Fra bloggen min: "Straffen er Mehlums tolvte bok om advokaten Svend Foyn. Jeg fikk anbefalt Mehlums krimbøker for noen år siden av en medblogger, Sirenia, som bor i Tønsberg. Mehlum skriver om krimsaker fra hans eget distrikt; Vestfold. Helten Svend Foyn bor og arbeider som advokat i Tønsberg. Jeg har selv vært mye i Vestfold, og synes derfor det er interessant å lese om handling fra de kjente omgivelsene.

Om boka Straffen, så starter den med et drap på Foyns eks-kjæreste, politiadvokat Anne Rønningen. Rønningen har hatt permisjon fra jobben sin i politiet en stund, og det viser seg at hun drev med privat etterforskning. Hun har tydeligvis kommet ut for alvorlige saker, som noen ville drepe for. Kanskje. Det er Foyns teori, men politiet tror motivet er sjalu eks-menn. De setter den ene etter den andre i varetekt. Foyn er selv i søkelyset. Siden Foyn synes etterforskningen er på feil spor tar han saken i egne hender og starter sin egen etterforskning. Hans gode venn og svirebror Wilhelm Mørk, som jobber i politiet, er en god hjelper i saken. Det er også Foyns nye elskerinne Alice, og en durkdreven kriminell og rusmisbruker som kalles Professoren.

Boka tar grepet på meg fra første stund. Mehlum skriver godt. Det er ikke mye dødpunkter her. Boka gjøre ekstra interessant ved at den henter stoff fra virkelighetens grusomheter, som Christoffersaken. men så veldig overraskende er ikke utviklingen og avsløringen av de virkelige kjeltringene i saken. Likevel ble jeg sjarmert av Mehlums Foyn, så jeg kommer nok til å lese mer om denne karen."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 1 svar.

Så enig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Ella_BSol SkipnesGrete AastorpHanneDemetersiljehusmorsomniferumMads Leonard HolvikSigrid NygaardHeidi Nicoline Ertnæsingar hBeate KristinTove Obrestad WøienRufsetufsaHanne Kvernmo RyeIngeborg Kristin LotheCecilieEllen E. MartolMarianne  SkagePi_MesonAstrid Terese Bjorland SkjeggerudHilde Merete GjessingAud Merete RambølbrekStig TSynnøve H HoelHarald KIreneleserFindusBjørg Marit TinholtgretemorAvaKnut SimonsenPiippokattaIngeborg GKjerstiIngvild SritaolineLailaEva