Katastrofer kommer uanmeldt. De sniker seg inn på deg når du minst venter det. Meldingen tønsbergadvokaten Svend Foyn mottar natt til søndag 29. august 2010, er av den typen. Telefonsamtalen truer med å snu opp ned på livet hans og driver ham inn i samfunnets mørkeste avkroker, steder der ingen burde være. Foyn må forholde seg til lag på lag av løgner og hemmeligheter i jakten på en slags rettferdighet.
Sosiologen, forfatteren og rivertonpris-vinneren Jan .Mehlum forteller alltid krimhistorier med den virkelige verden som referanse, og heller ikke denne gang skuffer han sine lesere.
Alt henger sammen, min venn. Et sted der ute, i en fargerik forsamling, der finnes svaret. Straffen er den tolvte, frittstående fortellingen i serien med Svend Foyn i hoved.rollen, en historie med rot i virkeligheten, den vi ikke vil vite noe om. Den som må avdekkes.
Forlag Goliat forlag
Utgivelsesår 2017
Serie Svend Foyn (12)
Genre Krim
Nok en god Mehlum-krim. Liker at han aktualiserer sine fiktive saker med virkelighetens dramaer, det viser noe av alvoret når samfunnet svikter dem som trenger det. Og Foyn er en fin fyr. Liker ham.
Mehlum skriver godt, kanskje spesielt dialogen mellom karakterene. Boken synes jeg er forutsigbar. Jeg skjønte lenge hvem skurkene var, og det er jo ikke akkurat et pluss.
Det finns alltid något mer än en deckarberättelse i Mehlums böcker. Alltid intressant och detta var inget undantag. Kan rekommendera den här med hjärtat.
Veldig bra bok. Skrevet på en veldig god måte. Leste ut boka raskt. Klar for å lese mere fra han
Her skal jeg legge inn bøkene jeg kan krysse av på listen etterhvert
Bøker kjøpt pr 24/11. Må bare få nok tid til å lese... Prioriteringer, prioriteringer.... ;)