsomniferumPiippokattaStig TKirsten LundRune U. FurbergChristofer GabrielsenTheaJan Arne NygaardIngunn STor-Arne JensenTine VictoriaMarianne_Hanne Kvernmo RyeVannflaskeGodemineSigrid Blytt TøsdalAnita NessIngvild SBeathe SolbergritaolineBookiacJakob SæthreSol SkipnesBente NogvaReadninggirl30mgeAstrid Terese Bjorland SkjeggerudLinda NyrudWenche VargasKatrinGVibekeAvaCarine OlsrødReidun Anette AugustinGladleserTove Obrestad WøienNinaMaiken