Melk og honning

av (forfatter) og Hege Susanne Bergan (oversetter).

Libretto forl. 2011 Innbundet

Gjennomsnittlig terningkast: 3.91 (11 terningkast.)

26 bokelskere følger dette verket.

Kjøp boken hos

Kjøp boka hos norli.no! Kjøp ebøker og lydbøker på EBOK.NO Kjøp bøker hos haugenbok.no Kjøp boka hos Bookis!

Selg boken hos

Selg boka hos Bookis!

Omtale fra Den Norske Bokdatabasen

Innbyggerne i en landsby i Moldova bestemmer seg for å utvandre til Italia. Utfordringa er å komme seg dit og skaffe innreisetillatelse til alle sammen, og de vurderer om det å kvalifisere seg til EM i curling kan være løsninga.

Omtale fra forlaget

I landsbyen Larga er folk mildt sagt oppgitt over tingenes tilstand i hjemlandet. De ser bare én vei ut av uføret: en kollektiv utvandring til landet som etter deres mening flyter av melk og honning: Italia. Men hvordan sikre seg innreisetillatelse til dette paradisiske stedet? En idé er at landsbyen kvalifiserer seg til å delta i det neste store idrettsmesterskapet som skal arrangeres i Italia, nemlig EM i curling. Det går ikke helt som largenserne tenker seg.

Bokdetaljer

Forlag Libretto forl.

Utgivelsesår 2011

Format Innbundet

ISBN13 9788278862247

EAN 9788278862247

Omtalt sted Moldova

Språk Bokmål

Sider 190

Utgave 1

Finn boka på biblioteket

Du kan velge et fast favorittbibliotek under innstillinger.

Finner du ikke ditt favorittbibliotek på lista? Send oss e-post til admin@bokelskere.no med navn på biblioteket og fylket det ligger i. Kanskje vi kan legge det til!


Bokelskeres terningkastfordeling

0 4 3 3 1 0

Bokomtaler

Det glade vanvidd i Moldova..

I landsbyen Larga i Moldova har dei, alle som ein ser det ut til, eit ønske: Å utvandre kollektivt til Italia, landet som er målet for alle deira draumar og fantasiar, landet som er Paradis; som har alt dei saknar: God jobb, god økonomi, vakre byar og menneske, vakker natur...ALT!
Det er berre det at landet som flyt av "melk og honning" ikkje er så lett å nå - dei manglar reisepengar, og ikkje minst: Innreisetillatelse. Det dei manglar av materielle gode og velferd, tek dei igjen i kreativitet. Og for å nå målet viser både innbyggjarane og forfattaren Lortsjenkov fantasi - og meir eller mindre gode idear - som overgår det meste.....

Visste du til dømes at ein traktor kan brukast til svært mykje meir enn pløying og brøyting? Eller visste du at prestar også i dag kan organisere korstog med fleire titusen i løpet av ein dag eller to? Og - at norsk språk også fekk uante konsekvensar, overraska iallfall meg!

Personane vi møter er mange - av og til er det ikkje heilt lett å halde styr på kven som er kven. Men, dei to kompisane Serafim og Vasile står for ein god del av meir eller mindre mislukka planar for å gjere alvor av draumen om Italia!
Ovnsbyggaren Eremei derimot meiner at Italia er det reine oppspinn:

Til kategorien oppspinn anførte Eremei, uten videre filosofering, fenomener som etter hans mening var overnaturlige: Gjenferd, ærlige distriktsagronomer,det moldovske landslagets seier under De olympiske leker i Kina i 2008 og .......Italia.

Og - vi møter presidenten og andre medlemmer av den moldovske regjeringa, vi møter kvinner som på ulike måtar grip inn i handlinga, - vi møter presten fader Paisij som fører an - ikkje berre i sitt lurvete Gudshus.....og mange, mange fleire.

Reisa mot vest, mot Italia er både absurd, vanvittig og tragikomisk. Det verkar som forfattaren har gitt fantasien fritt spelerom. Men, trass i at eg til tider lurte på "kven er kven", og at handlinga til tider er meir vill enn truverdig, så likte eg det meste av det eg las. Forfattaren er ung (f 1980), og han vil nok bidra meir til litteraturen framover.På vaskesetelen bake på boka står det han er:
" en svært talentfull bedrager som beskriver et fargerikt, men sinnssvakt liv i et uopplyst, post-sovjetisk hjørne av verden".
Det fantasifulle innhaldet, men ikkje fritt for alvorlig og kritisk undertone , og litt underlige tekstar med språklege overraskingar gjer at eg landar på fire pluss

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sikkert en artig bok, men krever at man kan sette seg ned og lese litt mer enn tre sider sammenhengende for å henge med på handlingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skriv en omtale Se alle omtaler av verket


Sitater fra dette verket

Når landet går helt til helvete, gå da til krig mot noen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Legg inn et nytt sitat Se alle sitater fra verket

Lister som inneholder dette verket

"spiselige" titler.


Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hver forsommer drar jeg med ei god venninne til et solvarmt sted og med bøker i kofferten. Vi tilbringer stort sett dagene med lange, formålsløse vandringer og strandliv med bok og parasoll. Her er bøkene vi leste på stranda i Alanya de to siste mai-ukene i år.


Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her er titler jeg liker å anbefale hvis folk kommer og spør etter noe hyggelig. Stort sett er det bøker jeg har lest selv. Håper jeg kommer på flere etter hvert, og tar gjerne i mot tips!


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Spennende å se hvor mange av disse bøkene jeg kommer til å lese.


Godt sagt! (1) Varsle Svar

Du vil kanskje også like

 • "Den siste vostjakeren" av Diego Marani
 • "Kattens bord" av Michael Ondaatje
 • "Menneskets del" av Kari Hotakainen
 • "Kaos og øyeblikkets renhet - roman" av Kurt Aust
 • "De skjødesløse" av Kari Hotakainen
 • "En elv av røyk" av Amitav Ghosh
 • "Stemmene fra Pamano" av Jaume Cabré
 • "På en dag som denne" av Peter Stamm
 • "De ukuelige optimisters klubb" av Jean-Michel Guenassia
 • "Inn i skogene" av Katie Kitamura
 • "Mordets praksis" av Kerstin Ekman
 • "Jeg blir her i solskinn og i skygge - roman" av Christian Kracht
Alle bokanbefalinger for dette verket