Bok #36 i Dystopisk lesesirkel

Velkommen med på felleslesing på denne klassiske, dystopiske sci-fi boken.
Det er ingen påmelding, alle er velkommen til å være med på felleslesningen og diskusjonen. Foreslår leseperiode april.
Her kan du leser mer om dystopisk lesesirkel og se bøkene vi har lest hittil: https://dystopisklesesirkel.wordpress.com/ Der kan du også melde deg på e-postliste, siden lesesirkelen ikke er heelt... hva skal vi si... systematisk jevn. Da får du beskjed om nye avstemminger og bøker på e-post.

Har du forslag til fremtidige bøker? Vi har en generell diskusjonstråd der vi blir glad for leseforslag og andre innspill: https://bokelskere.no/tekst/288884/

Diskusjonen tråden du er i nå. Husk å merke posten når du spoiler handling.

Da gjenstår det bare å si: God lesing! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 12 svar.

Nå er jeg spent på hvordan lesingen har vært for dere som har lest nå, og hvilke tanker dere som har lest den tidligere sitter med om boken! :) Noen inntrykk dere vil dele? Hvordan var stemningen? Kan den sees i sammenheng med andre dystopier?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har no lest 620 sider og har ca 20 sider igjen.
Ja, kva kan ein sei...Syns boka var oppskrytt og slett ikkje så fantastisk som enkelte vil ha det til. Litt mykje dialogar og indre "ressonneringar" som ikkje var så interressante. Hovudpersonane var ikkje særleg sympatiske og utvikla seg lite i løpet av som historien skreid fram. Språket er eit kapittel for seg. Stivt og oppstylta og ufriviljug komisk til tider. På mange måtar ganske datert bok som jo vart skriven for 60 år sidan. Eg vil gi den to til tre i terningkast. Også ulogisk og uforståeleg nokre gongar, men ein berre ristar på hovudet og les vidare. Eg vil sei det var ei trå bok. Og altfor lang.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg leste denne i fjor sommer og husker så klart ikke detaljer, men sier meg veldig enig i at denne er altfor lang. Jeg hadde store problemer med å skille mellom hvem som var hvem enkelte steder. Mange navn og mye politikk.. hvis jeg skal trekke ut det positive, så var det gjerne når det skjedde litt dramatiske ting ute i ørkenen. Jeg likte også de delen der det bare var to, tre stk som samtalte. Sånn som hovedpersonen og hans mor når de er på rømmen, og etterhvert forholdet hans med den unge kvinna. (Jeg husker ingen navn..) Skal faktisk sies at boka hang lenge i hodet, så mulig forfatteren likevel klarte å vekke en viss interesse for dette eventyret. Har likevel ikke tenkt at jeg skal lese resten av serien. I alle fall ikke foreløpig.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Der er så spennende hvordan noen bøker ikke gir en fantastisk leseopplevekse, men likevel blir værende i hodet. Og hvordan noen bøker er opslukende, men glemt det sekundet man legger dem vekk. Jeg leste en bok som het Herr Ys endelikt, eller noe sånt. Jeg slukte den og var kjempeentusiastisk, men noen uker senere skjønte jeg ikke hvorfor jeg hadde anbefalt den til alle jeg kjente :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Wow! Takk for ærlig omtale. Jeg har jo lest gamle bøker som har holdt seg godt. F.eks. Vi av Jevgenyv Zamjatin, som jeg tror vi leste i denne lesesirkelen for lenge siden.

Men hva tenker du om de dystopiske aspektene i dune? Er det noe budskap, noe å lære? Minner den tematisk om andre bøker du har lest?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Var nok ikkje særleg dystopisk, syns eg. Det er nok riktig at det er ei science fiction bok.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Som nevnt er det ganske lenge siden jeg leste denne boka, som jeg likte godt. Men for meg er den mer ren science fiction/eventyr enn en dystopi? Selv om miljøproblemer er blant temaene som blir tatt opp føler jeg ikke at det er en dystopi, og klarer ikke å koble den mot andre slike.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er langt fra noen ekspert på sjangre i litteraturen. Men for meg er en dystopi nærmere knytta opp mot dagens tid og samfunn enn denne boka, som er flere tusen år i framtida på flere andre planeter. Det er vel mest det som gjør at jeg ikke synes helt den er en dystopi. Men (i motsetning til en del andre) jeg likte boka, underholdende og bra!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leste denne i fjor etter å ha sett filmen, så jeg står over felleslesinga. Men følger med på hva dere får ut av dette, ut over det reine eventyret.
Jeg likte både film og bok.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hørte på starten av lydboken og jeg kommer meg ikke gjennom denne. Det er politikk, maktkamp og intriger, noe jeg har null tålmodighet med. Men jeg føler samtalen selv om jeg ikke leser .

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enig! Jeg slet veldig med det der. Gikk nok minst 100 sider inn før jeg følte at det var mer interessant. Og ikke minst at jeg hadde lært meg navna på alle som var med..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

TheaBenedicteBeathe SolbergIreneleserStig TKirsten LundNina J.B.PiippokattaGrete AastorpTone HHeidiRandiTor-Arne JensenHeidi HoltanMorten JensenVibekeAud Merete RambølRoger MartinsenAmanda AHanne Kvernmo RyeSynnøve H HoelEllen E. MartolAnne-Stine Ruud HusevågtuhamreMads Leonard HolvikHilde Merete GjessingHarald KLailaReadninggirl30TanteMamieReidun Anette AugustinChristoffer SmedaasBirkaLeseberta_23Aud- HelenTorill RevheimBenedikteChristin SillibakkenTrude JensenLars Johann Milje