Over havet

av (forfatter) og Truls Holst Kopperud (oversetter).

Cappelen 2007 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 4.59 (22 terningkast.)

94 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

1946. Andre verdenskrig er over, og et skip med 635 australske kvinner seiler mot England, hvor kvinnene skal møte ektemennene sine. Menn de har giftet seg med under krigen. Romanen følger de fire kvinnene Francis, Margaret, Avice og Jean. Francis er allerede blitt enke, men hun har fått en sjanse til å starte på nytt og komme unna fortida som hjemsøker henne. Margaret er gravid, og forlater en familie hun er tett knytta til. Avice tror hun skal gifte seg med drømmemannen, bare for å oppdage at han ønsker at hun skal være elskerinna hans, og Jean opplever noe om bord på båten som får forloveden til å sky henne.

Omtale fra forlaget

Året er 1946, og over hele verden krysser unge kvinner havet for å gjenforenes med mennene de giftet seg med under krigen. De er på vei mot en ukjent fremtid. Fire kvinner går ombord på Victoria som skal seile fra Sydney i Australia til England. Tilsammen legger mer enn seks hundre unge bruder og over tusen menn i tjeneste ut på denne underlige ferden.
Æreskodeksen blant offiserer og mannskap er streng, og menn og kvinner skal være adskilt på turen. Likevel vil livene til dem som befinner seg om bord på Victoria berøre hverandre på måter marienen aldri hadde kunnet forstille seg.
Og Frances Mackenzie, en gåtefull ung kvinne med en fortid som som hjemsøker henne uansett hvor mange mil hun legger mellom seg og hjemlandet, skal oppdage at reisen noen ganger kan være viktigere enn målet.


I 1946 gikk Royal Navy inn i siste fase av etterkrigstransporten av "krigsbruder", kvinner i alle aldre som hadde giftet seg med britiske soldater, befalingsmenn og offiserer som hadde tjenestegjort i utlandet. De fleste ble hentet med troppetransportskip eller passasjerskip chartret for anledningen. Men 2. juli 1946 begynte 655 australske krigsbruder på en enestående reise: De dro av sted for å møte sine britiske ektemenn om bord på marinefartøyet "HMS Victorious" - et hangarskip.
Mer enn 1100 mann - og nitten fly - ledsaget dem på en ferd som varte i nesten seks uker. Den yngste bruden var femten. Minst én var blitt enke før hun nådde sitt bestemmelsessted. Min bestemor, Betty McKee, var en av de heldige som ble belønnet for sin troskap.
Denne oppdiktede fortellingen, som henter sin inspirasjon fra den lange reisen, er dedisert henne og alle de andre brudene som var modige nok til å sette sin lit til en ukjent fremtid på den andre siden av kloden.

Juli 2004
Jojo Moyes

Bokdetaljer

Forlag Cappelen

Utgivelsesår 2007

Format Innbundet

ISBN13 9788202263539

EAN 9788202263539

Omtalt tid Etterkrigstiden

Omtalt sted England Australia

Språk Bokmål

Sider 513

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

3 9 9 0 1 0

Bokomtaler

Under andre verdskrigen gifta mange engelske soldatar seg med australske jenter. I 1946 vart desse jentene frakta i store skip frå Australia til England for å bli gjenforeina med mennene sine. I denne boka følgjer vi 600 australske jenter som vert frakta med eit tidlegare hangarskip dei 6 vekene det tek å kome til det nye landet. Spesielt følgjer vi dei fire jentene på lugar 6f og utfordringane dei har under overfarten.

Mange har lese Et helt halvt år og bøkene Jojo Moyes har skrive etter den, men forfattaren kom med fleire bøker på norsk fleire år før den tid (men ikkje på same forlag). Dette var første romanen eg las av forfattaren, og eg likte den svært godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket

Diskusjoner om boka

Ingen diskusjoner ennå.

Start en diskusjon om verket Se alle diskusjoner om verket

Sitater fra dette verket

Ingen sitater ennå.


Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

Titler jeg føler hører sammen på en eller annen måte jeg ikke helt klarer på beskrive, men som jeg føler det har kommet mange av i det siste. Skjulte historier, hemmeligheter, fra eksotiske steder eller eldre tider, helst med kvinner i hovedrollene. Gjerne også en eller annen slags likhet i omslagene som gjør at jeg tenker 'åja, der er en sånn bok'.

Må få tillegge at jeg ikke har lest noen av disse bøkene, derfor kan jeg ikke uttale meg om de er gode eller ikke! Men det vet kanskje dere?


Godt sagt! (8) Varsle Svar

Bøker jeg har lest i september


Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Påfuglemporiet" av Jojo Moyes
 • "Nattergalen i Sunset Boulevard - roman" av Susan Meissner
 • "Forbuden frukt" av Jojo Moyes
 • "Sjakkdronningen fra Katwe" av Tim Crothers
 • "Skjebnedansen" av Lucy Foley
 • "Brudekjolen fra Warszawa - roaman" av Lot Vekemans
 • "Farlig engel" av Lucinda Riley
 • "Minneteppet" av Ann O'Loughlin
 • "Hemmeligheten" av Jojo Moyes
 • "Den siste perlen" av Leah Fleming
 • "Vinterhjerter - noveller" av Jamie Ford
 • "En mors hemmelighet" av Renita D'Silva
Alle bokanbefalinger for dette verket