Tekst som har fått en stjerne av Ajiniakra:

Viser 21 til 40 av 394:

Hei, så moro :) Boka er nå reservert på det lokale biblioteket.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det ser ut som en interessant og viktig bok. Skal få tak i den til den 20.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste den i januar, så tror jeg står over denne gangen. Men jeg kommer sikkert til å følge med på tråden :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Skal bli med, eg.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg skal se om jeg får tak i boka på det lokale biblioteket. Om det går så blir jeg med!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ah, denne har jeg utrolig lyst til å lese! Også skremmende aktuell mtp. framveksten av høyreekstremisme og fremmedfiendtlighet i Europa.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Joda, den er lest. Ferdig for en måneds tid siden og jeg ga den en femmer. Synd du gir den opp for sammenhengen ser man ikke før på slutten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg fikk begynt å lese denne i går og har kommet halvveis! Boka er bare 150 sider lang og min utgave er trykt med font Calibri 16 eller noe sånt for å få boka litt tykkere. Kjøpte den engelske utgaven jeg da, til en billig penge.

Jeg har altså kommet halvveis og her er inntrykket så langt (spoilervarsel!):
Vi ser ut til å befinne oss på minst 3000-tallet (et tusenårsskifte var nevnt), og verden er et relativt grimt sted der roboter betjener de fleste jobber og en av de viktigste gjenværende store jobbene for mennesker ser ut til å være å registrere menneskelige følelsesmønstre som i sin tur skal kodes inn i robotene og bidra til at robotene blir enda bedre. Blomstene og insektene er nesten utryddet og de store pattedyrene er kun på zoo. Menneskearten er en skjør blomst, i hvert fall de priviligerte av dem som kalles Generasjonen. De er svakelige og kroppsdelene trenger stadig å byttes ut. Da er det jo bra at foreldrene deres en gang i tiden fikk en surrogatmor til å føde en perfekt klon av barnet. Genetisk perfekte kloner. [Så sniker den tveeggede tanken seg inn: hadde det ikke vært like greit å føde bare genetisk perfekte barn i stedet for å holde seg med kloner som man etterhvert tar ut organer fra...].
Men akkurat nå befinner Viviane/Marie seg egentlig midt i en skog sammen med andre flyktninger. Klonene sine har de også med seg. De har våpen, i form av noen roboter. Hva har skjedd? Hvem eller hva flykter de fra?
Darrieusseco ruller historien langsomt og foruroligende ut. Jeg håper vi får svar på alle spørsmålene etter hvert!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Forsiden er veldig fin, ja! Jeg kom ikke i gang med denne boka heller. Litt laber leseform, men holder på med romanen "Et lite liv" og lytter til "Drapene i Baneheia". Fikk ikke somlet meg til å åpne "Livet i skogen", dessverre. I påsken, derimot, da får jeg mer tid til å lese! Jeg er glad for at denne lesesirkelen eksisterer, selv om jeg ikke har bidratt de siste gangene. Hilsen Tove

Godt sagt! (1) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bra bok. Klarte ikke å vente, så jeg ble ferdig med den i forrige uke. Fikk vibber til både filmen The Island og boka Min søsters vokter, som behandler noen av de samme temaene om enn med litt annen vinkling.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da har jeg bestilt romanen :-)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg er samd med deg angåande omslaget, eg kunne ha funne på å kjøpt boka berre på grunn av det. Eller i alle fall plukka den opp og sett nøye på den i bokhandelen.

Men for å kome til poenget; eg har bestilt boka, det er berre å spikre leseperiode så er eg med.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Denne boken høres ut som et riktig blanda drops av Never Let Me Go, The Wall og Den Danske Borgerkrigen - som vi har lest i tidligere runder. Spennende! Jeg blir med.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Livet er den eneste måten av Wislawa Szymborska -- en folkekjær og tilgjengelig polsk poet som fikk Nobelprisen i sin tid, og som i tillegg er i vinden om dagen: https://www.aftenposten.no/osloby/i/vmR6mL/Polsk-suppe_-litteratur-og-forbrodring.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Det synes jeg absolutt du skal! Jeg er med.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Syns den hørtes bra ut. Er med på den :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg foreslår at du ser etter "Spoon River-antologien" - både i André Bjerkes mesterlige oversettelse til norsk, og i originalutgaven av Edgar Lee Masters. Du kan ikke unngå å bli fengslet, tror jeg …. (de tåler å leses mange ganger, og i begge språkversjoner).

Sant å si leser jeg ikke veldig mye dikt selv, men jeg har falt pladask for en tysk slampoet som ikke er oversatt til norsk, og jeg kan knapt nok tysk... Hun er oversatt til svensk, og jeg har sett henne "live" både i Oslo og i Stockholm: Nora Gombrich, heter hun (Tøys! Hun heter Nora Gomringer!!!). Du kan se henne fremføre et av diktene sine her, på YouTube. Man skjønner mye selv om tyskkunnskapene er så som så! Men hun skriver og fremfører på engelsk også - som i denne videoen. Hun kan være veldig morsom, men også dypt alvorlig - mange av diktene hennes griper tilbake til den tyske historien, ikke minst overgrepene mot jødene..

En nyere norsk klassiker jeg ellers vil nevne, er Jakob Sande. Kanskje du bør se litt på Åse-Marie Nesse, også? Nå vet jeg ikke noe om din "sivilstatus", men Cathrine Grøndahl mottok ovasjoner for sin "Jeg satte mitt håp til verden", en diktsamling som handlet om å bli mor. Den kom i 2009; nylig (2018?) kom Kristin Storrusten med diktsamlingen "Barsel" om samme tema, men atskillig mer humoristisk - "(d)en er mørk, morsom og setter en klissete syltetøyfinger på hvordan det er å være i permisjon" ifølge vaskeseddelen. (Jeg har ikke lest noen av dem, men Storrusten er genuint morsom, og Grøndahl skrev en veldig bra anmeldelse av "Barsel", om jeg ikke husker feil. (Eller var det Storrusten som fortalte i et intervju at hun så opp til Grøndahl? Kanskje begge deler?)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Hjertelig takk Reidun. Jeg var ikke oppmerksom på "Drømmesvart", og boken er nå ført opp på min ønskeliste. Gleder meg til å lese den!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei Lillevi, har du sett Drømmesvart av LIse Myhre som lager Nemi tegneserien? Her bruker hun blant flere dikt særlig av Inger Hagerup og Andre Bjerke, og jeg synes det var stort å se dikt jeg har elsket fra 15 års alderen i en slik kontekst. Anbefales! MIn datter fikk den i gave.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Dolly DuckSigrid NygaardBkHarald KEivind  VaksvikVibekeHildeE .Nils PharoLars MæhlumEmilieskTorill Elisabeth RevheimMartin AasbrennJulie StensethHeidi Nicoline ErtnæsReadninggirl20Frode Øglænd  MalminSynnøve H HoelTonje-Elisabeth StørkersenGodemineCtinaElif ArslansomniferumIngeborg GØystein LLailaHeidiKay NilsenVannflaskeMartinenEli HagelundMereteBjørn Erik Strand-HanssenAstri HøgevollSimen "Boktimmy" IngemundsenMarie Louise Ask MossgretemorLinda RastenHilde Merete GjessingKaroline in WonderEldrid